"Kellokortti" ja liukuva työaika - kysymyksiä

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja tietääköjoku, 26.10.2009.

 1. Työpaikalla ollaan siirtymässä sähköiseen kulunvalvontaan. Aamuliukuma on klo 7-9 ja iltapäiväliukuma klo 14.45-20.

  Kertokaahan te, joilla on kokemusta tällaisista kellokorttisysteemeistä, että mitä tapahtuu, jos haluankin jonain päivänä lähteä kotiin jo klo 14 tai saavun työpaikalle jo klo 6? Jos tulen liian aikaisin, niin eikö kellokortti anna minulle työtunteja ajalla klo 6-7. Jos lähden pois liian aikaisin, niin laittaako kulunvalvontasysteemi ihan normaalisti miinuksia saldoon vai tuleeko myös jotain muita sanktioita, kun en ole noudattanut liukumien rajoja?
   
  #1
 2. plm

  plm Vieras

  Kyllä kaikki tunnit sinne saldoihin kertyy. Voit siis tulla jo klo 6 mutta muuten tuo kaikki kysymäsi on ihan kiinni siitä miten teidän työpaikalla on sovittu.
   
  #2
 3. Micosa

  Micosa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2005
  Viestejä:
  19 254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä sähköinen kulunvalvonta.
  Jos haluat tulla eri aikaan kuin ns.liukuma niin sovitaan pomon kanssa,joka hoitaa päätteeltään tunnit kuntoon.
  Muuten jää työaika "miinukselle"kone ei tunnista automaattisesti.
   
  #3
 4. Kyllä

  Kyllä Vieras

  Jos työpaikalla on sovittu että työaika alkaa klo 7-9, niin kyllä, sun kuuluu tulla kello 7-9, ei kello 6. Et sä vapaasti saa päättää koska sua huvittaa mennä töihin, ihan niinkun et saisi jos ois kiinteä työaika vaikka kello 8.

  Ei tuo liukuma tarkoita että tulkaa kun lystäätte, vaan tulkaa liukuman puitteissa. Ei työnantaja halua että jengi tekee yötöitä sillon kun ei ny vaan nappaa päivällä tulla.
   
  #4
 5. vieras

  vieras Vieras

  meillä oli sellainen jousto systeemi sai tehdä tunteja etukäteen ja vaik sit pe lähtee aikasemmin ja jos oli jotain menoja niin sai tulla vaikka neljän aikaa yöllä ja lähtee sit asioille ja kun valitsi vain oikeat kohdat kellokortista niin´toimi hyvin..
   
  #5
 6. vieras

  vieras Vieras

  Meillä ainakin menee miinukselle jos lähtee liian aikaisin ja jos tulee ajoissa, siitä pitää erikseen ilmottaa toimistolle, että menee sitten plussalle.
   
  #6
 7. vv

  vv Vieras

  Meillä ainakin toimii niin, että ottaa sen todellisen työajan, vaikka liikkuisikin liukumien ulkopuolella. Nuo on ne suositellut työssäoloajat esim. yhteydensaamisen takia. Ja lisäksi meillä tarkistetaan nuo kellokorttisaldot kuunlopussa jos eroavat työaikaraportista.
   
  #7
 8. mie

  mie Vieras

  Meillä on ollut työpaikalla kellokortti käytössä jo vuosia. Aamuliukuma on klo 6.30-9 ja iltapäiväliukuma klo 15-18. Meillä kun on sellaiset sähköiset työaikaseurantalaitteet, niin ainakin esimiehelle menee aina ilmoitus, jos olen tullut töihin ennen aamuliukumaa tai mennyt töistä ennen iltapäivälikumaa. Eli näistä pitää erikseen ilmoittaa. Ja ennen aamulikumaa meillä pääse työpaikalle sisään vaan erillisella koodilla, eli koko talossa on hälytykset päällä.
  Noista tuntien kertymisestä: tunnit kertyvät siltä ajalta kun tulet ja päätyvät silloin kun kähdet. Eli jos tulen klo 6, niin tunnit alkavat klo 6 ja jos lähden klo 14, niin tunnit päätyvät silloin. Eli joko miinusta saldo tai ei, riipuu siitä, moneltako olen tullu töihin.
   
  #8
 9. ap

  ap Vieras

  Tätä minä vähän pelkäsinkin. Eli minun pitäisi kysyä ylemmältä taholta, voisiko omalla kohdallani liukuma-aikoja muuttaa, jotta ne muutettaisiin koneelle. Tuskin kyllä suostuu, kun perustelunani on työmatkoilla ruuhka-aikojen välttäminen ja lasten hoitopäivien lyhyenä pitäminen. Työnantajaa ei varmasti kiinnosta henkilökohtaiset syyt.
   
  #9
 10. vieras

  vieras Vieras

  Meillä ennen liukumaan ja jälkeen liukumaan tunnit joko maksetaan rahana (koska ovat sitten yleensä ylitöitä) tai sitten ne viedään paperilla pomolle joka hyväksyy ne ja sitten henkilö joka hoitaa kellokorttisysteemiä lisää ne järjestelmään. Sulle siis pitää täyttyä sun päivittäinen työtuntimääräs noiden liukumien sisällä, jottei tule miinusta eikä plussaa. Huomioihan ettei ruokatunti kuulu siihen, se on yleensä omaa aikaa.
   
  #10
 11. Micosa

  Micosa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2005
  Viestejä:
  19 254
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kannattaa kysyä,jos onnistuu.Saattaa hyvinkin suostua varsinkin jos ei vaikuta muiden töihin.
  Meillä on vähemmän yksin tehtäviä töitä eli siksi hankalaa.Useimmissa töissä on väh.2 ellei 5.

   
  #11
 12. ap

  ap Vieras

  Eli jos toimii näin, niin voisin mennä jo ennen klo 6.30 töihin ja lähteä klo 14.30 ilman, että siitä pitäisi tehdä erillisiä säätöjä kulunvalvontalaitteeseen. Riittäisi vain, että asia on esimiehen kanssa sovittu. Toivottavasti olisi näin helppoa, koska oma esimieheni on joustava.
   
  #12
 13. mie

  mie Vieras

  Yleensä jos liukumaa on näinkin reilusti kun teidän työpaikalla, niin mitään henkilökohtaisia juttuja ei kyllä kovin mielellään sovita. Kellokortin mukaan voi liikkua kuitenkin likumaan jälkeenkin suht vapaasti
   
  #13
 14. Nalkuttava Talonmies

  Nalkuttava Talonmies Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  28 309
  Saadut tykkäykset:
  0
  Se riippuu ihan niistä säännöistä mitä teidän työpaikalla on pistetty koneeseen. Ilmoitetut säännöt ja koneen asetukset voivat olla erilaiset tai vastaavat tilannetta. Vuosia sitten olen säätänyt erilaisia asetuksia yhteen systeemiin kesätyöntekijänä :)

  Kysy esimieheltäsi käytäntö.
   
  #14
 15. Nalkuttava Talonmies

  Nalkuttava Talonmies Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  28 309
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tämä on ihan yrityskohtainen juttu. Meillä toive on toki, että viikkotolkulla ei tehdä sisään, mutta on ihan normaalia, että täällä taas juhlapyhiä pidennetään liukumilla.

  Tosin meillä poistettiin koneetkin käytöstä, kun niiden käyttö oli vapaaehtoista.
   
  #15
 16. mie

  mie Vieras

  Tälläisestä systeemistä en ole ennen kuullutkaan. Meillä on päivättäinen työaika 7h15min + lounas 30min, eli 7h45min. Jos olet töissä enemmän kun sen, niin tuee kellokortille plussaa, jos taas vähemmän, niin miinusta. Kellokortin saldo voi olla +- 20tuntia.
   
  #16
 17. Micosa

  Micosa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2005
  Viestejä:
  19 254
  Saadut tykkäykset:
  0
  Entisessä työpaikassa olöi näin että kaikki kerääntyi plussille,joka ainut minuutti ja ei väliä kuinka paljon sitä plussaa oli.
  Nykyisessä ei taasen kerrytä mitään.
   
  #17
 18. äiti

  äiti Vieras

  Pääsääntöisesti jos ilmoitetaan että liukuma-ajat ovat aamulla 7-9 ja iltapäivällä 14.45 -20 niin ei aamun aikaisempia tunteja eikä iltapäivän myöhäisempiä tunteja lasketa liukumaan.

  Muut työajat täytyy aina erikseen sopia ja tarkistaa esimieheltään. Muutoin ne eivät ole sallittuja, eikä niistä myöskään tarvitse maksaa. Työnantaja on se, joka saa määrätä työajat (kunhan ne lain puitteissa ovat sallittuja).

  Sitten tässä moni onkin vastannut että kaikki lasketaan ja korjataan erikseen. Näin toimitaan, jos työpaikan säännöt sen sallivat. Jos eivät niin sitten työpäivä joka alkaa kello 6.00 ja päättyy kello 14.00 onkin oikeasti vain 7-14 ja miinusta ropisee.
   
  #18
 19. ap

  ap Vieras

  Todennäköisesti siis liukumia pitää noudattaa. Ainakin aamuisin, jos ei halua miinusta.

  Yhden porsaanreiän kuitenkin löysin ohjeista. Osa-aikatyöta tekeviä nämä liukumat eivät koske, vaan hänen tuntisaldonsa tarkistetaan kerran kuukaudessa. Olen nyt osittaisella hoitovapaalla ja teen 4 päiväistä työviikkoa ja nämä työpäivät ovat hivenen lyhyemmät kuin kokoaikaisilla työntekijöillä. Näin ollen voin siis osittaisen hoitovapaani ajan vielä mennä töihin jo ennen seitsemään, kunhan vain pidän huolen siitä, että tuntimääräni täyttyy.
   
  #19
 20. Jep

  Jep Vieras


  Peesaan. Näin meilläkin. Ei tule tunteja ennen liukumaa tai sen jälkeen tehdystä ajasta... Eikä meillä edes sähkölukko päästä sisään ennen liukuman alkua, joten turha haaveilla aamuyön tuntien tekemisestä...
  Tällä systeemillä pyritään varmistamaan esim. sitä, että ihmiset ovat töissä silloin kun muutkin, ja eli pääosin virka-aikaan, joten työntekijät tavoittaa helpommin.
   
  #20
 21. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Tarkista asia kuitenkin ensin työnantajaltasi. Ettei käy niin, että se kulunvalvontalaite merkitsee sut tulleeksi klo 7, vaikka olet tullut klo 6.

   
  #21
 22. ap

  ap Vieras

  Tähän asti meillä sähkölukko on päästänyt sisälle vuorokauden ympäri. Saa nähdä sitten, miten käy, kun kulunvalvonta otetaan käyttöön. Aika tylyä, jos pitää yrittää ajoittaa töihin meno minuutilleen. Ei onnistu ainakaan julkisia liikennevälineitä käyttäen.
   
  #22
 23. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Asut sitten varmaan julkisten kannalta huonossa paikassa, jos ei kulje sellaista kulkuneuvoa, jolla pääsisit töihin klo 7-9.

   
  #23
 24. poikia3

  poikia3 Vieras

  Kellokortin saldokin on firmakohtainen asia, meillä +- 40 tuntia.
   
  #24
 25. poikia3

  poikia3 Vieras

  Itseasiassa kyllä tarkistaisin tämänkin. Sillä omasta mielestäni tuo löytämäsi porsaanreikä tarkoittaa kyllä sitä, että että lyhennettyäkin työvikkoa tekevän pitää olla työpaikalla liukuma-ajan puitteissa, mutta esim. niin, että voi tulla vaikka vasta klo 10.00 tai lähteä kello 14.00
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti