Jatkuva yskä

Viestiketju alueella 'Lapsen sairaudet ja allergiat' , aloittaja äiti, 22.03.2005.

 1. äiti

  äiti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2004
  Viestejä:
  3 643
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on yskitty nyt suurinpiirtein 2kk, yleensä aamuyöstä ja kestää sellasen puolituntia-tunnin ja sitte loppuu. Päivällä tulee muutama pieni yskös. Lääkärissä on käyty 2-3vkoa sitte, kurkunpääntulehdus? Jotain yskänlääkettä määräsi, mutta siitä ei oo ollu mitää apua. Sen verran oli yskä pois(3pvää) kun oli nuha pahimmillaan. Onko muilla ollu tällästä? Mitä tämä voi olla?
   
  #1
 2. Katsoitko alemmas "yskää" vastauksia.
  Sinne kirjoittelin meitinkokemuksia
   
  #2
 3. äiti

  äiti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2004
  Viestejä:
  3 643
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin kattoos...eli mitään ei löydetty? Kamalaa, jos toisen pitää köhiä ja köhiä vaan jatkuvasti. mitään muuta oiretta ei oo ku tuo yskä..jotenki se kuulostaa niinku ärsytysyskältä, limaselta ei. Oon jo ehtiny miettiä joskos talo on homeessa tms. että sen takia ei yskä lähe pois. Että jos olis joku allergia tullu tms.mutta kai sitä sitte olis jatkuvasti, eikä vaan aamuyöstä. vaikka nyt on tosin ruvennu päivälläki enempi köhimään..ainaki tänään on jo köhiny jonku verran kun oltiin ulkona ja kun tultiin sisälle niin köhinää oli.
   
  #3
 4. Tintti

  Tintti Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2004
  Viestejä:
  271
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  kuulostaa samalta kuin meillä oli kauan..ei sulla ole annettu/määrätty salbuventtia?kuulostaa meinaan astma tyyppiseltä touhulta..kannattaa mennä uudestaan lääkäriin ja kysyä voiskos sitä ihmetellä hiukan tarkemmin..
   
  #4
 5. äiti

  äiti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2004
  Viestejä:
  3 643
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muuta ku jotaki yskänlääkettä vaan ja sano että menee kyllä sitte ohi. Mutta eipä oo menny. Kyllä ajattelin ny jos vaikka saisin huomenna ajan tytölle. Täytyy varmaan oikeen asenteella "valittaa" että tutkivat. Yleensä se on tääläpäin niin että käsipäivää ja näkemiin, kiitos turhasta. Ei tätä kestä, kun näkee että toinen (2v) ei enää jaksaisi köhiä. Ja kun ei voi mitenkää toista auttaa!
   
  #5
 6. Janette

  Janette Vieras

  Katso tuolta alempaa otsikon alta "astmasta" meidän tarina.
   
  #6
 7. Tintti

  Tintti Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2004
  Viestejä:
  271
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  valitat vaan kunnolla ja pyydät salbuventtiä,josse auttaa edes hiukan niin sitten se melkein on astma tyyppistä ja ikävä kyllä seei mene ohi yskän lääkkeellä tai antibiootilla..ei sun laps vingu tai hengitä hartioilla tai rintalasta liiku noin yleensä tai ainakaan silloin kun yskii?meillä oli kanssa tappelun takana hoito samaan vaivaan,kohtausta hoidettiin antibiooteilla!!!ala "hankalaksi"äidiksi,saat lääkärin huomion ja samalla kyllä lapsesi papereihin laitetaan merkintä siitä että äiti on ollut hankala ja uhmannut lääkäriä..niin lukee pojan papereissa.. :LOL:
   
  #7
 8. äiti

  äiti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2004
  Viestejä:
  3 643
  Saadut tykkäykset:
  0
  En oo kyllä huomannu vinkumisia enkä hengenahdistusta, sitä "ärsyttävää yskää" vaan joka ei meinaa loppua millää ja sit loppuu ku seinään. Kyllä aion valittaa niin kauan ja paljon että tutkitaan! Jännä, jos on joku astmajuttu, kun suvussa sitä en tiedä olevan..mutta ei kai se aina oo perinnöllistä.
   
  #8
 9. Tintti

  Tintti Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2004
  Viestejä:
  271
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
   
  #9
 10. Janette

  Janette Vieras

  Meille ei terveyskeskuksesta muuta tarjottu, kun lisää vaan antibioottia, joten menimme yksityiselle lastenlääkärille. Kalliiksi tuli kaikkine tutkimuksineen, mutta mielestäni kannatti, nyt asiaa tutkitaan! Ja nyt on jo muutama yö nukuttu ilman yskintää !!

  Meillä oli juuri tuollaista kuivaa yskimistä (vaikka kuulin kyllä liman rohisevan kurkussa) kohauksen omaisesti. Ja astmaan yleisesti kuuluu aamuyön yskä. Joten kannattaa tutkia!!
   
  #10
 11. Äiskä80

  Äiskä80 Vieras

  Salbuvent ei aina auta, esim. meillä meni vaan pahemmin tukkoon. Lopulta muistaakseni 3-4 hengitysieinfektion ja n. 4kk jatkuneen yskän yms. jälkeen saimme astmalääkityksen piipun kautta. Poika muuttui silmissä todella hyvin voivaksi ja sairastaa enää normaalit lastenflunssat pari kertaa vuodessa.
  Monet joutuvat syömään yskänlääkkeitä ja antibiootteja vuosia, ennen kuin joku lääkäri tajuaa tehdä astmadiagnoosin. Eli vaatia kannattaa!
   
  #11
 12. suurperheen äiti

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  astma oireilulta vaikuttaa.Yskä on astman pahenemisvaiheen yksi oire ja monesti astman puhkeaminen alkaa juuri pitkittyneellä loppumattomalla yskällä(Minulla). Astmaan voi sairastua ilman sukurasitetta, mutta perinnöllisyyttä on osoitettu eli jos olis sinulla lähisuvussa lääkäri ottais nopeammin lapsen tutkimuksiin!Siskon pojalla todettiin asma 7kk.Lääkäri ei meinannut anta millään periksi sanoi väsymyksen ja limaisuuden johtuvan(ainaisesta)flunssasta/pienistä rööreistä, mutta antoi periksi, kun äidillä oli näyttää fysioterapeutin lausunto kehityksen viivästyksestä, ettei ahtaisiin rööreihin kuulu se. poika sai aavaavan astmalääkkeen ja kuukauden päästä kortisonin ja nyt 3 vuotiaana yhä astma ja lääkitys, vaikka lääkärit väitti että se on vain ohimenevä juttu niin pienillä.Parhaan kaverini poika 3 v sai flunssan jälkeen pahan yskän mikä jatkui niin kauan, kun poika ei saanut enää henkeä, kun lääkärit lähettää vain yskäisen kotiin. Lääkärit tutki lasta sairaalasa ja sanoivat, ettei tuon ikäiset saa astmaa.Astma diagnosoitiin(Lapsen Isällä todettu astma!) :LOL:
   
  #12
 13. äiti

  äiti Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2004
  Viestejä:
  3 643
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytiin siinä tk:ssa hetki sitten...meinasi kovaan vaan että ei muuta ku menee varmaan kuolaa väärään kurkkuun!?Turhaa tälläsen takia tk:hon tulla. Voi vitalis!!Kyllä meinas hermo mennä. Kai mä ny tiän miltä kuulostaa jos kurkussa on jotain-yskähdys, ja se ei tosiaankaa kestä tuntia ja joka yö. Ja tällästä yskää en oo ikinä ennen kuullu. Se on aiva kamalaa, kuivaa, "vaikeesti yskittävää"...mutta tämä naislääkäri ei ees kuunnellu, kirjotti vaan yskänlääkjettä ärsytysyskään ja hinkuyskä verikokeeseen pitäisi mennä. Taidanpa soittaa huomenna yksityiselle lääkäriasemalle, joka tuli varmaan selväksi siä tk:ssakin sille lepakolle. Niin ja sitte jotaki ihme pulautusrefleksiä rupes vatvoon, eikä meidän tyttö oo ees muistaakseni koskaan pulautellu eikä oksentanu ku sillon jos on ollu oksennustauti! KUMMAA TOUHUA!
   
  #13
 14. Äiskä80

  Äiskä80 Vieras

  \
  Ikävä kyllä tänä päivänä on melko turha yrittää saada tk:sta mitään diagnoosia, joka johtaisi lisätutkimuksiin, ja kuluihin. Yksityiset niitä tekevät ja vakuutukset maksavat, jos niin onnellinen on, että sellaisen omaa.
  Meidän poika ei olisi päässyt edes tutkimuksiin allergiasta tk:n kautta. Yksityisen kautta sitten prosessi käytiin läpi. Pojalla n. 25 ruoka-ainetta syötävänä ja astma. Että näin meidän yhteiskunnassa asiat toimii!
   
  #14
 15. mina78

  mina78 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  85
  Saadut tykkäykset:
  0
  Astman oireena voi olla pelkkä yskä ja yleensä se tulee yöllä!Toivottavasti pääsette tutkimuksiin ja selviäis asia ja jos on astma niin saisitte kunnon lääkkeet.Ei sitte pääsis pahenee ainakaa :hug:
   
  #15
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti