Jatkuva yskä lapsilla, mistä voi johtua?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Mikaela, 12.07.2007.

 1. Mikaela

  Mikaela Vieras

  Meidän lapsilla on melkein jatkuvasti yskää. Voi olla poissa pari päivää, pari viikkoa välillä ja sitten sama juttu. Yskä on erityisen hankalaa aamuisin ja iltaisin. Olen miettinyt monta eri syytä mistä se voisi johtua. Onko teillä omakohtaista kokemusta tai ideoita mistä se tulee?
   
  #1
 2. mami

  mami Vieras

  Oletko käynyt jo lääkärissä kuitenkin myös?? Mikäli et sinuna kyllä meinisin. Ensinnäkin jatkuva yskä rasittaa lapsen elimistöä ja toiseksi olisi varmaan hyvä poissulkea astma ym. hengityselinsairaudet. Meillä jatkui kerran lapsilla yskä toista viikkoa. saatiin yskänlääkettä sellasen sumuttimen kautta ja heti helpotti =) Meillä oli vaan sitkeä yskä syynä.. mut sehän voi tulla mistä vaan allergiasta astmaan..
   
  #2
 3. simba

  simba Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2007
  Viestejä:
  647
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä vanhemmalla lapsella oli,lääkärit määräs aina vaan uusia yskänlääkkeitä ja ei auttanut,joutu astma kokeisiin,ei ollut astmaa vaan todettiin huone pöly allergia.sillä kanssa yskä painottui iltaan.kannattaa käyttää lääkärillä
   
  #3
 4. Aaban

  Aaban Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2007
  Viestejä:
  15 479
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko mahdollista, että teillä on kotona jotain sisäilmaongelmaa?
   
  #4
 5. Mikaela

  Mikaela Vieras

  On. Olemme varanneet homekoira-teamin tänne tarkistamaan löytyykö hometta.
   
  #5
 6. Mikaela

  Mikaela Vieras

  Jos lapsella on huonepölyallergia niin miten saada se sitten kuriin. Yskä nimittäin jatkuu edelleenkin. Nyt olemme saaneet lähetteen lastenlääkärille. Olemme käyneet verikokeissa, keuhkokuvissa, korvalääkärillä, yksityislääkärillä. Toivotonta. Masentaa ja hermostuttaa tämä tilanne.
   
  #6
 7. mii

  mii Vieras

  Onko teillä jo mitattu homeet ja sädesieni-itiöt ja kosteus?
  Kunnan terveystarkastajan kautta saat ilmaisen mittaajan!
   
  #7
 8. Mikaela

  Mikaela Vieras

  Meillä kävi homekoirat tutkimassa ja löydettiin hometta meidän talosta. Asumme tällä hetkellä väliaikaisesti kerrostalossa. Täällä olemme olleet kohta kuukauden, mutta yskä ei hellitä.
   
  #8
 9. vieras

  vieras Vieras

  Voi kestää kauankin, ennenkuin hellittää. Tai sitten siellä kerrostalossakin on hometta.
   
  #9
 10. Ettehän

  Ettehän Vieras

  Ettehän vain tuoneet huonekaluja mukananne vanhasta asunnosta. Kaikki tekstiilit väh. 60 asteen pesu ja kankaiset sohvat pois. Kokemusta homekouluista, niistä ei ole muuton yhteydessä saanut ottaa mukaan kuin opetusmateriaalin. Ei pulpetteja edes vaikka ne voisikin puhdistaa.
   
  #10
 11. vieras

  vieras Vieras

  Jos teillä on todettu hometta, muuttakaa äkkiä pois!!! sairastelu saattaa pahimmassa tapauksessa kehittyä astmaksi. Ongelmia riittää pitkäksi aikaa jos jäätte asumaan siihen asuntoon... Kokemuksesta kerron kaksi vuotta homeasunnossa eläneenä...
   
  #11
 12. Mikaela

  Mikaela Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Edelleen sama tilanne, eli yskä jatkuu. Nuorempi, jolla ollut heinäkuusta lähtien yskää, pääsee vihdoinkin astmatutkimuksiin, kun sairaanhoitajien lakko peruuntui. Torstaina olisi aika varattuna.

  Nyt vanhemmalla lapsella on myös kova yskä. Kuumetta oli 6 vuorokautta myös ja kovaa päänsärkyä. Eilen kävimme lääkärillä. Siellä oli vironkielinen lääkäri, joka ei tehnyt muuta kuin kuunteli keuhkoja (ei ollenkaan selän puolelta) ja määräsi Strepsilsiä reseptillä. Ei katsonut kurkkuun vaikka sanoin että lapsella ollut ääni kokonaan poissa 3 päivää. Ei katsonut korviin. Kysyi vaan että ovatko korvat kipeät ja kun lapsi vastasi että eivät, niin ei viitsinyt tutkia niitä vaikka hänellä ollut korvatulehduskierre (tuubit) eikä aina edes valita vaikka korvat särkisivät. :/
   
  #12
 13. koppis

  koppis Vieras

  Meidän tytöllä on meneillään tutkimukset, koska yskä käytännössä kestänyt puoli vuotta. Verikokeista ei oo löytynyt mitään, ei keuhkokuvista, ei kotona tehdyistä pef-mittauksista. Vielä otetaan jotku vasta-aineverikokeet ja tehdään rasituskoe terv.keskuksessa juoksumatolla. Homeeseen en oikein usko. Meillä muilla perheenjäsenillä ei ole oireita. Aika masentavaa kun mitään ei löydy ja yskä vaan jatkuu. Sydänperäinen sairaus on tietysti myös poissuljettu.
   
  #13
 14. Mikaela

  Mikaela Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2005
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meidän tytöltä otettu myös keuhkokuvat, kaikenmaailman verikokeita (keuhkoklamydia, mykoplasma, crp, pieni verenkuva yms yms.) eikä mitään poikkeavaa. Ei voi edes mennä yksityiselle lääkärille jos haluaa, koska menemme lakkoon 3.12, joten tuloja ei ole ainakaan luultavasti pariin kuukauteen, paitsi mitä liitosta saa :(
   
  #14
 15. hrrrrr

  hrrrrr Vieras

  http://www.kotihiiri.com/polku/viewtopic.php?t=1492&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=3c9c92fc828fe4d9fb45f2793827abe2
   
  #15
 16. Maine Coon/

  Maine Coon/ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  15 789
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko yskä puuskittaista?
   
  #16
 17. PatalaiskaVätys

  PatalaiskaVätys Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2005
  Viestejä:
  1 044
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ohho... Meillä poika, vajaa neljä vuotta yskinyt melkein 6kk. Ta:ssa otettu verikokeet, jossa tutkittu veriperäiset allergiat lemmikkieläimelle, huoneistopölyille ja oli siinä vielä muutakin.
  Tulokset oli puhtaat.
  Lisäksi otettiin keuhkokuvat, jotka olivat kanssa normaalit.
  Lääkäri lupasi laittaa lähetteen lastenlääkärille astmakokeisiin.

  Olen miettinyt kanssa hometutkimuksen tilaamista.
   
  #17
 18. Maine Coon/

  Maine Coon/ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  15 789
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko hinkuyskän vasta-aineet otettu/tarkistettu?

   
  #18
 19. PatalaiskaVätys

  PatalaiskaVätys Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2005
  Viestejä:
  1 044
  Saadut tykkäykset:
  0

  Ei varmaankaan ole. Meidän omalääkärin meilestä pojalla ei ole mitään hätää, vaikka on yskinyt jo noinkin kauan. Piti pyytämällä pyytää lähetettä edellisiin kokeisiin.

  Pitää varmaan viedä huomenna taas lääkäriin..
   
  #19
 20. Maine Coon/

  Maine Coon/ Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2004
  Viestejä:
  15 789
  Saadut tykkäykset:
  0

  :/ Kyllä siihen yskään jokin syy varmasti on.Hinkusykässä pahin vaihe menee ohitse muutamassa viikossa, mitta yskä voi silti jatkua tolkuttoman kauan.Näin mulle sanottiin.
  Millanen teillä on huoneilman kosteus?Jos kovin kuiva, alta 40%, niin sekin altistaa yskimiselle.Meillä se oli 20% ja ilmankostuttimen myötä meidän oireet alkoi helpottamaan; paitsi vauva vielä tulee yskimään pitkään, kun on vasta toipumassa hinkuyskästään.
   
  #20
 21. vieras

  vieras Vieras

  Allergia, astma, hinkuyskä tai pari muuta tautia, joita voidaan tutkia vasta-aineista. Tai sitten syy voi jäädä mystiseksi kuten meillä, tutkimuksista ei löytynyt mitään selkeää selitystä yli puolivuotiselle yskälle, tosin sen paheneminen kesällä selittyi allergialla. Siinä vaiheessa kun mentiin lopulta rasitusastmatesteihin, yskä oli viimein ohi.
   
  #21
 22. Home

  Home Vieras

  Meillä lapsella pitkittynyt yskä (limainen, öisin, päivisin) infektioastmaa ja todennäköisesti päiväkodissa olevasta homeesta. Yskä ei siis parantunut perusflunssien välillä, vaan koko ajan tyttö oli kipeänä. Päiväkodin vaihtamisen jälkeen ollut täysin kunnossa!
   
  #22
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti