koira ja kyynpurema

Viestiketju alueella 'Lemmikit' , aloittaja Merlion, 02.07.2007.

 1. Merlion

  Merlion Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  11 404
  Saadut tykkäykset:
  0
  meilla kyy puri koiraamme eilen aamulla. Oltiin mokilla ja koira roikotti kaarmetta suussaan. En enaa auttanut varoitushuudot ja kyy paasi puremaan leukaan.

  Annoin ensi alkuun hydrokortisonia, koska oli hengitysvaikeuksia. Saman tien lahdettiin mokilla elainlaakariin ja aloitettiin nesteytys , antibiootit seka kipulaakitys. Vointi alkoi koheta ja paastiin kotiin illansuussa.

  Tanaan sitten tuli takapakkia. Talla hetkella koira on Yliopistollisen elainsairaalassa teholla.Tanaan myrkyn aiheuttama turvotus oli levinnyt ja alkoi tulla vertymia sisaisesta verenvuodosta, tuli aneemiseksi verenvuodosta,maksa-arvot kohosivat myrkyn vuoksi samoin virtsassa oli verta.Nesteytysta jatkettiin. Leuan alle keraantyi nestetta melkoinen maara. Kipulaakitys vaihdettiin kipulaastariin, ensin vaan taytyi sheivata vahan karvaa Iltapaivalla jouduttiin antamaan veriplasmaa koirien veripankista. Yritti raukka olla urhea ja ystavallinen, vaikka hoito oli aika massiivista.

  Onni taitaa olla myoten, silla purema kuonoon tai imusolmukekohtaan voi olla kohtalokasta. Paikalliselainlaakari luuli, etta kyy oli tyhjentanyt myrkkyansa muuallekin ennen Nellia.

  Kiitos veripankille, taytyy Nellinkin alkaa luovuttamaan verta.

  Huomenna saattaa olla toivoa kotiutumisesta jos kaikki menee hyvin.
   
  #1
 2. Merlion

  Merlion Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  11 404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koira jaa sisaan viela tanaan. Aamupaiva oltiin katsomassa. OLi paljon virkeampi, paa oli vaan kamalan turvonnut . Pissallekin oli hoitajan kanssa kavellyt.

  Taman paivan ongelma olikin se, etta epailtiin munuaisvaurioita. Otettiin pissa- ja verikokeet, onneksi munuaiset olivat kunnossa. Taman paivan kova jano ja juominen olivat johtuneet siita, etta myrkyn takia ureaa oli normaalia enemman.

  Onneksi oli saanut nesteytysta pian silloin lauantaina ja uudelleen eilen, silla pystyttiin mahdollisesti estamaan munuaisvauriot.Kortisonia annoin elainlaakarin ohjeen mukaan koska hengitystiet alkoivat turvota. Muuten kyypakkauksen antoa ei tana paivana suositella koska se saattaa pahentaa myrkyn leviamista munuaisiin.
   
  #2
 3. p02t04

  p02t04 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2006
  Viestejä:
  926
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rapsutuksia koiralle! Tais saada opetuksen tästä..? Toivottavasti paranee nopeasti.
   
  #3
 4. Merlion

  Merlion Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  11 404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaytiin uudestaan illansuussa katsomassa ja voi aika hyvin. Vasynyt oli edelleen mutta se paa on ihan uskomattoman turvonnut. Paha mieli oli jattaa Nelli sinne , kauhea itkeminen ja ulina alkoi kun lahdettiin.

  Saa nahda muistaakohan viikonloppuna mokilla enaa mita tapahtui. Meinaan on sellainen kohelo haaraaja

   
  #4
 5. iltatahti

  iltatahti Vieras

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eläinlääkäri, joka näki/hoiti koiraa ekan kerran, olisi pitänyt laittaa teidät SAMANTIEN teholle. Ei yöksi kotiin!
   
  #5
 6. Merlion

  Merlion Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  11 404
  Saadut tykkäykset:
  0

  Minusta sai asiantuntevaa hoitoa alusta lahtien. Soitin heti kyyn purtua, kaskettiin antamaan kyypakkaus koska hengitysvaikeuksia. Elainlaakarilla heti nesteytykseen ja sai antibioottia ja kortisonia lisaa. Tarkkailussa oli siella useamman tunnin, kotiin paasi kun elintoiminnot olivat vakaa. Ei tuossa tilanteessa paljon muuta elainlaakari enaa olisi pystynyt tekemaan. Yleensa kyynpuremasta koira selviaa hyvin.   
  #6
 7. vilivilpertti

  vilivilpertti Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  270
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime kesänä meidän toista koiraa puri käärme meidän omassa pihassa koiratarhassa :eek: Onneks mies oli kotona ja koira kävi haukkumaan käärmeelle, käärme puri kaksi kertaa kuonoon. (ikinä ennen emme ole nähneet käärmeitä meidän pihassa) Mies soitti päivystävälle e.lääkärille joka tuli ja antoi jotain lääkettä ja nesteytystä jne. Taispa koira saada jonkun lääkekuurinkin. Koira jäi kotia ja sitä piti kylläkin vahtia ettei tila vaan huonone. Kuono oli ihan kamalan turvoksissa ja koira ihan tokkurassa. Kaipa sillä koiran koolla on väliä. Onko teidän koira kuin iso? Meillä on n.40kg saksanpaimenkoira. Muuten koira parani hyvin. Jokunen aika eteenpäin mies näki toisen kyyn meidän toisen koiran tarhan vieressä. Onneks ei oo enempää näkyny, kun meillä on näitten koirien lisäksi vielä pari pientä lasta.
  Pikaista paranemista teidän haukulle! :hug:
   
  #7
 8. Merlion

  Merlion Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  11 404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meilla Nelli painaa reilu 30 kg, eli ihan iso koira. Taisi vaan olla niin yliherkka kyyn myrkylle. Ja taisi olla kyyvauva, myrkytyksesta paatellen. Vauvakyy kun ei osaa saannostella myrkkyansa.

  Kaikki on ihan hyvin, paa alkaa jo normaalin nakoinen, ei mikaan fudispallo enaa.Veri-ja pissakokeet viime viikolla olivat jo ok. Mokilla oli aika arka, ei mennyt pissalle heinikkoon vaan keskelle nurmikkoa. Samoin kaikki sihina-aanet sai Nellin valpastumaan. En usko, etta ihan heti alkaa leikkimaan kyyn kanssa.

   
  #8
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti