Katkarapusalaatti

  • Viestiketjun aloittaja katkis
  • Ensimmäinen viesti
katkis
Joo, tiedän että pitäisi laittaa kyssäri tuonne ruokapuolelle, mutta jos täältä saisi hieman nopeampaa vastausta.. eli mitä te laitatte katkarapusalaattiin? Pää lyö nyt ihan tyhjää...
 
katkarapusalaatti

250 g pussi pakastekatkarapuja
kaksi keitettyä kananmunaa
kerä jäävuorisalaattia
200 g purkki raejuustoa
kaksi tomaattia
puolikas kurkkua
pala purjoa
nippu tuoretta tilliä
sitruunapippuria
koristeeksi basilikaa ja limettiä

1. Sekoita paloitellut ainekset.
2. Mausta limetinmehulla ja sitruunapippurilla.
3. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
4. Maistuu lämpimän valkosipulipatongin kera.

Mango-katkarapusalaatti

1-2 kypsää mangoa (noin 750 g)
2 dl katkarapuja
2 valkosipulinkynttä
4 rkl limemehua
4 rkl kalakastiketta
2 rkl ruokosokeria
2 rkl makeaa chilikastiketta
kevätsipuleita koristeeksi

1. Kuori kypsät mangot ja leikkaa ne kuutioiksi.
2. Kaada katkarapujen päälle murskatut valkosipulinkynnet, puolet limemehusta ja puolet kalakastikkeesta.
3. Sekoita kastike hedelmäpalojen joukkoon.
4. Sekoita loput limemehusta ja kalakastikkeesta.
5. Lisää joukkoon ruokosokeri ja chilikastike.
6. Nostele salaatti salaatinlehdillä vuorattuun tarjoiluastiaan.
7. Valele kastikkeelle ja koristele suikaleiksi leikatulla kevätsipuleilla.

Ruokaisa katkarapusalaatti
gluteeniton
(8 annosta)

250 g katkarapuja
1 kpl jäävuorisalaattia
1 kpl kurkkua
2 kpl omenaa
0,5 kpl cantaloupe-melonia
200 g pakasteherneitä
4 rkl tillisilppua


Kastike:
100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä
0,5 dl maitoa
1 rkl ketsuppia
1 rkl sitruunanmehua

1. Sulata ja valuta katkaravut.
2. Huuhtele salaatti, kurkku sekä omenat.
3. Paloittele vihannekset, meloni ja kuoritut omenat reilun kokoisiksi paloiksi.
4. Lisää herneet, hienonnettu tilli ja katkaravut.
5. Sekoita salaatti.
6. Notkista tuorejuusto kulhossa.
7. Lisää maito ja mausteet.
8. Sekoita tasaiseksi.

Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan
(4 annosta)

Keitetty riisi:
2 dl puuroriisiä
4 1/2 dl vettä
500 g kuorittuja katkarapuja (joista osa jättikatkaravun pyrstöjä)
1/2 tl suolaa
1-2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1-2 valkosipulinkynttä
kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia
1 tuore kurkku
sitruunapippuria
salaatinlehtiä
Koristeluun:
sitruunaa

1. Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan.
2. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia.
3. Katkaise virta ja peitä kattila kannella.
4. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää.
5. Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi.
6. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla.
7. Silppua sekaan hiukan sipulia.
8. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi.
9. Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle.
10. Koristele ravunpyrstöillä.
11. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla.





Katkarapusalaatti salaatinkastikkeella

kerä jäävuorisalaattia
3 tomaattia
½ kurkkua
4 säilykepersikan puolikasta
500 g katkarapuja
10 viinirypälettä
salaatinkastiketta
patonkia tai paahtoleipää

1. Pese ja paloittele kasvikset.
2. Kuutioi persikanpuolikkaat, puolita viinirypäleet, poista niistä kivet.
3. Valuta sulaneet katkaravut hyvin.
4. Sekoita salaatinainekset keskenään tai ryhmittele isolle tarjoiluvadille.
5. Tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen sekä patongin/paahtoleivän kanssa.

Katkarapu- spagettisalaatti

Keitetty spagetti jäähdytetään kylmällä vedellä.
Majoneesikastike:
n 1 dl majoneesia
vähän kermaa ja sitruunan mehua
sitruunapippuria

1. Aineet sekoitetaan ja yhdistetään spagettiin.
2. Päälle tillilla koristeltuja katkarapuja.
3. Tarjoillaan voisulan kanssa johon voi sekoittaa pieneksi pilkotun keitetyn munan.

Mansikka-katkarapusalaatti

1 salaatinkerä
1 l mansikoita
n. 300 g kuorittuja katkarapuja
kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa

Kastike:
1-2 sipulia varsineen
2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 dl (200 g) kevyt kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
(n. 2 rkl kevytmajoneesia)

1. Irrota salaatinkerästä lehdet.
2. Levitä muutama lehti tarjoilukulhon pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin ja revi loput salaatinlehdet käsin silpuksi.
3. Ripottele osa silpusta tarjoiluvadille.
4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan.
5. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi.
6. Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille.
7. Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä ne mansikoille.
8. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi.
9. Laita katkaravuille loppu salaatti ja mansikat.
10. Silppua basilikanlehdet ja ripottele salaatille.

Sekoita kastike.
11. Silppua sipuli varsineen ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
12. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla.
13. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa.
14. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Kiitos, kiitos sinä ihanainen ihminen! Näistä sain runsaasti vinkkiä oman salaatin tekoon. Ja menee tallennukseen.
ollos hyvä vain ja mausteet voit lisätä oman suun mukaan
 

Yhteistyössä