Kuunteliko kukaan aamulla novaa (sikainfluenssarokote & kaihi)?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Vilma vasikka, 06.09.2010.

 1. Vilma vasikka

  Vilma vasikka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2010
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mies vaan sanoi kuunnelleensa, kun radiossa oli ollut puhetta lasten kaihin lisääntymisestä, eli niillä lapsilla joiden äidit otti rokotteen odotusaikana. Onkohan tuossa mitään perää?
   
  #1
 2. "siis"

  "siis" Vieras

  ei helvetti, tääkin vielä. Mulla alkaa oikeesti mennä yö unet jo ton vitsin rokotteen takia :(
   
  #2
 3. Herra Majuri

  Herra Majuri Vieras

  Taasko se perkeleen sikanuhavauhkoominen alkaa :headwall: :headwall: :headwall:
   
  #3
 4. Ultramariini

  Ultramariini Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2006
  Viestejä:
  33 029
  Saadut tykkäykset:
  22
  En ole moisesta kuulutkaan. En tosin ala väitettä kyseenalaistamaan, mutta hieman on sellainen olo, että
  tehdäänkö nyt sikapiikistä syyllistä useampiin vaivoihin, sellaisiinkin, johon se ei ole vaikuttanut.
   
  #4
 5. lai-ne

  lai-ne Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  3 170
  Saadut tykkäykset:
  0
  no mitäs vauhkoomista tuo on? mun mielestä järkyttävää ja syytäkin olla huolissaan.
   
  #5
 6. poppaliina

  poppaliina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  7 510
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä ole kuullut. Eli vauvoilla esiintynyt kaihia syntymän jälkeen enemmän kuin ennen niinkö?
   
  #6
 7. v

  v Vieras

  Miten tuo kaihi näkyy pienillä vauvoilla?
   
  #7
 8. Vilma vasikka

  Vilma vasikka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2010
  Viestejä:
  879
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin kai. Sitä kyselinkin, että sattuiko kukaan tuota kuuntelemaan aamulla, kun en itse sitä kuullut.

  Ja minen meuhkaa :kieh:
   
  #8
 9. Todetaan neuvolatarkatuksessa kun katsotaan silmästä niitä punaheijasteita.

  Jos jää huomaamatta ja hoitamatta vaikuttaa näköön.
   
  #9
 10. Khimaira

  Khimaira Vieras

  Minusta ihan asiallinen aihe - etkä sä meuhkaa. Kyllä muakin kiinnostaa että mikä juttu se on, varsinkin kun en ole sitä kuullut.

  Ketä sikapiikki- aihe närkästyttää, niin varmaan voi jättää röhkimisketjut avaamatta :saint:
   
  #10
 11. lai-ne

  lai-ne Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2009
  Viestejä:
  3 170
  Saadut tykkäykset:
  0
  en kuullut ohjelmaa, mutta googlailin äsken ja löysin erilaisia viestejä aiheesta, ainakin siis kaksi tällaista tapausta, mutta toisessa puhuttiin jo paristakymmenestä.

  pitäisi tietää kuinka moni näistä äideistä on ottanut raskausaikana pandemrixin..

  niin ja korostan, että nämä tiedot eivät ole luotettavia kun en ole niitä tarkastanut vielä mistään muista lähteistä.
   
  #11
 12. JouluSaari

  JouluSaari Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onneks otin ihan loppuraskaudessa, enkä heti alussa. Josse nyt yhtään asiaan auttaa. Terveeltä kuitenkin tyttö vaikuttais (10kk). Kaippa tuo olis jo näyttänyt juttunsa jos siitä ois jotain tullut. Pojalle otin vuosi sitten eikä hällekkään luojan kiitos mitään tullut.

  Jos tästä selvittiin säikähdyksellä, meillä ainakin loppu kaikki rokottaminen. En uskalla riskeerata, mistä sitä tietää kuin tuo vuosi sitten otettu piikki voi vaikuttaa vaikka mpr-rokotteen kanssa? Nää on vaikeita juttuja, mutta näin miehen kanssa päätettiin, ei ne muutkaan rokot 100% turvallisia ole.
   
  #12
 13. Kotilohikäärme

  Kotilohikäärme Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2009
  Viestejä:
  7 181
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joku kirjoitti tästä jossakin narkolepsiaa sivuavassa ketjussa. Normaalisti kai vaan pari vuodessa mutta samaan aikaan oli ollut monta vauvaa sairaalassa leikattavana eriasteisten kaihien takia. Muistaakseni sillä kaihin asteellakin vaikutti olevan yhteys siihen, missä vaiheessa rokote oli otettu. Ihan juoru-mutu-pohjalta siis.
  Toivottavasti asia tutkitaan TARKASTI!
   
  #13
 14. "iskäles"

  "iskäles" Vieras

  No, meillä on otettu kaikki rokotteet mitä on ohjelmassa, sekä vesirokkorokotteetkin, vaikka ne maksoi n. 70e per lapsi. ei oo näkyny mitään ongelmia ennen eikä jälkeen sikapiikin. jatkossa, aiomme kyl ottaa kausi-influenssarokote, kuten joka vuosi ollaan otettu tähänki asti. se on luultavasti ihmisen geeneistä kiinni, miten toi sikapiikki vaikuttaa, eikö siitä niin oo juteltu jossain mediassa, ja muistaakseni tossa piikissä oleva tehosteaine olis syynä näihin tapauksiin, kuten esim toi narkolepsia?
   
  #14
 15. "vieras"

  "vieras" Vieras

  No joku äiti oli pyytänyt tutkittavaksi, johtuuko hänen lapsensa harmaakaihi sikaflunssarokotteesta. Kohta joku vaatii tutkimaan, johtuuko hänen lapsensa vesirokko sikainfluenssarokotteesta tai kaatuminen pyörällä.

  Suomessa todetaan vuosittain keskimäärin 15 vauvaa, joilla on synnynnäinen harmaakaihi. Tämän yhteydestä rokotteisiin ei ole muuta epäilystä, kuin tämän äidin tutkimusvaatimus. Yhteydestä ei ole tullut yhtään lääketieteellistä epäilyä. Tietysti kaikki lehtitalojen omistajat yrittävät nyt rahastaa kaikilla mahdollisilla lööpeillä ja epäilyillä ja kaikkea sairastumista yritetään lyöäd yhteen rokotteen kanssa.
  Varmaankin tilaisuutta käyttävät nyt hyväkseen myös rokotusvastaiset vähemmistöliikkeet.
   
  #15
 16. Nyt vasta rokotusten haitat alkavat näkyä, eräskin äiti kirjoitti, ettei heidän lapsilleen ole tullut rokotteista mitään haittaa. Rokotusten sivuvaikutukset voivat näkyä vasta vuosienkin kuluttua, joten ei kannata tuudittautua liikaan optimismiin. Valitettavasti lapsi ei voi päättäää haluaako rokotuksia ja jos vanhemmat uskovat lääketeollisuuden valheisiin, niin lapsi siitä joutuu kantamaan seuraukset ei tyhmät vanhemmat.
   
  #16
 17. maomao

  maomao Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2010
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  12
  Täysi peesi.
   
  #17
 18. "Kifa"

  "Kifa" Vieras

  Ja ennen rokotuksiahan lapset olivat niin terveitä, kukaan ei kuollut kurkkumätään tai halvautunut polion seurauksena tai syntynyt kuurosokeana äidin vihurirokon takia...
   
  #18
 19. maomao

  maomao Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2010
  Viestejä:
  4 535
  Saadut tykkäykset:
  12
  [QUOTE="Kifa";21979672]Ja ennen rokotuksiahan lapset olivat niin terveitä, kukaan ei kuollut kurkkumätään tai halvautunut polion seurauksena tai syntynyt kuurosokeana äidin vihurirokon takia...[/QUOTE]

  Mutta rokotteet ovat myös lisänneet tauteja, eikä niillä ole tekemistä tautien vähenemisen kanssa.

  Nykyään astmat, allergiat, autismi, ADHD jne. lisääntyvät koko ajan. Ja Suomessa näköjään myös narkolepsia.
   
  #19
 20. "Kifa"

  "Kifa" Vieras

  Maomao: oletko siis sitä mieltä että isorokko hävisi maapallolta ihan itsestään ja tuberkuloosi ja polio Suomesta? Sikotaudista johtuvaa misten lapsettomuuttakaan ei enää esiinny, eikä vihurirokon aiheuttamia kehitysvammoja, mutta sattumaahan nämä toki vain ovat?
   
  #20
 21. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Minua ihmetyttää se, että monetkaan ei tunnu tajuavan eroa rokotusohjelman rokotteiden ja sikainfluenssarokotteen välillä. Rokotusohjelmassa on VAIN hyvin ja pitkään tutkittuja rokotteita. KYLLÄ - niissä kaikissa on omat riskinsä ja mahdolliset sivuvaikutuksensa, mutta ne on tiedossa. Ihan kaikissa lääkkeissäkin niitä on. Lääkkeetkin on tutkittuja. Tuskin kovin moni kuitenkaan tahtoisi alkaa nappailla tutkimatonta lääkettäkään tai syöttää sellaista peräti lapselleen.

  Meillä on otettu rokotusohjelman rokotteet, mutta sikarokotetta en ottanut eikä lapsille sitä laitettu. Mpr-rokotteen meidän lapset ovat saaneet rokotusohjelmasta poiketen vasta 3vuotiaana, koska pidän sitä kohtalaisen rajuna rokotteena antaa 1,5v ikäiselle. Mutta senkin he siis kuitenkin saavat.
   
  #21
 22. Mua huvittaa nää "ei meidän lapsille ole ollut niistä (sikarokotteista) mitään haittaa". Joo ei ehkä nyt mutta vuosien kuluttua voi tulla yllättäviä juttuja vastaan jotka todetaan rokotuksen aiheuttaneen. Sitä kun ei ole tutkittu!!!
   
  #22
 23. [QUOTE="vieras";21979792]Minua ihmetyttää se, että monetkaan ei tunnu tajuavan eroa rokotusohjelman rokotteiden ja sikainfluenssarokotteen välillä. Rokotusohjelmassa on VAIN hyvin ja pitkään tutkittuja rokotteita. KYLLÄ - niissä kaikissa on omat riskinsä ja mahdolliset sivuvaikutuksensa, mutta ne on tiedossa. Ihan kaikissa lääkkeissäkin niitä on. Lääkkeetkin on tutkittuja. Tuskin kovin moni kuitenkaan tahtoisi alkaa nappailla tutkimatonta lääkettäkään tai syöttää sellaista peräti lapselleen.

  Meillä on otettu rokotusohjelman rokotteet, mutta sikarokotetta en ottanut eikä lapsille sitä laitettu. Mpr-rokotteen meidän lapset ovat saaneet rokotusohjelmasta poiketen vasta 3vuotiaana, koska pidän sitä kohtalaisen rajuna rokotteena antaa 1,5v ikäiselle. Mutta senkin he siis kuitenkin saavat.[/QUOTE]

  Hyvin sanottu, näin juuri itsekin ajattelen. Ja itse asiassa meillä on toimittu juuri niin kuin teillä: sikarokotetta en ottanut enkä edes harkinnut lapsillekaan. Rokotusohjelman rokotteet on otettu mutta juuri niin kuin teilläkin: MPR on annettu vasta 3-vuotiaalle. Muutenkin olen sitä mieltä, että rokotusohjelmaa kärsisi hieman hidastaakin (ainakin perheissä, jotka tietävät, etteivät matkaile ulkomailla lapsen ollessa alle 2v). Lapsen keskushermoston ja aivojen kehitys on vilkkaimmillaan n. kahteen ikävuoteen saakka ja tuolloin voitaisiin rokotteista mahdollisesti tulevia riskejä ohjelmaa hidastamalla vähän lieventää...
   
  #23
 24. "Minä"

  "Minä" Vieras

  Mä kuulin kyseisen jutun. Rokotus oltiin joo otettu raskauden alkuvaiheessa. Ja tää kaihi oli tietyn tyyppinen, sanottiin että alkaa muodostumaan juuri alkuraskauden aikana. Ja kun tätä lasta oli nyt monta kertaa jo laseroitu silmiä, ja piilareita laiteltu yms. Niin olivat siel laserointi firmaskin ihmetelleet, mites näitä vauvoja on nyt niin paljon. Olivat äiditkin keskenänsä jutelleet ja ihmetelleet, kun useammalla oli sama homma. Ja kaikki olivat ottaneet sikapiikin.

  Jos kelaa et normisti 15 vuodes, ni onhan toi nyt ihmeellist..
   
  #24
 25. "äiti"

  "äiti" Vieras

  [QUOTE="Minä";21979930]Mä kuulin kyseisen jutun. Rokotus oltiin joo otettu raskauden alkuvaiheessa. Ja tää kaihi oli tietyn tyyppinen, sanottiin että alkaa muodostumaan juuri alkuraskauden aikana. Ja kun tätä lasta oli nyt monta kertaa jo laseroitu silmiä, ja piilareita laiteltu yms. Niin olivat siel laserointi firmaskin ihmetelleet, mites näitä vauvoja on nyt niin paljon. Olivat äiditkin keskenänsä jutelleet ja ihmetelleet, kun useammalla oli sama homma. Ja kaikki olivat ottaneet sikapiikin.

  Jos kelaa et normisti 15 vuodes, ni onhan toi nyt ihmeellist..[/QUOTE]

  Nää pitäs nostaa julkisuuteen! Sit THL taas pääsisi sanomaan" Pelkkää sattumaa!"
   
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti