kokemuksia imetysongelmiin

Viestiketju alueella 'Vauvat 0-12kk' , aloittaja Kyselijä, 29.05.2007.

 1. Kyselijä

  Kyselijä Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.05.2004
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  0
  Imetys tuntuu olevan nykyisin melkoinen tabu ja herkkä asia - siitä tai lähinnä sen lopettamisesta syyllistetään helposti ja jokainen äiti varmasti miettiin asiaa riittääkö maito vai ei ja tähän kun lisätään vielä sukulaisten ja muiden kyselyt, että vieläkö imetät niin johan saatiin imettävä äiti hermostumaan oikein kunnolla.

  Muiden kokemukset asiasta yleensä helpottavat mieltä, joten kyselisin nyt miten teillä muilla imettäjillä on imetys sujunut eli miten pitkään olet imettänyt vai pystyitkö imettämään olleenkaan ja mikäli imetysaika jäi lyhyeksi niin mikä siihen oli syynä. Tällä viestillä ei ole siis tarkoitus syyllistää ketään vaan kenties olla apuna meille kaikille äideille ettei olla yksin imetysongelmien yms. kanssa. Itselläni on puolivuotias vauveli jota imetän vielä, kiinteiden maistelu aloitettiin reilun 4 kk iässä. Pullo ei kelpaa joten tissistä ollaan melko riippuvaisia, siksipä pelottaakin aina välillä se perinteinen entä jos maito ei riitä...?
   
  #1
 2. korvikkeella

  korvikkeella Vieras

  Hei!

  Kolme lasta, imetetty osittain vajaa 2kk-n.3kk jokaista.

  Syy: maitoa vaan ei tullut enää, eikä riittävästi yhdellekkään
  edes päivän vertaa!

  Ekan kohdalla kuului joka suunnalta neuvoa, imetin rinnat rikki ja valvoin ja valvoin koliikkivauvan kanssa.
  toinen oli toisenlainen tapaus ja neuvotkin jo väheni, itseasiassa juuri kukaan ei enää sanonut mitään.
  kolmas syntyi iltatähdeksi, kyselyjä tuli, tulee joskus vieläkin (lähestyy 1v ikää) Oli tietty uudet tutut kerho yms kuvioista,sanoin jo alkuun että maitoa tulee muutama kuukausi vähän...
  Enkä enää näiden kahden kohdalla ottanut mitään stressiä, yritin toki parhaani...Enkä kokenut asiaa ongelmana ollenkaan!
   
  #2
 3. mamma

  mamma Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2004
  Viestejä:
  1 736
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei

  Meillä lähti imetys ongelmallisesti käyntiin kun laitoksella törkättiin heti pullo kouraan kun vauva ei suostunut imemään ekana päivänä. Kukaan ei neuvonut. Kotona kolmantena päivänä maito alko nousta ja kun sai rauhassa opetella niin maitoakin alkoi tulla. Siitä laitoksella annetusta lisämaidosta oli se hyvä puoli että pystyin jättämään vauvan isän hoitoon pumpatun maidon turvin. Vauva tottui heti myös pulloon. Noin neljän kuukauden iässä alettiin maistella soseita kun poika oli tissillä koko ajan ja äiti alkoi väsyä. Nyt poika puolivuotias ja kerran päivässä sosetta saa, muuten rintaa.
   
  #3
 4. taustalla

  taustalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2004
  Viestejä:
  63 740
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse olen törmännyt nyt lapsen ollessa 7kk, että ihmiset kyselevät ihmeissään, että vieläkös imetät...syökös se jo kiinteitä, ai siltikö pitää antaa tissiä -tyyliin!!!

   
  #4
 5. Sanna

  Sanna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2004
  Viestejä:
  547
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mä imetin esikoista 8 kk josta täysimetystä muutamaa päivää vajaa 4 kk. Sitten aloitin kiinteät ja jatkoin imetystä. Olisin jatkanut vuoden ikään kun maitoa hyvin tuli ja lapsi tykkäsi, mutta jouduin leikkaukseen - viikko sairaalassa ja vahva lääkitys - joten lopetin sitten ennen sitä kun en jaksanut nähdä vaivaa ylläpitää maidontuloa sairaalassa ollessa.

  Kakkonen täyttää nyt lauantaina 5 kk ja täysimetyksellä mennään. Tavoite on sinne n. 6 kk ikään eli kuukauden päivät vielä ja imetän jos lapsi suostuu imemään ja kaikki menee ongelmitta, tuonne ehkä 1v-1,5 v ikään saakka.
   
  #5
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti