Kausi-ja sikarokote

Viestiketju alueella 'Rokotukset' , aloittaja pimpula74, 19.10.2010.

 1. pimpula74

  pimpula74 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2009
  Viestejä:
  96
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletteko ajatelleet ottaa kausirokotteen joka sisältää sikarokotteen? Olen raskaana ja mietin pitäisikö ottaa vai jättää ottamatta, thl:n suosituksen mukaan olisi hyvä ottaa, mutta jotenkin arveluttaa onko se turvallinen? Toisaalta rokote antaa suojan myös vauvoille (odotan kaksosia) jotka ovat ehkä pienempiä kuin yksösvauva eikä heidän keuhkot-ja sydän ole vielä niin valmiita vastaanottamaan infektioita?
  Neuvola suosittelee ottamaan rokotteen.
   
  #1
 2. Kirsi - Aliina1

  Rekisteröitynyt:
  13.05.2007
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei taatusti oteta kukaan. Eikä oo koskaan otettukaan koko kausi- ja sikainfluenssarokotteita. Ja terveenä ollaan oltu. Ei olla antibioottikuureja tarvinnu syödä.

  Tottakaihan ne neuvolassa suosittelee kun se on niiden tehtävä.
   
  #2
 3. MI

  MI Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2010
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kausirokote ei sisällä sikarokotetta (ei Pandemrixia eikä muutakaan toista rokotetta). Kausirokotteeseen valitaan joka vuosi kolme sinä vuonna todennäköimmin epidemioita aiheuttavaa influenssakantaa, ja tänä vuonna yksi niistä kannoista on A/California/7/2009 kanta, eli kansankielisesti "se uus sikainfluenssapöpö".

  Aiempina vuosina rokotteessa on ollut joku toinen H1N1 pöpö, ja ne kaksi muuta ovat olleet joku H3N2 ja joku B-influenssapöpö. Kantoja vaihdetaan vuosittain tai lähesvuosittain, joskus jotain viruskantaa pidetään rokotteissa useammankin vuoden.

  Rokotteen turvallisuuteen ei vaikuta se, mitä kantoja sinne valitaan (virukset ovat kuolleita). Ne sikainfluenssarokotteenkin potentiaaliset ongelmat johtuisivat mitä todennäköisimmin itse rokotteesta, eikä sen sisältämästä viruskannasta. Esimerkiksi adjuvantista, säilöntäaineesta tai vaikka jostain ongelmastakin tuotantolinjalla.
   
  #3
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti