koiran purema

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja harmuli, 11.06.2008.

 1. harmuli

  harmuli Vieras

  te keitä koira purrut,oletteko käyneet lääkärissä vaikka olisi vain pieni jälki?
   
  #1
 2. Käärme

  Käärme Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2006
  Viestejä:
  539
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhdistat vain. Ja tarkistat, että onko jäykkäkouristus voimassa, jos ei ole niin käyt sen hakemassa.
   
  #2
 3. LillaStina

  LillaStina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2007
  Viestejä:
  2 522
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jäykkäkouristus olis silti aika hyvä juttu... Jos et tiedä sen voimassa oloa, niin kannattaa käydä hakemassa. En muuten menis lekuriin pienestä puremasta.
   
  #3
 4. Karl Eri Raaja

  Karl Eri Raaja Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2004
  Viestejä:
  3 182
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin kun susikoira puri käsivarteen.

  Lääkäri anto jäykkisrokotteen kun oli vanhaksi mennyt.
   
  #4
 5. vieras

  vieras Vieras

  Onko sulla jäykkäkouristusrokote voimassa? puhdista haava hyvin ja jos tulehtuu, sitten tietysti lääkäriin. Tai jos on niin paha, että oikeen tikkejä tarvii, niin sitten tietysti heti.
   
  #5
 6. Käärme

  Käärme Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2006
  Viestejä:
  539
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistaakseni tuo rokotus on voimassa 10v

   
  #6
 7. vieras

  vieras Vieras

  Poikaamme puri koira kun poitsu oli kaksi vuotias... soitin ensiapuun ja kerroin tilanteen, et kasvoissa verta tihkuvat kynnen jäljet ja käsivarressa hampaat rikkoneet ihon... kun rokotukset oli kunnossa, eikä suurempia vammoja, riiti pelkkä puhdistusaineella desinfiointi parin päivän ajan ja tietty tarkkailla tulehtuuko... sit ois pitäny mennä lääkäriin...
   
  #7
 8. niin ja

  niin ja Vieras

  Koira ikiuneen. Koira ei saa purra, ja jos puree ja haavasta tulee vertavuotava nii enpä halua olla lähellä ku ens kerran vinksahtaa.
   
  #8
 9. hauhau

  hauhau Vieras

  pureman voi saada käteensä myös silloin kun menee erottamaan kahta tappelevaa koiraa. Ne ei tarkoita purra ihmistä, mutta käsi osuu väärään paikkaan väärään aikaan, niin huonosti voi sille kädelle käydä.
   
  #9
 10. just

  just Vieras

  siinä meillä taas koira-asiantuntija jakaa vinkkejä. kuinka somaa :)
   
  #10
 11. Sintturaa

  Sintturaa Vieras

  juuh mua puri tos hetki sitten kaverin koira :s tuli pieni verinen haava ja muuten varmaan mustelma ja vähän turvoksissa puhdistin ja käyn huomenna terkkarilla jäykkäkouristus pitäisi olla voimassa . mutta onko liian myöhäistä käydä huomenna jos sattuisi niin että jäykkäkouristus ei olisi enään voimassa?
   
  #11
 12. koirafani

  koirafani Vieras

  Minulle kävi juuri noin, Menin vaistomaisesti ottamaan toista koiraa kaulapannasta kiinni, kun ärisivät luun päältä. Koira otti hampaillaan etusormi-peukalon välistä ja puraisi verisuonen läpi luuhun saakka, veri tuli suihkuna ja ei kun lekuriin. Lekuri antoi antibioottikuurin, koska sanoi olevan melko varma, että siitä tulee tulehdus ja kaksi piikkiä käsivarteen. Käsiselkä turposi kumipalloksi, sanoi johtuvan juuri tuon verisuonen rikkoutumisesta. Saapa nähdä kuinka eukon käy, mutta oma syyni, olisi pitänyt antaa heidän ratkoa riitansa keskenään.
   
  #12
 13. Peppari

  Peppari Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2006
  Viestejä:
  20 827
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mua kun koira puri niin lääkäriin sitomaan haava ja jäykkäkouristusrokote. Se muistaakseni annetaan joka tapauksessa.
   
  #13
 14. JepJep. Kyllä nyt pitäisi saada joku ihan muu kuin koira ikiuneen. Itselleni tuli juuri haavoja kun oma koirani oli tukehtua luunkappaleeseen ja tungin sormet koiran kurkkuun yrittäen saada luukappaleen pois sieltä.
  Projekti onnistui, mutta koira sai luonnollisesti oksennusrefleksin tunkiessani sormia syvälle kurkkuun ja vaistomaisesti hampaat liikkuivat. Muutama naarmu tuli, ei pahempaa, mutta kuitenkin iho rikki ja pirullisesti taitaa viime jäykkäkouristuksesta olla hieman yli kymmenen vuotta.

  Joku järki kuitenkin pitäisi olla, eikä aina olla ensimmäisenä ehdottamassa sitä viimeistä piikkiä. Toivottavasti emme IKINÄ tapaa.
   
  #14
 15. Lillu

  Lillu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2009
  Viestejä:
  3 527
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oon käynyt muutaman kerran. Ollut kuitenkin jtn isompaa, niinkuin vasemman käden peukalohankaan pureminen, meni yksi kulmahampaista peukun nivelestä läpi. |O

  Muuten vain puhdistanut hyvin. Jäykkäk. piikki hyvä ottaa jos ei ole voimassa.
   
  #15
 16. Muistakaa myös vesikauhuvaara! Se on kerrasta nirri pois ilman lääkitystä ja lääkitys on aloitettava ajoissa. Vain yksi ihminen maailmassa on selviytynyt vesikauhusta hengissä ja silläkin osa aivoista lakkasi toimimasta.
   
  #16
 17. huolestunut

  huolestunut Vieras

  Puri useaan kertaan molempiin käsiin ja on yksi syvempi haava, saksapaimenkoiran pentu vuoden ikäinen. Omistaja nauro vieressä kun tytärtäni puri ja sanoi että se leikkii vaan. Tämä omistaja ei ollut aikuinen. Ei totellut komennuksia ei edes osanut istua kun pyydettiin. Voiko jollakin olla sellanen iso koira jota ei ole opetettu. Tyttäreni ei voinut koiralle mitään kun hän itse oli taluttanut ystävänsä koiraa. Oli myös raapinut ja niskassakin on jälki mutta ei verestävä. Huomenna saa vasta hoitoa, tuli kymmenen aikaa kotiin. Olen puhdistanut haavan, muut näyttävät hampaanjäljiltä aiheuttavilta turvotuksilta josta ei tule verta mutta ovat kipeät ja toista kättä hän ei voinut kunnolla liikuttaa. Särkylääkettä annoin. Luin että jäykkäkouristus itää 3-21 päivään. Koira on varmasti ollut myös saaristossa jossa heillä on mökki ettei olisi vesikauhu. Ei ole normaalin koiran käyttäytymistä itsellänikin on ollut saksanpaimenkoira mutta ei kertaakaan purrut ketään eläessään tai edes näykkinyt huolestunut.
   
  #17
 18. quote

  quote Vieras

  jos puree silmä kulmaan niin mitä sit pitää tehdä
   
  #18
 19. koiruli

  koiruli Vieras

  jos koira puree niin se ei ole koiran vika... täh? No kenen sitten??? omistajallahan on vastuu 'lemmikstään' vai kuinka+
   
  #19
 20. Ajokoira puri, kun menin tappelevien koirien väliin. Takki oli mulla onneksi päällä. Jäykkäkouristuksen hain. Kannattaa kuulemma jo 5v jälkeen edellisestä rokotteesta tehostaa, jos jotain tuommoista sattuu. Muutoin on voimassa 10v. Itselläni oli edellisestä kerrasta 9v.
   
  #20
 21. "jtn"

  "jtn" Vieras

  Kaverin koira puri semmonen amerikan akita kun tulin sisälle niin tuli vaan selkään ja alko puremaan korvaan tuli 3 haavaa ja ihoa lähti. Myös tuli verta. Että mitäs sit pitäis tehä?
   
  #21
 22. isoäiti mölykylästä

  isoäiti mölykylästä Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2007
  Viestejä:
  26 707
  Saadut tykkäykset:
  2
  jos on jäykkäkouristus voimassa, niin en varmaankaan pienen jäljen takia lähtisi lääkäriin, jos ei tulehdus oireita ole
   
  #22
 23. "joopajoo"

  "joopajoo" Vieras

  moi! miten pahoja teillä on ollut puremat ja onko ne ollut teijan omia vai kulkukoiria? herääpä tässä kysymys onko jäykkäkouristus voimassa ja koiralla kaikki rokotukset ook?
   
  #23
 24. "vieras"

  "vieras" Vieras

  meijän koiran hammas rikko tytön käden ihon. Käytiin ottaan jäykkäkouristus, ku edellisestä rokotteesta oli yli 5v. Sitten sai vielä lääkekuurin "varalta" ettei tulehdu.
   
  #24
 25. totta kai omistajalla on vastuu lemmikistään, jos koira puree se pitäis lopettaa ku se huomaa et sille ei anneta rangaistusta ku se käy ihmiseen kiinni
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti