hyvä suklaakuorrute kakkuun?

Osta taloussuklaata levy ja semmosessa ruskea-valkoisessa muovikuoressa oolevaa leivontasuklaata levy. Mittaa niitä 170 g YHTEENSÄ, ja sulata vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä vähän sulatuksen jälkeen. Kaada purkki (á 120g )smetanaa kulhoon ja kaada suklaa joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Tämä on tosi hyvä levittää kakun päälle! :p
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sisu:
Osta taloussuklaata levy ja semmosessa ruskea-valkoisessa muovikuoressa oolevaa leivontasuklaata levy. Mittaa niitä 170 g YHTEENSÄ, ja sulata vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä vähän sulatuksen jälkeen. Kaada purkki (á 120g )smetanaa kulhoon ja kaada suklaa joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Tämä on tosi hyvä levittää kakun päälle! :p
ja jos ei tykkää smetanan hieman happamasta mausta niin lorottele 3/4 desiä kermaa tuohon määrään sukulaatia

 
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä:
Alkuperäinen kirjoittaja Sisu:
Osta taloussuklaata levy ja semmosessa ruskea-valkoisessa muovikuoressa oolevaa leivontasuklaata levy. Mittaa niitä 170 g YHTEENSÄ, ja sulata vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä vähän sulatuksen jälkeen. Kaada purkki (á 120g )smetanaa kulhoon ja kaada suklaa joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Tämä on tosi hyvä levittää kakun päälle! :p
ja jos ei tykkää smetanan hieman happamasta mausta niin lorottele 3/4 desiä kermaa tuohon määrään sukulaatia
Smetana ei kyllä maistu ollenkaan happamalle tuossa. Tuo kuorrute on oikein hyvä, ei liian makea. Mutta makunsa kullakin!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sisu:
Osta taloussuklaata levy ja semmosessa ruskea-valkoisessa muovikuoressa oolevaa leivontasuklaata levy. Mittaa niitä 170 g YHTEENSÄ, ja sulata vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä vähän sulatuksen jälkeen. Kaada purkki (á 120g )smetanaa kulhoon ja kaada suklaa joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Tämä on tosi hyvä levittää kakun päälle! :p
hei kiitti!! kuullostaa hyvältä :)

saiskohan jotain aikaiseksi ihan vaan kunnon kaakaojauheesta?
 
Alkuperäinen kirjoittaja giggelis-goggelis:
Alkuperäinen kirjoittaja Sisu:
Osta taloussuklaata levy ja semmosessa ruskea-valkoisessa muovikuoressa oolevaa leivontasuklaata levy. Mittaa niitä 170 g YHTEENSÄ, ja sulata vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä vähän sulatuksen jälkeen. Kaada purkki (á 120g )smetanaa kulhoon ja kaada suklaa joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Tämä on tosi hyvä levittää kakun päälle! :p
hei kiitti!! kuullostaa hyvältä :)

saiskohan jotain aikaiseksi ihan vaan kunnon kaakaojauheesta?
Voithan sä kokeilla et laitat sen smetanan joukkoon kaakaojauhetta ja sekoitat tasaiseksi sen.
 
2 dl kuohukermaa

200 g tummaa suklaata

Huom: tällä ohjeella saat riittävästi kuorrutetta normaalikokoisen tai vähän isommankin kakun peittämiseen, niin että sitä riittää myös reunoille siveltäväksi. Mikäli ganachella on tarkoitus peittää vain kakun päällinen, 150 g riittää hyvin normaalikakkuun, 100 g pienempään (halkaisija 19 cm) kakkuun.

Valmistus:

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ole tarkkana kerman kuumuuden suhteen. Liian kuumaan kermaan sekoitettaessa suklaa saattaa kokkaroitua osittain. Tarvittaessa jäähdytä kermaa hieman. Sulata sitten joukkoon suklaapalat. Lisää halutessasi teelusikallinen margariinia kiillon aikaansaamiseksi. Levitä lastalla kakun päälle. Jäähdytä jääkaapissa.
 
*
oon joskus tehny siitä suklaatomusokerista päällisen. Muuten kakku ei sitte saa olla kovin makea (mä käytin mustaherukkahyydykettä siellä välissä) koska päällisestä tulee aika makea. Hyvin kyllä toimi ja helppo oli tehdä =) Laitoin suklaata vaan siihen päälle ja kermaa sivuille.
 

Yhteistyössä