Koiraihmiset apuja: Koira söi kananluita!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "pulassa", 21.04.2012.

 1. "pulassa"

  "pulassa" Vieras

  Oli roskiksesta kaivanut, enkä edes tiedä kuinka paljon oli niitä ehtinyt vetäistä.. :( Mitäs nyt?
   
  #1
 2. huuuu

  huuuu Vieras

  siis kypsiä? noh, ei kait siin mikään auta. odottele kakkia...
   
  #2
 3. "Selina"

  "Selina" Vieras

  Broileria kaupasta vai vanhaa kanaa? Jos broileria niin harvoin siitä mitään ihmeempiä oireita tulee.
   
  #3
 4. "toivo"

  "toivo" Vieras

  Ratkaisevinta on se että söikö raakoja vai kypsiä? Raa'at ei haittaa, kypsät saattaa repiä suoliston. Jokin sitova esim. parsa saattaa auttaa.
   
  #4
 5. yhkyli

  yhkyli Vieras

  jos kiljuu tuskissaan nii vie lääkäriin leikkaukseen kun on suoli puhki. jossei tuu oireita, älä tee mitään...
   
  #5
 6. "äitee"

  "äitee" Vieras

  varmuuden vuoksi voit antaa ruokaöljyä pari lusikallista ruuan kans niin tulee liukkaasti luut ulos. Tankoparsaa voi antaa myös, se sitoo mukaansa, mutta sitä harvalla kaapissa on
   
  #6
 7. "pulassa"

  "pulassa" Vieras

  Siis paistettuja broilerin jalkoja :/
   
  #7
 8. "pulassa"

  "pulassa" Vieras

  Ei ole tosiaan tankoparsaa kaapissa ja öljykin loppu! Jos laitan parafiiniöljyä? Voihan itku :( Oireileeko suolen puhkeaminen aina, vai voiko tapahtua jotain kamalaa, jotan edes huomaa kunnes on liian myöhäistä?
   
  #8
 9. "pulassa"

  "pulassa" Vieras

  Mitenkähän paljon tuo tankoparsa auttaa, että pitäisikö lähteä naapurikuntaan ostoksille, kun siellä olisi vielä ABC auki..?
   
  #9
 10. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  Minua kerran antamaan suolaköntin, jossa vähän vettä. Koira oksentaa, mutta pitäisi antaa aika pian syömisen jälkeen.
   
  #10
 11. Hohhoi

  Hohhoi Vieras

  No voi jestas sentään. Meillä on koirat syöneet 20 vuotta niin raakoja kuin kypsiäkin kananluita, eikä ole tullut mitään. Ei sitä kannata noin paniikkiin mennä, vähän hössötystä ne "repii suoliston" jutut. Toki niitä voi tulla mutta tuskin kovin helpolla..
   
  #11
 12. "viiraska"

  "viiraska" Vieras

  On meilläkin joskus koira syönyt kananluita, koiran suolisto kestää sen kyllä. On huonoa onnea jos tulee jotain.
   
  #12
 13. "pulassa"

  "pulassa" Vieras

  Okei :) Tuosta tankoparsasta ajattelin, etten ehkä sitä lähde hakemaan, sillä syötyjen luoden määrän on täytynyt olla melko iso, eli parsaakin pitäis syöttää aikamoiset määrät, ja jossain sanottiin, että sekin on sitten pahasta. Kuinkahan kauan tässä pitäisi vielä panikoida, onko vaara ohi, jos muutaman päivän sisään ei ole mitään oireita tullut?
   
  #13
 14. hohhoi

  hohhoi Vieras

  [QUOTE="pulassa";26121076]Okei :) Tuosta tankoparsasta ajattelin, etten ehkä sitä lähde hakemaan, sillä syötyjen luoden määrän on täytynyt olla melko iso, eli parsaakin pitäis syöttää aikamoiset määrät, ja jossain sanottiin, että sekin on sitten pahasta. Kuinkahan kauan tässä pitäisi vielä panikoida, onko vaara ohi, jos muutaman päivän sisään ei ole mitään oireita tullut?[/QUOTE]

  Tuskin mitään paniikkia on, meilläkin on edelleenkin syöneet koirat (iso-ja keskikokoisia) myös kypsiä kananluita toisinaan. Varmasti on ennenkin koirille sellaiset heitetty monen vuosisadan ajan, ja jos joka koira olisi siihen kuollut varmasti olisi lopetettu heti alkuunsa. Voihan sitä koiraa vähän tarkkailla, mikä on vointi. Ja ehkä jotakin parafiiniöljyä antaa, jos tulisi nopeammin ne luut ulos..?
   
  #14
 15. "minävaan"

  "minävaan" Vieras

  hei meijän haukku söi joskus kanaa missä oli luita, paras niksi saada ne ulos on heittää ihan ruokasuolaa kurkkuun siitä tulee oksennus, tosin janokin tulee mutta se on parempi kun se että luut tekee haittaa elimistölle !
   
  #15
 16. "annika"

  "annika" Vieras

  meillä koira söi kerran kokonaisen kanan, oli unohtunut tiskipöydälle jäähtymään kun lähettiin ulos, kun tultiin takaisin niin lautanen oli lattialla ja koira nukku olohuoneen lattialle, ei ees vaivautunu tulla tervehtimään kotiintulijoita.. mutta hyvin se siitä selvis, ähkyä lukuunottamatta.
   
  #16
 17. [QUOTE="Vieras";26121003]Minua kerran antamaan suolaköntin, jossa vähän vettä. Koira oksentaa, mutta pitäisi antaa aika pian syömisen jälkeen.[/QUOTE]

  Niin että ne luut jumittuvat oksentaessa kurkkuun...
   
  #17
 18. "ninas"

  "ninas" Vieras

  Meidän koira söi kerran metallisen maksapasteijatuubin korkkia myöten. Tiesin että tuo on teräsvatsainen koira, mutta oli kyllä vähän huolestunut olo. No, mitään oireita ei kuitenkaan ilmaantunut ja seuraavana päivänä kakassa oli metallinpalasia. Ksylitolia tuo on myös syönyt ja suklaata (vahingossa saanut), mikä voi myös olla hengenvaarallista koiralle, mutta se on asia jota kaikki koiranomistajat eivät edes tiedä...

  Sinuna pysyisin kuulolla, mutta en panikoisi.
   
  #18
 19. "vuffe"

  "vuffe" Vieras

  Vastaisuuden varalle kannattaa hankkia kaappiin sitä valkoista parsaa. Sillä saa ainakin vähän helpotettua omia pelkojaan :)

  Meilläkin syöty vähän sitä sun tätä ja onneksi on usein selvitty säikähdyksellä.
   
  #19
 20. "pulassa"

  "pulassa" Vieras

  Kiitos kaikille, täällä ollaan vähän jo rauhoituttu, mutta ensi yönä ei kyllä varmaan uni tule :D parafiiniöljyä syöttelen ja huomenna sitten siivoan lattioita ja pesen koiran takapuolta...
   
  #20
 21. "ninas"

  "ninas" Vieras

  Nukkuuko koira teidän makuuhuoneessa? Tuollaisessa tilanteessa minä antaisin koiran tulla sinne, että kuulisi jos jotain tapahtuu, vaikka meillä ei koiralla ole muuten asiaa makuuhuoneisiin.
   
  #21
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti