Kannustinloukku

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 20.08.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei ole järkeä tässä tukiviidakossa. Olin 3kk työttömänä ja sen jälkeen työllistyin määräaikaisesti pk-seudulla viereiseen kaupunkiin. Otin tietysti työn vastaan ja pidinkin työstä. Kun työsuhde 9kk päästä päättyi ja jäin taas ansiosidonnaiselle, tarkistutin Kelassa asumistuen. Vastaukseksi tuli että asumistukea ei lasketa uudelleen koska tuloni muuttuivat työttömäksi jäätyäni alle 150e/kk. Maksoin tuosta työssäkäynnistä seutulipun eli 106,50e/kk jotta pääsin kulkemaan työmatkan.Työmatka vei 1,5-3h/pv riippuen työvuorosta. Eli olinkin itse maksumiehenä että sain käydä 9kk töissä. Jälkikäteen ajateltuna ei oikein kannattanut.

  Olen teinin yh. Nyt työkyvyttömyyseläkkeellä. Tulot jäävät niukasti alle sen rajan, että vielä saan toimeentulotukena lääkkeet,sähkön- ja kotivakuutuksen. Lääkekustannuksia on monta kymmentä euroa/kk. Teini haluaisi alkaa jakaa mainoksia. Laskin, että kun tuloihin lisätään tuo oletettava n.50e/kk mainostenjaosta lapselle, taloutemme tulot ylittävät tt-rajan niukasti, jolloin maksan siis itse lääkkeet n.80e/kk, sähkön sekä kotivakuutuksen. Teini siis saisi työstään palkkansa n.50e/kk mutta minä maksaisin tt-rajan alle jäävästä eläkkeestä reilun 100e/kk edellämainittuja kustannuksia. Jotenkin tuntuu että tässä järjestelmässä on paljon mätää.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Ja sinusta on ihan oikein, että me muut olemme maksumiehenä sinun ja teinisi elämiselle?
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Tänne on turha kirjoittaa asiasta koska luetun ymmärtämistä ei enää opeteta kouluissa.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Millä perusteella olet työkyvyttömyyseläkeellä?
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  No jos ap on työkyvytön, niin kyllä se elatus vaan sivistysvaltiossa kuuluu yhteiskunnalle, vaikka sua kuinka vituttais.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Niin, olis kiva tietää työkyvyttömyyden peruste. Tuntuu että suomi hukkuu näihin työkyvyttömiin. Moni varmasti aiheesta.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Tällä purkautumisellani lähinnä harmittelin, että kannustinloukku periytyy kun lapsi haluaisi tehdä työtä, mutta minulla ei ole varaa antaa tehdä. Edullisemmaksi tulee antaa se 50e hänelle ilman mainosten jaosta tulevaa palkkaa. Ja sisälukutaidottomille, en saa muuta toimeentulotukea mutta saan em. lääke ym kulut,koska eläketulot tämän ikäisenä jäävät nipin napin rajan alle. Eläkettäni olen maksanut työssäolovuodet itse, nyt joudun sitä ikävä kyllä nostamaan jo ennen eläkeikää. Ja mikään syy ei ole huonompi joutua työkyvyttömyyseläkkeelle, mutta koska saan halveksuvasta ajatusmaailmastasi kiinni, voin kertoa että ei, en ole työkyvyttömyyseläkkeellä psyykkisistä syistä ja toiveissa on tästä pystyä vielä työelämään palaamaan.
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Enkä myöskään tarkoittanut kirjoitustani valittamiseksi. Halusin herättää keskustelua aiheesta, mihin useat meistä vähän väliä törmäämme. En odota kenenkään maksavan elämistäni, eikä hyvinvointini myöskään ole loppujenlopuksi rahasta kiinni, olen menettänyt jo terveyteni sekä paljon muuta, mihin rahalla ei voi kukaan vaikuttaa. Nämä tilanteet vain nyt tulivat ajankohtaiseksi perheessämme niin halusin aiheesta keskustella.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Höpöhöpö. Eläkkeesi maksavat tällä hetkellä töitä tekevät.
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Mitä se sinulle kuuluu? T: ei ap
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Aikaan ennen kuin kela otti toimeentulotuen hoitaakseen olisi varmaan ollut mahdollista sopia sosiaalityöntekijän kanssa, että teinin mainostenjaosta tienaamaan 50 euroa ei otettaisi huomioon päätöstä tehdessä, mutta enää se ei taida onnistua.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Maksakoon Suomen lakien mukaan kuka maksaa, mutta eläkemaksuthan meidän kaikkien palkoista pois otetaan, myös minun ja sinun, maksellaan niillä kenen eläkkeitä tahansa.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Luulen myös näin. Olisi nuorelle tärkeää saada tienata itse. Mutta ehkä päädyn silti ottamaan sen pienen miinuksen vielä näihin tuloihin ja lapsi saa tienata, poikii varmasti hänelle hyvää jatkossa palkita ahkeruudesta.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Ongelma on siinä, että muiden ihmisten kustannuksella elävät pötköttelijät pitävät nauttimiaan tukia saavutettuna perusoikeutena, jota ei saisi ottaa pois eikä leikata mistään syystä.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Kuka pötköttelee, kuka ei. Mulla se pötköttely on haasteellista hermosärkyjen vuoksi olipa sitte yö aikaa pötkötellä tai päivä. Ap
   
  #16
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti