Kesäkuiset 2020 <3

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja Mini-n-n, 25.09.2019.

 1. #Exec

  #Exec Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2014
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  10
  Tsemppiä @Effis toivottavasti siellä on kaikki kunnossa!

  Mulla on kanssa kokemusta mitä mielenkiintoisimmista neuvolaterkkareista, esikoisen kanssa käytiin sellaisilla sijaisilla että ei kiitos enää koskaan uudelleen! Siksi pyysin että esikoisen "oikea terkkari" jatkaa myös nyt tämän juniorin kanssa. Eka käynti ei onnistunut varsinaiselle th:lle, joten tämä hoidettiin aikataulujen takia vielä (jälleen uudella) sijaisella - hän oli kyllä mukava ja hänen kanssaan synkkasi ihan kivasti. Ja myönnän, että tuntui mukavalta kun myöhemmin mein oma terkkari soitti onnitellakseen ja varmisti vielä itsekin, että hänen kanssa jatketaan tästä eteenpäin.

  Tänään alkoi rv 12, ja mein eka ultra (np) on tasan viikon päästä. Jostain syystä päässä pyörii kaikista pahimmat skenaariot, vaikka miten yrittäisi järjellä itseään rauhoitella.. Vielä viikko - tuntuu pitkältä ajalta.
   
  #801
 2. Vauhtimamma

  Vauhtimamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2019
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  21
  Nyt jännittåä kun @Effis on aina odotushuoneessa luuri kädessä, että miten meni kun ei vielä ole kertonut.
   
  #802
 3. Effis

  Effis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2019
  Viestejä:
  286
  Saadut tykkäykset:
  140
  Kiitos tsempeistä kaikille ❤️

  Vauva voi mahassa hyvin, mutta aiemmin jo kadonneen hematoomaan tilalle.on nyt taas muodostunut tosi iso hematooma. Onneksi ei ole istukan kohdalla, mutta kokoa sillä on yhtä paljon kuin vauvalla. Nyt sitten tuli uinti-, yhdyntä-, urheilu- ja nostelukielto. Gyne sanoi, että valitettavasti epäilee tämän hematoomaan vuotavan jopa 24 viikolle asti :unsure: tosi kurjaa, kun vuoto tietty huolestuttaa kovasti vaikka onkin niukahkoa. Lisäksi se tulehdusriski, joka tähän liittyy.. Jos veri, joka onkin hyvä pöpöjen elatusalusta, nappaa tulehduksen, se on sit vauvan menoa se :( mutta täytyy vain toivoa parasta. Kaveri siellä jumppaili nyt hyvässä voinnissa.

  Ja arvatkaapa mitä lääkäri sanoi. Näyttää siltä, että hematooma on muodostunut siihen, missä tämän vauvan kaksosen istukka on ollut. Eli kaksoset siellä alussa oli, mutta toinen on jäänyt matkasta jo silloin rv6 tienoilla. :eek:

  Vaikka vauvalla oli kaikki hyvin on iloinen odottelu saanut nyt kyllä melkoisen stressin kaverikseen.. Tiedän, ettei hematooma ole välttämättä niin paha juttu, mutta ainahan kaikki totutusta poikkeava näissä asioissa pelästyttää.
   
  #803
 4. Lastunen

  Lastunen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2019
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  99
  @Effis Kiva kuulla, että pieni kaveri siellä voi hyvin. Vaikkakaan hematooma ja vuotelu ei kuulostakaan kivalta. Tiedän, että pienikin vuoto jo pelästyttää kunnolla, vaikka onkin normaalia. Tsemppiä sinne!

  Täällä käytiin tänään ultrassa (11+0), nt 0,7 mm ja riskiluku 1:100000. Ei kätilön mukaan voisi enää paremmin asiat olla. Siellä pieni toukka heilui minkä ehti, ja saatiin ultrakuva, jossa heiluttaa meille :love:niin helpotus, kun jännitti sikana tulokset. Pituutta oli 46mm, ja vastasi 11+3, eli muutettiin laskettua aikaa paria päivää aiemmaksi.
   
  #804
 5. Puuvilja

  Puuvilja Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2019
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  6
  Onnea @Lastunen! Ja @Effis ille tsempit, on varmasti hermoaraastavaa jännittää noita vuotoja.

  Sain tänään varattua nt-ultran ja eka vapaa aika oli vasta rv 12+3. Siihen tuntuu olevan ikuisuus...
   
  #805
 6. Vauhtimamma

  Vauhtimamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2019
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  21
  @Effis Ohhoh, sullapa on jännät paikat. Mutta eiköhän se jäljelle jäänyt vauva ole sen verran sisukas, että pysyy menossa mukana.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #806
 7. Effis

  Effis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2019
  Viestejä:
  286
  Saadut tykkäykset:
  140
  Mä varmaan nyt yli reagoin (hormonit?) mut jotenki tää kaikki tuntuu maailmanlopulta vaikka vauva polskikin siellä ihan hyvissä voinneissansa. Tuntuu, että jos kerran yks vauva on mahasta ko hiipunut niin voiko tää toinenkaan selvitä? Ja että varmasti kaikki hematooma vaan päättyy huonosti (ei pidä paikkaansa, tiedän).

  Inhottava, miten terve järki hylkää pään raskauden aikana. Sen tilalle saa hirveän määrän epävarmuutta, mutuilua ja epäonnen manaamista, kun ei uskalla luottaa siihen, että kävi miten kävi tämä elämä kyllä kantaa. Voi kun olis jo rv 30+
   
  #807
 8. hanba

  hanba Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  95
  Tsemppiä!❤️ Kyllä se huoli luonnollista on, jokainen meistä on varmasti jo todella kiintynyt omaan pikkuiseen. Raskainta on se epävarmuus ja se fakta, ettei voi tehdä muuta kuin odottaa ja yrittää ottaa mahdollisimman rennosti. Uskon kyllä, että teidän vauva on sitkeä sissi eikä mikään hematooma mahda hänelle mitään.:love:
   
  • Ihana! Ihana! x 2
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #808
 9. #Exec

  #Exec Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2014
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  10
  On se kyllä ihan uskomatonta miten nuo hormonit ottaakin "vallan" - järjestä erityisesti. Ja miten monesta asiasta huomaakaan itkevänsä, pitäisi olla joka paikassa Nessut mukana. Ei ole esimerkiksi kovin usein tullut jääkiekkohallilla itkettyä, nyt tuli pari viikkoa sitten tehtyä sekin.. :whistle:
   
  #809
 10. Durable

  Durable Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2019
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tsemppiä Effis, sitkeä tyyppi sinulla siellä. Selviää varmasti vastakin❤️
  Omaa napaa: Tänään vihdoin sain kerrottua vauvan isälle. Tilanne oli ja eteni juuri niin hirveäksi kun olin sen ehtinyt päässäni kuvittelemaankin. Miehen näkökanta on abortti ja minä en siihen suostu. Ollaan aivan umpikujassa, kumpikin vaan koettaa toiselle perustella omaa kantaansa ja menee huudoksi.:cry:
  Ilmoitin että jos valitsemaan joudun niin valitsen lapsen. Aivan heittämällä.
  Tiesin tasan mikä helvetti tästä repeää mutta silti tuntuu pahalta.
   
  • En tykkää En tykkää x 4
  • List
  #810
 11. hanba

  hanba Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  95
  @Durable Kurja tilanne. En muista enää ootko kertonut tarkemmin teidän tilannetta, mutta siis seurusteletteko lapsen isän kanssa?

  Tottakai pidät lapsen jos se susta tuntuu oikealta.❤️ Tietysti se vaan on niinkin ettei ketään voi isäksi pakottaa vastoin tahtoa. Etenkään jos kyseessä siis ei-suunniteltu raskaus eikä toinen tosiaan lasta halua. Mutta tärkeintä että lapsella on sinut aina. Tulee saamaan varmasti paljon rakkautta.:love: Ja eipä sitä tiedä vaikka miehen mieli muuttuisi kun aikaa kuluu.

  Tsemppiä joka tapauksessa! Onko sulla muuta tukiverkostoa?:)
   
  #811
 12. Vauhtimamma

  Vauhtimamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2019
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  21
  Tsemppiä Durable, I feel you. Olen tullut siihen tulokseen, että jatkossa ennenkuin enää kosken keneenkään, käyn ensin keskustelun miehen reaktiosta jos vauva tulisi vastoin suunnitelmia. En aio harrastaa enää seksiä ihmisen kanssa, jolle abortti olisi ratkaisu. Mun päätös oli, että isä voi jatkaa omissa oloissaan ihan rauhassa elämäänsä, minä hoidan ja huollan lapsen yksin. Sitten kun lapsi on riittävän iso - aikuinen? voi kertoa että isäsi halusi nimetä sinut abortiksi..

  Suututtaa lurjukset, jotka harrastavat kukasta kukkaan hyppien seksiä ja sitten räyhäävät jos nainen tulee raskaaksi.
   
  #812
 13. Effis

  Effis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2019
  Viestejä:
  286
  Saadut tykkäykset:
  140
  @Durable kiitos :love: ja myös muille ihanista viesteistä, oon täällä illan kasaillut järjen hippusia ja henkistä selkärankaa ja hyväksynyt, että en mä tällä pallolla voi kun mennä eteenpäin niillä korteilla, jotka on mulle jaettu. Halailin pientä poikaani vähän tiukemmin ja koitin taas löytää sen ajatuksen, miten oon onnekas kun oon saanut edes hänet tänne ilokseni. Ja kyllä mä kaikkeni teen, vaikka sitten makaan selällään jalat ristissä ja sukkahousut persvaossa, että tämä uusi kyytiläinenkin pysyy äidin mahassa ❤️

  Mutta @Durable olen pahoillani myös sinun tilanteestasi. Vaikka raskaus ja lapsen hoito yksin ei varmasti ole ruusuilla tanssimista, tämä on sinun lapsi ja sinun keho. Ja sinun oma päätös, halusi isä mitä hyvänsä. Hänen oikeutensa on ikävä kyllä joko osallistua tai pestä kätensä. Ja pakko nyt sanoa, anteeksi vain, että jos minä joudun hyväksymään oman osani tällä pallolla, niin kyllä joutuu nyt lapsen isäkin nielemään tämän roolinsa :D (ehkä vähän mauton vertaus, anteeksi huono huumori:LOL:). Tarkoitan vain, että sinä saat valita eikä hänellä ole siihen sanottavaa. Toivottavasti sinulle löytyy isän sijasta paljon muita ihmisiä tukemaan tämän ajan läpi. Perhehän voi olla paljon muutakin kuin isä, äiti ja lapsi. Vaikka äiti, äidin ihanat ystävät, isovanhemmat ja lapsi :) ja isät monesti tajuavat elämää vasta sitten, kun näkevät vauvan eka kerran :love:
   
  #813
 14. Durable

  Durable Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2019
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei seurustella, jonkinlaiseksi tapailuksi kai tätä voi kutsua.
  Tilanne aivan levällään, otin hatkat miehen luota tänään keskenkaiken. En vaan enää pystynyt kuuntelemaan sitä aborttihypetystä. Mulla viikkojakin jo 11+5, ei olisi edes fyysisesti mikään kovin helppo homma tuo keskeytys.
  Parempi olis mun mielestä nyt hetki miettiä kummankin tahoillaan asioita.
  Mä teetän tämän vauvan jälkeen sterin ja muutan luostariin. I’m done with this shit:(
   
  #814
 15. Paniini

  Paniini Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2019
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  5
  En oo pitkään aikaan kirjotellut, mutta pakko nyt tsempata. Jos on käynyt niin, että on ollut kaksoisraskaus ja toinen selvinnyt toisen poistumisesta (jos käsitin oikein niin vuotanut aijemmin pois) niin kyllä mä suht luottavaisin mielin olisin. MUTTA nyt otat rennosti ja lepäät. Ainahan vuodossa on riskinsä, mutta tilanteessa ei voi itse tehdä nyt kauheasti mitään. Tsemppiä kovasti! Oliko ultraaja varma kaksoisraskaudesta? Käsittääkseni suurin riski on siinä vaiheessa kun toinen vuotaa ulos, että veisi toisen mukanaan. Yleistä on kyllä, että toisen tilalle tulee hematoma.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #815
 16. Effis

  Effis Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2019
  Viestejä:
  286
  Saadut tykkäykset:
  140
  Meillä siis nähtiin toinen Alkio rv 6 ultrassa, mutta silloinkin vain toisella kahdesta oli syke. Eli varmaan Kaksonen on hiipunut jo hyvin aikaisessa vaiheessa ja aiheutti vuodon silloin varhaisilla viikoilla. Rv7 nuppiluvun varmistus ultrassa nähtiin varmuudella vain yksi Alkio, ja istukan vieressä harvebtuna, jota lääkäri silloin arveli pieneksi hematoomaksi. Nyt tuohon harvebtuna kohtaan on kuitenkin tullut se iso(hko?) hematooma, saman kokoinen kuin Alkio nyt, ja lääkäri sanoi, että se jotenkin olisi ollut oudon mallinen ja oudossa kohdassa ja siksi arveli sen olevan hiipuneen kaksosen istukka.

  Pitkä sepustus. Mutta kyllä. Stressaavaa mutta doppler pitää järjissänsä. Mulla on tullut vain niukkaa ruskeaa vuotoa, mutta vähän ahdistaa, että milloin se useamman millin klöntti humahtaa ulos. En tiedä pitäisikö varmuuden vuoksi kulkea side pöksyissä sitten koko ajan, sitä nimittäin pikkuhousunsuoja tuskin stoppaa.
   
  #816
 17. alixa

  alixa Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2019
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oon taas seuraillut sivusta ketjua, mutta itse asiaan. Huh, mikä päivä! Tänään rv 12+1 ja nt-ultra oli klo 10.

  Jännitti ja ahdisti todella paljon, ajattelin kokoajan parin vuoden takaista kkm. Mutta siellä oli kaikki hyvin! :LOL: Tyyppi vastasi kooltaan 12+3 ja niskaturvotuksen tulos oli 1.8mm.

  Onnellisen epätodellinen olo. :love:
   
  #817
 18. taatelinen

  taatelinen Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2019
  Viestejä:
  174
  Saadut tykkäykset:
  106
  Kovasti tsemppiä @Durable ja @Vauhtimamma haastaviin tilanteisiin. Tuolla aiemmin jo hyvin kommentoitiinkin, että päätös näissä asioissa on naisen, mutta eipä ketään voi toisaalta vanhemmaksi pakottaa ilman yhteistä päätöstä. Varmasti lapsi saa kuitenkin paljon rakkautta ja on välitetty, sehän lopulta on tärkeintä :love: Minulla löytyy lähipiiristä yksi vahingossa tapailun aikana alun saanut lapsi ja siellä ainakin vanhemmat ovat saaneet asiat ihan hyvin toimimaan, isä tapaa lasta ja vanhemmilla on hyvä keskusteluyhteys ja ovat ihan ystävällisissä väleissä :)

  @Effis Kovasti tsemppiä myös sinulle ja pikkuiselle. Tämä odottaminen on muutenkin niin stressaavaa, niin eihän tässä mitään ylimääräistä huolta kaipaa.

  Täällä on alkanut vatsa jo vähän pyöristyä. Taitaa nyt kostautua vatsalihasten skippaaminen salilla kun alkaa näin aikaisin näkyä :ROFLMAO: Alavatsa myös tuntuu eriltä, kasvukipuja on ollut useamman päivän ja ihan kuin kohtu jo vähän tuntuisi :barefoot: ainakin se ilmeisesti painaa rakkoa kun saa koko ajan ravata vessassa.
   
  #818
 19. Vauhtimamma

  Vauhtimamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2019
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  21
  Eka neuvola takana 10+2 ja tippa linssissä sydänääniä kuunnellessa :love:
   
  #819
 20. Lyry

  Lyry Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2019
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  4
  Moi, Ilmoittaudun mukaan. Raskausviikkoja ehkä 8, 9 tai 10. Selvinnee pian nt ultrassa kun pääsen mittauksille. Neljättä odottelen ja toistaiseksi kaikki hyvin ja odotellaan sitten vain. :)
   
  • Tykkään Tykkään x 4
  • List
  #820
 21. hipp

  hipp Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2011
  Viestejä:
  421
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tervetuloa kaikille uusille ja taustailijoille:) Itsellä ollut tauko tässä kirjoittelussa, mutta lukemassa olen toki käynyt ja hengessä ollut mukana jännäämässä teidän tilanteissa. Hieno asenne Effis (en osaa täällä tägää) , et niillä korteilla mennään mitä saatu on, mutta ymmärrän hyvin ahdistuksen, hormonit itselläkin heittää hullut ahtarit pienemmästäkin jo päälle:unsure:.
  Ihailen myös teidän yksin odottavien rohkeutta:love:, olen itse myös ollut aikoinaan yli vuoden ajan kahden vanhemman lapsen totaali yh:na niiden ollessa pieniä , ilman minkäänlaista turvaverkkoa, kun niiden isä päätti olla ottamatta lapsia ollenkaan luokseen. Vaikka aika oli rankkaa, muistan sen silti yhtenä parhaimpana ja merkityksellisimpänä pätkänä elämässäni.
  Täällä on pahoinvointi hellittäny otettaan, ja Nt uuttakin jo takana.Niskaturvotusta oli 1mm, ja kaikki oli mitä piti:)
  Laskettu aika aikastui viikolla eli se on jo 2.6.2020.Nyt siis viikkoja 12+1.
  Kuinka moni täällä treenaa? Lähinnä mietityttää suorien vatsalihasten treenaus. Vielä 11 vuotta sitten niitä sai tehdä kevennetysti, nyt löytyy netti pullollaan eri ohjeistuksia asiasta.Toisissan on ehdoton ei ja toisissa ohjeissa alkuun (eka kolmannes) antaa luvan treenaa normisti ja sitten kevennetysti.
  Terkkarilta kun kysyin se sanoi ettei tiedä mitä on suorat vatsalihakset ja tulosti mulle netistä jtn sauvakävely ja tuoli jumppaohjeita:ROFLMAO::LOL:
   
  • Hauska Hauska x 2
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #821
 22. Vauhtimamma

  Vauhtimamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2019
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  21
  @hipp Minä treenaan, olen myös personal trainer. Olen nimenomaan ahertanut vatsalihasten parissa, kun vielä voi :D

  Eli sehän menee niin, että liikuntaa aiemminkin harrastanut voi yhä harrastaa liikuntaa tavalliseen tapaan niin pitkään kuin hyvältä tuntuu. Esim. itse viimeksi hölkkäsin vielä 7. kuulla, kun tuntui hyvältä. Jos ei ole aiemmin vatsoja treenaillut, niin ei niitä kannata alkaa liikaa yhtäkkiä revittelemään. Eikä ryhtyä himo/aktiiviliikkujaksi, jos ei ole sitä jo ollut. Mä treenaan 3-5krt/vko. Huono olo toki viime viikkoina rajoittanut, että lähempänä kolmea pysynyt.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #822
 23. hipp

  hipp Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2011
  Viestejä:
  421
  Saadut tykkäykset:
  2
  Okei. Kiitos,
  Mä oon kanssa treenannu sen neljästi viikossa viimeiset 13 vuottaja edellisissä raskauksissa kävin pumpissa ihan viimeisille viikolle asti ja jatkoin heti jälkitarkastuksen jälkeen. Lähinnä pelkään sitä erkaumaa ja siksi suorien absien treenaamista mietin
   
  #823
 24. Vauhtimamma

  Vauhtimamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2019
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  21
  @hipp Erkaumahan tulee ennemmin jos synnytyksen jälkeen liian nopeasti lähtee treenaamaan vatsoja. Mulla luontaisestikaan ei tehnyt mieli viimeksi vatsalihaksia jumpata, taisin pitää sen 6kk taukoa. Jälkisupistukset kyllä huolehti vatsan litistymisestä :ROFLMAO:

  Luultavasti nyt jumppailen vatsaa sen aikaa, että se ei enää tunnu hyvältä eli varmaan kun maha alkaa pyöristyä.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #824
 25. Puuvilja

  Puuvilja Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2019
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  6
  Olettepa te urheilullisia ja reippaita! Mulla on kyllä ollut todellinen sohvamarraskuu ja just söin pussillisen irtokarkkeja... Mutta sentään pyöräilin tänään töihin :p
   
  • Hauska Hauska x 2
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #825
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti