IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Viestiketju alueella 'Lapsettomuus' , aloittaja Läiti, 16.05.2014.

 1. Aislinn83

  Aislinn83 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2019
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  67
 2. Eloveera-79

  Eloveera-79 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  132
  Minut voi lisätä yrittäjiin:

  Eloveera-79 # 40 # 10/2018 # 1 # luomuraskauden keskenmeno 4/2019 rv 16/ikä # 1. pitkän kaavan ivf tulossa
   
  #17452
 3. jonxu

  jonxu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  44
  Onnittelut @kirsillevauva plussasta! :love:

  Kiitos @MyMa! Onhan tässä ollu työtä ja motivaatioki ollu välillä hukassa, mutta ylpeä olen kyllä. Tosin vielä paljon ylipainoa jäljellä eli juhlia ei vielä voi :whistle:

  Onko täällä muita, jotka kamppailee paino-ongelmien kanssa? Mulla on kaksi lasta entisestä liitosta ja helposti olen kyllä aina tullut raskaaksi ylipainosta huolimatta. Julkisella puolella on vain nuo painorajat hoitoihin pääsyssä ja tuohan se ylipaino tietysti ylimääräisiä riskejäkin.
   
  #17453
 4. jonxu

  jonxu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  44
  Niin joo ja mulle voi päivittää tuonne listaan myös tiedot:

  Jonxu #31 #8/17 #3. (miehen 1.) #siittiöt/ylipaino #1. ICSI tulossa 11/19
   
  #17454
 5. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  116
  @kirsillevauva onnea haamulaisesta! :love:

  Ensimmäinen punktio tulossa muutaman viikon kuluttua ja kiinnostaisi tietää, että onko puolisolla tapana olla mukana toimenpiteen aikana? Tai riippuu varmasti parista, mutta onko teillä ollut? Ensin ajattelin, että tottakai menen yksin, mutta joku mainitsi, että mies oli mukana ja ymmärsin, että ihan toimenpiteen aikana, niin jäin tätä miettimään, että ei hullumpi idea yhtään. Luonnollisesti vähän jännittää koko toimenpide. Itseni tuntien saatan kyllä olla tomerampi, jos menen yksin.
   
  #17455
 6. Silmu75

  Silmu75 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2018
  Viestejä:
  569
  Saadut tykkäykset:
  188
  Lahjasoluhoitoon menossa ja tänään oli suunnittelukäynti, Progynovalla ja Lutinuksella mennään eli vissiin aika tavallinen lääkitys. Luovuttaja on valmis aloittamaan piikittelyn syyskuun puolivälissä, joten ehkä kuukauden kuluttua alkaa olla siirron ajankohta paremmin tiedossa.
   
  #17456
 7. Pupuna112

  Pupuna112 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2019
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  43
  @Ellinoora38 meillä puolisoni on halunnut tulla kaikille klinikkakäynneille mukaan. Olen kyllä sanonut, että ei ole pakko tulla ja pärjään ultrausreissuilla yksinkin, mutta hän itse haluaa olla kaikessa mukana :). Punktioon otan hänet ihan mielelläni mukaan kunhan sen aika koittaa, muistan lahjoituskerralta että minulle tuli rauhoittavista lääkkeistä vähän huono olo ja jouduin odottamaan jonkun aikaa klinikalla ennen kuin päästivät kotiin. Jos taas käy samoin, on kiva ettei tarvitse odottaa yksin klinikalla. Varmasti on pariskuntakohtaista tämä ja toisille voi olla luontevampaa käydä klinikalla yksin.

  Onnea plussasta @kirsillevauva :love:
   
  #17457
 8. Aislinn83

  Aislinn83 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2019
  Viestejä:
  235
  Saadut tykkäykset:
  67
  Kyllä mulla mies on ollut mukana tietysti jo senkin takia että näyte pitää hänenkin antaa ja meillä satojen kilsojen välimatka eikä autoa saa myöskään ajaa sen jälkeen. Itse punktiossa ei ole ollut mutta mun kanssa kyllä sielä ”odotustilassa” missä oon sängyllä maannut ja odottanut pääsyä punktioon. Ja ihan kiva on ollut kun hän on sielä odottanut mua toimenpiteestä. Siihen punktioon en ole häntä kaivannut koska niin kivulias se ei mun kohdalla koskaan ole ollut ja lääkkeet vaikuttaneet lisäksi hyvin.:) Mutta sinnehän saa puolison ottaa että sitä ei tarvitse murehtia!
   
  #17458
 9. MyMa

  MyMa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  459
  Saadut tykkäykset:
  170
  Isot onnittelut plussasta @kirsillevauva ! :love: Laitetaanko jo plussalistalle? Onko sulla veritestiä tulossa vai kotitestilläkö mennään?

  @jonxu ja @Eloveera-79 lisäsin teidät listalle tuonne edelliselle sivulle. Nostellaan sitä aina välillä, mutta viime sivullakin se oli kolme kertaa niin ei ihan joka väliin viitti :D Tervetuloa mukaan!

  @Ellinoora38 Mulla on puoliso ollut mukana molemmilla punktiokerroilla. En nyt tiedä oliko se mikään erityinen juttu meille, ja miestä lähinnä kauhistutti koko touhu, mutta olipa nyt. Sanoisin myös, että ihan omien ja puolison fiilisten mukaan. Kaverillani oli jopa oma äitinsä mukana punktiossa...

  @Silmu75 kiva kun aikataulu selviää! Onko tulossa siis tuoresiirto vai pas? Sori en oo ihan selvillä näistä lahjasoluasioista :censored:

  Mulla ei meinaa vuoto alkaa näköjään millään. Jo kolme päivää ilman Zumenonia ja lugea, eikä vieläkään tätiä näy. Niin ja hcg oli eilen 2,3 eli todellakin ei raskaana.
   
  #17459
 10. Wintersun

  Wintersun Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2018
  Viestejä:
  3 074
  Saadut tykkäykset:
  1 462
  Onnea plussasta @kirsillevauva :love:

  Mulla siirrettiin nyt aloitus lokakuun kiertoon! Onneksi on suht lyhyet kierrot niin lokakuun alkupuolella pitäis päästä ilmoittautumaan hoitoon.
  Jaksan tän taas kunhan nyt vaan sit alkais.

  Vinkkejä vielä miten tämän odotuksen ajan saisi mahdollisimman hyvät munasolut ja siittiöt? Eli mitä vitamiineja ym. Suosittelisitte?

  (y)kaikille piinailijoille peukkuja ja tsemppiä muillekin. Kai minäkin vielä joskus pääsen mukaan :geek:
  Vasta vuoden olenkin pyörinyt tässä ketjussa ja pian on yritystäkin 9v täynnä o_O
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #17460
 11. Rusakkonen

  Rusakkonen Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2017
  Viestejä:
  1 093
  Saadut tykkäykset:
  607
  Sinulle paljon vitamiineja ja antioksidantteja ja Inofolic, ja miehelle lisaksi Sermatrop ja Inoman :)
   
  #17461
 12. justhope

  justhope Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.02.2016
  Viestejä:
  182
  Saadut tykkäykset:
  108
  Täällä oli veritesti eilen ja tuttuakin tutumpaan tapaan oli negatiivinen eli alle kaksi tulos. Enpä kyllä oottanut muutakaan, alusta asti fiilis että kai tääkin kierto on yhtä tyhjän kanssa. Kotitestejä en viitsinyt tällä kertaa tehä yhtäkään kun oli kaikkea menoa muutenkin eikä huvittanut miettiä asiaa yhtään enempää kuin pakko, joten piinailut koitin jättää sikseen.

  Nyt päätin pitää kierron verran taukoa kun on kolme viikkoa kesälomaa ja olen melkein koko ajan reissussa ympäri Suomea. Saa kroppa ja mieli ehkä vähän levätä. Tai en tiiä levosta, mielipahaa taukokin tekee kun tietää että sitten ainakin haaveet lapsesta menee taas kauemmas. Tosin olen alkanut vahvemmin uskomaan että tuskin koskaan lasta saan, sen verran täysin toivotonta ja totaalisen tuloksetonta touhua tämä on.

  Aion tässä taukokierrolla käyä nuo verikokeet ottamassa, selvitetään niissä näitä kromosomi ja veren hyytymistekijäjuttuja. Toivon että ees niissä paljastuisi jotain minkä voisi korjata ja olisi ees vähän toivoa vielä. Kun nyt tuntuu niin tyhmältä että kaikkien muitten tutkimusten mukaan kaiken pitäs toimii ihan hyvin kropassa eli alkioitten pitäs kiinnittyy, ees yrittää, mut eipä ne ees yritä.

  Toivotonta tää on.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
  • List
  #17462
 13. Silmu75

  Silmu75 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2018
  Viestejä:
  569
  Saadut tykkäykset:
  188
  @justhope Kovasti voimia! Toivottavasti tosiaan löytyis jokin ”vika” mikä korjata, ja toivottavasti saat lomalla ajatukset edes hetkittäin irti vauvajutuista.

  @Wintersun Mä yritin aluksi perehtyä kaikkiin vitamiinijuttuihin, mutta ensinnäkin siitä tuli vaan kamala stressi ja toisekseen törmäsin tutkimuksiin, joiden mukaan ei lähtökohtaisesti kannata ruveta mitään ihmeellisempää syömään kun on niissä vitamiini-, antioksidantti- ym valmisteissakin sivuvaikutuksensa. Tai siis jos on esim. siittiöissä havaittu jotain, niin silloin tietty jokin voi auttaa, mutta jos ei mitään vikaa ole, niin ei niistä sitten oikein ole hyötyäkään. No, nämä nyt on sitten jokaisen omia päätöksiä ja joku ehkä haluaa syödä kaikkea mahdollista varmuuden vuoksi. (Mulla on luontaistuotteiden ja -hoitojen nimeen vannova äiti enkä itse halua enää lähteä yhtään sinne suuntaan kun viimein olen oppinut luottamaan lääketieteeseen.) Mutta mä syön ihan raskausajan monivitamiinia, rautaa ja C-vitamiinia, mies ei mitään. Katotaan mihin tämä linjaus johtaa. :)

  @MyMa Mä olin ihan asennoitunut, että varmaan pas kun on pitkät, epäsäännölliset kierrot, mutta lääkäri tuntui olevan sitä mieltä, että kyllä se tuoresiirto onnistuu lääkkeillä. Vähän jäi nyt aikataulu epäselväks, että jos luovuttaja alkaa piikittelyn syyskuun puolivälissä ja mun menkat alkaa ehkä syys-lokakuun vaihteessa, niin eihän se yhtälö toimi yhtään. Siis kun mä luulin, että mun kierto ajoitetaan luovuttajan mukaan, mutta nyt kuulostikin että se menee ihan päinvastoin. Mun mielestä reiluinta olisi tehdä koko prosessista mahdollisimman helppo luovuttajalle.
   
  #17463
 14. Wintersun

  Wintersun Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2018
  Viestejä:
  3 074
  Saadut tykkäykset:
  1 462
  @Silmu75 Joo siis miehellä ei yhtään normaalimuotoisia siittiöitä ja liikkuvuus alentunut. Luin ainakin että (olikohan se) L-argiini auttaisi liikkuvuuteen ja määrään. Sitä mies on sit syönyt jo jonkin aikaa. ihan perusvitamiinit molemmilla menee ja minä syön sitä rautaa kun vuodot ym.
   
  #17464
 15. Milli-34

  Milli-34 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2019
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  64
  Onnea @kirsillevauva haamulaisesta, nyt vaan kaikki luotto, että pysyvä plussa sieltä tulee ja nyytti 9kk päästä kotiin:love:

  Mulla huomenna punktio, ihan tasajalkaa ei pääse hyppimään, kun munasolusaalis jää niin pieneksi, mutta yksi hyvähän riittää:)
   
  • Tykkään Tykkään x 3
  • List
  #17465
 16. Silmu75

  Silmu75 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2018
  Viestejä:
  569
  Saadut tykkäykset:
  188
  Kuulostaa ihan järkevälle. :) Sullako on siis koko hoitoprosessi vielä edessä? Siis että voisko lääkäriltä kysyä mitä se suosittelee?
   
  #17466
 17. Wintersun

  Wintersun Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2018
  Viestejä:
  3 074
  Saadut tykkäykset:
  1 462
  Juu, siis ensikäynti ja hoidonsuunnittelu on vuosi sitten ollut ja aloitus on vaan siirtynyt.. Eli seuraavaksi näen lääkäriä kun on eka ultra. Mut kyselimme silloin ensikäynnillä eikä sanonut muuta kuin että jos syö tarpeeksi monipuolisesti niin ei tarvi mitään ylimääräisiä vitamiineja.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17467
 18. Rusakkonen

  Rusakkonen Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.12.2017
  Viestejä:
  1 093
  Saadut tykkäykset:
  607
  Janna juttu miten eri lailla laakarit neuvoo. Dextrassa miehelle neuvottiin se Sermatrop, kun siittioissa oli oksidaatiota ja defragmentaatiota, vaikka liikkuvuus ja maara oli hyva. Hanella oli sitten se plus extra-tabletit jopa 7 kk ajan ennen tata viimeista hoitoa.
   
  #17468
 19. kirsillevauva

  kirsillevauva Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2018
  Viestejä:
  1 294
  Saadut tykkäykset:
  531
  Mulla on upee olo! Olen päättänyt opiskella töiden ohessa uuden tutkinnon ja olen tästä ihan tohkeissaan. On sellainen olo, ettei onnistuta tässä vauvajutussa ja en halua pitää muuta elämää hyllyllä sen takia. Pitää mennä elämässä eteenpäin. Jos siihen kuuluu huhtikuussa syntyvä vauva, olen superonnellinen, mutta jos ei, en muserru siitä. @MyMa, ilmoitan pe mikä hormonipitoisuus :)

  @justhope, pahoittelut negasta ja voimia jatkoon!

  @Wintersun, miksi teillä siirtyy lokakuulle aloitus?
   
  • Tykkään Tykkään x 4
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #17469
 20. Wintersun

  Wintersun Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2018
  Viestejä:
  3 074
  Saadut tykkäykset:
  1 462
  Näinpä. En tiedä muista julkisista että, onko sama meininki, mutta näin meillä.
  Oon kyllä sitten itse lueskellut ja etsinyt tietoa että jos vaan jotenkin saisi esim. Liikkuvuutta parannettua ni kokeillaan. Muotoon ei taida oikein löytää mitään apuja. Tosin oletettu syy on leikkaus mikä on tehty vuosia sitten kiveksiin. Toki ei siitäkään ole varmuutta johtuuko siitä vai mistä.

  @kirsillevauva opiskelu kannattaa aina! Samaa olen itsekin miettinyt!
  Lähinnä tuon kohdunsuun kontrollin takia, että nähdään mikä tilanne on nyt. Toivonmukaan on nyt puhdas.
  Onneksi nyt on enää ensi kuu kokonaan odotettavaa, joten kyllä sen kestää.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17470
 21. jonxu

  jonxu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  44
  @Wintersun muistan sinut aiemmista ketjuista. :) Tosi harmi, että olette joutuneet jo näin kauan oottamaan ja vieläki siirtyy. Toivottavasti kuitenkin lokakuussa kaikki on kunnossa ja pääsette aloittamaan!

  Mie tilasin miehelle tuota inoman:ia, en tiä onko mitään tehoa, mutta ei siitä kait haittaakaan voi olla (y)

  @kirsillevauva Mullaki alkaa ens viikolla koulu, alan vaihto täälläki mielessä. Iteki hetken mietin, haenko koko kouluun, kun tässä nämä kaikki jutut nyt yhtäaikaa, mutta eipä kyllä ole kaduttanut ainakaan vielä :whistle:

  Miten @Milli-34 punktio meni?
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17471
 22. Wintersun

  Wintersun Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2018
  Viestejä:
  3 074
  Saadut tykkäykset:
  1 462
  Kiitos! Mistä tilasit inomania?
   
  #17472
 23. jonxu

  jonxu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  44
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17473
 24. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  116
  Joo mies tulee ilman muuta mukaan klinikalle, kun antaa samalla omankin ”tavaransa” mutta tarkoitin juuri sitä itse punktiotoimenpidettä. Sitä olen tässä mietiskellyt ja taidan mennä siihen itekseni.
   
  #17474
 25. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  242
  Saadut tykkäykset:
  116
  Joo tätä mäkin just mietin, että itse punktioon menis yksinään mutta mies tulee toki mukaan klinikalle kun hänkin antaa näytteen. Kivuliaisuudesta en vielä mitään itse tiedä koska ekaa kertaa menossa. Kiva kuulla että kaikilla ei ainakaan satu.
   
  #17475
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti