kalakeitto seistä, kertokaa takuuvarma reseptine tumpelokokille :)

  • Viestiketjun aloittaja "tumpelo"
  • Ensimmäinen viesti
Meluapina
Seitin lisäksi laitan vain 5 dl kuorittuja ja lohkottuja perunoita ja palan voissa pehmitettyä pilkottua purjoa. Keitän ensin n. 5 desissä vettä (jossa kalaliemikuutio, kokonaisia maustepippureita ja vähän suolaa) potut puolikypsiksi. Sit lisään kohmeiset kalapalat, purjon, 5 dl kevytmaitoa ja pari nokaretta Koskenlaskija-sulatejuustoa ja hauduttelen keiton kypsäksi. Pinnalle silputtua tilliä.
 
"hei"
[QUOTE="tumpelo";23214785]laitetaanko sei sinne jäisenä, kohmeisena, sulaneena?
miten kauan pitää keittää seitä?

käyttääkö kukaan valmispakastekasviksia, kun niit olisi pakkasessa[/QUOTE]

Voi laittaa kohmeisena. Keitä niin, että palat muuttuvat valkoisiksi ja alkavat vähän hajota.
Minun kalakeitossani on perunoita, kalaa, pussi pakastevihanneksia, sipulia , pippuria, tilliä ja yksi kasvisliemikuutio
 
mulla hiukka erilainen ohje...
mä kaadan keitinveden pois kun perunat kypsät. lisään maitoo,kalat ja pakastevihannekset ja keitän siin pienellä lämmöllä niin kauan et sei on kypsää (jos pilkkoo pieniks paloiks,kypsyy nopeesti) voin kans lisään siin vaihees,mut ei välttämättä tarvii,jos ei tykkää... maustan suolalla valmiin keiton ja EI KU SYÖMÄÄN!!!
 
"tumpelo"
onnistuukohan tuo keitto ilman kalaliemikuutiota, mausteeksi laitoin mustapippuria kokonaisena ja tavan suolaa. vesi on keitinliemenä ja jos sinne lorauttaa tilkan kevytkermaa lopussa?
 
[QUOTE="tumpelo";23215130]onnistuukohan tuo keitto ilman kalaliemikuutiota, mausteeksi laitoin mustapippuria kokonaisena ja tavan suolaa. vesi on keitinliemenä ja jos sinne lorauttaa tilkan kevytkermaa lopussa?[/QUOTE]

Kalaliemikuutio ei ole mitenkään välttämätön. Kerman on syytä olla oikeaa kuohukermaa ja sopiva liraus on 2dl jos vettä oli litra.
 
ensin perunat kuorit ja pilkot ja kattilaan kiehumaan kuoritun ja pilkotun sipulin ja purjon kanssa.
Kalaliemikuutio, suolaa, valkopippuria, sitruunapippuria, tilliä, ruohosipulia, mustapippuria, maustepippuria sinne keitinveteen.
sit ku potut kiehunu kymmene min niin sit sekaan kasvikset joko pakastepussista tai sitte ite pilkottuna porkkanaa lanttua palsternakkaa esim.
Sit kalat sekaan joko jäisenä tai miten vaan, annat olla niin kauan et on kypsää, n.15min yleensä annan ite olla ja sit sekaan 2dl kermaa ja kiehautan ja varmistan viel et on kala kypsää ja potut ja kasvikset kans, maistamalla se selviää parhaiten :D
ja sit on valmista :)
 

Yhteistyössä