Kenenkään lapsella joko syklistä kuumetta tai selittämätöntä epäsyklistä kuumetta?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja äiti vailla tukea, 29.03.2010.

 1. Olisi ihanaa kun löytyisi jotain tukea äidille jonka lapsi sairastaa jompaa kumpaa.
  On näin isolla palstalla varmasti ainakin yksi tällainen äiti, eikös? tai isäkin? miksei?
   
  #1
 2. v

  v Vieras

  Yhdellä tutulla lapsella oli, mitään syitä ei löytynyt, mutta kitarisaleikkaus lopetti syklisen kuumeen.
   
  #2
 3. Hankey

  Hankey Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  7 407
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millainen on syklinen kuume?
   
  #3
 4. v

  v Vieras

  Ainakin tuolla meidän tutulla lapsella tuli neljän viikon välein kova kuume, kesti pari päivää ja taas pois. Ihan tasaisin välein tuli, ei mitään muita oireita, eikä tutkimuksissa löydetty mitään tautia kuten flunssaa tms. eli selittämätön kuume tasaisin väliajoin.
   
  #4
 5. ap

  ap Vieras

  syklinen kuume on muita oireita vailla oleva kuume, joka nousee korkealle, ja nostaa tulehdusarvot pilviin. Tutkimuksissa mitään muuta ei löydy. Hoidoksi, usein ainoaksi sellaiseksi toimii juurikin toi kitarisaleikkaus (vai oliko se nielurisa). Pneumokokkibakteeri kuulemma tekee tätä ja usein niin että nieluun tulee pneumokokkipeitettä joka tähän aiheuttaa. Risojen leikkauksen jälkeen tätä ei siis enää tulisi.
   
  #5
 6. ap

  ap Vieras

  Juu siis tulee melkein kellon tarkkaan, yleensä kerran kuussa. Lopulta niin että äiti tai isä voi jo valmiiksi tietää milloin tämä alkaa.
   
  #6
 7. v

  v Vieras

  Juu saatoi se olla nielurisatkin!
   
  #7
 8. Hankey

  Hankey Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  7 407
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ahaa, meillä oli yhdellä lapsella alle kouluikäisenä "tiistaikuume". Se iski tiistai-iltapäivisin, ei kovana mutta seuraava päivä oltiin kotona tietenkin. Ei muita oireita. En tiedä mistä johtui.
   
  #8
 9. tarja

  tarja Vieras

  täällä ois yks,jonka lapsellaoli kiusana tosi pitkään n. vuoden verran taisteltiin ennen ku leikattiin nielurisat pois,ni johan loppu kuumeilu!kitarisat oli poistettu jo aikasemmin!
  Kuume nousi tosiaan parin viikon välein aina 40 asteeseen ja kesti 1-3vrk,ei koskaan muita oireita!ja aina tuli ihan puun takaa...saatto olla aamulla ihan ok ja puolen tunnin päästä kovassa kuumeessa!Tyttö oli 2,5 v,kun lääkäri vihdoin päätti leikata nielurisat...ja sille tielle jäi kuumeilu :)
   
  #9
 10. vieras

  vieras Vieras

  Minä en ole lapsi mutta olen itse kärsinyt 10 vuotta selittämättömästä epäsyklisestä kuumeesta. Kuume tulee parin kuukauden välein, lyö heti 40, on vuorokauden- puolitoista, lääkkeet ei laske sitä ja sitten katoaa. Tutkittu on kymmeniä kertoja päästä varpaisiin ja muuta ei ole kuin tulehdusarvot koholla. Ei mitään kipuja tai särkyjä ja lääkärit ei osaa auttaa.
   
  #10
 11. Hankey

  Hankey Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  7 407
  Saadut tykkäykset:
  0
  Isot on nielurisat tuollakin josta kerroin, mutta en ole niin hyvin osannut perustella että leikkaisivat.
   
  #11
 12. ap

  ap Vieras

  Mun lapsella ei siis ole muuta oiretta kun tuo kuume. Ja risatkin on pienet, näin sanoi lääkäri. Eivät vielä uskalla sanoa onko syklistä kun ei ole ollut kun kaks kertaa vasta tämä epäspesifi kuume.
   
  #12
 13. ap

  ap Vieras

  nosto? eikö oikeesti kukaan?
   
  #13
 14. Moi,
  Nuoremmalla tytöllä alkoi kuumeilu 8kk:den iässä. Diagnoosiin päästiin reilussa neljässä kuukaudessa ja sitten vain odoteltiin sopivaa hetkeä nielurisaleikkaukselle.

  Koska neiti oli niin pieni ja pienikokoinen odoteltiin kasvua niin kuukausissa kuin kiloissakin. Toki myös alituinen kuumeilu oletettavasti hidasti kasvutahtia, sillä kuumeiden välissä varmaankin kesti hetkisen, että veriarvot palautuivat normaaleiksi. Muutenkin kuumeet olivat rankkoja, sillä kuumeen alkamisesta 12h eteenpäin, niin kuume nousi niin vauhdilla, että neiti oksensi ja tärisi huulet ja sormet sinisenä. Kuumelääkkeet tuli monesti samantien ylös ja lääkkeitä meni pahimmillaan neljän tunnin välein. Leukkarit nousivat n. 30 ja CRP 250. Kun kuumeen "rytmi" vakiintui, toistui kolmen-viiden päivän kuume-episodi 2,5 viikon välein muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.

  Nielurisa- ja kitarisaleikkaus tehtiin viimein 1v ja 8 kk ensimmäisen kuumeen jälkeen ja sille tielle jäivät kuumeet. Jossakin välissä joku korvalääkäri ehdotti nielurisaleikkausta odotellessa kitarisaleikkausta, josko siitä olisi apua. Siihen ei suostuttu, sillä kaikki muut korvalääkärit ja lastenlääkärit olivat nielurisojen poiston kannalla ja ihmettelivät tätä ehdotusta kokeilusta...

  Nyt kun kuumeita ei ole kuukausiin näkynyt, tuntuu uskomattomalta ajatella, että todellakin 1 v 8kk kesti koko rumba ja kalenteri kädessä sumplittiin menoja, ettei osu kuumeen kanssa päällekkäin.

  Nyt on sitten vanhemmalla lapsella ollut jokunen outo kuumeilu ja mietinkin, että näinköhän on tälläkin syklinen. Sairaalassa on taas ihmetelty syytä kuumeeseen. Itsellänikin on todennäköisesti ollut tämä. Silloin ei vaan vielä ole tiedetty, mistä kyse... Syklinen kuumehan ainakin osin geneettistä. Selvisipä äidillenikin näin lapsenlapsen kautta...
   
  #14
 15. PaulaMarja

  PaulaMarja Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkuperäinen viesti on jo aika vanha, mutta jos ap vielä tätä ketjua lukee, niin olisi kiva kuulla mikä on tämän hetkinen tilanne. Meillä on lapsella ilmeisesti syklistä kuumetta myöskin.
   
  #15
 16. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Ei ne risat välttämättä näytä isoilta, mutta ne silti voi olla isot ja märkäiset.
   
  #16
 17. outuo

  outuo Vieras

  meillä 7v tyttö jolla tänä syksynä ollut kuumejaksoja eli kuume nousee kun salam kirkkaalta taivaalta, kuume on korkea eikä laske lääkkeillä. yleiskunto laskee nopeasti, labroissa leukkarit 30-40, crp 100-200...on ollut nyt 4 kertaa tämän syksyn aikana infektio-osastolla suonensisäisillä antibioteilla....tänään käytiin infektiolääkärin vastaanotolla ja epäili tuota syklistä kuumetta....ja sanoi et nielurisat pois, kuulemma auttaa tähän vaivaan...ei tiennyt miksi mutta näin vaan kuulemma yleensä on....
  onko teillä joilla tätä syklistä kuumetta on ollut niin lasta hoidettu sairaalassa osastolla vai oletteko selvinneet kotona? meille kun joka kerta on napsahtanut osasto ja i.v. antibiotit.meillä kyl otettiin paljon labaroja tänään et jos taustalla on jotain muuta selittävää....
   
  #17
 18. PaulaMarja

  PaulaMarja Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2011
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on alle kaksi vuotiaalla ollut nyt kesästä asti 4 sykliä ja meillä kuume kyllä laskee lääkkeillä. Eli ollaan oltu ihan kotihoidossa. Kerran ollaan oltu tarkemmissa tutkimuksissa sairaalassa, mutta kun mitään ei löytynyt niin mitään hoitoakaan ei määrätty eikä siellä vietetty kuin se päivä. Sen yhden kerran kun tulehdusarvot on mitattu, niin ne on olleet koholla, mutta alle sata, joten ei olla saatu edes antibiootteja.
  Nyt odotellaan tuleeko viidettä sykliä ja jos tulee, niin sitten mennään uudestaan tutkimuksiin.
   
  #18
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti