IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Viestiketju alueella 'Lapsettomuus' , aloittaja Läiti, 16.05.2014.

 1. atvk87

  atvk87 Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2017
  Viestejä:
  945
  Saadut tykkäykset:
  316
  @justhope Onnea matkaan! Oisko mahdollista saada myös joku rauhottava ennen toimenpidettä?
  Mulla oli kans irrotukseen 2 x gonapeptyl, en osannu ajatella, että olis epänormaalia?
  Toivottavasti pääsisit helpommalla tällä kertaa.
   
  #17201
 2. justhope

  justhope Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2016
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  108
  Kiitos @atvk87 , joo aina olen saanut sen jonkun puolikkaan pillerin rauhottavaa lääkettä, en nyt muista mitä... mutta ei se mulla juuri rauhoita, ehkä ihan tosi vähän taittaa sitä etukäteisjännitystä mutta ei muuten auta. Viimeksikin hoitaja kommentoi että syke on sen verran korkee että taian paljonkin jännittää, vaikka ulospäin ihan rauhassa olin toimenpiteeseen mennessä.
  Ja okei jännää, kun mulla tosiaan aiemmin on gonapeptyliä määrätty vain yksi kappale ennen irrotusta. Kai näissä on eri tapoja sitten ja nyt kokeillaan tätä...
   
  #17202
 3. shelterme

  shelterme Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2014
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  102
  Onnistuukohan mun kuvan lisäys... tultiin kotiin ja en vaan malttanu olla pissaamatta tikkuun. Ja sitten tuli tuollainen
   

  Liitetyt tiedostot:

  • Tykkään Tykkään x 6
  • List
  #17203
 4. kirsillevauva

  kirsillevauva Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2018
  Viestejä:
  1 223
  Saadut tykkäykset:
  514
  haalea plussahan se? :)
   
  #17204
 5. Milli-34

  Milli-34 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2019
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  64
  Tsemppiä huomiseen punktioon @justhope , toivottavasti lääkitään hyvin ja kipu olisi siedettävää. Tule kertomaan miten meni(y) Mulla muuten myös edellisessä punktiossa tuplatrikkaus gonapeptyl + mikähän se toinen oli(n) pyrittiin siis varmistamaan, että ehtii varmasti solut kypsäksi punktioon mennessä, optimi punktiopäivä olisi ollut viikonloppuna, mutta päädyttiin tekemään perjantaina, koska julkisella viikonloppuna poli suljettu.

  @shelterme peukut pystyssä viivan vahvistumiselle:love: onko vahvempi kuin ensimmäisessä testissä?

  Täällä pp6 ja palelu sekä pieni väsymys alkanut. En tiedä onko täysin keksittyjä oman korvienvälin tuottamia oireita, mutta katsotaan josko uskaltautuisin ensi viikolla jo testailemaan:ROFLMAO:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17205
 6. shelterme

  shelterme Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2014
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  102
  @Milli-34 oli tuo testi vahvempi kun se eka oli ihan haamujen haamu. Tämä nyt oli selvä punertava viiva, jonka miehellekin näytin.
  Mulla vaan tunne, että kaikki ei oo niinku pitää. Viime yönä heräsin taas niihin järkkyihin kipuihin. Vartin istuin kuumassa suihkussa niin sitten helpotti.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17206
 7. millionnea

  millionnea Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.04.2013
  Viestejä:
  793
  Saadut tykkäykset:
  94
  En millään pysty uskomaan raskautta todeksi. Vielä neljä aamua varhaisultraan. Pelkään tuulimunaa todella paljon. Tai keskeytynyttä keskenmenoa. Kohdussa ei mielestäni ihmeellisempiä tuntemuksia mutta jäätävä pahaolo vaivaa. Te joilla ollut kkm tai tm, onko oireet olleet voimakkaita? Oletteko osanneet epäillä et jotain vialla? Rintoja ei arista eikä turvota. Onneks sain aikaistettua ultraa päivällä. Tuntuu et järki lähtee!

  @shelterme hyvältä näyttää! Itse sain plussan samalla päivällä. Toivotaan viivan vahvistumista! Ja mulla oli myös aika kovia kipuja ja kramppeja juurikin tuolloin 3+ viikolla sekä 4+ viikolla. Maha oli kuin potkupallo ja olo oli todella voimaton.

  Piinailijoille pitkiä hermoja. Ja hoidoissa aktiivisesti oleville voimia jaksaa. Olette ajatuksissa lähes päivittäin.
   
  #17207
 8. MyMa

  MyMa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  455
  Saadut tykkäykset:
  170
  @shelterme kyllä heti näin haalean plussan! Toivotaan että lähtee vahvistumaan (y)

  @lullaby Sinä sitkeä sissi, reippaasti vaan eteenpäin! Onnea uuteen (onko viimeinen?) yritykseen! :)

  @justhope Mulla myös toissavuonna 2x Gonapeptyl. Lääkkeellinen pas tehtiin ja terve lapsi syntyi.
  Niin ja noista lääkkeistä: toivottavasti ottavat tuon sun kivun vakavasti. Kun vaihtoehtoja on reilusti olemassa, niin ei terveydenhuollossa nykyään pitäisi päästää kipuja sietämättömäksi, jollei ole aivan pakko. Reilusti enemmän rauhoittavaa ja ehkä vielä joku eri kipulääkecoctail? Tai kipulääkettä jo vähän aiemmin ennen toimenpidettä? Kun kerrot tuosta jännittämisestä, niin se varmasti pahentaa kivun tunnetta, psykosomaattista kipua. Siksi se rauhoittava saattaa olla ihan yhtä tärkeä kuin se kunnon kipulääkekin. Kerro ihan rohkeasti ja suoraan että nyt tarvitaan enemmän apuja kipuun! Isot tsemppihalit huomiselle!:rolleyes:
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #17208
 9. Milli-34

  Milli-34 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2019
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  64
  @millionnea ymmärrän nuo kuvailemasi raastavan pitkät päivät ennen ultraa. Uskon kuitenkin, että siellä on vatsa-asukilla kaikki hyvin:love:

  Itsellä edellinen plussa oli tm ja jotenkin tunsin heti alussa, että kaikki ei todellakaan ole hyvin. Hcg oli hyvä, mutta oireita ei lainkaan, en missään vaiheessa tuntenut olevani raskaana, siksi en yllättynyt kun rv 6-7 todettiin, että tm tai sitten mennyt ihan alussa jo kesken. Tätä edeltävä kkm viikolla 8 oli yllätys, oireita oli ihan loppuun asti.

  Yritä olla rauhallisin ja luottavaisin mielin. Muista, että on paljon todennäköisempää, että kaikki on hyvin kuin toisinpäin:love: Tulehan kertomaan hyvät kuulumiset ultran jälkeen:)
   
  #17209
 10. lullaby

  lullaby Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  1 007
  Saadut tykkäykset:
  280
  @millionnea, uskon myös vahvasti että sulla kaikki kunnossa, kuitenkin se on onneks paljon todennäköisempää kuin ettei ois.. mutta alun viikot on kyllä ressaavia kun ei oikein mistään pysty ilman ultraa tietään mikä on tilanne. Jäätävä pahoinvointi ainakin kuulostaa hyvältä, vaikkei varmaan fyysisesti mieltä ylennäkään (y)
  Mulla niihin kkm aikoihin juuri kun alkiot kuoli, loppui se selkeempi etominen kun seinään, ja sen jälkeen oli vaan jotain ihan satunnaisesti hetkittäistä lievää etomista. Oli jotenkin liian normaali olo.. Tämä oli se eka merkki mistä aavistin pahaa. Tästä viikon päästä tuli pari tippaa verta v.vuodon seassa ja melko hyvin tiesi tilanteen sit np-ultraan mennessä kun kohtua ei tuntunu sillonkaan (muissa raskauksissa on jopa näkyny liikkeitäkin jo sillon) ja dopplerista kuului vain oma/istukan ankea viuhunta. Toki sitä viimeseen saakka toivoi että ois väärässä ja olihan se järkytys kun varmistu.
  Päivä päivältä lähempänä kun saat helpotuksen ja hyvät uutiset!

  O-plussaa ei näkyny tänäänkään, itse asiassa melko himmee kierron päiviin nähden,.. joko se on tulossa vasta ke-to aikoihin, tai koko ovulaatio on jotenkin lässähtäny.. en tiedä voisko sitten pregnylillä korjata enää mitään. Ke varmaan ultraan jos ei mitään merkkejä vielä sillonkaan.

  @MyMa Juu, en ole enää uuteen hoitoon lähdössä.. Niin kiitollinen ja täysin tyytyväinen jo kahdesta voitosta näissä hoidoissa (+luomu), joita alunperin lähdin yrittään. Tämä viimeinen toki saa myös mahdollisuutensa, kun on olemassa, se vasta oliskin uskomatonta extraa kaiken jo saadun päälle..! Aattelin että voisin ottaa rennosti tän kierroksen, kun ei sillee enää oo paineita onnistua, mutta kyllä se vaan pelottaa nytkin kuinka mieltä alentavaa se negatikku taas ois..:( tai selviääkö ylipäätään siirtoon. Kävi miten kävi, eräs pitkä ja kivinenkin tie tulee pian päätökseensä. Elokuussa tulee 10 vuotta ekasta ivf:stä ja sitä ennenkin yli 3 vuotta kotiyritystä.
   
  #17210
  Viimeksi muokattu: 03.06.2019
 11. Toiveitakovain80

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2019
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  31
  ON: Pp7, pahoinvointi voimistunut, hieman painetta/nippailua kohdun kohdilla, munasarjojen nippailut loppuneet. Väsyttää. Vaikea tietää mikä johtuu lääkkeistä jne joten en edes analysoi enempää ;) Aika rennoin fiiliksin tässä menty. Tänään lähetään hellun kans pikku reissuun, pääsee vähän koti ympyröistä pois.

  Kaikille iso halaus ja aurinkoa mieliin :love: Palaan taas muutaman päivän päästä.
   
  #17211
 12. shelterme

  shelterme Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2014
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  102
  @justhope mitenkäs punktio meni?

  @millionnea niin tuttuja noi pelot. Joka välissä saa jännätä ja pelätä...

  @lullaby tsemppiä ovisplussailuun

  @Toiveitakovain80 luupavalta kuulostaa oireet. Se on inhottavaa kun täytyy arpoa mikä johtuu lääkkeestä ja mikä ei. Hienoa, että olet pystynyt ottamaan rennoin fiiliksen ja pikku reissu tekee varmaan hyvää tähän väliin.

  @Milli-34 mitenkäs sinun olotila?

  On: Otin yhteyttä klinikalle mun Lutinus allergiasta. Sain ohjeen lopettaa sen nyt. Aika paljon kauhistuttaa lopettaminen, kun pelottaa että jotain pahaa tapahtuu sen jälkeen. Vaikka kai se sitten tapahtuu muutenkin jos on tapahtuakseen. Yritin nyt olla testaamatta ja olin päättänyt, että teen vasta ylihuomenna testin ku on virallinen pv. No pari digia poltteli kuitenkin tuolla laatikossa ja iltapäivällä tein toisen niistä. Tulos alla. En uskalla vielä siirtyä raskautuneisiin. On vaan jokin kumma vaisto, ettei kaikki ole hyvin. Jos tuo nyt ei ylihuomiseksi negaksi muutu niin saan sitten mennä verikokeeseen. On vähän viisaampi, kun kuulee mikä on hcg arvo.

  https://aijaa.com/BWFQSx
   
  • Ihana! Ihana! x 6
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17212
 13. Milli-34

  Milli-34 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2019
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  64
  Hurjasti onnea @shelterme :love:
  Täällä palelu ja väsymys taisi olla vain huonosti nukutun yön jälkimaininkeja, tänään olo ollut täysin normaali. Huomenna ajattelin testata, mutta jotenkin on nyt vahva fiilis, että tämä siirto ei tuottanut tulosta:unsure:
  Onko muuten jollain tietoa, miksi blaston siirroissa annetaan testipäiväksi pp14 eli sama kuin 3päiväiselläkin? Eikö sen pitäisi kaiken järjen mukaan olla jo aiemmin, pp12?(n)
   
  #17213
 14. Milli-34

  Milli-34 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2019
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  64
  Unohdin vallan edellisessä viestissä kysyä @justhope punktiokuulumisia? Kaikki hyvin?:)
   
  #17214
 15. Aislinn83

  Aislinn83 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2019
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  61
  @shelterme paljon onnea, varovainen onnittelu siis. <3 3

  @millionnea toivottavasti kaikki on hyvin, varmasti raastavan hitaasti menee päivät eteenpäin! Halaus sinulle.<3

  @justhope mitenkä punktio sujui?

  ON: piikittelyt sujuneet suht hyvin ja vielä pistän itse. Hurjaa. :D tänään ollut kipuja mutta tiedä sitten, tapahtuuko mitään. Perjantaina on 10.30 tuomion ultra.
  Onko muuten kenellekään jäänyt sitä menopuria vähäsen jäljelle sinne ampulliin vaikka kaikki annostukset on pistetty? Mulla jäi tota 1200IU niin hieman sinne ampulliin vaikka olen aina katsonut tarkkaan että annostus on mennyt oikein.. alkoi pelottamaan että mitä hittoa, ja oikeat pvätkin siitä on otettu..
   
  #17215
 16. Haaveilija91

  Haaveilija91 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2018
  Viestejä:
  127
  Saadut tykkäykset:
  70
  Onnea kaikille plussanneille!! Ihana aina lukea onnistumisista!

  Lääkäri soittaa mulle keskiviikkona ja kertoo terveiden alkioiden määrän. Olen torstaihin saakka ulkomailla ja musta vähän tuntuu että menkat alkamassa pian. Pienen pientä määrää verta tullut paperiin parina päivänä. Nyt kp 25. Toivon että alkaisi vasta torstaina niin, että ehtisin kotiin ja hakemaan apteekista Progynovat. Oletan siis että mulle tehdään tälläkin kertaa lääkkeellinen pas. No, katsotaan nyt ensin saatiinko edes yhtäkään siirtokelpoista.
   
  #17216
 17. Karhurouvanen

  Karhurouvanen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2018
  Viestejä:
  169
  Saadut tykkäykset:
  36
  @Aislinn83
  Moikka! Kommentoin tähän ketjuun vain näin sivusta siitä Menopurista että kyllä on minulla jäänyt kaikkiin kolmeen 1200x2 + 600x1 Menopur-ampulleihin pohjalle jäänyt lääkettä vaikka en todellakaan ole alle annoksen ottanut eli pullo on mennyt ”tyhjiin”, eli siinä on ilmeisesti vähän enemmän sitä lääkeainetta. Ei siis syytä huoleen:) Hurjasti Onnea sulle sinne Tuomion Ultraan(y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17217
 18. Aislinn83

  Aislinn83 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2019
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  61
  Voi kiitos vastauksesta ja kiitos myös tsempistä! :) kyllä helpotti mieltä kun rupesin miettimään että mitäs tässä on nyt tapahtunut ja laskin päivätkin moneen otteeseen. :D
   
  #17218
 19. Wintersun

  Wintersun Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2018
  Viestejä:
  2 814
  Saadut tykkäykset:
  1 278
  Mä luulen että niissä on kaikissa vähän ns. "ylimääräistä".
  Synarelan sumutteestakin hoitaja ohjeisti, että lasket tarkkaan ne 60 annosta ja vaihdat pullon, et sinne pulloon jää kyllä mutta älä käytä enempää sen 60annoksen jälkeen.
   
  #17219
 20. Haaveilija91

  Haaveilija91 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2018
  Viestejä:
  127
  Saadut tykkäykset:
  70
  Lääkäri soitti. Saatiin 8 siirtokelpoista, tervettä blastoa<3 näiden lisäksi yksi blasto on jonkun mosaikismin sisältävä mutta on silti siirtokelpoinen. Siirrettäisiin kylläkin tarvittaessa vasta, jos pakkanen olisi muuten tyhjä.
  Eli tässä meidän toinen PGD numeroina jotta hahmottaa, kuinka paljon tippui matkanvarrella pois pelistä:
  Punktioitiin 30, kypsiä oli 26.
  Blastoiksi jatkoi 18.
  Englantiin tutkittavaksi lähetettiin 19 (edellisen hoidon yksi tutkimaton blasto lähti samassa uudelle reissulle)
  7 blastossa oli mun kantama geenimutaatio
  3 kromosomipoikkeaman sisältämää blastoa.
  8 siirtokelpoista tervettä blastoa ja se yksi mosaikismiyksilö.

  Siirto vielä ennen kesäsulkua lääkkeelliseen kiertoon :) olen niin onnellinen!!
   
  • Tykkään Tykkään x 8
  • List
  #17220
 21. justhope

  justhope Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2016
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  108
  Iso kiitos tsempanneille kommenteista, punktio tosiaan oli silloin maanantaina ja hyvinhän se meni. Tosin niin paljon pelkäsin että tärisin ja itkin jo valmiiksi ennen operaatiota, mutta lääkkeet toimi loppuviimein ihan kohtuullisesti. Loppua kohti teki taas kerran kipeempää kuin alussa, mutta ei ollut ihan niin sulaa kärsimystä kuin pelkäsin, vaikka sattuikin.
  Hoitajat kehotti että jos vielä tulee punktio joskus eteen niin ottaisin nukutuksen, ei kuulemma tule noin kamalaa olla kenellekään....
  Vaan toivon syvästi että tää olisi viimeinen kerta nyt ollut. :rolleyes:

  Kaikkiaan saatiin munasoluja 20 ja eilen tuli tieto että niistä 13 on normaalisti hedelmöittynyt. Nyt jännityksellä ootan huomista kun varmaan silloin sitten tietää monako menee pakkaseen... tuoresiirtoa ei taaskaan voitu ajatella kun saalis oli niin iso eli hyperin vaara tietty on, tosin oloni on kyllä ollut ihan normaali. Nyt terolutkuuri menossa ja ensi kierrossa sitten pas jos alkioita tulee.

  Mulle myös vähän lupailtiin että saisin suoneen kipulääkettä tästä eteenpäin siirroissakin. En oikein tiiä mitä ajatella, toki se ois helpotus kun viimeksi siirto oli puhdasta kärsimystä, mutta voikohan siitä olla jotain haittaa alkiolle... vaikka kaippa ammatilaiset tuon tietää. Toki mietin onko se liioittelua, kun osa siirroista on mennyt helpostikin kivuitta.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #17221
 22. lapsettomuuta10v

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  19
  Äh, minun piinailut taas päättyy...selkeä plussa pp 8 eli tänään, haamu oli jo pp6...mutta myös vuoto alkanut tänään eli kemialliseksi jälleen kerran jää...ei ole reilua, taaskaan ei ollut oma vuoro :cry:
   
  • En tykkää En tykkää x 4
  • List
  #17222
 23. shelterme

  shelterme Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2014
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  102
  Tänään kävin verikokeella otatuttamassa hcg arvon. Just luin omakannasta, että oli vaa 95u/l. Pelkään niin, että vaistoni siitä ettei kaikki ole hybin, oli oikeassa. Onhan tuo viitearvoissa, mutta aika alakakanttiin. Kyselin arvosta kaiku-palvelun kautta, mutta ei hoitaja enää tänään vastannut... nyt täytyy kärvistellä huomiseen mitä meinaavat. Alhaisilla arvoilla on ainakin suurempi keskenmenoriski. Piina vaan jatkuu...
   
  #17223
 24. Toiveitakovain80

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2019
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  31
  Reissu tehty, teki kyllä niin hyvää :love: Kävin välillä kurkkimassa mitä tänne kuuluu, mutta muuten oon yrittäny olla koko vauva-asiaa miettimättä. Nyt pp9, hieman jo alkaa jännittään miten meidän käy.. Viimeksi se taisi olla pp12 ku alko vuotaan ellen väärin muista.. Huonoa oloa on, muuten ei oireita. Edellisissä raskauksissa ei ole alussa ollut edes pahoinvointia, siksi liitän nämä enemmänkin lugeihin.

  Täällä oli sekä hyviä että huonoja uutisia, kaikille tsempit (y):love:
   
  #17224
 25. shelterme

  shelterme Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2014
  Viestejä:
  210
  Saadut tykkäykset:
  102
  Huomenna uusintaverikokeeseen. Hoitaja meinasi, että arvo on aavistuksen alakanttiin. Piina siis vaan jatkuu... on tämäkin; olen lukenut netistä paljon tarinoita siitä, kuinka testiviivat ei ole missään vaiheessa vahvistuneet ja silti ollut normiraskaus. Luomuna kun testaa niin ei saa tietää verinäyteestä mitattua hcg:ta. Niillä ihmisillä joilla testeissä viivat ollu haaleita on oletettavasti alhainen hcg. Mut meikäläiset jää heti syyniin ku on matala veritestin hcg. Jos kaikki olisikin ok, niin turhaa pelkoa tämä vaan aiheuttaa. Mutta hyvä siis, että kontrolloidaan.
   
  #17225
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti