Keraaminen paistinpannu, onko tosiaan näin huono vai valmistusvirhe?

  • Viestiketjun aloittaja "vierailija"
  • Ensimmäinen viesti
yyyy
Ok, kiitos kommentistasi. Tämä pannu on kans sininen... Mua niin ärsyttää kun oon just noita teflonpannuja aina varonut hysteerisenä ja pitänyt hyvin ja silti ne on viimeistään viiden vuoden välein vaihdettava. Ja nyt ostin tän keraamisen kun sen pitäisi kestää korkeita lämpötiloja ynnä muuta paremmin ja aattelin että jos se samalla hoidolla menis vähän pidempään... Taidan palauttaa tämän ja ostan tilalle halvimman teflonpannun mitä löydän ja vaihdan niitä sitten vaikka vuoden välein :(

Mietin vaan että eroaako toi keraaminen pinnoite mitenkään teflonista? Vai onko tää joku mainoskikka että se olis jotenkin kestävämpi? Ihan samanlaiset hoito-ohjeet on ainakin molemmilla pannuilla.
Ikean +365 paistinpannulla on paras hinta-laatu suhde. Hakkaa mennen tullen esim. Hackmanin sikakalliit mutta heti pilalle menneet paistinpannut
 
.m.
Siis miksi ihmeessä ihmiset ostaa noita muovisia kertakäyttöviritelmiä; ei mitään järkeä.
Vaimollakin niitä aikoinaan oli. Kun yhteiseen talouteen muutettiin, niin minä ilmoitin että
muovipannut voi jättää vaikka hiekkakasalle - keittiöön niitä ei tuoda. Hyvinhän tuo on vuosien
varrella oppinut valurautaakin käyttämään
Vanhin meillä käytössä oleva valurautapannu on isomummin peruja oleva yli sata
vuotta vanha paistinpannu, joka hakkaa nuo uudet viritelmät mennen tullen, kun vain viitsii opetella
sitä käyttämään.
Valurautapannun hoitoko muka olisi vaivaloista. Jos ei ole viitseliäisyyttä käyttää noin yhtä minuuttia
ruoanlaittokertaa kohden pannun hoitoon, niin eikö olisi sama mennä syömään ne makkaraperunat siihen kuilmagrilliin.
 
"jokuvaan"
Meillä on hiiliteräspannu ja se on tosi hyvä, paranee vanhetessaan. Tosin se on aika painava, pitäis hankkia pienempi niin jaksais käyttää useammin. Mut hiiliteräs on kuitenkin kevyempi kuin valurauta.
 
Siis mitä ihmettä te teette niille pannuille ku saatte ne hajalle? Jos kuukaudessa hajoaa pannu ku pannu niin se vika on käyttäjässä eikä tuotteessa.

Meillon 3 vuotta vanha tefal ja 1.5 vuotta vanha Ikean pannu käytössä. Kumpikin on vielä moitteettomassa kunnossa vaikka paistan lähes päivittäin jotain ja pesen välillä koneessa. Paistaessa käytän aina rasvaa, voita tai öljyä.

Kaapissa olis vanha valutautapannu jonka ottaisin mielelläni käyttöön mutta onko kokemusta jollain kestääkö keraaminen liesi sitä?
 
"annu"
pilaa pannunsa jo sillä että kuumentaa tyhjää pannua! Pannussa pitää olla heti levy päälle laitettaessa joko rasvaa tai nestettä. Myös kuuman pannun laittaminen heti käytön jälkeen kylmän veden alle on pahasta.
 
"Pannu"
Hiiliteräspannu on kevyempi kuin valurautapannu, koska se on teräslevystä valmistettu ja siten ohuempi. Käytännössä vastaa valurautapannua, paitsi lämpenee nopeammin. On ollut noita tefloneita ja valurautoja, mutta hiiliteräspannu on tähän mennessä ehdottomasti paras. Se vaatii jonkun aikaa käyttöä, ennekuin tarttumaton patinakerros muotoutuu, ja sen jälkeen hoito on huuhtelu kuumana ja sively öljyllä. Ja veikkaan että ei tarvi uusia seuraavaan 10 -15 vuoteen.
 
hackman
Minulla on Hackmanin paistokasari jostai 2006 vuodelta ja silloin siinä oli keraaminen pinta. Kestänyt on päivittäistä käyttöä. Pari naarmua näkyy pinnassa, mutta muuten ei irtokle/koloile.

Nämä keraamiset pannut eivät kestä esim lihan paistossa kylmän veden kaatamista pannulle. Pinnoite irtoaa sillä sekunnilla rungosta. Lukee käyttöohjeessakim, tosin muodossa "älä altista pannua nopeille lämpötilamuutoksille"
 
Tietoa on
[QUOTE="vierailija";29501772]Ostin pari viikkoa sitten Obh nordica-merkkisen keraamisen paistinpannun. Olen käyttänyt sitä ehkä noin viisi kertaa ja nyt puhdistaessani huomasin siinä pieniä pistemäisiä "reikiä" jotka tuntuvat karheilta sormia vasten. Kun teflonpannuuni tuli vastaavia jälkiä päättelin että sen päivät ovat tulleet täyteen ja kävin ostamassa tämän uuden pannun. Harmittaa ihan vietävästi.

Mielestäni en ole kuumentanut liikaa, annan toki lämmetä hetken ennen kun laitan siihen mitään paistumaan, mutta en laita levyä koskaan täysille. Oonko nyt kuitenkin mokannut jotenkin sen käytössä vai voiko olla kyse valmistusvirheestä. Saakohan tuon vielä vaihdettua. Ja jos saa niin uskaltaako enää ottaa samanlaista tilalle?[/QUOTE]

Ikinä sitä ei saa laittaa hellalle tyhjänä. EI IKINÄ!
 
Asioista selvillä
[QUOTE="Pannu";30432520]Hiiliteräspannu on kevyempi kuin valurautapannu, koska se on teräslevystä valmistettu ja siten ohuempi. Käytännössä vastaa valurautapannua, paitsi lämpenee nopeammin. On ollut noita tefloneita ja valurautoja, mutta hiiliteräspannu on tähän mennessä ehdottomasti paras. Se vaatii jonkun aikaa käyttöä, ennekuin tarttumaton patinakerros muotoutuu, ja sen jälkeen hoito on huuhtelu kuumana ja sively öljyllä. Ja veikkaan että ei tarvi uusia seuraavaan 10 -15 vuoteen.[/QUOTE]

Ei pidä paikkaansa. On kolmea eri pannua: valurauta, teräs ja hiiliteräs. Teräs ja hiiliteräs ovat täysin eri materiaaleja.
 
Ei ikinä valurautaa
Siis miksi ihmeessä ihmiset ostaa noita muovisia kertakäyttöviritelmiä; ei mitään järkeä.
Vaimollakin niitä aikoinaan oli. Kun yhteiseen talouteen muutettiin, niin minä ilmoitin että
muovipannut voi jättää vaikka hiekkakasalle - keittiöön niitä ei tuoda. Hyvinhän tuo on vuosien
varrella oppinut valurautaakin käyttämään
Vanhin meillä käytössä oleva valurautapannu on isomummin peruja oleva yli sata
vuotta vanha paistinpannu, joka hakkaa nuo uudet viritelmät mennen tullen, kun vain viitsii opetella
sitä käyttämään.
Valurautapannun hoitoko muka olisi vaivaloista. Jos ei ole viitseliäisyyttä käyttää noin yhtä minuuttia
ruoanlaittokertaa kohden pannun hoitoon, niin eikö olisi sama mennä syömään ne makkaraperunat siihen kuilmagrilliin.

Ensinnäkin pannu pitää aina voida pestä pesuaineella. Pannulla pitää voida paistaa ilman rasvaa koska minä en ainakaan halua mitään rasvapaistos ruokia.
 
Opettaja
[QUOTE="vierailija";29501772]Ostin pari viikkoa sitten Obh nordica-merkkisen keraamisen paistinpannun. Olen käyttänyt sitä ehkä noin viisi kertaa ja nyt puhdistaessani huomasin siinä pieniä pistemäisiä "reikiä" jotka tuntuvat karheilta sormia vasten. Kun teflonpannuuni tuli vastaavia jälkiä päättelin että sen päivät ovat tulleet täyteen ja kävin ostamassa tämän uuden pannun. Harmittaa ihan vietävästi.

Mielestäni en ole kuumentanut liikaa, annan toki lämmetä hetken ennen kun laitan siihen mitään paistumaan, mutta en laita levyä koskaan täysille. Oonko nyt kuitenkin mokannut jotenkin sen käytössä vai voiko olla kyse valmistusvirheestä. Saakohan tuon vielä vaihdettua. Ja jos saa niin uskaltaako enää ottaa samanlaista tilalle?[/QUOTE]

Paistinpannua ei koskaan saa laittaa tyhjänä liedelle. Ei koskaan. Eikä koskaan kuumalle lidelle vaan laittaa se siihen kun liesi on kylmä, ruoka siihen ja sitten lämmitys.

Opetelkaa nyt käyttämään niitä pannuja
 
Jussi73
Mie ostin Kodin 1:stä Jamie Oliverin Hard Anodised paistinpannut 2 kpl. Voin suositella näitä vilpittömästä. Näihin ei tartu mikään kiinni.Hintaa kahdella paistinpannulla oli alle 150 euroa. Uudistuneet Tefal Jamie Oliver Prof Hard Anodised -paistinpannut kestävät kovaa käyttöä. Ulkopinta on erittäin kestävää anodisoitua alumiinia. Sisäpuolella on 6-kertainen titaanilla vahvistettu Tefal Titanium -pinnoite. Ainutlaatuinen Thermo-Spot-lämpötunnistin näyttää, kun pannu on paistovalmis. Paksu induktiopohja jakaa lämmön tasaisesti. Muotoillun niitatun kädensijan alaosa on silikonia, mikä takaa pitävän otteen. Kaikille liesityypeille, myös induktiolle. Uuninkesto +260 °C. Konepestäviä.
 
"Pettynyt"
Ollut runsaan viikon käytössä ja käytetty 5-6 kertaa. Välissä pesty ja öljytty ohjeen mukaan.
Lammasta paistaessa tarttui nyt pahasti kiinni ja lika ei irtoa keittämälläkään eli pinnoite on pilalla.
Tuotteessa on selvä materiaali ja/tai materiaalivirhe.

Netistä ostetut keraamiset pannut 3 kpl maksoivat suurin piirtein saman kuin tämä yksi OBH ja kestivät paljon pidempään. Niiden ensimmäinen ongelma ei ollut pinnoitteen heikko laatu vaan materiaali oli liian ohutta ja pannut kupertuivat.

OBH on paksua materiaalia, joka näyttäisi ainakin muutaman käytön jälkeen vielä olevan suorassa.
 
Ne Tvinssin keraamiset pannut on ihan naurettavat. Niillä ei tee yhtään mitään.

Muutaman käyttökerran jälkeen alkaa tarraamaan pannuun kiinni, ihan sama vaikka kuinka upporasvapaistaisi niillä.
 
"Mie"
[QUOTE="Rane";30614431]paras pannu, kestää sukupolvesta toisen, eikä tarvii uusia, hieman huoltaa vain välillä![/QUOTE]

Kertokaas hei joku miten ne täytyy juoltaa jotta pysyvät hyvänä. :) Ite olen vaan pesassu vedellä, antanut kuivua lieden jälilämmöllä ja välillä öljynny rypsiöljyllä.onko vielä jotain muuta?
 

Yhteistyössä