Kysymyksiä kristityille. Tarvitsen vastauksia kipeästi.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tosin niitä ei ole kovin kauan tunnettu. Moni asia on ollut kauan sitten paremmin kuin nyt, ei uskoisi ihan heti, mutta kun katsoo tämän..:
"3/4. Tohtori Amanda Foreman esittelee ihmiskunnan historiaan vaikuttaneiden naisten merkittäviä tarinoita 10 000 vuoden ajalta, muinaisista ajoista aina nykypäivään. (U)"
Näkyy arenalla
"Eibingenin luostari Saksassa...
...hän sai kirkolta luvan perustaa oman luostarinsa vuonna 1165"
"Kirjoituksissaan hän esitti naisen kehosta uuden tulkinnan, jota ajan yleinen käsitys seksuaalisuudesta ei kahlinnut."
 
vierailija

Onkohan tuolla asetelmalla alkuillasta ollut vaikutusta siihen...? Miksei?
Tänään se on tietysti erilainen ja aina riippuu siitä, mistä kohdasta "palloa" katsotaan.
"Mesopotamialaiset pystyivät ennustamaan tarkkaan muun muassa kuun- ja auringonpimennykset. Heillä ei kuitenkaan ollut mitään selvää teoriaa taivaankappaleiden liikeradoista, vaan he etsivät jaksollisuuksia havainnoista. Tätä vaativaa matemaattista työtä helpotti babylonialaisten kehittynyt lukujärjestelmä."
-siv. 47 Marjo T. Nurmisen kirjassa Tiedon tyttäret-
 
vierailija
Uudenkuun aikaan kasvit tekevät uudet lehtiparit, ainakin Piparminttu teki äsken. Erämaa ja korpi on ennenvanhaan olleet ihan erilaista, kun ei niitä moottorisahojakaan ole ollut. Teemu Keskisarja kertoi vasta yhdessä ohjelmassa, kuinka kammottavia sellaiset metsät ovat olleet, missä puut kaatuilee omia aikojaan eikä niiden läpi pääse. Saharassakin on ollut puita tuolloin ja siellä jossakin ovat olleet hunajapesätkin:)
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/suomen-paras-hunaja-tulee-muhokselta-pesat-ovat-puolukkakankaan-reunassa/776848/
Puolukan latinankielinen nimi muuten on myös vitis---(y)
 
vierailija
"Puolukka (Vaccinium vitis-idaea) on aina vihanta 10-40 senttimetriä korkea varpu, joka kasvaa laajalla alueella pohjoisella pallonpuoliskolla. Se kuuluu puolukoiden sukuun ja kanervakasvien heimoon. Puolukan latinankielisen nimen taustalla on pieni sekaannus. Idaea tarkoittaa Idavuorella asuvaa ja vitis tarkoittaa viiniköynnöstä. Idavuori on Kreetalla sijaitseva vuori, joka tunnetaan nykyisin nimellä Psiloreitis. Puolukan nimi on peräisin antiikin kreikkalaisen Theafrastoksen tutkimuksesta, jossa kuvaillaan vuorella kasvavaa mustikkaa. Puolukan tieteellisen nimen antanut ruotsalainen luonnontutkija Carl von Linné tulkitsi tutkimusta väärin ja yhdisti Idavuorella esiintyvän lajin puolukkaan."
-Satokausikalenterista
 
vierailija
Arkkienkeli -sanana pelkästään viittaa mun mielestä hyvin ilmansuuntaan, pohjoiseen tuolta aavikon mailta katsottuna, missä harvemmin on revontuliakaan nähty, katsottuna:
https://en.wikipedia.org/wiki/Arkhangelsk#Early_history

katsopa mitä on sana "kulma" eri kielillä;)
Ja eri paikoista katsottuna... ei ollut pohjoisella pallonpuoliskolla kukaan niistä, vaan siellä, missä keskipäivän aurinko polttaa hetkessä: kiinanmuurille jos kiipesi, varmasti nääntyi janoon, jos ei sitä ennen tullut tapetuksi.
Keisarin vallasta me ei mitään oikeesti tiedetäkään...
 
vierailija
Kiinan muuriin ei muuten saanut rakennusvaiheessa eksyä yhtään SIEMENTÄ, sillä se olisi rikkonut sen helposti. Onhan se hyvin kestänytkin monilta osin, ottaen huomioon maanjäristykset ym:
Varjoja siellä ei ollut muuta kuin niille vartijoille(y):ninja:
Auringon säteily tappaa, eikä pelkästään veden puute(y)
 
vierailija
Nimenomaan! Se riittää, tässä kokonaisuudessa, missä tietty jumalallinen tasapaino pysyy, kaikesta liikkeestä huolimatta:
äärettömän suuressa kokonaisuudessa, osasena omalla paikallaan(y):love:
Tuota voi mietiskellä samalla kun askartelee (myös lapsille tämä) aurinkokelloa.
Planetoille voisi tehdä oman "lenkin" vaikkapa helmistä. Miksiköhän sellaista kammettavaa ei voi ostaa kaupastao_O
Mihin Jupiter mahtuisi:alien:
 
vierailija
Tuossa aiemmin tieteenpäivien tallenteessa luennoi Jaakko Hämeen-Anttilan jälkeen Heikki Räisänen. Tässä jatkoa siihen.. niin tyhjentävää.
:barefoot: Vähän kuin olisi sanonut "se on täytetty":sleep:
Kiitos!:love:
Uskon, että siinä oli vastausta ap:llekin. Olen lukenut ne kirjat ja saanut sähköpostilla hyviä linkkejä, jota sitten itsekseni olen lueskellut. Toivonpiiri ei parantanut häntä vakavasta sairaudesta, mutta --- jatkoikohan kukaan sitä keskeneräistä eeposta loppuuno_O
 
vierailija
Tuon linkin takana on Paavalin sanoja, kertoi asioita niille, joilla oli tuohon aikaan hieno lähde ja varmaan sitä ovat jotkut yrittäneet suojella? Tunsivatkohan kiinalaiset Paavalin puheita - kaikkia tekstejähän on muunneltu aina tarpeen mukaan - paitsi niitä, mitkä ovat olleet saviruukuissa autiomaan hiekassa vuosisadat, tallessa :whistle:
Arkeologiset kaivaukset ja löytöjen myöhemmät tutkimukset ovat avanneet uusia näkemyksiä(y)
 
vierailija
https://orthodoxwoman.wordpress.com/2012/08/02/the-dormition-of-the-theotokos-part-2-the-arrival-of-gabriel-2/

Anna puutarhassaan ja Joachim erämaassa näkivät jotakin ja ymmärsivät... Lapsettomuus johtuu ympäristömyrkyistä, sanottiin televisiossa ruotsinkielinen ohjelma oli. Mistä tuolloin?
Tuolla seudulla on ollut ennen rehevämpää kuin näissä kuvissa
Kuumuudelta ja auringon paahteelta on suojauduttava aina.
Nag Hammadin kätketty viisaus- kirjassa on selkeitä elämänohjeita ja Tuomaan ja Marian evankeliumit, mitä Paavali ei Raamattuun halunnut.
 
vierailija
Nykyisin melkein jokaisella kristityllä on omanlaisensa vakaumus. Itselläni ei ap:n ongelmaa ole, koska uskon reinkarnaatioon. Jos haluat tietää lisää, lainaa kirjastosta Gina Cerminara: Monta asuinsijaa.
 

Yhteistyössä