Kommentoiko teillä lapset,jos ohi menee lihava ihminen?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja elvi, 10.07.2010.

 1. smur-ffi

  smur-ffi Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  437
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lihavista eivät kommentoi mitään. Ekan kerran kun näkivät tummaihoisen, niin kommentoivat kyllä. Oltiin hiekkalaatikolla ja siihen tuli isä somalipoikansa kanssa. Esikoinen meni pojan luokse ja kysyi siltä, että "ootko sä neekeri" poika ei vastannut mitään. Ei ilmeisesti osannut suomea. Seuraava kommentti olikin, et "äiti kato tolla on kakkainen naama." Sitten mentiinkin jo hinkuttamaan pojan poskea ja katsottiin sormea johon ei tarttunutkaan väriä...ja sama toistui vielä uudelleen :D Silloin poistuttiin aika nopeasti paikalta, mut nyt jo huvittaa noi kommentit. Lapset on meillä ilmeisesti tottuneet siihen, et jos oma naama on likainen, niin se pestään puhtaaksi. Ja sit kun tulee kokonaan tummaihoinen ja väri ei irtoakaan, niin olihan se varmaan aika outoa :LOL: Onneks eivät enää kommentoi mitään, kun tarhassa ovat tottuneet näkemään niitä kakkanaamojakin :LOL:
   
  #51
 2. *

  * Vieras

  Ihan normaalia että lapset ihmettelee ja kommentoi sellaista mitä eivät ole ennen nähneet. Aikuisten tehtävä on sitten kertoa mistä on kyse (esim. ihmisiä on olemassa tummempia ja vaaleampia tai eri kokoisia jne) ja kertoa myös, että toisten ulkonäköä ei ole tapana ääneen kommentoida. Itsekin sain lapsena hepulin, kun näin ensimmäistä kertaa tummaihoisia. Asuttiin ihan maalla, missä ei asunut tummaihoisia, ja kerran sitten mummolassa Helsingissä pari mustaa lasta yritti tulla leikkimään kanssani. Sain kauhean sätkyn ja juoksin pää kolmantena jalkana mummon rappuun karkuun :D
   
  #52
 3. maximillianna

  maximillianna Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  2 533
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees, mutta kysymys olikin että kommentoiko. :saint: :D
   
  #53
 4. HelgaP

  HelgaP Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  1 950
  Saadut tykkäykset:
  1
 5. Tihis

  Tihis Vieras

  OMG :O
   
  #55
 6. Bonaire

  Bonaire Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2006
  Viestejä:
  21 382
  Saadut tykkäykset:
  0
  et oo tosissas???ei hyvää päivää..eletään kuitenkin jo 2000-lukua.. :headwall: no,sunlaisiin ei tuu törmättyä kovinkaan usein..
   
  #56
 7. meillä käytetään sanaa "läski". Olen kuitenkin opettanut ettei ketään saa kutsua siksi, ainakaan hänen kuulleen. Kehitysvammaiset, maahanmuuttajat tms eivät meidän lapsia kiinnosta, ovat heihin tottuneet (koulussa ja päiväkodissa)

  Ylipainoinen, lihava, läski. Kaikki nuo tarkoittavat samaa asiaa..
   
  #57
 8. Vieras

   
  #58
 9. Bonaire

  Bonaire Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2006
  Viestejä:
  21 382
  Saadut tykkäykset:
  0
  omalle tytölle on opetettu jo pienestä pitäen,että ihmisiä on kaiken kokoisia kuin värisiäkin..ketään ei tarvitse jäädä tuijottamaan saati alkaa nimittelemään..kerran tosin rannalla tytön ollessa n.3 v totesi isomahaisen miehen nähtyään; äiti,kato miten iso maha..siitä se suvaitsevaisuuskasvatus sitten lähti..enkä suinkaan nauranut ja jättänyt selittämättä asioita..
   
  #59
 10. Hopping

  Hopping Vieras

  Mun tyttö on jo niin vanha, että saattaa kommentoida, mutta enemmän sellaiseen ihmettelevään sävyyn, että kuinka ihmiset päästää itsensä noin isoiksi ja niin hiljaa, ettei todellakaan ihmettelyn kohde kuule. Koulussa tarttuu kaikenmoista ja jo huomaa, kuinka kauneusihanteet on tyttöön tarttuneet kun puhuu omastakin painostaan ja saattaa seisoa peilin edessä ja sanoa, että "mä oon vähän laihtunut..." (tyttö on siis ihan normaalipainoinen 10-vuotias). Nuorempana ei sanavarastoon todellakaan kuuluneet mitkään "läski"-sanat, mutta kiinnitti kyllä erilaisiin ihmisiin huomiota. Tyttö on aina ollut sellainen "prinsessa", että tykkää kaikesta kauniista ja hän on erityisesti kommentoinut kauniita ihmisiä, hiuksia, vaatteita ym. Negatiivista vähemmän, mutta on joskus jostain kehitysvammaisesta esim. kysynyt, että miksi tuo on tuollainen...ja sitten on selitetty, eikä toiste ole tarvinnut ihmetellä.
   
  #60
 11. Viblsp-

  Viblsp- Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2008
  Viestejä:
  8 147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eivät. Tummat kiinnittävät ainakin 4v tytön huomion, muttei negatiivisessa mielessä. On sanonut tummanaamaiseksi ja on arvellut sen johtuvan likaisuudesta.
   
  #61
 12. vieras

  vieras Vieras

  Peesi. Olen kyllä sitten selittänyt että toiset ihmiset on kotoisin hyvin aurinkoisista maista, jossa aurinko paahtaa ihon pysyvästi tummaksi.
   
  #62
 13. Terveisiä maalta

  Terveisiä maalta Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2004
  Viestejä:
  8 050
  Saadut tykkäykset:
  0
  pitää olla pikkasen pläski:
  :headwall: :headwall:

  Meillä ei lapset kommentoi mitään vaan tietävät, että ihmisiä on erivärisiä, -kokoisia ja -rotuisia.
   
  #63
 14. Viblsp-

  Viblsp- Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2008
  Viestejä:
  8 147
  Saadut tykkäykset:
  0
  :D Eikä.

  Ja joo, ite olen rasisti, mutta olen selittänyt, että ihmisiä on erilaisia ja -värisiä, ei saa tuijottaa ja osoitella ketään.
   
  #64
 15. vieras

  vieras Vieras

  Meil kyl 4v näytti sormella eilen kaupassa yhtä tätiä ja sanoi, et äiti kato toi punkero ei pysty edes kävelemään kunnolla. Onneksi sä äiti olet laiha ja nätti.
  Voi että mua hävetti ja asiasta puhuttiin sen jälkeen kotona, et noin ei saa tehdä. En toisaan kerennyt tekem¨ään mitään ku se lause oli josuusta ulos tullu.
   
  #65
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei sano kun pn kaikki lapset itekkin lihavia.
   
  #66
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti