Koululaisen ruokailut

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mitä teillä koululaiset päivän aikana syö aamu, väli ja iltapalaksi? Syöttekö vapaapäivinäkin 2 lämmintä ateriaa? Ruoka-ajat? Minkä kokoisia annoksia? Ihan mielenkiinnosta kysyn. Ja vinkkejä kaipaan noihin aamu/ilta/välipaloihin, kun tuntuu että aina samaa leipä/kaakao, puuro, hedelmä juttua ja osa lapsista huonoja syömään kunnolla.
Kiitos
 
vierailija äiree
Hei,

Meillä syödään aamupalaksi vaihdellen puuroa, luonnonjugurttia mustikoilla, pähkinöillä ja hunajalla. Joskus aamupalalla myös viiliä tai täysjyvämuroja mehukeitolla. Aamulla juodaan maitoa ja vettä. Välipala vaihtelee ja on leipää, karjalanpiirakkaa, leipäjuustoa lämmitettynä hillon kera, hedelmiä, aikataulun salliessa myös esim. banaailettuja pakastemarjojen kanssa, uppoaa kuin häkä.. Saatan joskus paloa valmiiksi esim. porkkanaa. Meillä tehdään koululaisen välipala aamulla valmiiksi jääkaappiin, niin on sitten helppo ottaa kaapista. Syömme myös viikonloppuisin kaksi lämmintä ateriaa ja yleensä toinen on jokin edelliseltä päivältä jäänyttä, niin ei mene päivät hellan ääressä seisoskellessa. Iltapalalla on muuten puuroa, paitsi perjantaisin lapset saavat itse päättä iltapalan. Silloin voi olla esim. pizzaa, tortilloita, pannukakkua tai mitä nyt mieleen juolahtaa ;). Pyritään arki pitämään hyvin säännöllisenä ja terveellisenä. Käytössä ei ole karkkipäivää, vaan siitä voi nauttia hyvillä mielin silloin tällöin.
 
vierailija
Koululaiset syö aamupalaksi leipää, maitoa, hedelmää, rahkaa, marjoja, mitä milloinkin kaapista löytyy.
Kouluruoka tietty koulussa.
Iltapäivän välipala hyvin samanlainen kuin aamupala.
Päivällinen kotiruokaa klo 17-18.
Iltapalalla taas leipää, rahkaa, jne ...
 
vierailija
Jatkan vielä, meillä koululaisten annokset on hirmuisia. Sellasia isoja työmiehen annoksia. Ja kaikki ovat laiheliinejä. Yhden painonkehitystä tarkkailtiin kun venyi murrosiän alkaessa pituutta niin paljon, että paino ei pysynyt perässä. Mies on todella pitkä, joten tuo lienee tullut geeneissä.
 
vierailija
Leipäjuustoa voi syödä hyvin ilman hilloa. Turha lapsia on opettaa makealle silooinkin kun ruoka ei sitä mitenkään vaadi. Luomuviili on hyvä annos välipalaa myös eikä se lämmin ruoka ole itsetarkoitus. Mitään korvikkeita sellaiselle ei kannata lapsille(kaan) antaa. Varottava esimerkki:
"Minulla oli cu tasapainossa pitkään, jopa niin että 2002 - 2004 ei ollut mitään lääkitystä, Asacolitkin tauolla. Töissä söin vuosikausia luonaaksi ruispaloja ja teetä. Sitten kesällä 2004 kyllästyin teen juontiin ja otin leipien huuhteluksi "Kuuma kuppi" pussikeittoja. Voe mikä moka. Kaksi kuukautta ko evästä ja tärähti niin ankara relapsi päälle, ettei parane kuin leikkaamalla. Vasta tuon onnettomuuden jälkeen luin tuoteselosteen ja liityin cro-con keskustelupalstalle, josta sain asiallista tietoa, mutta heräsin liian myöhään. Pussikeitoissahan on lisä- ja säilöntäaineita niin paljon, ettei niiden nautiskelijan ruumiskaan mätäne koskaan. Kyllä nyt harmittaa moinen moka". - 10.3.2006
 
vierailija
Meillä syödään kaksi lämmintä ateriaa joka päivä (koulupäivinä toinen siis koulussa).

Aamulla neljänviljanpuuro+marjoja+raejuustoa.

Välipalana usein uunimunakas (johon laitetaan, mitä jääkaapista löytyy. Esim. kinkkua, nokkosta, pinaattia, paprikaa, aurinkokuivattuatomaattia.) Joskus pinaattilättyjä puolukkahillon (itsekerätyt puolukat, joten sokeria ei ole paljoa) kanssa. Myös uunissa tehdyt lämpimät voileivät ovat käteviä kun niihin saa laitettua mitä tahansa kaapista.
Jos on jokin erikoispäivä (Runeberg, Laskiais tms) niin leivon asiaankuuluvat leivonnaiset.

Lämmin ruoka on ihan tavallista kotiruokaa, esim. kanapyöryköitä, uunilohta.

Iltapalana on usein rahkaa marjoilla tai ananaksella.

Paljon koululaiset syövät, mutta ovat silti hoikkia.
(Olen kotiäiti, joten minulla on aikaa tehdä ruokaa/välipalaa.)
 

Yhteistyössä