Kun teini ei mene kouluun, mitä tekIsit?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Vietas, 04.02.2013.

 1. Vietas

  Vietas Vieras

  15v. Ja tätä tapahtuu pari-kolme kertaa kuukaudessa.
  Mistään kiusaamisesta tms. ei ole kyse, toisina aamuina ei vaan laiskuuttaan jaksa lähteä kun valvoo yömyöhään. Väkisinkään en isoa äijää sinne saa raahattua.
  Wilmaan laitan luvattomaksi, selvittäköön itse. Loppuviikolla mene palaveeraamaan luokanvalvojan ja kuraattorin kanssa.
  Kuukausirahaa on turha odotella kun ei hoida omia hommiaan sovitusti.
  Mitä sinä tekisit?
   
  #1
 2. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Ilmoittaisin köllille että nyt loppu makkoominen. Ei mitään et saa kuukausirahaa-uhkailua, vaan kertakaikkiaan kouluun ON mentävä, joko kotoa tai sitten jostain muualta. Onhan niitä paikkoja :)
   
  #2
 3. Niin että...

  Niin että... Vieras

 4. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Laittaisin sen illalla aikaisemmin nukkumaan. Mitä tekee iltaisin? Jos pelaa, niin pelivehkeet pois klo 20, iltapalatarjoilu päättyy klo 21. Juttelisin illalla sen kanssa mukavia, pitäisin iltarukouksen yhdessä, kertoisin esim jotain lapsuusmuistoja hänestä tai vaikka mummista. Valot pois klo 22 ja istuisin vaikka ovensuuhun lukemaan kirjaa ja vahtimaan että pysyy sängyssä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #4
 5. "..."

  "..." Vieras

  Kuukausirahan menetys ön hyvä.
  Sopisin opettajien kanssa, että poika tekee tasantarkkaan samat hommat kuin kaverit on tehny koulussa. Ja sitten käy tarkistuttamassa opettajilla.
  Veikkaan, että muutaman kerran ku istuu koulutehtävien kanssa kotona, rupeaa kouluunmeno maistumaan.
   
  #5
 6. "himpula"

  "himpula" Vieras

  pari kolme kertaa kuussa ei vielä ole kamalan paljon. onhan se peruskoulu aika tylsää puurtamista, peruskoulun jälkeen itseltäni jäi moneksi vuodeksi opinnot, koska inhosin koulussa oloa koko ylä-asteen ajan. se vei kaikki opiskelu haluni.

  että ymmärrän teiniä hyvin,ei mua sais menee enään mihinkään ylä-asteelle vaikka maksais miljoonan.

  mutta kun asiaa katsoo aikuisen näkökulmasta niin se on totta että hän käy koulua itseään varten, ja se pitäisi hoitaa hyvin.

  onko hänellä tulevaisuuden haaveita? voisithan kokeilla keskustella siitä että muutaman vuoden päästä hänen pitäs elättää ittensä,että tykkääkö hän jos kitkuttaa pikkurahoilla elämässään laskien joka centin, vai haluaako kenties että sitä massiii on käytössä niin että vo iostella kaikennäköistä
   
  #6
 7. ............

  ............ Vieras

  Ihan niin kuin sinäkin. Ehkä juttelisin vielä opettajan kanssa, jolla on kokemusta lintsareista ja kikkakakkosia antaa vinkiksi.
   
  #7
 8. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [​IMG]mieluiten solkipäällä
   
  #8
 9. "..."

  "..." Vieras

  Sama ongelma, ysiluokkalainen poika kyseessä. Menen aamulla aikaisin töihin (puoli kuusi) ja meilläkin poika lintsaa sillointällöin ihan laiskuuttaan, kun yksin kotiin jää. On istunut jälki-istunnossa, on palaveerattu opettajan/kuraattorin kanssa, mikään ei vaan tunnu auttavan.Kotiarestissakin on ollut ym. ja keskustelee kyllä asiasta niin minun kuin opettajienkin kanssa: ei vaan jaksa aina.........ärsyttää.
   
  #9
 10. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Mikä on se syy että valvoo? Ottaisin sen syyn pois. Pelit, telkkari, mikä vain. Kännykänkin voi isolta jätkältä ottaa pitoon jos oikein närää.
   
  #10
 11. "poikia3"

  "poikia3" Vieras

  Mulla on joustava työaika - joten taitaisin viedä sen teinin kouluun - väkisin.
   
  #11
 12. "vieras"

  "vieras" Vieras

  maanitellen...vaan pari kertaa kuukaudesta poissa? jos lähtisin purkamaan asiaa niin pitäs tietää enemmän... mutta kuitenkin käy?
   
  #12
 13. astrolabe

  astrolabe Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2011
  Viestejä:
  19 681
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sanoisin, että annan lapsen huostaan, jos ei muuta tapojaan.
   
  #13
 14. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Voi kyynel näitä kommetteja tässä ketjussa :LOL: monellako teillä on teini-ikäisiä omia tai mitään omakohtaista kokemusta teineistä???
  Laittaisin aikaisemmin nukkumaan :LOL: just joo :O
   
  #14
 15. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Puhelin ja kaikki etuudet pois ts. koulunkäynti sidonnaiseksi. Nuorisoneuvola tms. paikkakunnallasi toimiva yksikkö mukaan nuorta tukemaan.. Ja jos ei sillä onnistu niin sitte johonki laitoksee tavoille oppimaan.
   
  #15
 16. Feinidurt

  Feinidurt Vieras

  Kuinka hyvin hän pärjää koulussa?
   
  #16
 17. Tallu -

  Tallu - Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2004
  Viestejä:
  31 126
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eihän tuo nyt kovin huolestuttavaa ole, jos lintsaus on pari-kolme kertaa kuussa. Mutta väärin sekin, joten ihan oikein on puuttua. Meillä mietittäisiin asiaa perhepalaverissa ja kuten joku aiemminkin jo kommentoi, että itseään vartenhan poika koulua käy, eli syita ja seurauksia pohdittaisiin yhdessä. Esikoinen on nyt lukiossa, jossa kolmesta myöhästymisestä tulee yksi poissaolo tunnilta ja nämä taas alentavat ko. aineesta saatavaa arvosanaa. Hyvät arvosanat taas ovat tärkeitä jatko-opintoja ajatellen. Tätä kautta asiaa voisi lähteä avaamaan ja sitten tietysti joku palkinto odottamaan keväälle, mikä se nyt pojan mielestä olisikin, kun on mahdollisimman vähän poissaoloja. Rahan perään nuo ymmärtävät aika hyvin, eli itse voisin tehdä niinkin, että kuukausiraha säilyy, mutta jokaisesta poissaolosta nuori on vanhemmilleen jonkin summan velkaa, tai sitten se pidätetään seuraavan kuun kuukausirahasta eli ihan kuten työpaikoillakin, luvattomista poissaoloista joutuu kantamaan seuraukset.

  Eli kannustamista hyvään käytökseen, tässä tapauksessa lintsaamattomuuteen eikä rangaistuksia jakelemalla lintsaamisesta.
   
  #17
 18. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Koulu voi tehdä lastensuojeluilmoituksen jos lapsi lintsaa koulusta. Oisko se hyvä?Havahtuis?
   
  #18
 19. Sompio

  Sompio Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  5 836
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ota yhteyttä oman kuntasi etsivään nuorisotyöhön, jos sieltä saisit apua.
   
  #19
 20. Älä anna sen nukkua aamulla, jos oot kotona niin käyt herättelemässä koko ajan. Jos et oo kotona niin soitat sille jatkuvasti ja varmistat ettei saa nukuttua. Kyllä se varmaan menee kouluun kun ei saa nukuttua, ja sitten menee automaatisesti aiemmin nukkumaan kun huomaa miten paljon väsyttää.
   
  #20
 21. -minä

  -minä Vieras

  [QUOTE="vieras";27995298]Puhelin ja kaikki etuudet pois ts. koulunkäynti sidonnaiseksi. Nuorisoneuvola tms. paikkakunnallasi toimiva yksikkö mukaan nuorta tukemaan.. Ja jos ei sillä onnistu niin sitte johonki laitoksee tavoille oppimaan.[/QUOTE]

  Laitoksia pitäisi lisätä rutkasti, jos kaikki satunnaisesti lintsaavat niihin sijoitettaisiin.kyllävain vanhempien itse pitäisi lapsensa kasvattaa ja lapsensa kouluun saada. Kuraattori tai nuorisoneuvola on ensimmäiset kohteet, joista kannattaa apua pyytää.

  Tottaa puhuakseni omalaitoksessa koulua käyvä lapseni vasta laitoksessa jätti kouluun menemättä eli ei niissäkään nuoret autuaita ole.

  Mun mielestä keskustelu on ensisijainen keino saada toinen ymmärtämään kouluun menon tärkeys. Seuraavana tulevatrajat eli edelleen vanhemmat valvovat kotiintuloajoista sekä nukkumaanmenoajoista yms.
   
  #21
 22. Seiskaluokkalainen poikani on muutaman kerran jättänyt menemättä 8-9 tunnille ja itse olen puuttunut tähän niin, että merkkaan ne Wilmaan luvattomaksi poissaoloksi -> jälki-istuntoa ja lisäksi pojalta lähti tietokone pois kunnes hommat alkavat sujua. Lisäksi olemme jutelleet, jutelleet ja vielä kerran jutelleet.
  Olen kuitenkin sanonut, että koulu on hänen velvollisuutensa kuten työt meillä vanhemmilla ja mikäli hän ei velvollisuuksiaan hoida, emme anna hänelle mitään ylimääräistä (kuten tietokone ja netti kännykkään). Viikkorahaa hän saa niiltä päiviltä kun merkintöjä Wilmassa ei ole (tekemättömiä läksyjä tai myöhästymisiä).
   
  #22
 23. "vieras"

  "vieras" Vieras

  en usko että kaiken sanoit vanhemmille vaikka kuinka primuin koti?
   
  #23
 24. Tepadj

  Tepadj Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2010
  Viestejä:
  11 632
  Saadut tykkäykset:
  70
  [QUOTE="vieras";27992305]Laittaisin sen illalla aikaisemmin nukkumaan. Mitä tekee iltaisin? Jos pelaa, niin pelivehkeet pois klo 20, iltapalatarjoilu päättyy klo 21. Juttelisin illalla sen kanssa mukavia, pitäisin iltarukouksen yhdessä, kertoisin esim jotain lapsuusmuistoja hänestä tai vaikka mummista. Valot pois klo 22 ja istuisin vaikka ovensuuhun lukemaan kirjaa ja vahtimaan että pysyy sängyssä.[/QUOTE]

  Ei jumankauta mitä paskaa :LOL:
   
  #24
 25. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Tietokoneet, kännykkä, tv pois teinin huoneesta. Ei siellä ilman viihdettä jaksa valvoa yömyöhään.
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti