Hiilihydraatiton ruokavalio - kokemuksia?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Kuulolla, 03.12.2010.

 1. Kuulolla

  Kuulolla Vieras

  Haluaisin kokeilla vähentää hiilareita, mutten tiedä mistä aloittaa.
   
  #1
 2. e

  e Vieras

  Jätä pois peruna, pasta, riisi, leipä ja sokeri. Se on varmaan ihan hyvä aloitus.
   
  #2
 3. jenny+

  jenny+ Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sehän on ihan helppoa. Jätä leipä, pasta,peruna ja riisi pois. Syö eniten vihanneksia ja vain ähän hedelmiä. Lisää ruokavalion rasvaa reilusti. Esimerkiksi maito kannattaa juoda rasvaisena ja kahviin kermaa. Käytä voita paistamiseen. Mitä haluat erityisesti tietää?
   
  #3
 4. Kuulolla

  Kuulolla Vieras

  Haluaisin tietää ruuan terveysvaikutuksista. Voinko jäädä vaille jotain tärkeitä ainesosia? Entä miten ruokavalion muutos on vaikuttanut sitä kokeilleisiin? Ja vielä painon tippumisesta. Voiko se oikeasti tippua, jos rasvaakin on runsaasti?
   
  #4
 5. "milli"

  "milli" Vieras

  11 viikkoa ja 15kg takana,joten vastaan kyllä. Se voi tippua. Ja matka sen kuin vaan jatkuu,nälkä ei ole,saan syödä monipuolisesti ja hyvin! :)
   
  #5
 6. Ei tuu puutoksia, kun näitä voit syödä huoletta kunhan eivät sisällä lisäaineita - niistä moelle tulee vaivoja, jos ei huomaa niitä erikseen katsoa. Löydätkö mitään syötävää tuolta:

  Fineli : Eniten ja v
   
  #6
 7. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Hiilihydraatiton ruokavalio ei ole käytännössä mahdollinen. Olen pahoillani.
   
  #7
 8. Kuulolla

  Kuulolla Vieras

  Uskomatonta.

  Mitä sinä milli syöt? Millaisia ruokia? Tulin juuri työpaikan koulutustilaisuudesta ja koko päivänä ei tarjolla ollut muuta kuin hiilihydraattipitoisia ruokia. Siis kakkua, leipää, piirakoita, perunamuussia, leipäkakkua jne. jne.

  Miten ihmeessä normaalissa elämässä voi luovia ruuan kanssa, jos ei halua liikaa hiilareita.

  ps. onneksi olkoon painonpudotuksen johdosta!
   
  #8
 9. "milli"

  "milli" Vieras

  [QUOTE="vieras";22588599]Hiilihydraatiton ruokavalio ei ole käytännössä mahdollinen. Olen pahoillani.[/QUOTE]

  Totta. En edes huomannut :D Mahtokohan ap tarkoittaa vhh-ruokavaliota? Atkinsin induktiota?
   
  #9
 10. Vuosien karppauksen jälkeen voin sanoa että terveysvaikutukset ovat olleet positiiviset. Koholla ollut paastoverensokeri on laskenut, kolesteroliarvot parantuneet ja mahavaivat kadonneet. En ole myöskään juuri sairastellut, ennen olin usein kipeä. Alussa tippui 8 kg eikä oo tullu takas. Helpompaa painonhallintaa ei voisi olla!

  Syön pääasiassa lihaa, kalaa, kananmunia, vihanneksia, kermaa, voita, manteleita ja vähän myös peruna (13 g hiilaria/100g). Hiilareita syön n. 50 g/päivä ja treenaan aktiivisesti ja ajoitan suurimman osan hiilareista ennen treeniä. Palautuskeen sitten yleensä pala juustoa :D Rasvaa syön varmaan yli 200 g päivässä, pääasiassa voista ja kermasta. Vihanneksia yritän syödä puoli kiloa päivässä.

  Etsi lisää tieto täältä: karppaus.info ja lue joku kirja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta!
   
  #10
 11. Kuulolla

  Kuulolla Vieras

  [QUOTE="vieras";22588599]Hiilihydraatiton ruokavalio ei ole käytännössä mahdollinen. Olen pahoillani.[/QUOTE]

  En tarkoitakaan täysin hiilihydraatitonta, vaan vähähiilihydraattista.

  On alkanut arveluttaa tuo kaikki teollinen leipämössö ja sipsit ja murot. Näinköhän ovat ihmiselle terveellisiä...
   
  #11
 12. Kuulolla

  Kuulolla Vieras

  Entä teetkö ruokasi aina kotona? Löytyykö kahviloista ja ravintoloista hyvin syötävää?

  Olen pohtinut asiaa tovin, mutta oikeiden ruokien löytäminen tuntuu hankalalta. Etenkin, jos pitää saada ruokaa kiireessä. Löytyykö kaupoista mitään sopivaa "valmista"?
   
  #12
 13. "milli"

  "milli" Vieras

  Ei tätä kyl meinaa itsekään uskoa :) Lähtömitat oli kuitenkin runsaat 170cm/99kg. Joten siis ei ihme,että paino tippuu. Voin laittaa esimerkkipäiväni;

  Aamupala; pekonimukanas (170g pekonia ja 3munaa voissa paistettuna)
  Lounas; naturel kanaa 300g,sipulia,kukkakaalia,kermaa 1dl (ja tämä voissa paistettuna) sekä salaattia
  Illallinen; kermaa 1dl,partajugua 1dl,vetta 1dl,pakastemarjoja ja makeutusainetta. Näistä siis pirtelö.

  Ja nestettä väh.2l/päivä

  Välillä napsin lisäksi esim meetwurstia tai mantelileipää.
  Enkä tarkkaile sen kummemmin makroja, menen vähän mututuntumalla,ja itselläni ainakin toimii! :) Vois syödä kyllä enemmänkin.

  Fiilis on upea,energiaa riittää,olo hehkuu! Ja mikä parasta,vaatteet tippuu päältä :D Verenpaine mulla on tippunut,muista arvoista en tiedä. Enkä koe jääväni mistään paitsi,makeanhimo katosi hyvin äkkiä.
   
  #13
 14. jenny+

  jenny+ Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kyl kai kaikki tiesi jo ennen karppaamisen muotiin tuloa, että sipsit ja murot ei oo terveellisiä. :D itse olen nuorena laihduttanut normaaliterveellisellä ruokavaliolla melkein 20 kiloa. Söin siis tummaa pastaa ja riisiä hieman, vähärasvaisia tuotteitä yms. ja se kyllä toimi yhtälailla kuin karppaus. Nyt kun olen karpannut pari kuukautta, painoa on tippunut noi 7 kg (laihdutan normaalipainon sisällä, joten olen tyytyväinen). Karppaamisen eduiksi vs. virallisterveellinen ruokavalio, lasken kyllä sen että nälkää ei tule juuri koskaan. Kaikki mun tekemät ruaat on ainakin niin rasvalla ja juustolla höystettyjä etten jaksa edes syödä paljoa. Minun kohdalla molemmissa ruokavalioissa on kyllä kyse siitä, että kalorit jää alle kulutuksen. Toiset karppaajat sanoo, että kaloreita voi syödä kuinka paljon tahansa, vaikka 5000 päivässä jos napa vetää. tätä n ole vielä uskaltanut edes kokeilla, koska se kuulostaa niin uskomattomalta biokemistin korvissa ;)
   
  #14
 15. "milli"

  "milli" Vieras

  [QUOTE="milli";22588662]Ei tätä kyl meinaa itsekään uskoa :) Lähtömitat oli kuitenkin runsaat 170cm/99kg. Joten siis ei ihme,että paino tippuu. Voin laittaa esimerkkipäiväni;

  Aamupala; pekonimukanas (170g pekonia ja 3munaa voissa paistettuna)
  Lounas; naturel kanaa 300g,sipulia,kukkakaalia,kermaa 1dl (ja tämä voissa paistettuna) sekä salaattia
  Illallinen; kermaa 1dl,partajugua 1dl,vetta 1dl,pakastemarjoja ja makeutusainetta. Näistä siis pirtelö.

  Ja nestettä väh.2l/päivä

  Välillä napsin lisäksi esim meetwurstia tai mantelileipää.
  Enkä tarkkaile sen kummemmin makroja, menen vähän mututuntumalla,ja itselläni ainakin toimii! :) Vois syödä kyllä enemmänkin.

  Fiilis on upea,energiaa riittää,olo hehkuu! Ja mikä parasta,vaatteet tippuu päältä :D Verenpaine mulla on tippunut,muista arvoista en tiedä. Enkä koe jääväni mistään paitsi,makeanhimo katosi hyvin äkkiä.[/QUOTE]

  Niin,ja siis yritän pitää hiilarit alle 20g päivä! :)
   
  #15
 16. "milli"

  "milli" Vieras

  Näinpä! On uskomatonta,että pekonilla pääsee bikinikuntoon ;) Ja rasva sulattaa rasvaa! :D
   
  #16
 17. Kuulolla

  Kuulolla Vieras

  puolet länsimaiden ihmisistä on ylipainoisia ja jatkuvalla laiharilla. kummallista, ettei vähähiilihydraattinen ruokavalio ole sen suositumpi.

  itse olen aina kaihtanut rasvaa ja uskonut salaatin voimaan ;)

  Tuntuu ihan hurjalta, että tavallinen peruna, riisi ja leipä voi olla pahaksi.
   
