koiran peräreikä

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja auttakaa, 08.05.2009.

 1. auttakaa

  auttakaa Vieras

  koira on lutkuttanut useamman päivän peräreikäänsä pitkään aja antaamuksella. Tänään sittne katsoin niin siinä reunalla oli ihan kuin ollut rakkula mikä on puhjennut? Mikähän koiralla on? jokin sairaus?
   
  #1
 2. v

  v Vieras

  anaalirauhaset tulehtunut. Voit itsekkin ne tyhjätä. Puristat peräaukon kummaltakin puolelta, niin mätä tulee pois. Joillain koirilla tuo rauhanen tulehtuu usein, kutan meidänkin. Sitä varten oon hommannu kertakäyttöhanskoja ja puristan rauhaset itse. mutta varoitus, rauhasten mädän haju on kamala!!! :|
   
  #2
 3. ap

  ap Vieras

  kääk...siis mistä puristan? pitäiskö siellä näkyä joku mätä paise?
   
  #3
 4. ---

  --- Vieras

  Vie mieluummin eläinlääkärille ja pyydä vaikka opastamaan että osaat tarpeen vaatiessa itse. Voi vaan koira hermostuu jos meet persettä kaivamaan epävarmana.
   
  #4
 5. ap

  ap Vieras

  siis siitä ulkopuolelta puristan vai pitääkö kaivautua jotenkin reiän sisään? en kyllä tajua...voiko olla että se on itsestään puhjennut kun lutkuttaa sitä kokoajan?
   
  #5
 6. v

  v Vieras

  Joo, kannattaa varmaan eka kerta hoitaa eläinlääkärissä. Eläinlääkäri muakin opasti, kuinka jatkossa voin tyhjentää rauhaset itse. Se on ihan helppoa, mutta en osaa varmaan selittää oikein.
   
  #6
 7. v

  v Vieras

  Ei reiän sisään, vaan reiän ulkopuolelta puristat. Mutta jos se ei nyt olekkaan ne anaalirauhaset.. aloin vaan miettimään, että jos se on joku muu vaiva, niin tekeeköhän se puristelu hyvää..
   
  #7
 8. v

  v Vieras

  Niin ja meilläkin huomaan siitä, että rauhaset on koiralla tulehtunut, kun se lutkuttaa sitä reikäänsä koko ajan.
   
  #8
 9. ---

  --- Vieras

  Se lutkuttaa kun sitä kutittaa. Koirat voi jopa nuolla kylkeen itselleen kaljun läntin ku niin kutittaa persiistä.
   
  #9
 10. ap

  ap Vieras

  niin....en tiedä miltä ne anaaalirauhaset edes näyttää (nolona)
   
  #10
 11. Blaa

  Blaa Vieras

  Menet koiran kera kylppäriin tai ulos, vetäiset kumihanskat kouraan, menet koiran sivulle lähelle takapäätä, kylki kylkeä vasten ja otat tukevan otteen koiran hännästä sitä nostaen, laitat toisen käden peukalon ja etusormen peräaukon ympärille ja puristat molemmin puolin peräaukkoa. Tai oikeammin "lypsät", sillä koiran anaalirauhaset sijaitsevat lähellä peräaukkoa ja ne tyhjentyvät kevyesti puristamalla, mutta eivät välttämättä kertalaakista.
  Haju saattaa olla lamaannuttava, mutta ei välttämättä, meinaan meidän koiravanhuksella tuo rauhasneste ei haissut yhtään.
  Jotkut koirat (etenkin lyhytkarvaiset) muuten vetävät takapuolta mattoa pitkin anaalirauhasten täyttyessä/tulehtuessa.
  Jollet saa itse rauhasia tyhjennettyä, vie koiruus eläinlääkäriin, joka hoitaa homman ja varmistaa, ettei taustalla ole muuta.
   
  #11
 12. ap

  ap Vieras

  no juuri näin, takapuolesta on lähtenyt karvaa pieneltä alalta ja ihmettelin et mistä johtuu...onko toine koira puraissut vai mitä. Liekkö itse purrut?
   
  #12
 13. vieras

  vieras Vieras

  Meille eläinlääkäri antoi joskus neuvon, että lämpimällä vedellä suihkuttelee sitä koiran peräpäätä. Sekin voi auttaa tyhjentämään ne anaalirauhaset.
   
  #13
 14. Koirakko

  Koirakko Vieras

  Mä tyhjennän anaalirauhaset itse koiralta. Ihan itseoppineesti kerran kuussa (vanha koira, vanhan koiran rauhaset tuppaa täyttyy). Jos anaalirauhaset ei tyhjennyksen jälkeenkään parane vaan koira nuolee tai hinkkaa takapuolta maahan, kannattaa käydä lääkärissä. Muuten jos koira luottaa suhun ja rauhaset ei ole kovin arat, voit kokeilla puristaa niitä tyhjäksi. Laitat peukalon ja etusormen peräaukon molemmin puolin ja puristat hellästi, jos ei tule mitään, purista vähän napakammin, mutta ota leveä ote, ettet nipistä koiraa pyllystä. Eli aukko sormien väliin ja painat sormia yhteen. Kannattaa huljutella takapuolta lämpimällä vedelle...se rauhoittaa ärtymystä. Tsemppiä ja rohkeutta, koira tykkää kun saat sen olon helpommaks vaikka varmaan eka ihmettelee mitä hittoo teet! :)
   
  #14
 15. ap

  ap Vieras

  kiitos...kerro vielä näkyykö ne rauhaset ulos päin?
   
  #15
 16. mie

  mie Vieras

  Sillä koiralla on varmaan tullut anaalirauhaseen paise joka on nyt puhjennut. Vaatii eläinlääkärillä käyntiä, että saa paiseen kunnolla tyhjennettyä ja huuhdottua, koiran voi joutua rauhoittamaan sitä varten. Ja jatkoon antibioottikuuri. voit suihkutella ensiapuna kädenlämöpisellä vedellä 10 min takapäätä ja aamulla varaatte ajan lääkäriin.
   
  #16
 17. NannaIhana

  NannaIhana Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2008
  Viestejä:
  10 506
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvät ohjeet :flower: suosittelen kuitenkin eläinlääkäriin, opastaa tekemään sen oikein. Ja koira voi siitä ärähtääkin...
   
  #17
 18. ap

  ap Vieras

  kutiaako nuo anaalirauhaset?
   
  #18
 19. Blaa

  Blaa Vieras

  Ei näy, mutta anusaukko saattaa olla hieman ärtyneen, turvonneen näköinen, siis vähän pullollaan.
  Toimituksen jälkeen on peppupesu paikallaan :)

   
  #19
 20. Rötvis

  Rötvis Vieras

  Mä yritin kerran tyhjentää kissan persettä mutta eihän siitä mitään tullut :D
   
  #20
 21. Nutu

  Nutu Vieras


  Mun mielestä ei riitä että nyt saisit ne rauhaset tyhjennettyä. Siellä on kuvailustasi päätellen jo tulehdus... Eli mars lääkäriin hakemaan lääkekuuri. Sillä dogilla on nyt siellä fisteli, joka johtuu tukkeutuneesta/tulehtuneesta anaalirauhasesta. Opastaavat sua kyllä samalla kuinka jatkossa toimia. Koirasi muuten saattaa saada kaulurin kaulaan (näyttää sit lampunvarjostimelta), ettei se nuole fisteliä jatkuvasti ennen kuin se paranee...
   
  #21
 22. vieras

  vieras Vieras

  Ja haju on kamala kun ne tyhjentää

  [​IMG]
   
  #22
 23. v

  v Vieras

  Joo, hyvät ohjeet, juuri näin. Itse en osannut oikein selittää :D
   
  #23
 24. vieras

  vieras Vieras

  http://www.google.fi/search?q=anaalirauhaset&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fi:eek:fficial&client=firefox-a
   
  #24
 25. mie

  mie Vieras

  Kutiavat jos alkavat tukkeutua tai tulehtua. Normaalisti koiran peräreiän ympärillä ei ole muita reikiä (niitä anaalirauhasten aukkoja ei tottumaton ainakaan osaa katsoa). Todennäköisesti et saa koiraasi kotikonstein kuntoon, vaikka täällä onkin ihan hyviä ohjeita tukkeutunueiden rauhasten tyhjennykseen. Lisäksi koira on varmasti nyt niin kipeä, että sormin et pääse takapäätä paljon tutkiskelemaan.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti