Kuinka nopeasti RoundUp "imeytyy"?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Tyhmä kysymys mut kysyn, 09.07.2017.

 1. Siis pitäs myrkytellä rikkaruohoja, mut "ehtiikö" vielä tähään, kun ylihuomiseksi luvattu kovaa sadetta...? Eli meneekö ihan hukkaan koko myrkky, jos sade huuhtoo sen ylihuomenna pois? Tai kuinka monta päivää sit pitäs olla poutaa, että se ehtii vaikuttaa... Mut tänä kesänä ei paljon sateen rakoja ole, että jos meinaa saada nuo rikkakasvit hävitettyä, niin on pakko laittaa jossain välissä...
   
  • En tykkää En tykkää x 1
  • List
  #1
 2. vierailijakjk

  vierailijakjk Vieras

  älä käytä rounduppia jos mielit että pihasi maaperä ei vuosien saatossa köyhdy ja kuole kokonaan :--)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #2
 3. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  4 787
  Saadut tykkäykset:
  662
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Tyypillistä palstaa. Kysymykseen ei saa vastausta, mutta tullaan kyllä selittämään jotain ihan muuta... :whistle: No, mutta tervetuloa sitten meille vaan kitkemään kaikki, jotka myrkkyjä vastustaa! ;) Voin kertoa, että aika äkkiä tulee myrkkyä ikävä, kun tuolta piukkaan junttaantuneelta hiekkaalueelta nypitte rikat paljain käsin. Samaten nuo ojanpenkat, missä on pujoa, timoteitä, nokkosta, heinää ja kaikkee muuta. Mut hei, ei sitä ole kun muutama sata neliöö, että pikkuhomma. Kyl mä kaffeet keitän palkaks. Ja jos oiken hyvin hoidatte homman, niin voitte saada pullaakin. (y)
   
  #4
 5. Asiankannattaja

  Asiankannattaja Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  27 854
  Saadut tykkäykset:
  4 228
  Kyllä sinä pujon nyhdät nopeammin kuin rounduppaat.
  (Muista käyttää hansikkaita)
  Vastaus kysymykseesi on, että parin päivän päästä tiedossa oleva ei huuhtele rounduppia enää mihinkään ja vaikka levittäisit sitä kaatosateella niin se toimii silti.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  2h ennen sadetta kun ruiskuttaa niin imeytyy. purkin, ainakin joidenkin roudup purnukoiden kyljessä 2h
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Piilomainontaahan tämä on, mut ennen mitään ruiskutuksia sun täytyy tietää, mikä on etäisyys vesistöön yms. Erilaisia suihkepullojakin on, mutta ne kyllä löytyy netistä. Ihan surutta ja huolettako oman pihasi kastemadot, pölyttäjät ja pohjaveden aiot pilata :eek:o_O
  http://kasvinsuojelu.berner.fi/site...les/attachments/roundup_ace-16997clpfi-fi.pdf

  Käyttöturvallisuustiedote on kyllä täysin väärä nimitys myrkylle, joka on aiheuttanut syöpää ja aiheuttaa edelleen vielä pitkään:confused::sick:
  Niiden kohdalla kun turvallisuus menee miinuksen puolelle(y)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Huomasithan pakkausselosteessa tekstin:
  "Käyttö leipäviljoilla ja siemenviljoilla ennen puintia on kielletty. Puutarhakasvien rivivälien ruiskuttaminen on sallittu ainoastaan erikoisruiskulla siten, että tuulikulkeuma viljelykasveihin pystytään estämään kokonaan. Sivelymenetelmää ei saa käyttää vadelma- ja mesimarjaviljelyksillä eikä rönsyjen poistamiseen mansikkaviljelyksiltä. Marjastus ja sienestys on kielletty lehvästöruiskutusalueella käsittelystä vuoden loppuun. Käsiteltyjä viljan olkia ei saa käyttää eläinten rehuksi. Resistenssin hallinta: Valmisteen tehoaine glyfosaatti kuuluu vaikutustavaltaan HRAC-ryhmään G (aminohapposynteesin estäjä). Kestävien rikkakasvikantojen syntymisen estämiseksi vaikutustavaltaan samaan ryhmään kuuluvia valmisteita ei tule käyttää samalla lohkolla useana peräkkäisenä vuotena."

  Kokeile ensin ruiskuttaa kaivovedellä, jos sitä entistä myrkkyä on siinä sopivasti, tulee halvemmaksikin:sneaky:
   
  #8
 9. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  4 787
  Saadut tykkäykset:
  662
  Hoida vaan itse puutarhasi. Niin minäkin teen, aika paljon enemmän kuin "muutama sata neliötä" ja ihan hyvin onnistuu ilman rikkaruohomyrkkyjä. Homman juju on siinä, ettei koskaan pidä päästää tilannetta sellaiseksi, että nuo rikat pääsevät valtaamaan alueen. Eli "varhainen puuttuminen" tepsii ;). Eikä aina tarvitse käsin nyppiä, harat on keksitty ja katteita kannattaa käyttää.
  Ne pujot, timotei ja nokkoset kannattaa ajaa alas siimaleikkurilla, jos paljasta haluat, polta sen jälkeen nousevat versot muutaman kerran kaasupolttimella.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #9
 10. m1es

  m1es Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2014
  Viestejä:
  4 787
  Saadut tykkäykset:
  662
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Kaikkein helpointa on peittää ne pahimmat paikat mustlla muovilla. Neliönmuotoiset ovat kätevimpiä. Kiviä ympärille, niin ei valo pääse . Parin vuoden kuluttua alla on oikein muhevaa maata(y)
  Voi olla, että aikaisemminkin, mutta silmä kyllä tottuu niihin nopeasti.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Puutarhasi pahinta rikkaruohoa et vain ole saanut kitketttyä: itseäsi. Kokeilepas tuota RoundUpia, josko tehoaisi. Jos ei, niin takuu varma niksi on valella hävitettävä rikkakasvi bensiinillä ja tuikata tulta persiille!
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Se sitoutuu voimakkaasti maahan, sanottiin muistaakseni tuossa dokumentissa:
  "Glyfosaatti on maanviljelijöiden eniten käyttämä rikkakasvien torjunta-aine. Nyt sen yhteydessä varoitetaan syöpäriskistä. Sekä käytön että elintarvikkeiden glyfosaattijäämien valvonta on Suomessa luvattoman heikkoa."
  Näkyy arenalla
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  No, lopettakaa nyt tuo kohkotus... :LOL: Meni jo, enkä mä sitä mihinkään viljelyksille ruiskuttanu, vaan ihan muille viheralueille ja pihaan hiekka-alueille, missä niitä rikkona on. Joten ei syöpäriskiä, koska en ole vielä niin köyhä sentään, että niitä kiviä pitää syödä. Ja tuosta maan köyhtymisestä... Mun puolesta sais köyhtyäkin niin paljon, ettei edes rikkaruohot viihtyis. :D

  T: ap
   
  #15
 16. viisikymppinen isoäiti

  viisikymppinen isoäiti Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2012
  Viestejä:
  18 964
  Saadut tykkäykset:
  741
  Muutama tunti sateetonta aikaa riittää
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Kannattaa lukea ohjeet pakkauksesta niin ei tarvi täällä kuunnella neuvoja mitä et halua
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  :D
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos sitä vastausta vielä kaipaillaan: aineen pitää kuivua/imeytyä ja sen jälkeen saa tulla vettä vaikka monsuunin mitoissa.
  Aine vaikuttaa imeytymällä kasviin ja tappamalla sen juuristosta alkaen.

  Suosittelen kyllä miettimään onko sen käyttö pakollista, koska on saman tyyppinen aine kuin "Agentti Oranssi". Ja saman valmistajankin muistaakseni. (Ja "kasvin suojelussa" liikkuu niin isot rahat, että salaliitto teorioita on tästäkin tullut kuultua)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #19
 20. Määitte

  Määitte Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  31
  Itsekkin teen täsmähävitystyötö Roundupilla Japanintatar- nimiselle kasville. Mulle vastikään selvisi, että se on ehdokas kielletyille vieraslajeille.
  Eli nyhdin/kaivoin kaikki pois mitä sain, uudet tulokkaat katkaisen juuresta ja suihketta päälle. Vahvaan juureenkin löin lapiolla viiltoja, suihketta perään. Luuletteko että tehoaa? Mustaa muovia ei voi alueelle laittaa.
   
  #20
 21. viljelijä

  viljelijä Vieras

  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  ei toimi muuta kuin vihreisiin kasvustoihin, opetettiin kemiran suunnittelemilla kursseilla. Maan kyllä pilasit pitkiksi ajoiksi eteenpäin.
   
  #22
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  Niin miten se pilaa maan? Olen useampana vuonna myrkytellyt RounUpilla ja aina ne rikat vaan kasvaa samaan paikkaan takaisin.... Ja jopa jo saman kesän aikana tulee uusia, jos kovin aikaisin myrkyttää. Ja mitä sen maan "köyhtymisen" tai pilaantumisen on väliä, jos siinä kohtaa ei kerran saa kasvaa edes niitä rikkoja, niin sillon siinä ei varmaan ole tarkoitus kasvaa mitään muutakaan, kuten esim. hiekka-alueilla.
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

 25. Määitte

  Määitte Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  31
  Höpsistä mitään pilasin. Ei kai nyt sentään silloin tällöin suihkutettu n. 50 centin kokoinen täsmäsuihke suoraan kasviin koko maaperää pilaa :sneaky:. No, ei ainakaan "pilannut" Japanintatarta, uusia versoja nousee silti. Eli edelleen kitkemistä ja täsmäsuihketta...
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti