Keinokuitu-paidat haisee hielle

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Miksi ne alkaa jo muutaman käytön jälkeen haista pahalle? Saako enää puhtaaksi? Oon yrittänyt pestä monta kertaa, mutta aina se paha haju tulee jo ekan käyttökerran jälkeen kun on pessyt.
 
vierailija
Vain pesu 60 asteessa auttaa.

Yli 5 vuotta olen pessyt lähes kaiken pyykin näin, tekniset 30 asteen pesun vaativat vaatteet, rintaliivit, kaikki perusvaatteet, pyyhkeet. Mikään tekstiili ei ole vielä kärsinyt.

Sitä ennen kokeilin dödöt, pesuaineet, pesukoneen puhdistuksen, mutta vasta tarpeeksi kuuma pesuohjelma, joka oikeasti irrottaa lian ja tappaa bakteerit, tehoaa.

En kuitenkaan suosittele villalle tai goretex- yms käsitellyille ulkovaatteille.
 
vierailija
Joo ne 30-40-asteen pesut voi unohtaa. Pesen kaiken pyykin min. 60 asteessa paitsi villan, joka kutistuu, eikä koskaan ole mitään ongelmia. Kumi ja elastaani saattavat periaatteessa kärsiä liiasta kuumuudesta, mutta ikinä ei ole tarvinnut heittää esim. alushousuja pois ennen aikojaan. Aina ovat olleet loppuunkäytetyssä kunnossa muutenkin eikä niin, että puuvilla olisi priimaa, mutta resorit rikki.

Valmistajat laittavat alhaiset pesumerkinnät varmuuden vuoksi ja koska se on niille niin paljon helpompaa. Kun merkitsee lappuun käsinpesun ja 30 astetta, ei käytännössä tarvitse koskaan kantaa huolta mistään laatuvalituksista. Aina voi sanoa, että on pesty koneessa ja ei ole kuivattu ainoastaan merituulen hulmussa kuten käyttöohjeiden mukaan olisi pitänyt.