Jalkasieni ja lapsen uinti?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 13.05.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Meillä jalkasieni ollut todellinen tuholainen. Mulla nyt sisäinen lääkitys (kerkes sormiinki levitä kun jalkoja tuli paljain käsin kuivattua). Mies odottaa "diagnoosia" eli ei vielä aloittanut lääkettä (täysin saman näköiset jalkapohjat meillä).

  Nyt kysynkin. Lapsi 4v haluis kovasti käydä kylpylässä ja nyt kesällä osallistua uimakouluun. Ihana ajatus, mutta en tiedä uskallanko lasta päästää sinne? Lapsella ei oiretta ole, mutta tuoko hän sit uimahallista mukanaan sen meille kotia? Kantaako oireettomans mukanaan?
  Meille nämä tuli kahdesta kylpylästä lyhyen ajan sisällä käytynä.

  Oon järkyttynyt, kun se näin meillä lehahti et tosiaan käsiin asti tuli. En haluis yhtää riskeerata omaa ihonterveyttä enää.

  Toiseksee. Kuin nopeaa sisäinen lääke tehoaa etten itse enää levitä tautia? Nyt siis ihossa jo selkeitä paranemisen merkkejä. Kuuria kuiteski vielä viikkoja eessä, kun kynteenkin kerkes pesiytyä.

  Apua.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Sieni tulee jos on tullakseen. Kannattaa käyttää jotain tossuja yleisissä uimahalleissa riskin pienentämiseksi mutta ei sen takia kannata elämää rajoittaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Saahan se lapsi sen teiltä kotoa jos on saadakseen kerta teillä se on. Tuskin suihkussa käytte tossut jalassa.. Ja jos perheessä oireilee jalkasieni niin ette todellakaan mene mihinkään kylpylään tai uimahalliin tartuttamaan, ei edes lapsi koska voi kantaa sientä vaikka se ei (vielä) näy.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Oikeesti! :eek:
  Hoida sieni pois koko perheeltä ja vasta sen jälkeen voit ajatella kylpylää tai uimakoulua lapselle.

  Käyttäkää niin kotona kuin kylpylässä/uimahallissa suihkutossuja jatkossa. Näin ei tule tuliaisia kotia.

  Sinänsä jännää, että pelkäät saavasi tartunnan uudestaan, mutta olet itse valmis tartuttamaan :confused:
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Mikäs siinä yhdessä vastauksessa oli vikana kun se poistettiin? alkaa jo tämä moderointi mennä hiukan yli..
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Uskomatonta mitä sakkia näillä foorumeilla pyörii. Se teidän sieniperhe saa luvan pysyä kaukana uimahalleista ja kylpylöistä niin kauan, kunnes sieni on poissa jokaiselta eikä tartuntavaaraa ole.

  .
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Ap nimenomaan kysyy että voiko oireeton lapsi levittää tautia ja milloin hän itse voi tietää ettei enää tartuta muita. Miten te saatte tämän käännettyä niin että hän olisi silsaisia varpaitaan menossa hinkuttamaan pahaa-aavistamattomiin vastaantulijoihin?
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Kysy lääkäriltä kauanko tartutat.

  Ja pari juttua, kylpylöissä on ne desinfioivat jalkasuihkut, niitä kannattaa käyttää . Ja kannattaa kuivata ne varpaiden välit. Ja vaikka pestä vielä kotona.

  Miksei miestä hoideta??
  ....Ja lapsi ei saa mennä kylpylään niin kauan kuin teillä sitä on.
   
  #8
 9. KalaMies

  KalaMies Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2018
  Viestejä:
  1 811
  Saadut tykkäykset:
  909
  Mies tulee tartuttamaan sen uudestaan ap:hen, koska hänen kuuri ole samanaikainen. Ja lapsille harvemmin sieni tarttuu. Itse en tule menemään enää ikinä mihinkään julkiseen suihkutilaan ilman sandaaleja. 3kk kynsisienikuuri ja 3kk jälkeen uusi 3kk kuuri sekä muutamat maksakokeet riitti minulle tästä vaivasta.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Eikä sen nelivuotiaan tuleva lääkekuuri tule olemaan mukava kun nuo lääkkeet ovat aikuisille eikä testattu lapsilla. Siitä vaan kokeilemaan. En tiedä yhtäkään joka haluaa sienen lapselleen.
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Se tarttuu lapsiin mainiosti. Kiitos näille jotka eivät tätä ymmärrä.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  No kun se nelivuotias haluaa kylpylään. Ja näiden on pakko tehdä kun nelivuotias haluaa. Ok?
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Sori meni väärään kommenttiin.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyllä sieni lapsiin tarttuu.
  Ja ainakin ihollaan kuljettavat sientä vaikkei pääsiskään pesiytymään ihoon.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Vastauksista näkee ketkä on sen lukenut ja ketkä vain otsikon ja ensimmäisen lauseen. Tai heidän luetun ymmärtämisessä on vikaa.

  Nimenomaan EN halua enää yhtää riskeerata MEITÄ itseämme, koska tämä on hirveä tauti. Saimme sen katinkullasta ja heidän huoneistosta. Muualla ei oo paljainjaloin oltu ku siellä ja kotona. Pysymme kaukana näistä tartuntapaikoista, kunhan toivon mukaan saamme itsemme terveeksi.

  Kysymys olikin lapsesta. Kantaako hän sit taudin kotia uimahallista. Kävis uimakoulussa ja vanhemmat siis ei ole altaalla vaan kahviossa sen ajan. En yhtään haluis itseä riskeerata uudelle tartunnalle. Ja en jotenkin luota sandaaleihin, kun kyllähän se vesi läpsyy jalan ja sandaalin välissä. Lapsi ei pointtia ymmärrä ja varmaa potkii ne pois. Ja niitä jalkadesejä pitäs olla pukkarissaki eikä vaan altaalle mennessä.

  Ja kauhistelijoille. Kurkatkaa omien varpaiden väliin. Jalkasieni on niin yleinen, että näistäkin kirjottajista se on ollut monella, ja varmaan joltain saattaa nytkin löytyä :D

  Ap
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Ja miehellä on tämä koko prosessi jälkijunassa, koska lääkäri ja labra-ajat niin hankala saada. Eli hänellekkin on kuuri tulossa, kunhan testi vaan ei näytä negaa, koska silloin lääkäri ei reseptiä välttämättä kirjoita. Ja silmin nähden kyllä samasta vaivasta kärsitäään.

  Useesti tuntuu et eikö jotain testejä vaan vois tehä labrassa ilman lähetettä ja lääkettä siten saada ilman lääkäriä. Tämäkin niin selvä tapaus. Mut lääkäriajan odottelu vaan pitkittää koko prosessia. Turhaa tämmöseenki menee verorahoja kun selvä tapaus. Kuovuttasivat oikeuksia hoitajille niin lääkäriajat menis todella tarvitseville. Tää sieni diagnoosihan siis perustuu testiin, jonka kuitenkin hoitaja ottaa, ei lääkäri. Näin ainkin oli minulla.

  Menipä hieman ohi mut nämä on niitä juttuja, joilla yhteiskuntaakin kuormitettas vähemmän ku hoitajien vastuuta laajennettais.

  Ap
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  ???
  Tiedätkö että lääkäri saa jokaisesta reseptistä palkkion.
  Hoitaja vain lisää vastuuta.
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Läpsyttele lipsuttimilla jalkadesin kautta pukkariin, ei luulisi liikaa rasittavan terveiden jalkojen puolesta :barefoot:

  Niin, et halua riskeerata perhettäsi, mutta edelleen sinua kismittää, että muut eivät hyväksy sinun vievän "oireetonta" lasta uimahalliin/kylpylään levittämään sientä.
  :confused:
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Ihme sepostus.

  Niin siis yrität kysyä voiko lapsi tuoda sienen? Tottakai voi tuoda. Mutta siihen ei sinun ja miehesi lääke- ja varpaidenkaivelutietoja olisi tarvittu.
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  Mulla oli kynsisieni teininä 5 vuotta sormenkynsissä.

  Tosin mulla oli ensin atooppista ihottumaa. Sientä hoidettiin sairaalan poliklinikalla.
   
  #20
 21. vierailija

  vierailija Vieras

  "???
  Tiedätkö että lääkäri saa jokaisesta reseptistä palkkion.
  Hoitaja vain lisää vastuuta."

  Tiesitkö, että lääkärit saa jokaisesta potilaasta useita eri lisiä? Esim. "vaarallisen työnlisän", jos potilaalla hepatiitti tms.tartuntauti. Hoitaja taas ei saa mitään korvausta vaikka tekee sen likaisemman ja vaarallisemman työn näiden sairaiden kans (esim.näytteenotto hoitajan työ, lääkäri vain naputtaa konetta ja saa mojovan "vaarallisen työnlisän", hoitaja ei mitään!).
  Näin niinku yleisellä tasolla. Että siks vastuuta pitäis jakaa. Lääkäreiltä pitäis useita toimareita karsia, koska ovat suoraa sanottuna silkkaa rahastusta. Kyllä lääkäreille hyvä palkka silti jäis.

  Kuulkaapas. Uimahallit pitäis kokonaan sulkea, jos kukaan jalkasieniläinen ei sitä sais käyttää. Viruksia, bakteereja ja sieniä on joka puolella. Myös sinulla ja lapsellasi ;) Kaikilla ne vain ei aiheuta oiretta. Että sikäli huudot ettei uimahalliin sais mennä on turhia. Silloinhan jokaiselta pitäis lipunmyynnissä ottaa pikatestit. Jokainen menee sinne OMALLA VASTUULLA. Ja minä mietin, uskallanko ottaa sitä riskiä.

  Kun olemme terveitä ei sitä meiltä uimahalliin viedä. Pelkään vain, että se sit tulee takas. Koska olemme selkeesti riskialtista porukkaa, kun niin helposti tuli, ja pahasti.

  Ap
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei jumalauta mitä paskaa ja täysin asian vierestä jänkkäämistä. Tykkään käydä uimahalleissa, ainoa ikävä puoli niissä on että niihin on kaikilla mahdollisuus päästä. Myös mammoilla, jotka ajattelevat vain omia ja lastensa ”oikeuksia” ja viis veisaavat muista ihmisistä.
   
  #22
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos olet todennut näin, niin ymmärrät, että te/sinä ette toimi oikein sieni tartunnan jälkeen tai edes välttääksenne tartuntaa. Jalkojen ja varvasvälien huolellinen kuivaus, ihovauriot lisää tartuntariskiä, kenkien desinfiointi, sukkien pesu vähintään 60°C, suihkusandaalien käyttö, kynsisaksien/viilojen desinfiointi, kenkien/pohjallisten kuivaaminen päivittäin, ei keinokuituisia sukkia, ei kynsilakkaa, varpaanvälivillan käyttö tarvittaessa jne.
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  Toimarit pois??? Plaaah :D
  Siis lääkäreiltä toimitusjohtajat pois? (y)

  Niin ja kun yhdet saa palkkioita, niin palkkiot vaan pois kun ei niitä muillakaan ole!!
  Niih! - Ei puhettakaan, ei edes juolahda mieleen että hoitajillekin ne samat palkkiot.!? Eeehei,!
   
  #24
 25. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 523
  Saadut tykkäykset:
  4 221
  Jep, ihme ketju.
  Kaipa se kynsisieni tulee, jos on tullakseen. Jos on terve iho, niin riski lienee aika pieni. En nyt alkaisi lapsen uimaharrastusta, enkä etenkään uimakoulua tuollaisen tähden epäämään. Tärkeämpää lapsen on oppia uimaan kuin miettiä toisten jalkasieniä.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti