IVF hoidoissa oleville/sinne joutuville

@Puhalluskukka tehdäänkö siellä ultra kun vuoto alkaa? Alakautta?:eek:
@Pupuna112 Ihana kuulla! Kumpa me pian perässä. :love: Ja kiva kun käytte välillä täälläkin puolella höpisemässä. :)
@Silmu75 onnea kyytiläisestä! Mitä tuo vatsan kramppaaminen meinaa? o_O en ole aiemmin kuullut muiden sanovan semmoisesta mitään. Jos olit vain jännittynyt tms?:)

Aika menee hitaasti.. :coffee: elättekö piinapäivät myös niinkuin jo olisitte raskaana? Sallitteko yhtään alkoholia mm saunaolutta? Lakritsi? Burana? Miksi en kysynyt lääkäriltä :whistle::LOL:
 
@Jasmina20 Sanon vatsakrampiksi, mutta kohtuhan se tietysti kouristeli eli ihan menkkakipua se oli. Joillakin vissiin tulee aina kun kohtuun kosketaan ja näköjään kuulun siihen ryhmään.

Mä en ajatellut mitään alkoholia ja homejuustoa nauttia kun en niistä muutenkaan välitä, mutta lakritsia saatan syödä. :)
 
Joo, hyvä niin ettei väliä mikä päivä menossa! Saa nähdä myöhästyykö mulla menkat.
Mulla on elonva ekana lääkkeenä ja sen vaikutus on ilmeisesti n. Viikon.
Toivottavasti ei myöhästy ainakaan paljoa :)

@Jasmina20 tehdään se ultraus menkkojen aikana. Riippuu varmaan onko pitkä vai lyhyt kaava(n) Mulla siis pitkä kaava. Eihän se mikään mukava hetki siellä ultrassa oo, mut pienistä ei oteta :LOL:
 
Huutelen pitkästä aikaa taustalta kun lupasin pitää taukoa palstailusta. Komppaan @Rusakkonen siinä, että kohdun supisteluun on olemassa estolääkitys. Mulla supistukset oli ennen ja jälkeen tuoresiirron tosi voimakkaita ja kesti monta päivää. En vaan tajunnut kertoa lääkärille silloin kun luulin, että liittyy munasolujen keräykseen enkä ekalla kerralla ymmärtänyt kaikkea. Seuraavalla kerralla saan siirron yhteydessä estolääkityksen. Ärsyttävää, kun ei kaikkeen osaa varautua eikä kaikesta tiedä ennen kuin sen kokee. Toivottavasti @Silmu75 sinulla menee kaikki hyvin.
 
Kiitoksia teille kaikille tsempeistä! Ihanan kannustavia olette:love:

Täällä vuoristorata jatkuu edelleen. Sunnuntain runsaan vuodon jälkeen vuoto on rauhoittunut ja nyt taas tulee vain pyyhittäessä ja ihan vähän siteeseen tuhruvuotoa. Su-ma välisenä yönä oli tullut oikein kunnon iso hyytymä. Kipuja ei oikein ole ollut, pientä nipistelyä alavatsassa ja ihan vähäistä särkyä ajoittain. Hoitopaikasta neuvottiin tekemään uusi raskaustesti tänään ja se oli edelleen positiivinen ( mikä nyt ei tarkoita mitään :confused:) ja sitten kävin vielä iltapäivästä labrassa tarkistuttamassa hcg:n. Huomenna sitten ehkä vähän viisaampi....tai sitten ei o_O

Ei tähän kyllä olisi tälläistä enää toivonut. En kyllä mitään isoa toivoa pidä nyt yllä, että ei tulisi lisää pettymyksiä. Mutta kyllähän tää nyt sellaisen pelon luo kaikkiin tuleviinkin siirtoihin :(

@Silmu75 Mahtavaa, että siirtoon päästiin ja toivotaan, että krampit eivät vaikuttaisi mitenkään tuohon prosessiin. Itsellä ainakin ollut sen verran nippailuja ja särkyjä pitkin piinapäiviä, että ei tiedä mikä on aina mistäkin johtuvaa. Tsemppiä piinaviikkoihin(y)

@Jasmina20 Mulle sanottiin hoitopaikassa, että periaatteessa alkionsiirron jälkeen kannattaisi suhtautua asiaan niin kuin olisi raskaana. Itsellä toki on sellainen työ, missä vaaratekijöitä raskaana olevalle, niin keskustelu koski lähinnä niitä asioita. Mutta pyrin kuitenkin melko pitkälle noudattaamaan tätä ohjetta myös muussa arjessa.
 
  • Tykkää
Reactions: maikkukoo
Siirto täälläkin ohi, hyvin meni tällä kertaa :) Ei juurikaan tuntunut, kiitos kipulääkkeen, ja kun ei liikaa tuntunut, oli helpompi rentoutua. Joten tällä kertaa säästyin siltä kivuliaalta kohdunsuusta kiinni pihdeillä tms nappaamisella, reitti löytyi ilman sitäkin.
Perjantaina pitäs pistää gonapeptyl ja veritesti on 25.11. eli sinne asti saa piinailla.

Itse elän vähän sellasta hmm... keskitietä? siirtojen jälkeen. Kevennän hiukan liikuntaa (tosin harrastan silti, mutta en tee kovimpia harjoituksia), jos on särkyjä niin panadol ennemmin ku burana (mulla on semmonen käsitys et ibuprofeiini ja jotku muut saattavat haitata raskautumista / vaikuttaisi kohdun limakalvoon, ja kun muutenkaan ei oo alkiot kiinnityneet mulla niin en halua sitä entisestään vaikeuttaa) ja alkoholia en juo ollenkaan. Alkoholin suhteen tuntuu olevan aika montaa koulukuntaa, jotkuthan tykkää kokeilla sitä ns. kiinnittymisviini-juttua, itse taas aattelen että parempi ehkä kokonaan ilman kun ei se alkoholi kummiskaan mikään terveystuote ole :LOL: Ja itse vähennän huomattavasti myös kofeiinia piinailun ajaksi, satunnaisen pikku kupin kahvia tyyliin juhlissa otan jos on mutta en montaa kuppia päivässä.
Kai tää vaa sen verran kallista lystiä on nuo siirrot että tekee mieli edes jotain yrittää raskutumismahisten nostamiseksi, vaikka se kai pitkälti aika sattumankauppaa ja tuuria on kiinnittyykö vai ei :rolleyes:
Klinikalla toki mulle on sanottu että siirron jälkeen voi elää ihan normaalia elämää, sitä alkoholia jne ei nyt toki muutenkaan suositella mutta esim liikuntaan liittyen.
 
@Silmu75 tarrasukkia toivotaan sinne! :love:

Mulla alko kuin alkoki kierto eilen ja juuri pistin ekan gonal f annoksen. Mulla ei ikinä ole piikittelyt haitanneet, mutta jännästi sitä hieman epäröi itteä pistää :LOL:

Perjantaina on sitten jo eka ultra kp 5, jännää :)

Tsemppiä kaikille!
 
Hei kaikille!
Voisin liittyä tänne keskustelemaan. Meillä takana kohta kolme vuotta yritystä ja kolme keskenmenoa hieman reilu vuoden sisällä, mutta nyt ei ole viimeisen km jälkeen (12/2018) tapahtunut mitään. Keskenmenoille ei ole löytynyt mitään syytä, luultavammin ikä tekee jo tehtäviään. Julkiselle puolelle mentiin lapsettomuushoitoihin ja suoraan ivf -hoitoihin. Sumuttelut aloitin viime viikolla (kp23) ja ensimmäinen ultra olisi ensi viikolla. Mielialat vaihtelevat laidasta laitaan, tällä hetkellä tunne ettei tästäkään tule mitään..
Tsemppiä kaikille, varsinkin piinailijoille!
Voisin tulla myös listoille, jos joku jaksaa minut sinne siirtää.
Ensikatse#39 #2/2017#3. (miehen 1.)#selittämätön/ikä #1.IVF
 
@Ensikatse Tervetuloa mukaan!

@Silmu75 Mulla on meneillään Pp1, ja inhottavaa menkkamaista kouristelua :(
Voi hemmetti, olis pitänyt tajuta tämä, koska minulla yleensä ihan järjettömät kuukautiskivut, minkä olen kyllä maininnut lääkärillekin.
On tosiaan sen hintaista touhua, ettei paljoa huvittaisi kokeilla kovin montaa kierrosta ilman supistelun estävää lääkitystä. Ärsyttävää!! :mad:

@Rusakkonen ja @Ellinoora38 Kiitos tiedosta että estolääkitystä on olemassa.

@Silmu75, @Jasmina20 ja @justhope Tsemppiä piinailuun! :)

@Helinä87 Onpa inhottava tilanne! Toivotaan että kaikki kääntyisi parhain päin vielä :) Huomenna toivottavasti tiedät enemmän
 
Meilläki neuvotaan että siirron jälkeen voi elää normaalisti mutta kipulääkkeenä mielummin parasetamolia.
Miten muuten tuo gonapeptyl oli jos sitä käyttää kiinnittymisen tukemiseksi oliko se niinku alkion 6:na päivänä kun se pistetään vai miten? Oysissä kun ne ei suostunu siihen mutta koska mulla sitä ennen punktiota käytetään ja loput oli jääkaapissa ja tiesin että paljon muualla sitä määrätään niin käytin sitä tuossa kierrossa josta lapsi saatiin, oliko sattumaa vai gonapeptylin ansiota niin sitä ei toki tiedä mutta se on ainut kerta kun olen sitä käyttänyt ja seon ainut kerta kun raskaus jatkui ja nyt sitä taas on jääkaapissa joten aion sitä taas käyttää, pitää kyllä kysyä onko oysin kanta muuttunu, mutta joka tapauksessa aion sen pistää.
 
Ihan oikeesti, katsokaa sitä listaa, kesäkuuhun asti on ollut usempi plussa/kk ja sen jälkeen tosi köyhästi, ainoastaan lokakuussa oli 2. Miten saisi taas tilastot nousemaan, tsemppiä nyt piinailijoille (y)

Täällä vain odotellaan menkkojen alkua, että voisi taas miettiä jatkoja, turhauttava olo.
 
Mä otin molempien siirtojen jälkeen vähän varovaisemmin vaikka lupa ihan normaaliin elämiseen annettiin, etenkään kun ei mitään hyperstimulaatio-vaaraa ollut todellakaan. Mutta kuitenkin punktio on aina toimenpide ja tottakai lääkkeet on myös vaikuttaneet niin halusin myös sen piina-ajan antaa elimistöllle ja mielelle myös aikaa rauhoittua ja toipua ( varsinaista rauhoittumista joo piinapäivien keskellä eläminen).
Liikuin ja söin normaalisti mutta vältin rajua / hikiliikuntaa kuitenkin, eli salille en mennyt tuona aikana ja taisin hölkänkin pistää katkolle siksi ajaksi, viiniä otin siinä kiinnittymisen aikoihin tässä 2. siirrossa vähäsen parina päivänä mutta muutoin en alkoa juonut, no en juo siis muutenkaan, tässä toisessa siirrossa halusin sitä kokeilla kuitenkin. Saunassa en käynyt myöskään, siitäkin jotain tutkimusta oli että saattaisi haitata alkion kiinnittymistä mutta siis mene ja tiedä noistakin, taitaa olla ihan muista asioista kiinni, sekä en uimassa käynyt (oli kesäkuu) vaikka mieli olisi tehnyt. Kahvin juonnin taisin siksi aikaa lopettaa kokonaan. Mutta se sitten onko noilla vaikutusta ollut esim. siihen että tästä toisesta siirrosta raskaus alkoi niin vaikea sanoa. :) Ehkä se oli omalle mielelle sellainen että tavallaan halusi minimoida kaiken joka saattaisi vaikuttaa.

Tosta gonapeptylistä, mulle määrättiin se molempiin siirtoihin ja pistin aina kun alkio oli 6.pvän ikäinen. Tässä tokassa siirrossa mulla alkoi kyllä menkkakipuja / selkäkipuja tuntua jo edellisenä päivänä että onko silloin sitten jo aloittanut kiinnittymisen.
 
Juuri kun kirjoitin että ei haittaa vaikka tulisi monta ivf:ää, tuli tieto että pakkaseen ei selvinnyt kukaan.. kaikki mun "oireet" myöskin katosi tässä kuin tuhka tuuleen.. positiivista ei tarvitse kyllä taaskaan odottaa.. :cry: kohta on taas aika itkeä tämän kierron itkut ja valmistautua seuraavaan.. :(

tsemppiä kaikille ❤
 
Juuri kun kirjoitin että ei haittaa vaikka tulisi monta ivf:ää, tuli tieto että pakkaseen ei selvinnyt kukaan.. kaikki mun "oireet" myöskin katosi tässä kuin tuhka tuuleen.. positiivista ei tarvitse kyllä taaskaan odottaa.. :cry: kohta on taas aika itkeä tämän kierron itkut ja valmistautua seuraavaan.. :(

tsemppiä kaikille ❤
Voi harmi :unsure: oireettomuus ei silti kerro mitään, joten kyllä sieltä voi vielä plussa tulla. Tsemppiä! (y)
 
Voi ei @pcosilainen toi on kyllä ahdistava tieto! Voimia jännitykseen ja tuloksen odotteluun.

@Helinä87 sulla kans kyllä painajaismainen vuoristorata. Meillä oli edellisen siirron kanssa vähän samantapaista vuoristorataa, se on hirveän ahdistavaa.

Meillä on huomenna viimeisen alkiomme, blastokystin siirto. Toivon että hän tulee pakkasesta terveenä ja reippaana ulos ja ennenkaikkea kiinnittyisi ja tulisi syliin asti. Tässä pohdiskelen että vieläköhän tänään uskaltaisi värjätä hiusten tyvikasvun vaikka huomenna siirto. Harmaat hiukset tuolla tyvikasvussa hohtaa, mutta pelkään että värjääminen nyt vaikuttaa siihen kiinnittyykö ja selviääkö alkio. (n)
 
Voi ei @pcosilainen toi on kyllä ahdistava tieto! Voimia jännitykseen ja tuloksen odotteluun.

@Helinä87 sulla kans kyllä painajaismainen vuoristorata. Meillä oli edellisen siirron kanssa vähän samantapaista vuoristorataa, se on hirveän ahdistavaa.

Meillä on huomenna viimeisen alkiomme, blastokystin siirto. Toivon että hän tulee pakkasesta terveenä ja reippaana ulos ja ennenkaikkea kiinnittyisi ja tulisi syliin asti. Tässä pohdiskelen että vieläköhän tänään uskaltaisi värjätä hiusten tyvikasvun vaikka huomenna siirto. Harmaat hiukset tuolla tyvikasvussa hohtaa, mutta pelkään että värjääminen nyt vaikuttaa siihen kiinnittyykö ja selviääkö alkio. (n)
Sivusta huutelen, etta en varjaisi enaa. Minulla oli tosiaan sitten ihana noin 14 viikon taysharmaanvalkoinen juurikasvu, kun lopulta toisen kolmanneksen alussa varjasin, mutta kesti sen just ja just. :)
 
  • Tykkää
Reactions: odotuksenodotus
@Helinä87 Onpa raskasta, toivottavasti saat jonkun selvyyden tilanteeseen huomenna!

@justhope Hyvä, ettei siirto sattunut kamalasti. Mulla tuntui vihlaisu vasta siinä vaiheessa kun katetri viimein saatiin oikeaan paikkaan. Ja mitään neuvoja en saanut minäkään sen suhteen millaista elämää tässä kannattaisi seuraavat pari viikkoa elää, ts. mikään ei juuri vaikuta lopputulokseen. Musta on jotenkin lohdullista ajatella, että kunhan muistan ottaa lääkkeet, niin olen tehnyt voitavani.

@jonxu Tsemppiä pisteilyihin!

@Ensikatse Tervetuloa mukaan! Kyllä tässä mielialat vaihtelee matkan varrella moneen kertaan pienestä toiveikkuudesta epätoivoon.

@Emmelie75 Mulla ei ole enää ollut kramppeja, mutta sellainen arka olo alavatsassa. (Mulla menee kyllä välillä kohtu- ja suolistotuntemukset sekaisin, että voi olla mitä vaan.) Vähän ihmettelen miksei kaikille anneta rutiininomaisesti sitä supistelua ehkäisvää lääkettä? o_O Klinikalta vastattiin, että on normaalia että kohtu hieman supistelee siirron jälkeen. Toivottavasti oli meillä molemmilla vain sitä.

@odotuksenodotus Tsemppiä huomiseen siirtoon!

@pcosilainen Harmi, ettei mitään selvinnyt pakkaseen, mutta älä nyt vielä luovuta tämän yrityksen suhteen!

Mulla on jotenkin hassun epätodellinen olo. Vähän niinku ei olis käynytkään siirrossa vaan katsellut leffaa, jossa joku toinen kävi. :LOL:
 
@pcosilainen komppaan muita, itsellä alkoi raskaus niin oireettomasti kun ikinä voi.. vasta rv 7 alkoi tulla oireita. (y)
@cindra on kyllä ollut vähä plussia sitten kesän jälkeen, mutta nyt meitä taitaa hetken päästä olla hirveen monta piinailijaa, niin pakkohan tästä on porukan raskautua! :rolleyes::love:

Pp2,vasta..Aika matelee. :cool: en kyllä uskalla mihinkään oireisiin ees nojautua, ilmeisesti lugeista tulee samaiset oireet kun alkuraskaudesta ja menkoista. o_O
 
Täältä sivusta taas huutelen kommentteja muutamiin juttuihin, joista täällä on keskusteltu. :)

Mulla on käytetty kohdun supistelua ehkäisevää lääkettä (löytyy nimellä Tractocile tai Atosiban) parissa siirrossa. Se annetaan injektiona suoraan suoneen ennen alkionsiirtoa. Syy miksi sitä ei automaattisesti anneta kaikille lienee hinta: se maksaa noin 100 euroa per kerta. :rolleyes: Tietääkseni siitä ei myöskään ole hyötyä niissä tapauksissa, joissa kohdun supistelua ei ole. Eikä se kohdun supistelukaan varmaan automaattisesti tarkoita, etteikö alkio voisi kiinnittyä. Jossain tutkimuksessa tuolla lääkkeellä oli kuitenkin saatu vähän parempia raskaustuloksia.
Eli jos selkeästi tuntee menkkamaista jomottelua siirron jälkeen eikä plussaa tule, niin seuraavan siirron yhteydessä kandee varmasti tuota lääkettä pyytää.

Mitä siirtojen jälkeiseen elämään tulee, mun lääkärini on aina painottanut sitä, että ihan normaalia elämää saa viettää. Mä olen lisäksi järkeillyt niin, että suurin osa maailman ihmisistä lisääntyy ihan luomusti täysin tietämättömänä siitä, milloin alkion kiinnittyminen tms. tapahtuu. Ja silti maailmaan syntyy lapsia koko ajan, joten en usko että omilla tekemisillä pystyy juurikaan vahinkoa saamaan aikaiseksi. Ja ennen istukan muodostumistahan ei alkiolla ole edes mitään yhteyttä äidin verenkiertoon, joten sitäkään kautta ei mitkään aineet pääse siirtymään.
MUTTA jos varovaisuus ja tiettyjen asioiden välttely antaa turvallisemman olon, niin silloin niin kannattaa totta kai tehdä – mitään haittaahan siitä ei varmasti ole! (y)

Gonapeptyl neuvotaan yleensä pistämään silloin kun alkio on 6 päivän ikäinen. Mä olen tosin saanut Gonapeptyl-piikin monesti jo blaston siirron yhteydessä eli päivänä 5, joten ilmeisesti sekään ei ole niin justiinsa tarkkaa milloin sen tuikkaa. Parempi varmaan ennemmin kuin liian myöhään, vauhdikas alkio kun voi alkaa kiinnittyä jo siirtopäivän iltana. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Emmelie75
@Roxanne Kiitos lääkeinfosta :)
Hassua jos privaatissa lääkkeenanto jää satasesta kiinni o_O(n)
Tulee meinaan pikkasen kalliimmaksi tahkota näitä ICSI-kierroksia (varsinkin jos tuloksena 1 tai 0 alkiota)
Ymmärrän kyllä idean siitä että vältetään turhia lääkkeitä. Tiedä sitten olisiko järkyttävistä menkkakivuista voinut päätellä kohdun supistelutaipumusta...
Noh, tämä hanke näyttää tulevan niin paljon kalliimmaksi kuin mihin olin varautunut, että eikun kättä taskuun! :whistle:
 
Tsemppiä kaikille piinailijoille! Teitä on nyt kyllä jo monta, toivotaan että mahdollisimman moni pääsisi tuonne plussanneiden joukkoon :)

Mä oon taas vähän myöhässä tän kommentoinnin kanssa, mutta piti vastata niille jotka ihanasti tsemppasitte mua tämän lievän hyperin (?) kanssa :love:
@rouvaNiisku , ihan järkyttävältä kuulostaa tuo sun tapaus, on kyllä ollut melkoisen paha hyperstimulaatio :eek: juuri tuollaista pelkäsinkin käyvän, ja stressasin etukäteen mahdollista tuoresiirtoa ja sen jälkeistä olotilaa niin että itkeskelin sen takia... varmaan kyllä kaikki hormoniheittelytkin sai aikaan itkyherkkyyttä, ja väsymys ja pahoinvointi. Onneksi lääkäri ymmärsi, ja sanoi että ei ole mitään erityistä tarvetta tehdä sitä tuoresiirtoa.

@kiia-s en mäkään oikein tajua, miksi lääkäri oli yllättäen päättänyt, että tuoresiirto onkin ok... tai no, kuulemma mun munasarjat näytti olevan "ok", ilmeisesti sen perusteella sitten. Mutta aika riskialtista se silti olisi mun mielestä ollut.

@Pupuna112 ihanaa kuulla, että onnistumisen mahdollisuus olisi PASin jälkeen jopa parempi :) ainakin elimistö on saanut toipua siihen mennessä kaikesta ivf-hoitojen koettelemuksista.

Nyt reilun viikon päästä punktiosta vatsa alkaa pikkuhiljaa olla normaali, pientä turvotusta tosin on vielä... mutta eiköhän se laske, kun menkat alkaa. Niitä tässä odottelen alkavaksi, tänään on jo mahaan sattunut lupaavasti :D

Ai niin, ja meidän kymmenestä hedelmöittyneestä munasolusta tuli sitten kuusi pakkaseen selviytynyttä alkiota, kaksi 3-päiväistä ja neljä 5-6 -päiväistä. Ihan tyytyväinen saa tuohon määrään olla, vaikka alkuperäisestä follikkeli- ja munasolumäärästä tultiinkin alaspäin aika reippaasti. Kai tää mun ikä (35) vaikuttaa jo jonkin verran munasolujen laatuun :confused:
 
Tuli jo lasku siirrosta, olipa nopeaa sähköpostitse. :eek: Yritän vaan ymmärtää tätä prosessia, että siis hedelmöityksen yhteydessä laskutettiin jatkoviljelystä ja nyt taas, että vieläkö sulatuksen jälkeen jotenkin jatkoviljellään sen siirtopäivän ajan vai mitä ihmettä se tarkoittaa? Sinänsä laskun loppusumma oli ihan odotettu, että sitä oli varmaan vain pilkottu osiin mistä se koostuu.