Koska hankkia toinen lapsi

Viestiketju alueella 'Äidit 20-30v' , aloittaja Hippoliina, 03.05.2007.

 1. purnukka

  purnukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me haluttiin miehen kanssa lyhyt ikäero lapsille ja ikäeroo niillä on 1v ja 4kk, hyviä ja huonoja päiviä on ollut
   
  #51
 2. äippe87

  äippe87 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2007
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  tytteli reilu 8 kk ja hirvee vauvakuume päällä =) mut ei oo ainakaan vielä tärpänny
   
  #52
 3. Sprite

  Sprite Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2007
  Viestejä:
  9 748
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meille on nyt sitten tulossa toinen ja ikäeroksi tulee aika tasan 1 vuosi :)
   
  #53
 4. äippä 84

  äippä 84 Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  2 010
  Saadut tykkäykset:
  84
  meillä tytöt 09/03 ja 01/05 eli ikäeroa tytsyiilä 1v 4kk... nyt ootellaan kolmosta ja kakkosen ja kolmosen ikäeroksi tulee sitten melkein 3,5 vuotta.. meillä hyvin näin=)
   
  #54
 5. malvu

  malvu Vieras

  Meijän tytöillä on ikäeroa 1v8kk ja se on ainakin meillä ollut tosi hyvä, tosin uskosin että pitäisin mitä tahansa tilannetta hyvänä jos niin oikeasti olisi. Oon aina halunnu lapsille pienet ikäerot jos niihin itse voin vaikuttaa, ja ainahan voi ainakin yrittää ;) Mut kyllä meijänkin neitien ikäero on useemman kuukauden enemmän kuin mitä oltas oltu valmiita. Ja nyt sitten juuri tein plussatestin ja toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja meillä on kolmas lapsi ennen kuin vanhin täyttää neljä. :heart:
   
  #55
 6. Nunneliini

  Nunneliini Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  801
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me ei aiota toista yrittää ennekuin parin vuoden päästä... Esikko siis nyt 2v. Mä haluan ehdottomasti käydä nyt koulun loppuun, (valmistun keväällä) ja olla sit työelämässä ainakin jonkun vuoden. Sit on talous paljon tukevammalla pohjalla kun saa isompaa äitiysrahaa ja on säästöjä palkasta.
  Eli ikäeroksi tulee joku 5v. =)
  Mut ei kannata elämää liiaksi suunnitella, mistä sen tietää mitä tapahtuu... jos raskaaksi tulisin tuota ennen niin ei se olisi katastroofi... ;)
   
  #56
 7. La vida es un destino

  La vida es un destino Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  8 190
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä tyttö 8,5kk ja toista suunnitellaan jo. mietityttää vaan että kuinkahan sitä kahden pienen kanssa jaksaisi. muun muassa.. minkälaista yksin kaupassa käynti, kuinka vaunuillaan, se vaippojen määrä?? jne.. =) nämä ovat tietysti pienia pulmia mutta silti merkittäviä arjen pyörityksessä. tämä ensimmäinen on ollut kuin enkeli.todella helppo lapsi. kuinkas seuraava? noh nämä on asioita joita ei saa selville ennen kun on se toinen =) mutta olisi kiva kuulla muiden kokemuksista hieman,vaikkakin jokainen lapsi on oma yksilönsä.
   
  #57
 8. Estu

  Estu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2007
  Viestejä:
  8 702
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä esikoinen 3v8kk, kuopus 1,5v ja kolmannen la 28.12 :) Plussan saadessani kuopuksen ja tämän kolmannen ikäero jotenkin hirvitti, mutta ei enää. Esikoinen on jo niin iso, että osaa itse tehdä jo kaikkea ja apua tarvitsee harvoin. Kuopuskin on ikäisekseen omatoiminen ja ollut vauvasta asti helppo.
   
  #58
 9. very important baby

  very important baby Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  2 159
  Saadut tykkäykset:
  0
  elokúun alkupuolella.... Niin että ikäeroksi tulisi sitten 1v 1kk suurinpiirtein :heart:

  Toivon vaan että kaikki menee hyvin. Tämä tuntuu ainakin niin "oikealta" ja superonnellisia ollaan =)
   
  #59
 10. puolukka

  puolukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2005
  Viestejä:
  98
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä poikien ikäero on 1v2kk1päivä;) Tää on ollut meille hyvä ikäero. Alussa ekat 2-3kk oli aika rankkaa mutta nyt kun nuorin on 5kk alkaa arki jo hyvin sujumaan. Isoveli tykkää kovin pikkuvelistä. Isoveli tuo leluja,halaa ja "riehuu" pikkuveljelleen. Jos pikkunen itkee niin kyl veli ehtii ensin kuin äiti pikkusen lua;) Mut kyllä ne varmaan pian myös tappelevatkin.
   
  #60
 11. PikkuM

  PikkuM Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  0

  Meijän tytöillä on ikäeroa n.2v.7kk..aika rankkaa on välillä ollut, kun isommalla muutenkin uhma päällä, mutta eiköhän tää tästä.
   
  #61
 12. OnnellinenÄiti

  OnnellinenÄiti Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä tyttö nyt 1v3kk ja mulla oli kesällä kauhee vauvakuume,silti minä jarruttelin...nyt syksyllä iski jonkunasteinen masennus,mikä jo onneksi hellittämässä,mutta silti minä olen se joka jarruttaa vaikka haluaisin myös lapsellemme leikkikaveria. Tyttömme on ollut todella helppo tosin nyt alkaa olla jo aikalailla omaa tempperamenttia ilmassa ;) Mutta kysyisinkin,onko muilla äideillä ollu masennusta/uupumusta ennen toisen yrittämistä ja jos on onko uusinu raskausaikana? Pelottaa et mitä jos ei jaksakkaan kahen kanssa...kamalan ristiriitanen olo!!!Kertokaa kokemuksia!Kiitti!
   
  #62
 13. Jouskari-80

  Jouskari-80 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2005
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse kyselin täällä tätä samaa jokin kk sitten ja nyt ollaan sitten siinä tilanteessa että esikoisemme joka s.12/04 saa sitten ehkä pikkusisaren tai veljen ensi elo-syyskuussa jolloin ikäeroksi tulossa n.3v.ja 8kk...ikäero tuntui sopivalta ja sitten onneksi heti tärppäsi!Mikään kiire meillä ei ollut eikä sellaista varsinaista vauvakuumetta tullut niin kuin esikoisesta.Itseni tuntien tiesin että en halua lapsia ainakaan pienellä ikäerolla,halusin olla välissä töissä ja nauttia siitä yhdestä kerrallaan :heart: kuitenkin nyt esikoisen uhman ollessa päällä luulen että tällainen tasan 3v.ikäero voisi olla jopa hankalempi kuin kahden ihan vaippaikäisen-ainakin monet ovat niin sanoneet..toivon että meillä uhma on jo helpottanut ensi syksyyn mennessä ja esikosta olisi ennemmin "apua" kun on jo niin paljon vanhempi mutta aika näyttää!Toki olen myös varautunut että tappelevat keskenään!Mutta oppivatpa että asiat tulee jakaa ja on muitakin kuin se oma napa!
   
  #63
 14. florje

  florje Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2007
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä tyttöjen käero 4-vuotta ja voin sanoa ettei se liian iso ikäerokaan helppoa ole. Pitää totutella taas uudestaan yöheräilyihin ja syöttöihin kun olet saanut nukkua rauhassa yösi jo useamman vuoden... lisäksi se että esikko ei nukkunut enään päiväunia vaan sinulla oli hereillä jatkuvast joku lapsi. Yhdessä vaiheessa pikkusisko kävi "yöunille" kello kolme yöllä söi kuuden aikaan ja juuri kun puolen seitseman pintaan sain takaisin unille heräsi neljävuotias riekkumaan koko päiväksi, sitten taas valvot vauvan kanssa kolmeen yöllä ja heräät isosiskon kanssa kuuden pintaan... sitä sai itse nukkua kolme tuntia... ja mustasukkaisuus oli tosi suurta, pikkuprinsessa tiputettiin valtaistuimelta ryminällä alas eikä se helppoa ollut. meillä oli vielä ainut lapsenlapsi kummallekkin isovanhemmista ja muutenkin miehen suvun ainut tyttö (ed.30vuotta)Tällä hetkellä leikkivät ihan hyvin yhdessä.
   
  #64
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti