kilpirauhas arvoista tietävät ja muuta

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vieras, 21.04.2009.

 1. vieras

  vieras Vieras

  tänään sain arvot ja TSH oli 0.4 ja T4V oli 14.4.
  en tiedä onko nämä oireita mutta: painonlasku,hiustenlähtö,väsymys (iltaisin virkku),ihottuma käsissä ja jaloissa,mielialat vaihtelee,huimaus silloin tällöin,uutena tuli rintakipu.

  olen nyt raskaana puolessa välissä ja näitä on ollut ennen raskautta ja raskaana ollessa.painonlasku on kääntynyt nousuun ja yleensä raskaus aikana tulee 30kg painoa ja tippuu ensimmäisen vuoden aikana alle lähtöpainon vaikka söisin mitä.

  suvussa on ainakin äidin siskolla todettu struuma ja taidettu leikata pari kertaa (myrkkystruuma) en ole aivan varma.lisäksi äidillä on todettu ilmeisesti kananmunan kokoinen juttu kilppari alueella,joka on koteloitunut.
  onko kilpirauhas ongelmat/sairaus perinnöllistä?
   
  #1
 2. Ninni ja tyllerö

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2009
  Viestejä:
  304
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perinnöllisiä ovat.. myrkkystruuma tarkoittaa kilpirauhasen liikatoimintaa. Struuma itsellään ei välttämättä merkitse mitään, sillä struuma voi olla ilman että aiheuttaa kilpirauhasen toimintahäiriötä. Noista arvoista en osaa sanoa mutta eikö lääkäri sanonut?
   
  #2
 3. vieras

  vieras Vieras

  terveydenhoitaja soitti ja kertoi.lääkäri oli katsonut ja määräsi kk päästä uudellen kokeisiin.terkka sanoi kyllä että tuo TSH on aika alhaalla.muuten en olisi huolissaan mutta raskaana olen niin hiukan huolettaa.
   
  #3
 4. Sari

  Sari Vieras

  TSH:n viitearvo on 0.4-4.0. Kilpirauhaslääkitys on hirvittävän yleinen Suomessa, ei kannata yöuniaan menettää tuon asian takia vaikka varmasti mietityttää.
   
  #4
 5. Piu

  Piu Vieras

  Minulla on olleet arvot TSH 2 ja T4V 12, kun lääkitys on aloitettu. Vuosien myötä olen huomannut, että olo on kaikkein parhain kun TSH on lähellä nollaa ja T4V lähellä 20.

  Nuo arvosi ovat aivan normaalin rajoissa, luultavasti sinun kohdallasi ei lääkitystä aloiteta. Riippuu lääkäristä. Mutta jos haluat koelääkityksen, ole tiukkana ja vaadi sitä. Oireet kertovat enemmän kuin arvot. Jokaisella on oma henkilökohtaiset hyvänolon arvot, ne vaihtelevat eri ihmisillä.
   
  #5
 6. no

  no Vieras

  Mulla lääkitys. Raskaana arvot oli tuota luokkaa ja kärsin sydämen tykytyksistä. Annostusta laskettiin ja olokin koheni.
  Vaivathan on perinnöllisiä, joten kannnattaa tutkituttaa hyvin raskauden jälkeen. Sinällään raskauden kannalta nuo sun arvos on oikeinkin hyvät. Mieluummin matala kuin korkea TSH.
   
  #6
 7. Ninni ja tyllerö

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2009
  Viestejä:
  304
  Saadut tykkäykset:
  0
  Raskaus voi monesti vaikuttaa kilpirauhaseen..
   
  #7
 8. vieras

  vieras Vieras

  niin minä mietin tätäkin vaihtoehtoa kun joskus otettu kokeet ja ne oli ok.en ollut silloin raskaana.mutta näkeepä sen kk päästä mikä on tilanne.lääkitystä ei aloiteta ja en nyt noilla alakkaan.tuo sydän pisti vaan pelottamaan kun kipu oli ihan kauhea ja kesti pitkään.sydänfilmissä ei ollut mitään mutta silloin se ei ollut kipeä tuo rinta.
   
  #8
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti