Kermavaahto nätisti täytekakun kylkiin ilman pursotinta?

  • Viestiketjun aloittaja avusta kiitollinen
  • Ensimmäinen viesti
avusta kiitollinen
Siis: Miten saisin laitettua kermavaahdon nätisti täytekakun kylkiin, kun minulla ei ole pursotinta? Voisinko itse väkertää jonkun tilapäispursottimen? Nuolijalla toki voisi vain sivellä, mutta pelkään että siitä tulee sottaisen näköinen. Onko vinkkejä?
 
sisu
Osta semmonen koristekampa. Siis niin kun lasta, mutta toisella /molemmilla puolilla on hammastukset. Tasoitat kerman ensin reunoille lastalla, ja sitten vedät sillä kammalla raidat kakkuun. Tulee nätti ja on helppo tehdä.
Väliaikais pursottimen saat parhaiten voipaperista pyöräyttämällä.
 
vieras
Nuolijalla silittelet ennen päällyksen laittamista. Sulatetusta suklaasta voi pursotella epämääräisiä pitsikuvioita (tai jos taidot riittää, niin jotain hienompiakin kuvioita - siihen käy hyvin muovipussi, johon leikkaa pienen reiän kulmaan) leivinpaperille ja kovettaa ne jääkaapissa. Niitä sitten sinne sivuille peittelemään kermavaahtoa.

Tai voi kai sen kermavaahdonkin laittaa isoon muovipussiin ja leikata reiän kulmaan ja pursotella sieltä. Leivinpaperista tai säilytyspergamiinista voi taidella tötterön.
 
vieras
On olemassa myös kertakäyttö pursotinpusseja. Niitä käytän nykyisin kun ovat niin helppoja. Paketissa on 10 pussia + 3 suutinosaa, merkkinä löytyy ainakin Bruno.
 

Yhteistyössä