Kengät lättäjalkaiselle lapselle?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja HeviäPRKLEharmaana, 06.10.2011.

 1. Talvikengät hakusessa. Aikaisempina vuosina ollut kuomat käytössä. Vikingit ei oo pitäny jalkoja lämpiminä. Nyt meillä on Kuomat pannassa. Jalkojenhoitaja sanoi että ei kuomia lättäjalalle, koska ne ei tue tarpeeksi.

  Onkos muilla lättäjalkaisia lapsia ja millaiset kengät? Poika 4 vuotta.
   
  #1
 2. aapeee

  aapeee Vieras

 3. tsed

  tsed Vieras

  Lättäjalkaa kun tukee, niin pysyy lättäjalkana. Eikö olisi tarpeellista juuri ,että lapsi harjoittaa niitä jalan lihaksia? Osta Superfitit niissä on taipuisin pohja, jolloin jalka pääsee liikkumaan melko vapaasti.
   
  #3
 4. ..

  .. Vieras

  lättäjalkaiselle lapselle tarvii tukea nilkkaan niinku kaikille pienille lapsille. mutta pohja pitää olla joustava, niinkuin kaikilla pienillä lapsilla. vastikään sovitettiin kymmenisen paria kenkiä läpi yksvuotiaan kanssa ja eccot, superfitit ja tepsut oli ainoat jotka minä kelpuuttaisin pienelle lapselle noilla kriteereillä. tepsut on lämpimimmät, mutta eivät ole goretexit, tosin joku kalvo niissä on. niissä myös leveämpi lesti, joten villasukka mahtuu. eccot ja superfitit on kapeempia ja kylmemempiä, mutta on goretexit.. jos on normaalilevyinen jalka niin en lähtis niihin tunkemaan villasukkaa kun ovat sitten kylmät jos kenkä on liian täyteen tupattu.
  tolle yksvuotiaalle ostettiin sekä superfitit että tepsut niin on nollakelille ja pakkaselle sitten kenkä erikseen.
   
  #4
 5. "vieras"

  "vieras" Vieras

  No just, meille sanottiin että Kuomat on oikein hyvät jalkineet pakkaselle, koska ne ei tue liikaa kuten esim Vikingit joissa jalka on kuin kipsissä eikä jalan lihakset pääse kehittymään normaalisti (jolloin se lättäjalka tulee) :D meille suositeltiin monipuolista liikuntaa, tasapainottelua, varpaillakävelyä, hyppelyitä, päivittäin.
   
  #5
 6. heps..

  heps.. Vieras

  hmm... jos asutte helsingissä niin kävisin lasten kenkäkaupassa, se on melkein tropicarion vieressä... meille suositeltiin sitä fysioterapeutin toimesta ja lättäjalkaisuus hävisi kolmessa kuukaudessa :) fysioterapeuttikin oli todella ihmeissään miten hieno muutos tuli jalkineilla.. lapsi käytti joko niitä tukea antavia kenkiä (jotka siis näyttää ihan normaaleilta, hintakin on about sama kuin eccoissa) ja sitten oli paljain jaloin, sekä varpaillakävely, tasapainottelu ja yhdellä jalalla hyppiminen...

  mulla on itsellä lättäjalat jotka kyllä vaivaa, juuri alaselkävaivoja on tosi paljon mulla... lapsella ihan sama ongelma ja tosi harvoin ne itsestään palautuu tai korjaantuu.. ainakaan missään kuomissa... ainut missä ne lihakset pääsee kehittymään ja tekee työtä on sitten paljain jaloin tai ihan ohuissa sukissa... suomessa ei vielä hirveästi ole noita kenkäkauppoja missä myytäisiin tukevia kenkiä, mikä on vähän outoa, kun monissa maissa lättäjalkaa lähdetään korjaamaan ihan heti samantien, se kun vaikuttaa niin paljon ryhtiin ja selänkuntoon ja tulevaan terveyteen... eli kunnon jalkineet ja harjoitusohjelma niin se voi vielä siitä muuttua.. meidän lapsille hitti on ollut myös tasapainolauta :) se on ihan leikkimistä heille :)
   
  #6
 7. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Vikingin eivät pitäneet jalkoja lämpiminä, millaisilla sukilla niitä käytit?
   
  #7
 8. -

  - Vieras

  Tepsut on ainakin leveälle jalalle hyvät, ja lämpimät.
   
  #8
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti