Kuuluuko avokadosta syödä myös tuo vihreä sisusosa?

  • Viestiketjun aloittaja Ekaa kertaa
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Parhaassa vaiheessa olevassa hedelmässä on kohtuu paljon vihreää ja se keltainen osa on raikkaan keltainen. Sitten kun on ylikypsä, niin vihreys vähenee ja sisäosasta tulee "eltaantunut" sekä väriltään että maultaan. Avokadon sopiva kypsyys testataan painamalla lähinnä ohuemmasta päästä. Huteja ei silti voi välttää, koska välillä hedelmiä on kolhittu, säilytetty kaupassa liian kauan (alkavat mätänemään lämpimässä kypsytettäessä tai ovat kuivahtaneet) tai ovat sattumalta liian "kuituisia".
 
"vieras"
Avokado on sopivan kypsää silloin kun sen saa haarukalla aika helposti sutattua. Hieman liian raakanakin se on syötävää. Silloin, jos on pikkaisen liian aikaisin avannut hedelmän, niin leikkaa vaikka ohuiksi viipaleiksi ja puristaa vähän sitruunaa päälle.