Juustokakku maitorahkasta?

  • Viestiketjun aloittaja naa
  • Ensimmäinen viesti
Esim.

6 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl kermaa
250 g rahkaa
¾dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
3 dl marjoja

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi ja liuota lehdet siihen
2. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki ainekset varovasti sekaisin
3. Lisää hieman jäähtynyt liivateliemi
4. Hyydytä kylmässä

 
Maria
Muakin kiinnostais. Saako lähes saman makuiseksi jollain keinolla?
Kuulemma pohjaan kannattaa laittaa Digestive-keksien sijaan hapankorppumuruja. Voita ei tarvitse tolkuttomasti, noin 40-50 g kuulemma riittää ja sekin 60%:sta levitettä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Anzkuli:
Esim.

6 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl kermaa
250 g rahkaa
¾dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
3 dl marjoja

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi ja liuota lehdet siihen
2. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki ainekset varovasti sekaisin
3. Lisää hieman jäähtynyt liivateliemi
4. Hyydytä kylmässä
Minä teen vähän tälläistä, mutta ilman marjoja ja ainakin tuplaten sitruunamehua, ja usein tuplaten rahkaa. Hyvää on.
 
naa
Alkuperäinen kirjoittaja Anzkuli:
Esim.

6 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl kermaa
250 g rahkaa
¾dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
3 dl marjoja

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi ja liuota lehdet siihen
2. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki ainekset varovasti sekaisin
3. Lisää hieman jäähtynyt liivateliemi
4. Hyydytä kylmässä
Ja tähän sitten keksipohja?
 
tai näin:

6 liivatelehteä
vettä
½ dl kuumaa kahvia
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
250 g tummaa suklaata
2½ dl vaahdotettavaa vanilliinikastiketta

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
2. Mausta rahka sokereilla. Sulata ja jäähdytä suklaa (tai rouhi). Vatkaa vaniljakastike. Sekoita kaikki rahkan joukkoon
3. Liuota liivatteet kuumaa kahviin ja sekoita rahkaan ohuena nauhana
 
Kerma tulee vaahdotettuna, eli jos laitat maitoa niin koostumus on sit ihan erilainen. En oo kokeillu, enkä lähtis kokeilemaan. Mutta oon käyttäny kyllä kevyempää vispikermaa (20% rasvaa). Entä tuo vaniljavaahtojuttu, eikös se oo kans melko vähärasvaista?
 
naa
Alkuperäinen kirjoittaja Anzkuli:
tai näin:

6 liivatelehteä
vettä
½ dl kuumaa kahvia
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
250 g tummaa suklaata
2½ dl vaahdotettavaa vanilliinikastiketta

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
2. Mausta rahka sokereilla. Sulata ja jäähdytä suklaa (tai rouhi). Vatkaa vaniljakastike. Sekoita kaikki rahkan joukkoon
3. Liuota liivatteet kuumaa kahviin ja sekoita rahkaan ohuena nauhana
Oi oi :p tätä mä kokeilen :)

Montakohan tuntia riittää hyytyäkseen? Ja käykö digestivepohja?

 
Alkuperäinen kirjoittaja naa:
Alkuperäinen kirjoittaja Anzkuli:
Esim.

6 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl kermaa
250 g rahkaa
¾dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
3 dl marjoja

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi ja liuota lehdet siihen
2. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki ainekset varovasti sekaisin
3. Lisää hieman jäähtynyt liivateliemi
4. Hyydytä kylmässä
Ja tähän sitten keksipohja?
Joo, keksipohja, laitoin vaan täytteen ainekset...
 
naa
Kuinka isoja muuten Anzkuli noista sun ohjeen kakuista tulee, kun maitorahkaa tulee noin paljon? Onko perus täytekakkuvuoka vai suurempi? Riittääkö pienempi määrä rahkaa, ettei tulisi niin paksua kakkua?
 
Alkuperäinen kirjoittaja naa:
Alkuperäinen kirjoittaja Anzkuli:
tai näin:

6 liivatelehteä
vettä
½ dl kuumaa kahvia
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
250 g tummaa suklaata
2½ dl vaahdotettavaa vanilliinikastiketta

1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
2. Mausta rahka sokereilla. Sulata ja jäähdytä suklaa (tai rouhi). Vatkaa vaniljakastike. Sekoita kaikki rahkan joukkoon
3. Liuota liivatteet kuumaa kahviin ja sekoita rahkaan ohuena nauhana
Oi oi :p tätä mä kokeilen :)

Montakohan tuntia riittää hyytyäkseen? Ja käykö digestivepohja?
Mie en tykkää digestiveistä ite, mutta kyllä ne tähän käy. Niitähän vissiin ihan yleisesti näissä tän tyylisissä käytetään. Mie teen yleensä kaurakekseillä. Veikkaisin että 3-4 tuntia menee kun hyytyy, varma en oo, kun mie teen tämmöset yleensä edellisenä päivänä.
 
Tuon ohjeen missä on 500 g rahkaa, voi puolittaa. (Hyvä kun huomasit!). Tuosta määrästä riittää täytekakkuun väliin ja päälle. Kyllä mie normaaliin irtopohjavuokaan laittasin tuon 1 prk kermaa ja 1 prk rahkaa + mitä nyt haluaa makuaineita. Nythän sais herkkua kun laittas tuoretta mansikkaa vielä soseutettuna sekaan! :) Voihan niitä määriä toki vähentääkki, mutta tuon pienemmissä pakkauksissa ei saa kermaa ja rahkaa ostettua. Kannattaa tehä koko annos täytettä ja laita sit vuokaan sen verran mikä hyvältä tuntuu. Lopun täytteenhän voi hyydyttää vaikka pieniin laseihin ja syödä sit esim. hedelmien tai marjojen kans jälkkärinä tai iltapalana.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Maria:
Sokerinhan vois vaihtaa aspartaamiin ja kermasta osan valkuaisvaahtoon?
Joo vois toimia!! En oo kokeillu! Sokeria en jättäis ihan heti pois, miun suuhun makeutusaine on vähän kökköä. Mutta voishan osan sokeristaki korvata, ei välttämättä kaikkea. Mutta mitään määriä mie en osaa tuohon sanoa.
 
JUUSTOKAKKU (ILMAN JUUSTOA)

POHJA

150g voita
½dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 muna
(1-2rkl vettä )

TÄYTE

500g (2prk) maitorahkaa
150g voita sulatettuna
1prk smetanaa
3 keltuaista
2dl sokeria
1tl sitruunan kuorta
2-3tl sitruunan mehua
2tl vaniliinisokeria
2rkl maissi- tai perunajauhoja
3 valkuaista vaahtona


Sekoita pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita joukkoon lopuksi muna. Painele taikina voidellun irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Yhdistä kulhossa täytteen ainekset lukuun ottamatta valkuaisvaahtoa ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi valkuaisvaahto ja sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa 1h. Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä.
 

Yhteistyössä