Kesäkuiset 2020 <3

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja Mini-n-n, 25.09.2019.

 1. taatelinen

  taatelinen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2019
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  104
  @Vauhtimamma on kyllä raskaan kuuloinen tilanne vauvan isän kanssa. Paljon voimia sinulle ja toivottavasti löydätte vielä kaikkien osapuolten kannalta mahdollisimman toimivan ratkaisun hankalaan tilanteeseen.
   
  #726
 2. Effis

  Effis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2019
  Viestejä:
  275
  Saadut tykkäykset:
  130
  @Vauhtimamma onpa kurja tilanne :( Toivottavasti saatte asiat oikoseen eikä tarvitsisi mitään lopullisia päätöksiä vielä tunnekuohuissa tehdä. Onhan se lapsen tulo järkyttävän iso asia ja jos se tulee suunnittelematta, se on varmasti melkoinen sokki. Ja kyllä kai itsekin panikoi si, jos ei siinä asiassa olisi ns "ohjat käsissä" vapaa tekemään sen lopullisen päätöksen. Mutten kyllä itsekään usko, että vastaavassa tila teessa äitinä voisin tehdä muuta kuin mitä sinä nyt, eli pitää lapsen ja antaa elämän kuljettaa :) miehille tää on niin absurdia aikaa. Kiintymyksen tunteet tulee kai monesti vasta kun vauva on heillä sylissä... Eli asiat voi toivottavasti vielä muuttua ❤️

  Täällä poksuteltiin tänään ovulaatiosta 8+0. Ensi viikolla ois eka neuvola, kun viikkoja menkoista on 9+4. Hurjaa, miten nopeasti aika on lopulta menny.. o_O tuntuu, että alkuraskauden karmeimmat jutut on nyt selätetty. Tässähän voi pikku hiljaa alkaa oikeen keskittyä muuhunkin elämään :D joulu tulee!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #727
 3. tiinuli259

  tiinuli259 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2019
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  5
  Heippa!
  Voisin liittyä keskusteluun tänne, facebookissa en vielä tulla "raskauskaapista" ulos. :)

  Pitkän yrityksen jälkeen vihdoin plussasin lokakuun puolivälissä, nyt on menoss rv 7+4 ja la olisi 22.6. (aloin kyllä miettimään, vaikuttaako karkausvuosi nyt tuohon, noh anyway). Käytiin maanantaina varhaisultrassa, joka saatiin koska oltiin jo keretty lapsettomuuspolille asiakkaiksi vaikkakin raskaus alkoi kuitenkin luomuna. Siellä näkyi syke ja koko vastasi lääkärin mukaan viikkoja.

  Vaikka kaikki on tässä vaiheessa niin hyvin, kuin voi olla niin silti murehdin _koko_ ajan kaikesta. Viime vkloppuna alkoi etova olo, ma ja ti aamuina oksensinkin. Nyt kuitenkin sen jälkeen ollut ehkä satunnaista etovaa oloa, rinnatkaan ei oo enää niin kipeät mitä vaikka viikko-kaksi sitten ja eilen en ollut edes yhtään väsynyt. Nyt tietty murehdin voiko tämä oireiden hiipuminen tarkoittaa, ettei kaikki olekkaan hyvin? :unsure:

  tiinuli259 / 29v / esikoinen / la 22.6.
   
  #728
  Viimeksi muokattu: 08.11.2019
 4. Olesia

  Olesia Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2019
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  1
  @Vauhtimamma, voimia sulle haastavaan tilanteeseen! En varmasti itsekään pystyisi muuhun ratkaisuun kuin sä nyt mutta onhan tuo raskas tilanne varmasti teille molemmille. Toivottavasti tilanne ratkeaa molemmille hyvään ratkaisuun kunhan alkujärkytys häneltäkin väistyy.
   
  #729
 5. Elsaalviina

  Elsaalviina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  23
  Näättekö pahoja unia? Mie en kovin usein näe ei-raskaana unia, sillon tällön, mutta nyt oon nähny useammin ja ahistavia unia. Millon auto varastettu missä nukkuva lapsi kyydissä, mie uin ja miut yritetään hukuttaa, viime yönä joku putos korkealta sillalta ja olin hyppäämässä perään. Pelottavaa tuommosen jälkeen jatkaa unia ku pelottaa että jatkuu uni huonosti. :unsure:
   
  #730
 6. Effis

  Effis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2019
  Viestejä:
  275
  Saadut tykkäykset:
  130
  @Elsaalviina mä näen levottomia unia kans. Esikoisen aikaan näin vaatimattomasti unta, että koko maapallo räjähti :ROFLMAO: nyt oon nähny unta et mua jahdataan aseen kans ja huudan et ei saa ampua oon raskaana. Koska muutenhan sais.. :rolleyes:

  Joo mut yöt on tosiaan vähän erikoisia nykyään taas. Mulla unet helpotti viimeks myöhemmin. Vaikka kierroksillahan tämä pää käy alusta loppuun :)
   
  #731
 7. taatelinen

  taatelinen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2019
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  104
  Täällä myös on levottomat unet jatkuneet koko raskauden ajan. Ei niinkään painajaisia, mutta kummallisia ja kovin toiminnallisia unia :ninja: Yleensä näen tällaisia vain kun olen tulossa kipeäksi.

  Onko muilla näkynyt muutosta painossa? Minulla on pudonnut tässä muutaman viime viikon aikana paino suunnilleen pari kiloa, vaikka olen mielestäni syönyt enemmän ja syön paljon useammin kuin ennen. Ei noin pieni pudotus varmaan vielä haittaa, mutta suunta pitäisi kai saada muutettua (n) Olen ihan normaalipainoinen (BMI 22) ja neuvolassa kovasti hoettiin, että paino saa nousta. Sitä lähinnä tässä mietin, että missä vaihessa paino yleensä alkaa nousta? Ja miten paljon tässä nyt sitten pitäisi syödä? :cautious::ROFLMAO:
   
  #732
 8. hanba

  hanba Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  86
  Tuo painoasia on kyllä sellanen, että ei kannata liikaa stressata. Jos syö normaalia ruokaa normaalin määrän, niin kyllä se paino nousee luonnostaan suuremmasta verimäärästä, lapsivedestä, rasvakerroksesta ja itse lapsesta. En tiedä onko ne terkat nykyään sellasia että ne saa äidit ahdistumaan painosta; nousipa se nopeaa tai ei, mutta oon päättäny olla itse stressaamatta asiasta. Eri asia on toki sit jos tulee hullut turvotukset ja sen takia paino nousee nopeasti (enempi siellä loppuraskaudessa) nii sitte toki huomioitava että onko jotain toksemiaan liittyvää tms mutta toisaalta kyllä se turvotuskin on aika normaalia tietyissä määrin.

  Eikä sitä ruokaa tarvi syödä mitenkään erityisen paljon. Yks ekstra välipala päivässä on ihan jees. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen, välipala ja iltapala. Ne kun yrittää koostaa järkevästi nii hyvä tulee.:)
   
  #733
 9. Annnvei

  Annnvei Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  6
  Jep, täällä yksi ”raskausoire” on noi levottomat unet joka yö. Ja niin että muistan niistä aina aamulla jotakin, kun normaalisti aika harvoin muistan ees nähneeni mitään unia.:D
  Muuten täällä aika tasaisen harmaata menoa. Väsyttää ihan tajuttomasti koko ajan, yököttävä olo tulee jos vatsa pääsee tyhjäksi ja tuntuu että vähäiset yöunet on kans yhteydessä tähän.. Rintojen arkuus ja kasvu, siinä kai ne oireet sit onkin. Tiistaina neuvola, sit varmaan sen jälkeen saa varata sitä ekaa ultraa.
   
  #734
 10. taatelinen

  taatelinen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2019
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  104
  @hanba näin olen itsekin järkeillyt, kiva kuulla että muilla on samoja ajatuksia :) En ollut asiasta aiemmin huolissaan, mutta kyllä se neuvola tosiaan vähän säikäytti :LOL:

  Ennen raskautta söin myös melkein päivittäin karkkia ja herkkuja ja olen nyt jättänyt ne lähes kokonaan pois, niin kai sekin toisaalta voi painoon vähän vaikuttaa :rolleyes: Tämä on siis sellainen muutos jonka olin halunnut jo pitkään tehdä, mutta itsehillintä ei riittänyt aiemmin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #735
 11. antsukka

  antsukka Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.08.2017
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  7
  Hei, liittyisin myös joukkoon! Perheemme toinen toivottu lapsi on ilmoittanut tulostaan ❤️ laskettu aika kuukautisten mukaan menee loppukuulle 26.6.

  Tällä hetkellä siis viikkoja taitaa olla 7+2? Huonohko olo on vaivannut ajoittain, mutta muuten olen vielä säästynyt oireilta. Paitsi, että tuntuu turvottavan melko paljon... Välillä jo nyt tuntuu, että eihän kukaan vain arvaa raskautta vatsastani kun se pömpöttää. Vaikka turvotustahan se vielä varmasti on tässä vaiheessa.

  Olen jonkin verran lukenut kirjoituksianne, mutta vielä melko pihalla kun niin paljon olette ehtineen jo höpisemään.
   
  • Tykkään Tykkään x 3
  • Ihana! Ihana! x 2
  • List
  #736
 12. Cipressi

  Cipressi Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.06.2019
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  8
  Täällä oon lukenut juttuja, mutta vähän jäänyt kommentointi, kun raskaus on sujunut oikein helposti, nyt 10+1
  Mulla oli tosi turvonnut olo muutaman viikon ja painoakin oli pari kiloa lisää. Nyt se turvotus on hävinnyt ja painokin takaisin lähtökohdissa o_O Normihousutkin mahtuu kiinni, mikä on ihan kivaa vaihtelua näissä kylmissä syyspäivissä. Oikeastaan nyt kyllä jo odotan masun kasvua :love:
  Näen yleensäkin paljon unia, mutta nyt ne on entistä villimpiä ja aiheet on todella mielikuvituksellisia! Unet on myös todella pitkiä ja mietin jo yhdestä, että ois voinut jopa kirjan siitä kirjoittaa.:LOL:
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #737
 13. Elsaalviina

  Elsaalviina Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2012
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  23
  No nyt, tänäänhän on mietityttänyt kun on oireet lieventyneet. Ei ole ollut ihan jatkuvasti nälkä (vai olenko sitten päässyt syömään niin hyvin ja tasaisesti isänpäivän kunniaksi että ei ole maha päässyt niiin tyhjäksi). Eikä nyt illasta ole niin pahasti turvottanut mitä yleensä. Kahvikupposenkin sain alas aamupäivällä kakun kera. Ja ei ole sellaista tappoväsymystä ollut tänään kun mitä aiemmin. No, eipä se murehtimalla parane, täytyy vaan toivoa että kaikki on pienellä hyvin. <3 nyt olis kaiketi 8+1 menossa suurinpiirtein sen varhaisultran mukaan.
   
  #738
 14. natsu

  natsu Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2019
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täälläkin yksi uusi! Olen lukenut taustalla keskusteluita, mutta ei ole uskaltanut vielä kommentoida, kun olo ollut niin epävarma. Perjantain varhaisultran mukaan viikkoja nyt 7+2 (LA 26.6). Taustalla km viime kesältä, eli aika varovaisin mielin vielä tässä vaiheessa. Nyt ollaan kuitenkin jo pidemmällä kuin viimeksi! (y)

  Olo ollut koko ajan aika hyvä, mitä nyt vatsaa turvottaa ja muutenkin välilä epämukava olo. Vähän mietityttää, kun on niin vähän oireita, mutta kai tästä oikeasti pitäis olla vaan iloinen! :)

  Fb-ryhmään liittymistä mietin ehkä vielä, vieläkö sinne muuten mahtuu?
   
  • Ihana! Ihana! x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #739
 15. Effis

  Effis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2019
  Viestejä:
  275
  Saadut tykkäykset:
  130
  @Elsaalviina oon kans myy pari pv tuskaillut sellasen epätoivon kans, kun oireet on alkaneet kadota olemattomiin. Niin olemattomiin, että oon esim voinut suunnitella (mutten vielä toteuttaa) jumppatunneille osallistumista ym.

  Vaikka tätä odotti pahoinvoinnin kourissa, niin nyt on kyllä kova pelko siitä vieläkö kukaan on enää mahassa kyydissä.. Koitan rauhoitella itseä ajatuksella siitä, miten hyvää elämä juuri nyt muutenkin on. Oli vauvaa tai ei ❤️ minua se hieman helpottaa tämän kanssa.
   
  #740
 16. Lumihiutale_

  Lumihiutale_ Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2019
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  43
  Täällä oli puhetta unista, mähän näin plussakierrossa oviksesta lähtien joka yö unta mikä oli ihan outoa! Sitku plussasin ne harventui.:) huomenna täällä varhaisultra, jännittää!
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #741
 17. Lennis

  Lennis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2015
  Viestejä:
  656
  Saadut tykkäykset:
  158
  Täällä 8+4 ja oireet pahentuneet. Pahoinvointia enemmän ja oon joutunut jo oksentamaankin. Ylihuomenna ois vielä kontrolliultra, jos kaikki hyvin niin ehkä tästä uskaltaa läheisille kertoa :barefoot:
   
  #742
 18. #Exec

  #Exec Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2014
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  8
  Mulla on samanlainen tilanne pahoinvoinnin suhteen, mitä pidemmälle on päässyt, sitä enemmän on tuo oire vahvistunut. Alkuun luulin että pääsen esikoiseen nähden helpommalla, ja vähän myöhempään nämä oireet alkoivatkin kuin silloin. Pari viikkoa on nyt mennyt, että huono olo iskee päivittäin - jopa yöllä on joutunut nousemaan sängystä ja käytävä oksentamassa.
   
  #743
 19. Lumihiutale_

  Lumihiutale_ Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2019
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  43
  Täällä oli tänään ultrassa 7+1 kaikki hyvin :love: mietin koska uskaltaisi kertoa esim vanhemmille ja miehen vanhemmille, haluaisin niin kovasti kertoa mutta pelottaa jos jotain sitten sattuisikin.
   
  #744
 20. Mammakatri

  Mammakatri Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2019
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  143
  Olenkin ollut vähän hiljainen.
  On tässä ollut vähän yhtä sun toista ja en ole jaksanut palstailla.
  Tosi kova väsymys ja huimaus.
  Eto olo on hävinnyt.
  Pikkuisen sykkeet kuuluu hienosti.
  Kaksi viikko nt-ultraan.
   
  #745
 21. Puuvilja

  Puuvilja Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2019
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  6
  Keneltä voi kysyä fb-ryhmään liittymisestä?
   
  #746
 22. Effis

  Effis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2019
  Viestejä:
  275
  Saadut tykkäykset:
  130
  Note to self: 8 viikon tauon jälkeen urheilun voi aloittaa lihaskuntotunnin sijaan esim kävelylenkeillä. Silloin todennäköisyys oksentamkselle ja urheiluövereille on keskimäärin pienempi. :poop:
   
  #747
 23. pehmistä

  pehmistä Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2019
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mikäli haluat listalle, laitathan selkeästi erikseen tai punaisella viestiisi
  nimimerkki / ikä / monesko lapsi / laskettu aika / synnäri (halutessasi) :love:


  KESÄKUISET 2020

  pehmistä / 27 / 3. lapsi / LA 30.5.
  Elviina2020 / 29 / 1. lapsi / LA 31.5. - 1.6.
  alixa / 22 / 1. lapsi / LA 1.6.
  Cipressi / 29 / 1. lapsi / LA 1.6.
  Toukkis / 31 / 3. lapsi / LA 2.6.
  Durable / 38 / 5. lapsi / LA 3.6.
  vilkevälke / 33 / 2. lapsi / LA 3.6. / PKS
  Jenn-a / 25 / 1. lapsi / LA 4.6.
  Rosina31 / 33 / 3. lapsi / LA 4.6.
  Emmeka / 30 / 2.lapsi / LA 4.6.
  revontuli92 / 27 / 1. lapsi / LA 4.6.
  Nempsu1 / 28 / 2.lapsi / LA 4.6.
  Myria / 35 / 3. lapsi / LA 5.6.
  MariCarina / 38 / 1.lapsi / LA 5.6.
  Mammakatri / 40+ / LA 6.6.
  taatelinen / 33 / 1. lapsi / LA 6.6.
  #Exec / 35 / 2. lapsi / LA 7.6.
  Sleh / 34 / 3. lapsi / LA 7.6.
  hanba / 27 / 1.lapsi / LA 7.6.
  Hipp / 37 / 3.lapsi / LA 7.6.
  Miann / 26 / 1.lapsi / LA 7.6.
  Kerttu-Inkeri / 29 / 1. lapsi / LA 8.6.
  Lastunen / 29 / 1. lapsi / LA 8.6.
  Näpsytti / 28 / 2. lapsi / LA 9.6.
  Anskuliii / 23 / 2. lapsi / LA 10.6.
  BabyElephant / 34 / 2. lapsi / LA 10.6 / NKL
  Täplävaahtera / 32 / 1. lapsi / LA 10.6.
  HemuliHoo / 30 / 1.lapsi / LA 10.6
  Eksyksissä / 36 / 4. lapsi / LA 11.6.
  Daana / 33 / 1. lapsi / LA 14.6.
  Vauhtimamma / 35 / 4.lapsi / LA 15.6.
  mimosalaha / 30 / 3. lapsi / LA n. 16.6.
  JenniSyys / 37 / 4. lapsi / LA 16.6. / TYKS
  Elsaalviina / 29 / 4. lapsi / LA 17.6.
  Royalmf / ? / 3. lapsi / LA 17.6.
  serissamay / 21 / 2. lapsi / LA 17.6.-20.6.
  Puuvilja / 35 / 3. lapsi / LA 18.6.
  Effis / 36 / 2. lapsi / LA 19.6
  Lennis / 34 / 2. lapsi / LA 19.6.
  4nniin4 / 23 / 3.lapsi / LA 20.6.
  pallomaha123 / ? / 2. lapsi / LA 21.6.
  Robebbe / 31 / 1. lapsi / LA 21.6.
  Olesia / ? / 4. lapsi / LA 21.6.
  tiinuli259 / 29 / 1. lapsi / LA 22.6.
  Nuune / 33 / 1. lapsi / LA 23.6.
  Omppupomppu91 / 27 / 2. lapsi / LA 25.6.
  Bebe kolmonen / 36 / 3. lapsi / LA 25.6.
  Vartiruusu / 34v / 1. lapsi / LA 26.6.
  Lumihiutale_ / 25 / 3. lapsi / LA 28.6.
  Susku87 / 32 / 2. lapsi / LA 28.6.
  Paniini / 27 / 2. lapsi / LA 30.6.


  Salattuun facebook-ryhmään liittyäksesi laita minulle yksityisviestillä nimesi ja jokin tuntomerkki profiilikuvastasi. :love: Tilaa on!
   
  #748
 24. Mini-n-n

  Mini-n-n Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2017
  Viestejä:
  153
  Saadut tykkäykset:
  71
   
  #749
 25. taatelinen

  taatelinen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2019
  Viestejä:
  168
  Saadut tykkäykset:
  104
  Äh. Olin jo ehtinyt pari päivää iloita siitä, että pahoinvointi tuntui melkein loppuneen. Mutta tänäänpä tulikin sitten ensimmäistä kertaa mukaan kuvioon aamupahoinvointi. Nyt olen myös oikeasti huolissaan, että menee oksentamiseksi :sick: Yleensä minulla on ollut aamuisin ihan normaali olo ja pahoinvointi on alkanut iltapäivällä ja pahentunut illan aikana. Tietysti tänään on vielä töissä sellainen päivä, että en voi olla poissa. Toivottavasti nyt jäisi vaan tähän yhteen päivään, ei ole yhtään kiva pidätellä oksennusta työmatkalla täydessä bussissa (n)
   
  #750
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti