Kansalaisaloite steriloimislain ikärajan muuttamiseksi on käynnissä!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 02.04.2017.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Hei kaikki, käykäähän allekirjoittamassa tämä kansalaisaloite jos yhtään olette samaa mieltä aloitteen kanssa. Linkatkaa aloitetta myös kaikille tutuille. Kiitos! Tässä linkki aloitteeseen: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401
   
  #1
 2. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  11 713
  Saadut tykkäykset:
  2 509
  Mielestäni tuo 30-v on ihan hyvä ikäraja. Useimmat 25-vuotiaat ovat vielä varsin keskenkasvuisia ja esim. kymmenen vuoden päästä ajattelevat asioista täysin eri tavalla.
  En tiedä, miten paljon nykyisin tuossa on harkinnan varaa, mutta joissain tapauksissa sterilisoinnin voisi tehdä huomattavasti aikaisemminkin.

  Lisäksi jäin miettimään tuota kohtaa:kun hän on synnyttänyt kaksi lasta tai hänellä on yksin tai aviopuolisonsa kanssa yhteensä kaksi alaikäistä lasta;
  En ottaisi tuohon mukaan kuin omat lapset. Aika moni avioliitto päätyy eroon, joten monelle kävisi niin, että reilu-parikymppisenä eläisi onnellista perhe-elämää kahden lapsen perheessä, sitten tuleekin ero ja puolison lisäksi ne lapset häipyvät elämästä.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos päätös epäilyttää, ei kannata mennä sterilisaatioon.
  Jos on varma päätöksestä, ei kannata muuttaa mieltä jälkeenpäin.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Niinpä.
  Enemmän tällaisissa päätöksissä vaikuttaa henkilön persoonallisuus kuin ikä.

  Jos kirjoittaja on sitä mieltä, että alle 30-vuotias ei ole kypsä päättämään siitä, ettei halua lapsia, niin pitäisikö samoin lailla kieltää, että niitä kersoja ei myöskään saa hankkia alle 30-vuotiaana?
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Ruotsissakin ikäraja on tuon 25 v, itse tunnen useammankin, jotka eivät lapsia halua. Silti pakotetaan syömään pilleireitä/käyttämään kortsua, vaikkeivat ne monellekaan sovi ja noissa on muitakin haittoja. Jokaisen tulisi itse saada päättää haluaako lapsia vai ei. Onneksi mieheni halusi vasektomian, niin minun ei tarvitse enää käyttää hormonaalisia ehkäisyjä (ei sovi minulle mikään pillereistä kierukkaan!). Syvältä koko laki!
   
  #5
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti