Kutsuuko sukukaisenne exäsi kaikkiin juhliin?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 19.05.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Minkälaisia käytäntöjä teillä itsellänne ja sukalaisillanne on? Kutsutaanko exäsi kaikkiin juhliin?
  Nipotanko minä, vai miksi en enyt ymmärrä, että minun sukulaiset kutsuvt exäni edelleen kakkiin juhliin. Nyt on tulossa kahdet lakkiaiset, joihin molempiin tämä on kutsuttu. Sukulaiset tietää, että välimme ovat huonot ja minulla on uusi kumppani. Ex ei ole kummankaan lapsen kummi edes.

  Harmittaa. Ainut siskon lapsi saa lakin ja en voi mennä juhliin ilman että tarvitsee jännittää, että ex saa jonkun kohtauksen siellä, koska ei ole pystynyt aiemminkaan hillitsemään itseään.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Aika jännä jos saa kohtauksia toisten juhlissa niin edelleen kutsutaan mukaan?
   
  #2
 3. Zariza

  Zariza Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Viestejä:
  1 686
  Saadut tykkäykset:
  179
  Aika epätavallista. Asutteko jossain pikkukylässä, jossa exäsi on kylän ainoan yrityksen omistaja, kylän rikkaimmasta suvusta ja varmasti rikkain poikamies? Voisin kuvitella tälläistä tapahtuvan jossain vanhassa suomi-filmissä, tai jonkin pienen tuppukylän "seurapiiri"elämässä. Kaikki kylällä tahtoo osoittaa olevansa sen tyypin kaveri ja nuolevat maireana kilpaa sen p--ttä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei asuta ja ei ole rikas pääpohatta :)
  Olimme 16 vuotta yhdessä, ja luonnollisesti olimme pariskuntana tekemisissä sukulaisten ja ystävien kanssa.

  Erosta on kuitenkin jo 2,5 vuotta aikaa ja hän on jatkanut yhteyden pitämistä sukulaisteni ja ystävieni kanssa.
  On katkera erosta ja ei niin kauniisti minusta puhu. En halua hänelle muuta kuin että löytäisi vaikka uuden kumppanin ja olisi onnellinen.

  Hänellä ei paljon omia sukulaisia ja ystäviä ole. Melkein kaikki tuttavat tulivat minun kautta.

  Ei siinä mitään, jos olisi osannut erota nätisti, mutta mm. haukkui minut lastemme kuullen ja käyttäytyi niin, että lapsemme pelkäävät ja jännittävät meidän kohtaamistamme. Kaikki tietävät tämän.

  Mietin vain, että itsellä ei tulisi mieleenkään kutsua ystävieni ja sukulaisteni exiä juhliin, (jos eivät siis olisi kummeja). Olisihan se outoa, jos juhlissa olisi uudet ja exät. En tiedä.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Ymmärtäisin exän kutsumisen juhliin, mikäli välinne olisi hyvät ja mutkattomat. Mutta nythän on ongelmana ystäväsi ja sukulaisesi, jotka haluavat kutsua huonosti käyttäytyvän ihmisen paikalle. Tätä ihmettelen kyllä. Millä he mahtavat perustella asiaa, kun ei sukulaissuhdettakaan ole.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Tätä juuri ihmettelen. Aivan kuin he eivät ymmärtäisi, että olemme eronneet. Mietin, että olenko minä tässä se nipo, joka ei ymmärrä asiaa? Saavathan he olla tekemisissä hänen kanssaan, mutta se että me emme tule toimeen, niin kenen etu se on kutsua molemmat yhteisiin juhliin? Kaikki tulevat vain vaivaantuneeksi.
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Tämäpä juuri. Juhlat eivät kaipaa ylimääräisiä jännitteitä tai räjähdyspaineita, vai onko teidän juhlissa ollut sellainen muutoin tapana? Sanoisin tuossa tilanteessa asiasta oman mielipiteeni ja ottaisin sen riskin, että olisin sitten itse pois juhlista. Voihan juhlasankarin luona käydä muistamassa kun muut ovat menneet. Nämä ovat kurjia tilanteita mitkä sisältävät kipeidenkin valintojen tekemisiä. Toivottavasti pääset juhlistamaan siskon lasta hyvillä mielin.
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Toisaalta ei ole normaalia, jos kaksi ihmistä eivät voi viettää aikaa samassa tilassa tai samoissa juhlissa ilman konfliktia. Seuraavana päivänä eron jälkeen ja ehkä vielä sitä seuraavalla viikollakin asian ymmärtäisi, mutta jos on 2,5 vuotta kulunut, niin sitten tilanne on eri.

  Juhlakutsut tehdään sillä perusteella halutaanko kutsuttu paikalle ja oletetaan, että aikuiset ihmiset osaavat käyttäytyä.
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Kysymys olikin, että kutsuuko sukulaisenne tai ystävävänne juhliin myös exänne?

  Tässä tapauksesaa kyse ei ole siitä, ettenkö minä osaisi käyttäytyä. Nämä kyseiset juhlanjärjestäjät tietävät, ettemme tule toimeen, ja että ex on käyttäytynyt kyseenalaisesti, ja että lapsemme jännittävät tilanteita joissa olemme yhdessä.

  Jos menemme juhliin yhtäaikaa, tilanteesta ei nauti juhlakalu, lapset emmekä mekään. Siksi mietinkin, että viisainta on olla itse pois. Antaa exän mennä juhlimaan lasten kanssa minun sukulaisteni luo.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Kuten ei ole mielestäni normaalia sekään, että kutsumalla lutsutaan paikalle ihminen, jonka läsnäolo luo ylimääräistä latausta. Ja - apn kertoman mukaan aikaisemmat juhlat ovat olleet hyvin vaivaannuttavia ja ilmeisesti myös yhteisille lapsille turhan jännittäviä, niin todellakin kutsujilla on oma vastuunsa juhlatunnelman luomisesta.

  Muutoinhan tilanne on aivan eri jos molemmat osapuolet osaavat käyttäytyä tilanteessa aikuisina.
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  Koska kutsujat kuitenkin edelleen kutsuvat sen exän, voisi kuvitella että ap:n näkemys ei ole ainoa oikea. Ehkä kaikilla muilla onkin ollut kivaa ja kukaan ei ole ollut vaivaantunut.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyseessä on nyt ensimmäiset isommat juhlat. Synttäreillä olemme käyneet eri aikoina.
  Lähinnä nyt ajattelin tai ihmettelin että onko tämmöinen käytäntö hyvinkin yleistä, että vaikka olette eronneet ja ex ei ole kummi-tai sukulaissuhteessa, niin hänet edelleen kutsutaan kaikkiin juhliin aivan kuin ennenkin? Itse en kutsuisi ystävieni exiä, ja varsinkaan jos ystävälläni olisi uusi kumppani.
   
  #12
 13. vierailijar

  vierailijar Vieras

  Me käymme miehen kanssa hänen entisen vaimonsa veljentyttären synttäreillä. Yleensä ollaan oltu eri aikoihin, mutta viimeksi satuttiin olla paikalla osittain yhtä aikaa. Hienosti vain oltiin puhumatta toisillemme. Miehen ex-anoppi kyllä tuli juttelemaan meille ja pyysi kyläilemään. :D
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei kai tähän mitään yleissääntöä ole. Joskus se ex on läheinen ja joskus ei. Tässäkin tapauksessa olitte 16 vuotta yhdessä ja sitten 2,5 vuotta erossa. Se ex on siis käytännössä koko sen ylioppilaan eliniän ollut sille sukua. Sehän sen ratkaisee kutsutaanko sitä juhliin.
   
  #14
 15. NewYork

  NewYork Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2010
  Viestejä:
  1 196
  Saadut tykkäykset:
  28
  Kai ne ajattelee, et ois hyvä kutsua juhlakalun *serkkujen* vanhemmat eli tätä kautta sukua, vaikka exä onkin. Ei kannata pingottaa, sisään ja ulos. Ei tarvitse koko päivää olla jos ei pysty sietää ihmisiä.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyllä kutsutaan, kun molemmat ihmiset on läheisiä, tämä ei-sukulainen (nainen) jopa läheisempi kuin se eronnut sukulaismies. En tiedä mitä tämä mies asiasta tykkää, tai ehkä hänen uusi kumppaninsa ei pidä järjestelystä, mutta en voi sille mitään. Ei 30 vuotta pyyhitä pois noin vain, tämä "ex" jää meidän suvun elämään, koska tiukasti siihen kuuluu.
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei ole kutsuttu muittenkaan sukulaisten exiä. Esim. lapsen äidin veljillä on uudet kumppanit. Tällä logiikalla kaikkien ex vaimojenkin pitäisi olla juhlissa.
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Kutsuu aina ja ihan kaikkiin juhliin. Siis niin joka ikinen kerta.
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  Eikö heillä siis ole lapsia? Siis onko ainoa lapsia saanut exä juuri sinun exä, joka vaan ja ainoastaan kutsutaan? Ehkä muut exät ovat kohteliaasti väistäneet juhlat kieltäytymällä.. Sun logiikka ajaa vainoharhaista ajatusmaailmaa.
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

  On lapsia. Veljillä ex vaimojen kanssa. Tiedän, että heitä ei kutsuta.

  Mutta kuten sanottu, erostamme on 2.5 vuotta aikaa. Ja kysymys olikin, miten yleinen käytäntö tämä on muilla? Kun en kyseiseen ilmiöön ole joutunut törmäämään. Mutta tämän palstan perusteella siis on aivan normaalia kutsua ja sillä hyvä.
   
  #20
 21. .....

  ..... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2015
  Viestejä:
  19 917
  Saadut tykkäykset:
  4 340
  No aika outoa.
  Etenkin oman siskon taholta.
  Ei tulisi itselleni mieleenkään, jos sisaruksella olisi tuollainen tilanne.
   
  #21
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti