Kuinka kauan aikaa menee lapsen vammaistukihakemuksen käsittelyssä?

  • Viestiketjun aloittaja odottavan aika käy pitkäks
  • Ensimmäinen viesti
odottavan aika käy pitkäks
Olen jo ties kuinka kauan aikaa sitten laittanut hakemuksen menemään. Kelan omilla sivuillani ei ole mitään mainintaa mistään hakemuksesta, vaikka laitoin samaan kuoreen myös matkakorvaushakemuksen.
Vai näkyisivätkö tiedot vain lapsen omilla pankkitunnuksilla, mikäli hänellä sellaiset olisi?

Epätietoisuudessa on niin kurja olla, kun ei teidä saadaanko myöntävä vai kieltävä päätös. :mad:
 
a.p.
[QUOTE="vieras";26005786]Näppärästi menee puolivuotta ja päätös tehdään väärin. Sitten valittamaan ja se kestää puolitoista vuotta.
Näin meillä tällä hetkellä.[/QUOTE]

Voih! Vähänkö ehtii siis palaa rahaa lapsen hoitamisesta aiheutuviin kuluihin. Perk.
 
hakija
Meillä saatiin juuri tuen jatkohakemuksesta päätös . Tällä kertaa jatkotuen käsittelyyn meni 9 viikkoa. Yhden kerran tullut kuukaudessa mutta pääsääntöisesti aina mennyt 2kk.
Kannattaa soittaa välillä kelaa ja tiedustella hakemuksen tilaa niin saattavat silloin kiirehtiä hakemusta. Minäkin viimeksi soitin useamman kerran mutta sen 9 viikoa kesti vaikka aina sanottiin, että kiirehditty on. :(
Toisaalta, jos tuki myönnetään niin takautuvasti saa jokaiselta kuukaudelta maksun. Käsittelyajalta myös. Jos ei myönnetä, niin lapsi ei ole oikeutettu tukeen. so simple!
 
Omilla tunnuksillasi näet vain omat tietosi. Nyt on ruuhka-aika menossa, joten kaikilla hakemuksilla kestää. Soittamalla saa vammaistukiasioissa apua, mutta matkahakemukset eivät näy niin kuin muut hakemukset, joten niitä joutuu odottamaan postin mukana.
 
"kaisu"
Me saadaan alinta tukea ja meillä lievästi kehitysvammainen lapsi. syytä tutkitaan vielä mistä tää johtuu. ei ole synnynnäistä. 8vk meni ennen kun päätös tuli kelalta.
 
Meillä meni viimeksi pari kuukautta. Ensin kuukausi, että käsiteltiin Kelassa ja sitten toinen kuukausi asiantuntijalääkärillä.

Nyt pitäisi yrittää tuohon tukeen korotusta ja toisen lapsen tuesta pitäisi tehdä jatkohakemus.
 
"tiipii"
Meillä tuli mielestäni aika nopeasti päätös, astmalapsen tuesta ja yllätyin, kun saatiinkin takautuvasti monelta kuulta tukea, vaikka luulin, että vain siitä haetulta kuulta alkaen!
 

Yhteistyössä