Kinkkukastike pastalle?

Jaanuska piipahtaa
Broileri-herkkusienipasta

250 g kaura- tai muuta kuviomakaronia
1 rasia (n. 400 g) marinoituja broilerisuikaleita
1 rasia tuoreita herkkusieniä
1 pieni punainen paprika
1-2 valkosipulin kynttä
musta- tai valkopippuria myllystä
n. 1/2 tl suolaa
1 prk Ingman Chef gourmet kasvirasvasekoitetta
2-3 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa tai persiljaa

Tarjoiluun:
Ingman Emmental- tai Edam-emmentaljuustoraastetta

1. Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Viipaloi herkkusienet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
3. Leikkaa saksilla broilerisuikaleet pakkauksessaan vielä pienemmiksi paloiksi ja ruskista niitä tilkassa öljyä padassa tai pannulla muutama minuutti.
4. Lisää joukkoon herkkusieniviipaleet ja paprikakuutiot.
5. Sekoittele niitä hetki ja lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, mustapippuri ja suola.
6. Lisää Chef Gourmet.
7. Anna seoksen hiljalleen kiehua 4-5 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.
8. Lisää basilika-silppu.
9. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
10. Lisää joukkoon keitetyt valutetut kuumat makaronit tai tarjoa ne halutessasi erikseen.
11. Tarjoa ruoan kanssa juustoraastetta.

Kinkkukastike

200 g palvikinkkua tai ylikypsää kinkkua
1-2 rkl paistomargariinia
1 sipuli
(1-2 porkkanaa)
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa tai kasvislientä
suolaa, valkopippuria

1. Suikaloi kinkku.
2. Kuori ja hienonna sipuli.
3. Sulata rasva kattilassa ja ruskista siinä kevyesti kinkkusuikaleet.
4. Lisää sipuli ja hauduta hetki. Jos käytät porkkanaa, lisää sekin viipaloituna tässä vaiheessa.
5. Sekoita jauhot vatkaten maitoon ja lisää seos muiden ainesten joukkoon kattilaan.
6. Sekoita pohjaa myöten ja kypsennä, kunnes jauhot ja porkkanat kypsyvät, 5-10 minuuttia.
7. Mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla.
8. Tarjoa sellaisenaan keitettyjen perunoiden tai makaronin kanssa. Tai aivan erikseen esimerkiksi keitetyn kukkakaalin kastikkeena.

 
Mä teen usein tälläsen:

Maitokastike johon lisätään ranskankerma ja mausteita oman maun mukaan ja sitte niitä kinkkusuikaleita/kuutioita,ite käytän niitä pizzasuikaleita,Atrian muistaakseni.

Toinen tosi nopee:

Kuullota sipulit,lisää purkki tomaattimurskaa ja kinkkusuikaleet ja sitte smetanaa ja mausteita.

Tällästä kokeilin ja oli hyvää:

pekonipalasia ja broilerin fileesuikaleita paistetaan pannulla,lisätään ruokakermaa,voi myös laittaa paprikaa ja anasmurskaa.
 
Kinkku-aura kastike pastalle

1 iso sipuli
2 rkl voita
100 g palvikinkkua
2 prk ranskankermaa
150 aurajuustoa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl hienonnettua persiljaa

1. Hienonna sipuli ja leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata voi ja hauduta sipuli läpikuultavaksi.
2. Lisää kinkkukuutiot, ranskankerma ja hienonnettu aurajuusto.
3. Kuumenna sekoittaen kunnes juusto on sulanut, älä keitä. Mausta mustapippurilla.
4. Lisää hienonnettu persilja, tarjoa pastan kanssa.


Kinkku-pastavuoka
4 - 6 annosta

200 g (n. 8 dl) perhospastaa

vettä
1 liha-juuresliemikuutio
2 pussia (à 300 g) pakastekasviksia, esim. kruunuvihanneksia
1/2 tl suolaa
150 g kinkkusuikaleita

Gratiinikastike
3 dl Valio ruokakermaa
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 pussi (150 g) Valio Polar 15 raastetta
1/2 tl mustapippuria
Keitä pasta liha-juuresliemessä. Valuta ja huuhdo siivilässä kypsä pasta. Sulata kasvikset uunivuoassa. Ripota kasviksille suola, sekoita. Lisää kinkku ja pasta. Sekoita kattilassa kylmä kerma ja jauhot tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja pippuri. Keitä sekoittaen 2 min. Kaada kastike vuokaan. Kypsennä 225 asteessa n. 25 min.


Juusto-kinkkukastike
Kastike:
200 g kinkkua kuutioina
1 sipuli tai 100 g pakastesipulikuutioita
3-4 valkosipulin kynttä
1 tlk ruoanvalmistuskermaa
2 dl kermaa
170 g sinihomejuustoa (1 Aura-kuutio)
1 tl mustapippuria
Lisäksi:
keitettyä pastaa,
esim. Amorini tai Penne Makaronia
Kuullota sipulit ja kinkkukuutiot kevyesti pannulla. Lisää kermat, murustettu sinihomejuusto ja mustapippuri. Anna hautua 10-15 min. Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Paras pastan kanssa.


Pasta ja Kinkkukastike

. Tagliatelle pastaa (n. 10 "keraa" 4 hengelle)
. 1 prk ananasrenkaita
. 1 Hovi tuorejuusto (esim. ruohosipuli, EI VALKOSIPULI) maun mukaan. tai esim. pala Aurajuustoa.
. 2,5 dl vehnajauhoa
. n. 300g pala kinkkua
. n. 2 dl ruokakermaa
. mausteita: lihaliemikuutio, paprikaa, pippuriseosta jne. maun mukaan.

Keita pasta ohjeen mukaan, muista erottaa NE toisistaan, ellet haluu "moykkyja" :) ja ehdottomasti vaan sallittu aika tai ne pehmenee!
Sekoitetaan jauhot hiljaisella lammolla pannulla veteen, eli lisataan vetta/jauhoja/vetta/jauhoja jne. kunnes on sopivaa litkua. HUOM! EI SAA RUSKISTUA!!!! Lisaa Tuorejuusto, lihaliemikuutio, kinkku paloina. Anna hetki "tasoittua" ja lisaa sit ananas paloina ja muut lisukkeet (esim. herkkusienia tms. maun mukaan). Anna olla n. 5 min, voi sekoitella. Lisaa kerma ja mausteet. (maistele) Sekoita hyvin, ja anna olla viela hetki.. Siina se sitten on... Helppo!!

Kinkkukastike
(4 annosta)

3 rkl margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 sipuli
5 dl maitoa
200g savukinkkua
1 tlk (185g) herkkusieniviipaleita
1 paprika
2 rkl sinappia
1 tl pippurisekoitusta
1 tl oreganoa

Silppua sipuli, suikaloi kinkku ja kuutioi paprika. Valuta herkkusienistä liemi. Sulata margariini paistokasarissa. Lisää kasariin sipulisilppu ja kuullota. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Lisää maito, sekoita ja keitä muutama minuutti. Lisää kinkku, herkkusienet ja paprikakuutiot. Kiehauta kastike. Mausta sinapilla, pippurisekoituksella ja oreganolla. Tarjoa pastakastikkeena
 

Yhteistyössä