Huokaus! Mistä voisi saada apua vanhemmilleen? Jos kieltäytyy hoidosta?

  • Viestiketjun aloittaja minä vaan
  • Ensimmäinen viesti
minä vaan
Mikä on se taho mikä auttaa katastrofissa.....

Ystäväni pyynnöstä koitan nyt saada neuvoja mitä tehdä?

Hänen vanhempansa noin 63vee, ovat nyt kodittomia suomessa...myivät kesämökinsä missä asuivat...lappeenrannasta. nyt majailevat ystäväni opiskelija asunnossa Vantaalla ja tavarat on vuokratussa varastossa....

vanhemmat on vähän sekavia jo....äidillä mielenterveysongelmia...ollut pakkohoidossakin joskus, nyt skarpannut ja selviää jotenkuten.

Isällä ilmeisesti alzhaimertautia, kieltää kaiken. ei mene lääkäriin vaikka on varattu jo valmiiksi...lähtee kauppaan mutta ei löydä perille...kotiin löytänyt vielä ainakin toistaseksi.
Välillä skarppina enemmän välillä puhuu todella sekavia.

Miten ystäväni voisi tästä edetä. Oli käynyt maistraatissa tänään, mutta ei saanut kirjoja vanhemmilleen vantaalle. Vaan ovat lappeenrantalaisia kun ei ole osoitetta täällä vaan ovat sen vanhankodin paikkakuntalaisia.

Antakaa neuvoja en osaa nyt oikein itsekkä tietää miten edetä.
 
ap
miten ne voi julistaa holhouksen alaisiksi....? Joutuuko ystäväni katselemaan niitä nyt vaan omasa opsikelija poksissaan niin kauan kun saavat asunnon.

isä ei suostu menee vuokralle...meinaa ostaa omakotitalon? ja rahaa ei ole kun muutama 10t?, Ei ymmärrä mies enään asioita.
 
eipä täältä valtavasti ideoita heru? Miten olis jos tutkailis hiukan noita potilasjärjestöjen sivuja, että miten näissä muistihäiriöasioissa ruukataan edetä? Jos ei mikään muu auta, niin sitte varaa itelleen ajan lääkäriltä ja kyselee menettelytapoja ja vaiheita?

Sitte voi katella kunnan sivuilta, että mikä instanssi hoitaa mitäkin, ja soittaa johonkin sopivimman kuuloiseen ja kysellä apua?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
miten ne voi julistaa holhouksen alaisiksi....? Joutuuko ystäväni katselemaan niitä nyt vaan omasa opsikelija poksissaan niin kauan kun saavat asunnon.

isä ei suostu menee vuokralle...meinaa ostaa omakotitalon? ja rahaa ei ole kun muutama 10t?, Ei ymmärrä mies enään asioita.
Jos ystäväsi saisi Lappeenrannan sossusta jonkun avuliaan ihmisen langan päähän ja auttamaan asiassa? Holhoukseen haku tapahtuu ensin lääkärin kautta.
 
Eipä oikeen mitenkään. Ellei henkilö ole vaaraksi itselleen tai muille niin se saa käytännöllisesti katsoen tehdä mitä vain. Vaikka olisi kuinka sekopäinen.
Sossu nyt varmaan ainakin osaisi jotain sanoa mutta pelkäänpä että hekin sanovat että "koita puhua jos vuokraisivat jonkun asunnon yms. "
:/
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
miten ne voi julistaa holhouksen alaisiksi....? Joutuuko ystäväni katselemaan niitä nyt vaan omasa opsikelija poksissaan niin kauan kun saavat asunnon.

isä ei suostu menee vuokralle...meinaa ostaa omakotitalon? ja rahaa ei ole kun muutama 10t?, Ei ymmärrä mies enään asioita.
Siihen vaaditaan vissiin oikeuden päätös.

tämmöinen teksti löyty googlella:

Saman lain 19 §:n mukaan oikeus voi mielipuolisuuden, tuhlaavaisuuden, juoppouden, vanhuudenheikkouden tai muun heikontuneen mielentilan, ruumiinvian taikka pitkäaikaisen sairauden tähden julistaa henkilön holhouksen alaiseksi.
 
ap
on varannut jo lekuri ajan isälleen kerran meni....lekuri laittoi jatkotutkimuksiin....mutta ei suostu menee yms....on käynyt itse lekuri ajoilla....mutta ihmistä ei voi pakottaa lekuriin jos ei halua mennä....ambulanssikaan ei auta..

niin pitää koitaa kannustaa soittaa sossuun lappeenrantaan...on niin vaikeaa vaan kun tietää millaista tää kunnan touhut on...
 
kitty
suomen kansalaisilla on vapaus olla missä haluavat niin kauan kun eivät ole itselle tai toisille vaaraksi. Lääkäri on se henkilö joka määrittelee hoidon tarpeen.

eli jos henkilöt haluavat hengata Vantaalla, siitä vaan niin kauan kun tyttären pinna kestää. jos ei kestä pitää jonkun mennä lääkäriin ja sitä kautta voi sosiaalitoimikin puuttua asioihin
 
Kyllä
Kirjat siirtyy kun tekevät muuttoilmotuksen sinne kaveris osotteeseen, onnistuu vaikka netissä. Ei siihen mitään maistraatin lupaa tarvita. Kaveris ei voi niiden puolesta tehdä.
 
emmelie
Yksinkertaisinta on laittaa maistraattiin osoitteenmuutos tähän ystäväsi asuntoon. Kun se on tehty, he ovat Vantaalaisia, eli Vantaan sosiaalitoimiston täytyy auttaa. Siitähän sitten on helpompi taas muuttaa kirjat muualle jos on tarvetta, eikä siinä ole mitään rajaa kuinka kauan pitäisi samassa osoitteessa asua. Opiskelijan kannattaa ottaa kelaan yhteyttä ja kertoa tilanteesta, että eivät lakkauta opintotukea. Uskon, että henkilökunta on sielläkin hyvin ymmärtäväistä, ehkä jopa osaavat auttaa eteenpäin.
 
emmelie
En usko että kukaan voi estää laittamasta vanhempia sinne kirjoille. Myöhemmin ehkä asuntotoimisto tms. voi valittaa, mutta silloin vanhemmat ovat jo saaneet kirjansa paikkakunnalle.
 
Tästä alkuun
Jos vanhemmat asuvat virallisesti vanhainkodissa, ei kirjoja voi noin vain muuttaa. Ainoastaan silloin jos Vantaa suostuu ottamaan heidät vastaan.

Asiaa voi lähteä selvittämään sillä että haetaan edunvalvojaa. Eli yhteys Lappeenrannan maistraattiin. Tarvitaan lääkärin lausunto jossa todetaan että vanhempien kyky hoitaa omia asioita on heikentynyt, ja lääkärin arvion mukaan edunvalvoja on tarpeen. Vaatii vastaanottokäynnin. Jos vanhemmilla on joku tuttu lääkäri (esim isää hoitava neurologi, äitiä hoitava psykiatri) niin hänen lausuntonsa olisi paras.
 
emmelie
Mikäli he sen jälkeen siirtävät osoitteensa esim. poste restanteen, eli ovat virallisesti asunnottomia, Vantaan kaupunki on velvollinen järjestämään jonkunlaisen asumismuodon heille, vanhainkoti, tms...
 
ap
kiitos nuevoista..näistä on kovasti apua....

ei vanhemmat asu missään enään virallisetsi..ehillä oli kesämökki lappeenrannassa jossa asuivat.....mutta nyt myivät sen pois ja ovat kodittomia..
 
emmelie
Alkuperäinen kirjoittaja minä vaan:
Mikä on se taho mikä auttaa katastrofissa.....
Vaan ovat lappeenrantalaisia kun ei ole osoitetta täällä vaan ovat sen vanhankodin paikkakuntalaisia.
Käsitin, että ovat vanhan kotikuntansa asukkaita, ei siis vanhainkodin.
 
fluemieneism
Take-home situation studies are generally additional frequent throughout hedge pay for interview. Generally you can be issued a corporation and stay enquired to give the thoughts and opinions onto it which has a created write-up in 7 in order to 10 days to weeks. There's a frame-work regarding some concerns I enjoy follow whenever composing up any take-home research study: http://www.youtube.com/watch?v=5bdws6y4VBI How to begin investing http://www.youtube.com/watch?v=D1kyPcQU3YQ However there are many far more reasons for the actual rising attractiveness of on the web purchasing.
 

Yhteistyössä