  #17
 18. "milli"

  "milli" Vieras

  Virallistervettä tuputetaan jokapaikassa,eikä siinä mitään,varmasti monelle sopiikin,mutta itse koen sen "kitudiettinä",kun on nälkä. Ja mulla ongelmana se,että haluan nopeasti tuloksia,ettei motivaatio katoa. Ja nythän niitä tuloksia on huimasti :D Enkä aio päästä kuin 75kg painoiseksi. Koen sen itselleni hyväksi painoksi,ja olen muutenkin isokokoinen ruumiinrakenteeltani. Mutta eiköhän tuo 9kg nyt tätä vauhtia katoa kovinkin nopeasti ;) Ja aion noudattaa kyllä loppuelämäni vhh:ta,tosin aion lisätä tulevaisuudessa hiilareita,mutten silti tee mitään perunalla ja pastalla :)
   
  #18
 19. "milli"

  "milli" Vieras

  [QUOTE="milli";22588731]Virallistervettä tuputetaan jokapaikassa,eikä siinä mitään,varmasti monelle sopiikin,mutta itse koen sen "kitudiettinä",kun on nälkä. Ja mulla ongelmana se,että haluan nopeasti tuloksia,ettei motivaatio katoa. Ja nythän niitä tuloksia on huimasti :D Enkä aio päästä kuin 75kg painoiseksi. Koen sen itselleni hyväksi painoksi,ja olen muutenkin isokokoinen ruumiinrakenteeltani. Mutta eiköhän tuo 9kg nyt tätä vauhtia katoa kovinkin nopeasti ;) Ja aion noudattaa kyllä loppuelämäni vhh:ta,tosin aion lisätä tulevaisuudessa hiilareita,mutten silti tee mitään perunalla ja pastalla :)[/QUOTE]

  Ja suosittelen lämpimästi tutustumaan karppaus.info sivustoon,sieltä löytyy vastaukset kaikkeen,ei tarttee rekisteröityä,mutta näkee ihmisten ruokapäikkyjä,ja paljon erilaisia reseptejä! Ihan korvaamaton sivusto! Ja kirjoa kannattaa myös lukea aiheesta!
   
  #19
 20. jenny+

  jenny+ Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2010
  Viestejä:
  135
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainut ongelma tässä ruokavaliossa ehkä n, ett urheilu ei suju niin kepeesti kuin ennen. Väsähdän usein kesken treenin kun lihakset ei saa nopeesti energiaa hiilareista. Osaako joku sanoo että pitäisk mun ottaa ennen treeniä joku pikku hiilari välipala, vai oisko jotain muuta keinoo saada enemmän energiaa treeniin?
   
  #20
 21. Mulla kesti alussa pari kuukautta sopeuta vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Sen jälkeen on treenit sujunut ongelmitta. Syön yleensä vähän perunaa ennen treeniä (en siis mussuta perunaa salilla, vaan ihan ruuan mukana pari tuntia ennen treeniä ). Yhdestä perunasta saa n. 13 g hiilaria ja se on mulle riittäny ennen treeniä + tietty vihannesten hiilarit. Treenaan 5-6 kertaa viikossa (salia + erilaista aerobista mm. juoksemista, uimista, kuntopyörää )
   
  #21
 22. up

  up Vieras

 23. Ljudmila Stalina

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2010
  Viestejä:
  279
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun tulee hiilihydratin tosi turvonnut look, maha pyörempi ja tuntuu käsivarret paksummat myös. Suosittelen oleman ilman
   
  #23
 24. "miau"

  "miau" Vieras

  millä ruuilla pysyy hiilareis alle sen 20g? ketoosiin pääsemisestä on kyse.. mitä te ootte kaupasta koriin laittaneet?
   
  #24
 25. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="miau";22820370]millä ruuilla pysyy hiilareis alle sen 20g? ketoosiin pääsemisestä on kyse.. mitä te ootte kaupasta koriin laittaneet?[/QUOTE]

  Miksi haluat pitää hiilarit alle 20 g vrk jos et edes tiedä miten se tehdään? Siksi kun joku on sanonut niin?
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti