IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

Viestiketju alueella 'Lapsettomuus' , aloittaja Läiti, 16.05.2014.

 1. cindra

  cindra Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  12
  Siinä mielessä minulla oli sama tilanne että minullakin kasvaa hitaasti, meinasi usko loppua kesken. PCOS takia kasvaa kuulemma odotettua hitaammin. Oli vielä toisen ja kolmannen ultran aikoihin hyvin erikokoisia, neljännen jälkeen moni pienempi oli ehtinyt kiriä kiinni isompia. Joka kerta kun kävin ultrassa löytyi lisää folleja. 26kpl oli sitten loppujen lopuksi, josta 25 kypsiä, 17 hedelmöittyi ja 12 niistä kasvoi blostoiksi asti.
   
  #17626
  Viimeksi muokattu: 21.09.2019
 2. cindra

  cindra Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  12
  Etovaa oloa ei ole enää ollut sen yhden kerran jälkeen, ja nyt on tullut vähän rusehtava vuoto, juuri niin kuin pitäisi kierron mukaan, eli menkkojen pitäisi alkaa huomenna. Saa nähdä pitääkö terolut menkat poissa vai tuleeko läpi. Kun olen muutama vuosi sitten käyttänyt niitä kevyemmässä hoidossa, menkat on tullut teroista huolimatta, luget piti menkat poissa 5pv lopettamisen jälkeenkin, vaikken edes ollut raskaana. Enpä taidan huomenna testatakaan, odotan vain tuleeko menkat. Oli sellainen olo ettei välttämättä toimi heti ensimmäisellä kerralla, niitä samoja henkimaailman juttuja, josta @MyMa puhuikin ;)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17627
 3. Nuttu92

  Nuttu92 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2018
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  32
  Sinullahan saatiin loppujen lopuksi tosi hieno saalis! :) Minulla ei ole PCOS:a todettu, kai tämä on sitten vain ominaisuuteni, että follit kasvaa hitaasti.. (n) Toki Gonal-F on mennyt nyt ensimmäisessä ivf:ssä aika pienellä annoksella, vain 112,5IU päivässä. Mutta lääkäri halusi aloittaa näin, koska ei tiennyt miten reagoin hormoneihin. Järkeväähän se on aloittaa ennemmin pienellä annoksella kuin ottaa riskiä ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa hyperiä ja muita komplikaatioita. Toivotaan, että minullakin ehtisi pienemmät follit vielä mukaan, maanantaina se selviää. Mutta kiva tietää, että toivoa on. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17628
 4. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  62
  Tänään on huono päivä. Ärsyttää ja unohdin aamulla ottaa terolutit. Nyt ärsyttää vielä enemmän. Liikaa liikkuvia osia ja muistettavaa näköjään meikäläiselle tässä koko hommassa. Toimiikohan mun oma progesteronin tuotanto normaalisti munasolujen keräyksen jälkeen vai meniköhän tämä nyt päin honkia koko homma. Mietin vaan että onko terolutien tarkotus korvata jotakin kehon toimintoa vai onko ne oman hormonituotannon lisäksi. Osaako kukaan vastata?
   
  #17629
  Viimeksi muokattu: 21.09.2019
 5. kiia-s

  kiia-s Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2014
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  44
  Meillä 2. Ivf lähestyy. Lokakuussa ois meidän vuoro ekasta ivf:stä onkin jo aikaa 4vuotta niin vähän jo alkaa jännittää vaikka kaikki meni tosi helposti silloin 4v sitten.
  Mullakin silloin lähti silloin hitaasti kasvuun rakkulat, ekassa ultrassa vaan pari pienehköä seuraavassa jo muutama ja lopulta 26 kerättiin ja 17 alkiota saatiin pakkaseen. Nyt on kaikki alkiot käytetty, 8 niistä kyllä joutui roskiin sulatuksen jälkeen mutta yksi lapsi niistä 9:stä siirretystä tuli
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #17630
 6. Calico

  Calico Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2019
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mua alkaa pikkuhiljaa taas ärsyttämään niin paljon.. testipäivä lähenee ja haluaisin jo kovasti testata mutta sitten kuitenkin toisaalta pelkään sitä taas niin paljon.. en halua taas nähdä sitä negaa. Oireita ei juuri nimeksikään. Sitten ärsyttää kun luen muiden raskausoireita niin tuntuu että kaikilla on rinnat kipeät/arat. No minulla ei ole.. onko se siis tässä? Olisiko joku jolla rinnat ei olisi olleet kipeät??
   
  #17631
 7. Eloveera-79

  Eloveera-79 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  57

  En usko, että yhden pillerin unohtaminen vielä haittaa. Niiden vaikutus on pitkäaikainen. Keho tuottaa itsekin keltarauhashormonia ja progesteronia. (y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17632
 8. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  62
  Kiitos näin itsekin lopulta päättelin eilen. Näin viime yönä unta, että puhelimessa oli kolme vastaamatonta puhelua eli unessa klinikalta oli yritetty soittaa mikä tarkoittaisi, ettei siirtoa tule huomenna. Kuolen huomenna aamulla jännitykseen, että tuleeko puhelua vai ei.
   
  #17633
 9. MyMa

  MyMa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2017
  Viestejä:
  421
  Saadut tykkäykset:
  143
  @Calico ymmärrän sun tuskan! Tosin mä oon jo testannut sen negan, että kestov-tutus on jo päällä :ROFLMAO: Noista oireista: mulla ei esikoisesta tullut mitään rintojen kipua, ei siis myöhemminkään plussan jälkeen. Kattelin nyt vanhoja muistiinpanojani, niin juuri ennen plussatestiä olin kirjottanut että yöllä kylmän väristyksiä (jotka nyt voi olla mitä vaan, flunssaakin tms mutta luulen että oli raskausoire), sit menkkamaista jomotusta ja huomasin myös lugeja laittaessa, että juuri ennen plussaa kohdun napukka muuttui turpeaksi ja "epäkiinteäksi". Nyt se tuntuu mulla kovalta ja napakalta. Toivon silti sulle plussaa, olispa hienoa jos meistä kolmesta piinailijasta edes joku saisi plussan:love:

  @Ellinoora38 en osaa mitään eksaktia sanoa noista tukilääkkeistä. Mutta samaa mieltä kuin @Eloveera-79, että pitkäaikaisestihan noi vaikuttaa, ja se jatkuva lääkkeiden käyttö on tarkoitus varmistaa että prog. ja estr. määrä kehossa on tasainen. En usko että on paha asia jos kerran unohdat, kun ei ole vielä edes alkiota siirrettykään:) Tsemppiä hirveästi jännitykseen! Toivotaan että huomenna kaikki on kunnossa(y):):love:

  @Nuttu92 on varmasti järkevä kokeilla pienillä annoksilla. Ehtiihän sitä lääkkeen määrää vielä vaikka sitten vähän nostaa huomenna? Toivotaan että kaikki näyttää silloin hyvältä ja että follit ovat kirineet :)

  @kiia-s Sullapa on monta siirtoa jouduttu tekemään! :unsure: Se yksikin ihana lapsi on tietty joka tuskan arvoinen, mutta silti kova määrä... Hattua nostan, että vielä pää kestää jatkaa. Onnea uuteen yritykseen, lokakuu tulee äkkiä (y)

  Itsellä ei mitään erityistä. Käytän lääkkeet keskiviikkoon eli viralliseen testipäivään asti, laskin että jatkot menis sitten mun töiden kannalta paremmalla viikolle :whistle: Kun on niin hankala töistä järkätä käyntejä, ja niitä on viime aikoina ollut ihan tarpeeksi...

  Kätilö sanoi puhelimessa että "yleensä voidaan tehdä kolmas siirto peräkkäin, mutta ei enää neljättä", eli toivottavasti lääkäri on samaa mieltä ja vielä yksi siirto saadaan. Sitten täytyy pitää tauko, kun mulla täyslääkkeellinen kierto aina, ja niitä lääkkeitä ei sopisi ihan kuukausikaupalla putkeen syödä :oops:
   
  #17634
 10. cindra

  cindra Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  12
  @kiia-s oho, kylläpä kului paljon. Onko ne kuitenkin olleet ihan hyvännäköisiä? Montako päivää viljeltyjä? Sitä vaan kuvittelisi että noin monta riittää kolmen naisen tarpeeseen :(
   
  #17635
 11. Calico

  Calico Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2019
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  @MyMa Mä mietinkin että mahdoitkohan sä jo testata! Mä oon pahoillani negasta.. toivotaan että käy ihme ja se muuttuu vielä plussaksi! Mulla virallinen testauspäivä torstaina mutta keskiviikkona aamulla aion testata. Siihen asti sinnittelen vaikka mikä olis
   
  #17636
 12. cindra

  cindra Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  12
  Minä testasin myös ja tulos oli odotettu. Ei voi kovin paljon toivoa, kun raskausoireet alkavat lupaavasti, mutta sitten yhtäkkiä loppuu. Ensi kerralla sitten, josko saisin vauvan syntymäpäivän mahdutettua äitini ja siskoni väliin, kesäkuun lopussa
   
  • En tykkää En tykkää x 1
  • List
  #17637
 13. Pupuna112

  Pupuna112 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2019
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  21
  Pahoittelut negasta @MyMa ja @cindra :(

  @Ellinoora38, kysyin lääkäriltä suunnittelukäynnillä että miksi sitä Terolutia ylipäänsä tarvitaan, kun munasarjoissahan on punktion jälkeen vaikka kuinka monta keltarauhasta jotka tuottavat progesteronia. Kuulemma se ulkopuolinen keltarauhashormoni silti lisää raskauden alkamisen todennäköisyyttä. Vähän jäin sen jälkeen miettimään, että jos näin on, niin miksi sitä ei rutiinisti käytetä myös inseminaatioiden jälkeen? En kuitenkaan usko, että sun alkionsiirron onnistuminen on mitenkään vaarassa yhden unohtuneen Terolutin takia, etenkään kun alkiota ei ole vielä siirretty. Ymmärrän silti hyvin tunteesi asiasta, mä olen jo päättänyt että jos pakastealkionsiirtoja tehdään, niin mulle ne tehdään kyllä vain ja ainoastaan omaan kiertoon. En kestäisi sitä stressiä, että monta viikkoa pitäisi muistaa ottaa lääkkeet monta kertaa päivässä ja mahdollisen unohduksen tapahtuessa joutuisin kuitenkin paniikkiin siitä, olenko vaarantanut raskauden jatkumisen :unsure:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17638
 14. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  62
  Noniin nyt on elämäni eka siirto tehty ja kyytiin tuli hyvälaatuinen blastokysti. Kaksi muuta jäi vielä päiväksi pariksi viljelyyn kun olivat vähän hitaampia. Josko ne saataisiin vielä pakkaseen. Luulin että kuolen jännitykseen tänä aamuna, mutta nythän se jännitys vasta alkaakin. Testipäivä 4.10.

  Pahoittelut @MyMa ja @cindra negoista ja tsempit kaikille muillekin omiin vaiheisiin.
   
  • Tykkään Tykkään x 7
  • List
  #17639
 15. Silmu75

  Silmu75 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2018
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  91
  @Ellinoora38 Tsemppiä piinailuun! ❤️

  Meillä luovuttaja piikittää neljättä päivää, hedelmöitys arvion mukaan ens viikolla. Jännittää miten se onnistuu!

  Luin ihan kauheita juttuja lahjasoluhoidoista tuolta suuresta maailmasta. Siellä kun tämä on aikamoista bisnestä, niin luovuttaja voi joutua maksamaan korvauksia jos haluaakin lopettaa kesken prosessin - jos ei ole varaa, niin saattaa joutua jatkamaan vaikka oma terveys olisi vaarassa! :mad::eek::( Tuollaiseen en kyllä missään nimessä haluaisi osallistua vaikka kuinka toivon lasta. Onneksi täällä tuntuu olevan asiat paremmin ja psykologikin painotti, että luovuttaja saa kaiken tarvitsemansa terveydenhoidon vaikka tulisi toisiin ajatuksiin. Niinhän sen pitää mennäkin.
   
  #17640
 16. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  62
  Huh no onneksi meillä ei ole tuollaista bisnestä. Kuulostaa kamalalta. Kovasti onnea teillekin. Kiva kun meillä on kaikilla täällä jännityksen aiheemme tilanteesta riippuen :) Kauhean vaikea ottaa rennosti :D Onko teillä tietoa missä vaiheessa siirto tehdään mahdollisen hedelmöittymisen jälkeen? Mielenkiinnosta kysyn, kun täällä oli puhetta siitä, miten eri ikäisiä alkioita siirretään eri paikoissa.
   
  #17641
 17. Solunen

  Solunen Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2019
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  7
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17642
 18. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  62
  @Solunen okei no tuskin ne mitään kuraa pakastaa, joten ehkä sitte viljelevät vain huomiseen. Meni vähän ohi kun kaikki selitettiin ennen siirtoa :whistle:
   
  #17643
 19. Nuttu92

  Nuttu92 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2018
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  32
  @Ellinoora38 Tsemppiä piinailuun! Toivotaan, että heti ensimmäinen tarraisi kovasti kiinni!(y)

  Täällä 3. ultra takana. Follit oli onneksi kiihdyttänyt kasvutahtiaan ja nyt siellä näkyi 11kpl 13-22mm kokoisia, pienempiä oli useampia. Tänään pistin vielä orgalutranin ja illalla vuorossa Gonapeptyl, Pregnyliä en pistä näillä näkymin ollenkaan. Punktio sovittiin keskiviikolle ja siirto alustavasti perjantaille, jos sinne asti päästään. Kysyin hoitajalta tuosta alkioiden viljelystä, kun automaattisesti suunniteltiin kaksipäiväistä. Sanoi, että alkioita voidaan viljellä pidempään, jos hoitoa saava niin haluaa, mitään kunnon perustelua ei osannut viljelyn pituudelle sanoa. Kuulostaa aika erikoiselta, että tuollaista pitäisi osata itse vaatia.o_O Mutta luultavasti minulle siis siirretään kaksipäiväinen, jos siirrettävää tulee. Nyt saakin ruveta jännäämään punktiota! :barefoot:
   
  • Tykkään Tykkään x 4
  • List
  #17644
 20. Ellinoora38

  Ellinoora38 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2019
  Viestejä:
  114
  Saadut tykkäykset:
  62
  Kiitos kovasti. Mä itse asiassa nyt lueskelin vielä uudestaan mun klinikan nettisivut ja siellä sanottiin, että ko klinikka on luopunut lähes kokonaan 2-3 pvn viljelystä, koska viiden päivän viljely helpottaa alkion valintaa. Esim mun kohdalla tämä systeemi oli kyllä järkevä, koska yksi alkio oli selvästi parempi kuin muut. Se siirrettiin. Kuulemma soluja oli alkiokuoren kummallakin puolella eli kuori oli jo avautunut ja nyt kiinnittyy helpommin.

  Oletko julkisella vai yksityisellä hoidossa? Hienosti follit kasvaneet. Tsemppiä punktioon!!
   
  #17645
 21. Silmu75

  Silmu75 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2018
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  91
  Mulle tehdään pas, mutta viisipäiväisiksi viljellään jos tulee tarpeeksi soluja. Siirto seuraaviin menkkoihin jos työvuorot osuu kohdalleen. Mulla on vaan tänä vuonna ollut pitkiäkin kiertoja, niin en tiedä alkaako menkat tämän vai ens kuun lopulla... Tällaista odottelua tämä on!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17646
 22. Eloveera-79

  Eloveera-79 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  57

  Toivottavasti saat heti kyytiläisen mukaan (y). Kiva jos ne kaksi saisi vielä pakkaseen.

  Olin hcg-mittauksessa ja tulos oli 14800, jonka lääkäri ilmoitti erinomaiseksi. Sen verran korkea on, että mietityttää monikkoraskaus. Ultra on jo 7.10, niin ei tarvitse arvuutells. Nipt-testi 10+0.. Sitä suositaan mulla iän takia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #17647
 23. Nuttu92

  Nuttu92 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2018
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  32
  Mielenkiintoista tietoa. Me ollaan maksusitoumuksella Felicitaksella. Pitääpä vielä punktiopäivänä ottaa viljelyasia puheeksi lääkärin kanssa. :) Kiitti tsempeistä:)
   
  #17648
 24. Domi

  Domi Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2015
  Viestejä:
  1 612
  Saadut tykkäykset:
  386
  Hassua miten nähökulma vaikuttaa asiaan, miustahan @kiia-s llä on loistava prosentti jos 9 siirrosta on lapsen saanut!!! Itselle siis siirretty 18, viidessä eri punktiossa saatua, aina hyvältä näyttävää (13kpl 2-3 päiväsiä kunnallisella ja 5 blastokystiä yksityisellä) alkiota hienolle limakalvolle.. ja niistä 0 raskautta (1. kemiallinen 1. tuulimuna) 0 lasta. Mutta siis tarkoitus oli nyt luoda uskoa teihin, vaikka jokainen epäonnistunut siirto on yksi helvetti, niin elkää luovuttako!!!! Mulla nyt siis lauantaina laskettu aika "luomu"plussassta!!!!! Kaiken tuon jälkeen, toki oli tehty limakalvonäytteen otto edellisessä kierrossa joka on varmasti avain mutta..
  Ja mitä niihin oireisiin tulee, niin kyllä niitä ainakin itsellä vaikka sun mitä usein ollut vaikka aina negaa.. ja just se tuulimuna kierto oli kun ei ollutkaan oikein mitään.. eli kaikki on mahdollista. mutta kun ei niitä aivoja saa lopettamaan sitä ylianalysointia.. Tätä plussaa nyt ei oikein voi verrata kun ei ollut mitään lääkityksiä päällä, mutta ei kyllä ollut mitään tissi tuntemuksia ym. nytkään ennen plussaa, ihan tuli puskista..toki ei osannut kytätäkkään!
  @Eloveera-79 lle onnittelut plussata, hieno lukema.. Ja kaikille voimia ja tsempiiä taisteluun!!!
   
  #17649
 25. Calico

  Calico Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2019
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testasin tänään ennakkoon ja negaa näytti.. clearblue digi. Epätoivoisena avasinkin sen ja ei olis pitänyt kun siellä on niin paljon kaikenlaisia viivoja Noh, virallisena testipäivänä vielä uudelleen eli torstaina
   
  • En tykkää En tykkää x 1
  • List
  #17650
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti