kokemuksia lääkkeistä concerta, equasym, strattera jne?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "vieras", 01.10.2013.

 1. "vieras"

  "vieras" Vieras

  lähinnä haen kokemuksia lapsilla, mutta aikuistenkin kokemukset käy. Millaisia sivuoireita, kuinka monta kertaa lääkettä jouduttu vaihtamaan, ennenkuin on löytynyt sopiva?

  Mistä syistä päädyitte lääkitykseen?

  Meillä sellainen tilanne, että pari vuotta sitten poika (nyt 10v.) söi concertaa keskittymisvaikeuksiin yms. siitä tuli niin kamalia sivuoireita että lopetettiin, en edes halunnut kokeilla muita, ajattelin että ei ikinä enää sellaista myrkkyä lapselle.

  Nyt kuitenkin on pikkuhiljaa alkanut taas alamäki, tänään sitten poika purskahti itkuun että hänestä tuntuu ettei jaksa elää kun on vaikea keskittyä ja päässä pyörii miljoona asiaa samaan aikaan ja tuntuu että pää sekoaa.

  Nyt olen siis taas tässä tilanteessa että lääkitystä on pakko harkita, on pakko miettiä kumpi on hyödyllisempää lääkkeen käyttö vai lääkkeettömyys.

  Pelottaa ne sivuvaikutukset. Mahdolliset haitat sydämelle jne.
   
  #1
 2. "nii"

  "nii" Vieras

  Meillä pojalla equasym, ollut 1,5 vuotta. En ole huomannut sivuvaikutuksia eikä ole poikakaan koskaan valittanut päinvastoin, haluaa ottaa joka aamu lääkkeen koska on kuulemma parempi olla.
   
  #2
 3. ieras

  ieras Vieras

  Usein sivuoireet helpottaa ja vähenee käytön myötä. Toki jos on pahoja oireita niin ei sitä voi kokeilla meneekö ohi,,,v
   
  #3
 4. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Meillä myös poika nyt itse haluaa lääkettä ja huomenna aion neurologille soittaa, on luvannut laittaa reseptin puhelimitse tarvittaessa. Puhetta on ollut equasymistä kun concerta ei tule kyseeseen niiden sivuoireiden vuoksi, tavallisimpien lisäksi meillä oli jotain verenkiertoon liittyvää oiretta kun kädet kylmeni tästä lääkkeestä. Lääkäri sanoi että sen kanssa kannattaa olla varovainen koska poika on niin herkkä sille. Equasym voisi olla siedettävämpi sen lyhyen vaikutusajan vuoksi.

  "nii"...kauanko teillä vaikutus kestää equasymissä?
   
  #4
 5. Monelle lapselle ei sivuvaikutuksia tule ollenkaan, mutta joillekin ne ovat niin hankalia, ettei lääkettä voi käyttää.

  Sydämelle eivät stimulantit ole yleensä mitenkään kovin kurjia lääkkeitä, poikkeuksena se pieni prosentti joiden verenpaine nousee. Suurempi ongelma on yleensä ruokahalu, joillain mieliala, myös joillekin tulee unihäiriöitä. Toisten unen laatu taasen paranee, kun päivä menee sujuvasti ja lapsi on pystynyt suuntaamaan tarkkaavuuttaan sinne minne kuuluukin.

  Pysyviä vakavia sivuvaikutuksia noista lääkkeistä ei tiedä seuranneen. Stratterasta ei yhtä paljon seurantatutkimuksia kuin metyylifenidaateista (concerta, equasym, medikinet). Eri metyylifenidaattivalmisteiden keskinäiset erot liittyvät lähinnä imeytymiseen ja poistumiseen eli vaikutusaikoihin.

  Jos lapsi itse on halukas uudestaan yrittämään, niin tokikin. Lääke on siitä hyvä, että sen poistuminen elimistöstä on nopeaa, eli jos tuntuu huonolta , ei oteta lääkettä ja se on sitten siinä.
   
  #5
 6. "vieras"

  "vieras" Vieras

 7. "vieras"

  "vieras" Vieras

  nostan, lisää kokemuksia?
   
  #7
 8. Hymypallo

  Hymypallo Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2013
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä poika 9v syönyt concertaa 1v3kk. Aloitettiin 18mg, nyt käytössä 36mg. Sopinut tosi hyvin, ei mitään sivuoireita. Muita lääkkeitä ei ole kokeiltu.
   
  #8
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti