Istukka edessä?

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja Manzu, 18.01.2011.

 1. Manzu

  Manzu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2008
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eilen ultrassa kätilö mainitsi, että istukka on edessä.. en sitten hokannut kysyä mitä se tarkoittaa.. onko huono juttu vai ei. Kuulemma katsotaan tilanne uudelleen rakenneultrassa.

  Muuten kaikki oli hyvin. Vauva oli kasvanut hyvin ja turvotuskin oli alle 1mm. Nyt vain rupes häiritsemään tuo kätilön kommentti lopussa "Ai kato, sulla on istukka edessä. Noh, seurataan tilannetta seuraavassa ultrassa."

  Osaatteko kertoa mulle jotain tuosta?
   
  #1
 2. Maijamehi

  Maijamehi Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  1 411
  Saadut tykkäykset:
  0
  jos istukka ei oo kohdunsuulla ni ei pitäis mitenkään haitata. ainoo et liikeet saattaa tuntea myöhemmin, näin ainakin mulla itselläni oli
   
  #2
 3. Griffski73

  Griffski73 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  256
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on just (ainakin vielä) toi et istukka on edessä. Ultrassa saa hakea tuolta tosi alhaalta, että saa vaavin kuvaan. Muuta 'haittaa' siitä ei tosiaan ole, kuin että liikkeet saattaa tuntea myöhemmin kuin normaalisti tuntisi, koska se on siinä vaimentamassa iskuja :)
   
  #3
 4. Jessi75

  Jessi75 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  1 402
  Saadut tykkäykset:
  0
  mulla oli ekassa raskaudessa istukka lähellä kohdunsuuta ja se katottiin ylimääräsessä ultrassa mut nous ylemmäs raskauden edetessä niinkun usein käy. etinen istukka tarkottaa sitä et istukka on kohdunsuun päällä ja sillon tehään aina sectio. etuseinäistukka tarkottaa vaan et istukka on kohdun etuseinässä ja kuten on jo sanottukki ni vaimentaa liikkeitä mut mitään haittaa siitä ei oo. takaseinäistukka on sit kohdun takaseinässä.
   
  #4
 5. maami86

  maami86 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.01.1970
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli myös tänään ultra ja istukka oli osittain "alhaalla" ja osittain etuseinämässä. Vaikea oli tosiaan saada vauvaa näkymään kunnolla kun meni piiloon istukan taakse. En minäkään sitten tajunnut kysellä sen tarkemmin koko tilanteessa tätä asiaa. Toivotaan nyt että se siirtyy edes kokonaan siihen etuseinämälle, ettei jää alapuolelle.
   
  #5
 6. Oona82

  Oona82 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla myös istukka edessä, rakenneultrassa (rv 22+0) oli jo noussut hieman ylös. Kuten muutkin ovat jo todenneet, ei se vaikuta mihinkään, muuhun kuin liikkeiden tuntemiseen. Ellei siis ole kohdunsuulla, mutta uskon että asiasta olisi mainittu, jos näin olisi.
  Itse tunsin esikoisesta liikket rv 14+0 ja tästä kakkosesta vasta rv 17+0, koska istukka vaimensi niin hyvin. Kun kohtu kasvoi ja istukka nousi pikkuhiljaa ylemmäs, alkoi liikkeetkin tuntumaan selvemmin.
   
  #6
 7. Oona82

  Oona82 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2010
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin joo, tuosta jäi vielä puuttumaan, että luin jostain että edessä oleva istukka voi estää lapsen kääntöyrityksen, sikäli mikäli lapsi ei suostu ennen synnytystä kääntymään raivotarjontaan. Mutta nämä ovat sitten ihan jossitteluja, joten tavallaan ei vaikuta.
   
  #7
 8. Harhaanjohtaja

  Harhaanjohtaja Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2008
  Viestejä:
  4 581
  Saadut tykkäykset:
  0
  edessä oleva istukka haittaa näkyvyyttä jos haluu 4D ultraan mennä, ja vaimentaa liikkeitä.. Vatsa vissiin myös alttiimpi iskuille istukan suhteen, jos en nyt ihan väärässä ole. Muuten ei tosiaan mitään haittaa, jos ei kohdunsuun tiellää ole. Mulla kahdessa raskaudessa ollut istukka etuseinässä.
   
  #8
 9. snowball

  snowball Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2008
  Viestejä:
  557
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla myös istukka edessä, esikoista odottaessa oli takana. Liikkeet tuntui myöhemmin ja alkuun neuvolassa istukan suhinat vaikeuttivat sydänäänten kuuntelua. Kysyin sillon kätilöltä edessä olevan istukan vaarosita, niin sanoi vaan, että muuten ei mitään mutta on alttiimpi iskuille (kuten harhaanjohtaja jo mainitsikin) kun on tuossa edessä suoraan suojattomana ottamassa "iskuja" vastaan. Eli ei kannata kaatua suoraan mahalleen :)
   
  #9
 10. NeliApina

  NeliApina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2009
  Viestejä:
  825
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kolmannen kerran edessä,viime kerralla oli takana. Tällä kerralla oli alkuun matalalla mutta on nyt noussut mahan kasvun myötä. Ei siis todellakaan mitään sen kummempaa merkitystä.
   
  #10
 11. teddybear-

  teddybear- Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2010
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla kans on edessä. Kun pidän käsiä mahalla tunnen sen istukan sykkeen ja aina, kun yritetään kuunnella vauvan sykettä niin se istukka vaan pumppaa siinä. Mitään kummoisempaa vaaraa siitä ei pitäis olla:)
   
  #11
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti