Kanaviilokki

Tarkkaa reseptiä en osaa antaa, mutta paras kanaruoka tulee, kun käytät pakastebroileria (ei kanaa). Suikalelihoista et saa broilerin makua esille. Kypsytät broilerin vaikka uunissa tai keittämällä (maustat hyvin), paloittelet ja teet viillokin.
 
mä teen sillai et ostan paketin koipia (marinoituja), huuhtelen ja keitän ne. Säästän osan keitinlientä ja erottelen koivista lihat liemeet. Suurustan kastikkeen valmiscurrykastikkeella ja lorautan kermaa sekaan.
Voit maustaa vielä currylla ja esim valkopippurilla (mulla joka ruuassa).
Jos tykkää voi vielä lorauttaa ihan pikkasen appelsiinimehua sekaan...
 
Mae
Mä teen kanaviilokin näin.

Currykastike:
3-3,5dl nestettä (vettä ja/tai kermaa, mä laitan 2dl kermaa ja 1dl vettä)
3rkl öljyä
2rkl vehnäjauhoja
kanaliemikuutio
1-2tl currya

Kuumenna öljy ja lisää jauhot, sekoita. Lisää neste. Lisää mausteet.
Tulee tosi hyvää. Minusta tästä tulee hyvää kun käyttää grillibroileria, se on tietty aika kallista, mutta varmaan kävisi ihan koivet tms.
 
Alkuperäinen kirjoittaja jonsku07:
Muistan kun koulussa sai aina todella hyvää kanaviilokkia.. Mutta en ole löytänyt ohjetta mistään.. Olisi kiva jos joku osaisi kertoa miten hyvä viilokki tehdään... =)
Moikka olen elänyt , koulussa noin v.1969- jotain :attn:
muistan aina sen hirveen KANAVIILLOKIN laitettiin kaverini
kanssa semmoset paperipussukat, syliin johon heitettiin aina ne kananpalaset:

Se oli Järkkyä ruokaa,,,,,
Ja ne Ällötttävät Kumiperunat....

No se oli sitä aikaa SE......
 
Kanaviillokki
(helppo)

1 paketti esim. curry-omena -marinoitua kanansuikaletta
1 pieni sipuli
3 rkl jauhoja
2 dl vettä
1 dl ruokakermaa

1. Pilko sipuli pieneksi ja paista, kunnes kellertäviä.
2. Lisää kanansuikaleet.
3. Paista, kunnes ovat valmiita, noin 15 min.
4. Ripottele jauhot sekaan ja kääntele, kunnes valkoista ei näy.
5. Kääntele lastalla pari minuuttia.
6. Kaada joukkoon noin desi vettä.
7. Kääntele tasaiseksi.
8. Lisää loput vedestä ja kääntele taas.
9. Sekoita kerma joukkoon. Jos on liian paksua, lisää vettä.
10. Hauduta 10-15min.

Kanaviillokki työläämpi

kanaa
porkkanaa
lanttua
varsiselleriä
sipulia
maustepippuria
valkopippuria
laakerinlehti
suolaa
vettä

Kastike:
keitinliemi
vehnäjauhoja
currya
suolaa

1. Keitä kana läpikypsäksi isossa kattilassa, jonne on lisätty pilkotut juurekset ja maustepippurit (ka-nan kypsyminen vie 2- tuntia)
2. Ota kana pois ja jäähdytä sekä liemi että kana
3. Kuori jäähtyneen liemen pinnalta liika rasva pois.
4. Pilko kana.
5. Lisää siivilöityyn keitinliemeen currya, kananpalat ja suurusta veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.
6. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
7. Tarkista suola ja lisää halutessasi hieman sokeria.

 
massey
osta kanaa, jota saa joistain kaupoista ihan oikeaa kanaa, ei proileria josta ei viilokki edes synny vaan kanakastike. siitä keität mausteineen liemen ja perkaat lihat, suurustat ja lisäkkeenä suosittelisin riisi/peruna ja mustaherukkaa sokerin kera survottuna mausteeksi. viilokki nimitystä ei edes saisi käyttää proiler-ruoista koska kana on viilokin perusraaka-aine.
 

Yhteistyössä