Huhtikuiset 2020

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja AE, 27.07.2019.

 1. kaikai

  kaikai Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2019
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  17
  Täälläkään ei juuri oireita ole... välillä joitain vihlaisuja, ja lievää väsymystä ja tissit vähän arat, muttei mitään mainittavaa. Milloin teillä on voimakkaammat/selkeät raskausoireet alkanut? Siis esim pahoinvointi tai hajuherkkyys, vessassa ravaaminen? Oireettomuus pelottaa...

  4+6
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #276
 2. Maranva

  Maranva Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2019
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  15
  Mä kävin tiistaina ultrassa ja silloin kaikki oli hyvin, sydän sykki ja viikot vahvistui. Silloin oli rv 6+3 eli la siirtyi päivällä omista laskelmista. Eilen illalla kun vaihdoin sängyssä asentoa niin vihlaisi kovaa alavatsasta ja edelleen koskee tuohon oikealle puolelle. Nyt tietenkin paniikissa, onko kaikki hyvin.. Vaikka alavatsakipuja on ollut koko alkuraskauden ajan. Oikeesti milloin nämä pelot helpottuu? Vai helpottuuko koskaan?
   
  #277
 3. Jjuu

  Jjuu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2019
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  36
  @kaikai
  Mulla ei vieläkään nyt 5+4 ole sellaisia oireita, että voisin niiden perusteella varmasti sanoa olevani raskaana. Tiedän vaan menkkojen puuttumisesta ja kahdesta viivasta testissä. Kyllä mulla siis turvotusta on ja kaikenlaisia tuntemuksia välillä, mutta ei mitään sellaista mitä ei olisi mulla muutenkin joskus. Ei kannata ottaa stressiä oireettomuudesta siis :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #278
 4. ch3rry

  ch3rry Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2019
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  11
  Vähän stressaa, join eilen yhen kupin ja tänään toisen kupin inkiväärisitruunateetä ja tänään vasta katoin pakettia ja siinähän luki että ei suositella raskaana oleville.. nyt mielikuvitus laukkaa lujaa, että jos tulee jotain sikiövaurioita :notworthy:
  Nyt 8+0
   
  #279
 5. StellaMom

  StellaMom Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2018
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  145
  Tähän ei pitäisi nauraa, mutta tiedän tunteen. Mun exä oli aika samanlainen. Se sai ehkä kerran/kaksi kertaa vuodessa intohimo siivota tai tiskata. Muuten ei mitään effortia nostaa pyllyä sohvalta.
  Nyt olen itse kotona päivät (työtön tällä hetkellä) ja en odota että mies hoitaisi mitään mutta joskus hän silti tekee jotain. Toki silloin kun itse ollut töissä koko viikon, olet pyykännyt, tehnyt ruokaa, tiskannut hoitanut lasta nukkumaan, iltapalaa jne. ja toinen ei ole peppua nostanut sohvalta niin tulee kyl sellainen fiilis "mitä jos MÄ tekisin myös noin?" milloinkohan toinen huomaisi että kotona on erilaista? Kysymykseen "mitä ruuaksi tänään" voi joskus vastaa, "en tiedä, mitä aiot tehdä meille?" ja katsoa miten toinen reagoi. Ja kyllä, kannattaa sanoa etukäteen vaikka että toinen tekee ruuat viikonloppuna, tai siivoaa tms. Sitten he ovat valmistautuneet henkisesti siihen :LOL:
  Onneksi olkoon! Eikö olekin ihanaa ja kauhistuttava lo samaan aikaan? Itsellä myös ensimmäinen oma tulossa, ja vaikka mun perheessä on paljon lapsia ollut, niin ihan vastasyntyneitä alle 6 kkn ikäisiä vauvoja olen harvemmin sylissäni pitänyt kauan. Pelottaa ja ajattaleehan sitä että ovat niin hauraita, mutta en nyt jaksa hirveästi olla huolissaan siitä. Olen harjoitellut äitinä jo 3 vuotta miehen pojan kanssa, mutta en ihan syntymästä asti. Joten tämä on uutta! Pelko on ihan normaalia, ja kyllä sitä tietää mitä tehdä sitten kun se lapsi sylissä on. Apuja saa aina jälkeenpäin myös:barefoot:
  Mulla ei ole ollut pahoinvointia, vai närästystä töhön mennessä. Mä en ole mikään Hannu Hanhi (enemmän Aku Ankka) joten se on varmasti edessä, ja pahana!:LOL: Väsymys taitaa olla suurin oire viikolla 6, väsyttää aika paljon kokoajan. Nukkumaan voisi mennä aikaisin, herätä voisin hyvin myöhään. Tänään kuitenkin heräsin 5 aikaan kaatosateeseen:cautious:
   
  #280
 6. StellaMom

  StellaMom Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2018
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  145
  En tiedä helpottuvatko koskaan, varsinkin jos keskenmenoa on koennut aikaisemmin. Mulla ainakin on kokoajan sellainen fiilis että kohta romahdan pilvistä maahan takas....
  Mulla oli about 2 viikkoa jatkuva jomotus, väsymys, närästys ja rinnat olivat arkoja. Tällä viikolla on sitten hieman helpottunut jo, eli ei ole pahoinvointia vielä esiintynyt edes. Vähän odotan kyllä että se tulee vielä, mutta kun kuuntelee teitä niin toivoo toki että ei tulisi. Ei tee mieli syödä aamuisin myöskään, jolloin mulla tulee eikko olo ja heikottaa (pakko syödä siis vaikka ei tee mieli). Eilen kaupungillakin tuli huimaus/heikko olo ja oli pakko mennä ensimmäiseen kaupaan ostamaan jotain purtavaa. Ei helpottanut heti edes...
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #281
 7. Unicorn

  Unicorn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  45
  Oireista kysyi joku...

  Mulla alkoi siinä 5+6 tää oksetus ja se ei ole hellittänyt hetkeksikään sen jälkeen. Edes yöllä. Nyt on kai 7+2. Kirjaimellisesti mitään ei tee mieli syödä ja vesikin meinaa tulla ylös. En siis oksenna, mutta matkapahoinvointi potenssiin 10.


  Rinnat on kunnon liiveissä ihan ok. Mutta illalla, kun ne riisuu... Kävelykin sattuu. Ja niihin herää joka kerta yöllä kääntyessä.

  Noin viikko sitten loppui ne kuukautiskivut ja nyt vaan tuntuu epämääräinen pallo alavatsan sisällä. Viikko sitten on ultrattu syke oikeassa paikassa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #282
 8. kaikai

  kaikai Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2019
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  17
  WOW.... ei kuulosta kivalle... pitäisi kai vain nauttia tästä oireettomuudesta. Tsemppiä ihan hurjasti sulle, toivottavasti pahin alkaisi olla jo ohi!

  Onko teillä muuten jotain hyviä raskaus appejä puhelimessa, mitä käytätte? Mielellään suomenkielisiä?:whistle: Mulla on toki flow ja nyt latasin myös Raskaus+ ja Ovia appit, mut en oikein tiedä niistä vielä... joku yksinkertainen ja helppokäyttöinen sekä tietysti informatiivinen ois kiva.. ja yksi hyvä olisi parempi kuin kymmenen erilaista.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #283
 9. kaikai

  kaikai Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2019
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  17
  Huoli pois, jotkut juo alkoholia ja käyttää huumeita ja saa silti terveitä lapsia. Siihen nähden inkiväärisitruunateessä ei pitäisi olla mitään pahaa. Mäkin aloin vasta esim. Tällä rv 5:llä ottaa mamavitskuja, enkä ollut ennen sitä tajunnut foolihapon tärkeyttä. Eiköhän kaikilla ole näitä huolia, että on syönyt tai juonut tai tehnyt tai jättänyt tekemättä/ottamatta jotain raskauden kannalta tärkeää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #284
 10. Unicorn

  Unicorn Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  45
  Kiitos. :love:

  En olisi itse ajatellut, että noin 80-90 yrityksen ja keskenmenojen jälkeen huudan viikolla 8, etten lähde tähän enää ikinä... On tää sen verran karseeta. Täytyy vaan toivoa, että loppuu parin kuukauden aikana, eikä kestä loppuun saakka... :ROFLMAO:
  Neuvola tänään sanoi, että jos en ala nukkumaan lähiaikoina, niin pääsee nopeastikin lääkäriin.

  Mulla on Preglife, se on ihan jees. Sinällään en odota siitä mitään, mutta näkee viikot. :ROFLMAO:
   
  #285
 11. StellaMom

  StellaMom Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2018
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  145
  Mä olen ladannut Preglife, ja Vau.fi Odotus, Prelifessa tykkään siitä kun voi lisätä kuvia ja tekstiä ja sun tietojen perusteella se laittaa merkintään millä viikolla olet kirjoittanut tai ladannut kuvaa. Lisäksi siellä on infoa suomeksi lapsen kehityksestä, äidin olotilasta ja vinkkejä sekä puolisolle mietteitä. Flo:ssa laitoin vain raskaustilaan, siellä ei taida olla mitään vinkkejä oikein? Tai sitten en ole tutkinut tarpeeksi koko appia...
   
  #286
 12. vehka

  vehka Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2019
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  22
  Peloista: eipä ne taida loppua ikinä, varsinkin jos yhtään on semmonen "pelolle altis" luonne. Ainakin esikoisen kohdalla tuntu että ne pelot vaan paheni kun syntyi. :D
  Kivuista ja vihlonnoista: nuo kohdun kannattimet(?) Molemmin puolin alamahaa tuntuu venyvän ja paukkuvan. Turvotus on jäätävää,varsinkin jos syö viljoja tms. Mies sanoi tänään herkkupäivän jälkeen että "näytät melko tiineenä olevalle" :"D Farkkuja en pidä,mutta pahimman turvotuksen aikaan löysemmätkin kiristää. Esikoisesta tätä ei ollut, joten vähän pelottaa miten henkisesti jaksan raskauden jos alkaa nestettä kerätä ja liikuntakyky heikkenee ym. Toisaalta tätä on odotettu niin pitkään että oon valmis vaikka oksentamaan 42 viikko tarvittaessa.. Esikoisesta paino tippui alussa 2-4kg, tuntuu että oon saman jo kerännyt nyt plussaa. :'D

  Appeja kahtelen kunhan raskaus nyt varmistuu. Tai ehkä siis viikot ja syke. :D ekasta meillä oli semmonen apteekin kirjanen missä oli puolet isälle ja puolet äidille, luettiin ne aina uuden viikon alussa yhdessä läpi. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #287
 13. Vvi

  Vvi Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2017
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  2
  Hei kaikille tasapuolisesti! Oon lukenut teidän viestit kokonaisuudessaan ja seuraillut kuulumisia kaikessa hiljaisuudessa. Oon vähän kahden vaiheilla tätä kirjoittaessa, kun olo on todella epäuskoinen juurikin monellekin täällä tutusta oireettomuudesta johtuen :cautious:Kirjoitin esikoista odottaessa yhden viestin sen vuoden palstalle 2017,mutta koin jostain syystä jääväni ulkopuoliseksi, kun kukaan ei tuntunut noteeraavan mun kirjoitusta millään tavalla:oops: Itsellä myös raskaita vuosia mahtunut elämään ennen esikoisen syntymää, ensin raskautumisen vaikeuden vuoksi ja sitten keskenmenon, joka varjostaa nykyistäkin odotusta pelkona menetyksestä. Täälläkin noita testejä tehty jo neljä, eikä välillä meinaa edes muistaa olevansa raskaana, kun ainoa oire on turvotus! :ROFLMAO: Multa löytyy lähes kaikki mahdolliset suomeksi saatavat sovellukset, koska kaikissa on omat hyvät ja huonot puolet! Preggers taitaa nyt saada mun suosituksen, kun sitä ei vielä ollut kai kukaan maininnut(y) Neuvola varattuna ensi kuulle ja laskettuna aikana tällä hetkellä toimii 16.4 ja tänään viikkoja 6+1.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #288
 14. Jenpulla

  Jenpulla Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2019
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  7
  Meillä on sama laskettu aika :love:
  Ja sama juttu noissa sovelluksissa, taitaa olla tällä hetkellä 3 ladattuna, kun en osaa päättää mikä olisi paras :rolleyes:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #289
 15. Mary91

  Mary91 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2019
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  33
  Älä murehdi! Inkivääriä saa käyttää mausteenakin pieniä määriä, vaikka olisi raskaana. Määrä on ollut todella vähäinen mitä oot ehtiny nauttia. Inkivääri, ja kaikki yrttiteet on sääntösuomessa kielletty lähinnä sen takia, koska EI TIEDETÄ, miten ne vaikuttaa, samalla periaatteella vähän kaikkea voisi kieltää syömästä. Inkivääri taitaa monissa muissa maissa olla sallittujen listalla.
   
  #290
 16. Mary91

  Mary91 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2019
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  33
  Oireista: Mulla on ollu kyllä joka päivä jossain vaiheessa suht kovaakin kipua alavatsalla, nyt ehkä vähän alkaa hellittää. Jännä tunne, ei oikee menkkakivuillekkaa tunnu. Johtuu kai verekkyyden lisääntymisestä kohdussa? Tuntuu eniten illalla.
  Tissit vähä kipeet, kova jano, koko ajan nälkä ja välil vähä heikottaa. Mut ei mitää voimakkaita oireita.
  Luulen että rv on 4+1
   
  #291
 17. StellaMom

  StellaMom Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2018
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  145
  @Vvi Tervetuloa mukaan! Oireetonta täälläkin enimmäkseen, tänään hieman outoja fiiliksiä mutta ei mitään tiettyä pahaa oiretta. Mullakin km viime lokakuussa joka painaa mieltä, mutta koitan olla positiivinen. En vain uskalla juhlia ennen kuin vaikein vaihe on ohi. Täältä saa kuitenkin tukea ja lohtua kun näkee ettei ole yksin ooreiden tai oireettomuuden kanssa :)
   
  #292
 18. StellaMom

  StellaMom Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2018
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  145
  Mullakin oli joka päivä vähän kipuja, jomotusta tai repimistä vko 5+0 asti, sitten se on ollut satunnaista. En tiedä onko tämä se pieni hiljainen aika ennen myrskyä vai olenko joku Hannu Hanhi ja en saa mitään pahoja ooreita. Uskon enemmän ensimmäiseen :D
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #293
 19. HHömppä

  HHömppä Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2019
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  9
  On arat edelleen(n) Sellaista jopa pistävääkin kipua välillä, ja kutisee :ROFLMAO: Mutta ei mikään hillitön kipu, välillä tulee päiviä, kun miettii onko edes arat. Sit taas tulee jossain liikkeessä tai asennossa tunne kuin joku piikki tökkäis :LOL:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #294
 20. Mylove93

  Mylove93 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2016
  Viestejä:
  102
  Saadut tykkäykset:
  69
  Tervetuloa uusille. :)

  Mulla on ällötys ehkä hiukan lieventyny tässä tän viikon aikana. Tai sitten johtuu siitä, että on ollu niin paljon työvuoroja, ettei oo ehtiny kuulostelemaan. :ROFLMAO: Meillä on maanantaina varhaisultra ja liityn toivottavasti silloin sinne fb-ryhmään.
  Tänään siis rv 8+1 :love:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #295
 21. Emiilie

  Emiilie Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2018
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  14
  Mie laitoin siulle viestiä :) Mie oon se henkilö joka pystyy lisäämään ryhmään
   
  #296
 22. Emiilie

  Emiilie Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2018
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  14
  Täällä aamupahoinvointi tuli voimalla eilen, ja tänään sama juttu. Muuta oireita ei oikein ole :) nyt 6+2, ensimmäinen neuvola ja np ultra varattuna :)


  Facebook ryhmässä on tällä hetkellä 17 jäsentä, eli mukaan mahtuu vielä hyvin
   
  • Tykkään Tykkään x 3
  • List
  #297
 23. ch3rry

  ch3rry Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2019
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kiitos tsemppaavista sanoista @kaikai ja @Mary91 :love: koitan olla huolehtimatta!
   
  #298
 24. StellaMom

  StellaMom Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2018
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  145
  Vähän ällöttänyt, ja aamulla oli pakko saada heti syötyä jotain ettei tullut yrjö. Muuten närästys on ollut valloittavin tunne. Tuli 6+0 tänään, en viimeksi päässyt tähän asti joten kaikki tästä eteenpäin on kokonaan uutta, toivon että pahoinvointi pysyisi minimissä. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #299
 25. Mimmmuliini

  Mimmmuliini Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  29
  Moikka kaikki! Lueskelin kaikki viestit, ja varovaisesti liityn joukkoon. Taustalla vuosi sitten km, ja nyt plussa testiin viime sunnuntaina. Nyt laskureiden mukaan n. Rv 4+3. Aluksi olin varma raskaudesta, mutta välillä oireettomat hetket saa aikaan epätoivon ja oon varma että tämäkin menee kesken. Esikoisesta kun muistaakseni olin kokoajan varma raskaudesta, toki siitä jo 4v aikaa, enkä oikein muista.
  Nyt oireina satunnaiset menkkajomotusten tuntuiset vatsakivut, vatsanipistely välillä, ja välillä kauhea janontunne ja helposti hengästyminen. Toivottavasti raskausolot tästä varmistuu ja kauan toivottu pieni pysyy kyydissä!
   
  • Tykkään Tykkään x 5
  • List
  #300
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti