Katkokävely ja alkoholi

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Aapeli, 13.08.2010.

 1. Aapeli

  Aapeli Vieras

  Onko kenenkään alkoholia käyttävällä sukulaisella, vanhemmalla ollut katkokävelyä? Mikä oli tulevaisuus?

  Isäni alkoi käyttää runsaasti alkoholia äitini kuoleman jälkeen. Yllätin hänet töppäsemästä kännipäissään. Tulevaisuus ei liene kovinkaan ruusuinen?
   
  #1
 2. ap

  ap Vieras

  töppäsemästä?
   
  #2
 3. Aapeli

  Aapeli Vieras

  Kävelemästä pikkuaskelin. Selkeästi katkokävelyä. Mitäpä muutakaan.
   
  #3
 4. vieras

  vieras Vieras

  Ei ollu ruusuinen tulevaisuus ei, kun joi itsensä hengiltä. Kyseessä oli nainen jolla todella paha katkokävely.

   
  #4
 5. Aapeli

  Aapeli Vieras

  Niinpä tietenkin. Isäni jää eläkkeelle jouluna ja sittenhän on aikaa vetää viinaa. Toistaiseksi on työnsä hoitanut. Oksettaa.
   
  #5
 6. vieras

  vieras Vieras

  Luulisi viinan tekevän kävelystä vähän letkeämpää.
   
  #6
 7. ZIKI

  ZIKI Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2010
  Viestejä:
  1 227
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Katkok%C3%A4vely
   
  #7
 8. lilli

  lilli Vieras

  Mun mutsi ja sen mies on vetäny viinaa ikänsä,eikä vielä näy mitenkään kummallakaan.
   
  #8
 9. Aapeli

  Aapeli Vieras

  Olen googlettanut tuon, mutta tässäkään ei oteta kantaa alkoholiin. Isäni ei katkokävele selvinpäin, eikä hän tiennyt tuosta ongelmastaan.
   
  #9
 10. Nana

  Nana Vieras


  Oma isäni jäi saraseläkkeelle (ei tosin viinan takia), mutta sen jälkeen kun oli vaan kotona ni alkokin sitten kuppi maistumaan. Jos ois saanu olla töissä, ni uskoisin olevan tälläkin hetkellä paremmassa kunnossa... Voimia! Tiedän tasan miltä se tuntuu... Eikä todellakaan ole helppoa :(
   
  #10
 11. Aapeli

  Aapeli Vieras

  Kiitos voimista! Joo, tietäähän sen mihin suuntaan homma menee. On yritetty aa:t, terapiat yms. Nyt on kädet pystyssä. Tehköön mitä haluaa, kunhan ei lapsiaan häiritse. Uskomaton ahdistus.

  Mikä tilanne teillä on nyt?
   
  #11
 12. Nana

  Nana Vieras

  Tein helvetisti töitä sen eteen että se pysyis kuosissa (eros äitistäkin) kun oli ihan yksin. Tai no olihan sillä viinapullo koko ajan. Jalat ei enää kantanut eikä selviä päiviä oikein ollut (jossain kuukaudessa ei yhtään). No rahaa sillä oli ja pistinkin sen ostamaan itselleen talon ettei kaikkea juonut. Omat hevoset vein sille sinne maalle, jotta sais tekemistä ja jonkinlaisen rytmin elämään ja päiviin. Vieläkin olut joskus maistuu, mutta viina on jäänyt pois. Muut sisarukset meillä ei pidä isään mitään yhteyttä, mutta itse en ole pystynyt "luopumaan" vaan olen yrittänyt auttaa. Nyt kun asiat paremmin ni muutkin sisarukset ilmestynyt kuvoihin. Ja vain siksi, että kun isästä aika jättää ni tilasta saa hyvän perinnön... Isä on montakertaa sanonut, että vaikkei juuri sillä hetkellä apua arvostanut, niin nyt arvostaa sitä suunnattomasti. Ja olen kyllä kaikki asiat saanut puhuttua halki, ja se on mielestäni tärkeintä. En todellakaan kadu sitä että suurin osa nuoruudestani meni isän jaloille saamiseen, toki oli raskasta, mutta ilman sitä minulla ei nyt olisi isää, eikä lapsilla pappaa!
   
  #12
 13. Minä kävelen kuin makarooni kun juon viinaa, harvoin menen rautakangeksi.
   
  #13
 14. ls

  ls Vieras

  katkokävely liittyy useimmin valtimoiden kovettumisen alaraajoissa,siis verenkiertohäiriöön. Jos isäsi kävelee normaalisti selvinpäin, niin todennäköisesti se töpöttely,"katkokävely"johtuu vain humalatilasta.
   
  #14
 15. Aapeli

  Aapeli Vieras

  Hyvin olet kyllä jaksanut! Mulla on lakannut mielenkiinto ja en jaksa enää välittää. Tai välitänhän minä...näköjään. Isäksi isästäni ei ole koskaan ollut, eikä pappahommat kiinnosta. Suoraan sanonut tämän.

  Mukavaa syksyä teille!
   
  #15
 16. Py

  Py Vieras

  Nyt on käynyt, että huonoilla viinoilla olen saanut katkokävelyn aikaan. Tupakka on tietenkin edesauttanut.
  Vetäkää johtopäätökset!!
   
  #16
 17. Voi meitä

  Voi meitä Vieras

  Niin lohduttavaa kuulla, että on muitakin...mun äiti ja isäpuoli olleet aina viinaan meneviä. Äiti alkoholisoitui veljeni itsemurhan jälkeen jo 20 v sitten ja sairaseläkkeelle jäätyään juonut päivittäin...eli jo n 11 vuotta. Isäpuoleni jäi vuosi sitten eläkkeelle ja tyhjyyden tunteeseen alettiin sitte vetää kaljaa ja unilääkkeitä sekä voimakkaita särkylääkkeitä. Kolme sairaalareissua takana, viikko katkaisua ja sain vielä yhden kerran A-klinikallekin, mutta siihen tyssäsi. Molemmilla hirveet vieroitusoireet, tiuskivat ja kinaavat välillä tosi ärhäkkäästikin, mutta tipattomana olleet nyt 5 viikkoa. Mä en vaan luota siihen, että tilanne pysyisi näin hyvänä, saatikka sitten muuttuisi miksikään, kun alkavat taas juoda. Äiti on jo niin sairas, ettei uskalla enää määrällisesti ottaa paljoa, mutta päivittäin maistuu sillekin. Isäpuoli vetää ittensä hengiltä, jos vielä aloittaa. Osais vaan nostaa kädet pystyyn ja elää omaa elämää...:(
   
  #17
 18. moraani

  moraani Vieras

  Alkoholin runsas kulutus voi aiheuttaa pikkuaivovaurion seurauksena leveäraiteista kävelyä silloinkin kun henkilö ei ole päihtynyt. Kyseessä ei ole tällöin katkokävelyä, joka johtuu hapenpuutteesta jaloissa ja sen syynä on pitkälle edennyt valtimokovettumatauti.
  Päihtymys voi itsessään heikentää tasapainoaistia. Sitä ei tule sekottaa katkokävelyyn.
   
  #18
 19. hartsu69

  hartsu69 Vieras

  ITSE OLEN 42v KÄYTTÄNYT ALKOHOLIA PUOLET ELÄMÄSTÄNI. NYT OLEN OLLUT RAITTIINA NOIN VUODEN. JA NYT VASTA RUPEE KÄVELY OLEEN SUURIMAIN NORMAALIA..TIEDÄN MITÄ SE PEEEE ON KUN JALAT EI OIKEIN TOTTELE!!MUTTA EIKÖS SE OLE NIIN ETTÄ SITÄ SAA MITÄ TILAA? IHMINEN ON HEIKKO MUTTA JOSSAIN VAIHEESSA ON PAKKO NÖYRTYÄ JA PINNISTELLÄ T:HARTSU
   
  #19
 20. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Ap tarkoittanee ataxiaa enemmäki kuin katkokävelyä?
   
  #20
 21. hartsu69

  hartsu69 Vieras

  Katkokävely on vakava asia. lääkäri sanoi että se johtuu LIIALLISESTA alkoholin käytöstä jolloin pikkuaivot kärsivät niin paljon että se ei anna kunnon käskyä jaloille eikä muuton päähänkään!!!!!
   
  #21
 22. niimpä

  niimpä Vieras

  osuvasti sanottu
   
  #22
 23. "eevA"

  "eevA" Vieras

  Olen yrittänyt kaikkeni etta mieheni lopettaisi juomisen mutta ei enkelien kielikään auta. Nyt katkokävelyä humalassa ja selvenpäin. En jaksa enään.
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  Isäntä pystyy enää kävelemään 100m kun pohkeeseen rupee sattumaan niin per***leesti. on tuuri juoppo tupakoi. aivo infakti 3 vuotta sitten. Katkokävely eli alaraajojen valtimo ahtauma, hapen puute. Verenpainelääkkeet ja kolestrolilääkkeet verisuonilääke on mutta ei ota niitä. Suositellaan pientä asperiiniä. Lääkäriin kai pitäs mennä?
   
  #24
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti