Kysymyksiä

Hei kaikille,

olen enemmän ja enemmän ryhtynyt käymään tällä palstalla ja lukemaan teidän kirjoituksia adoptiosta. Jossain mielessä kypsyy ajatus adoptiolapsesta. Tähän liittyy vaan niin paljon kysymyksiä joten ajattelin niistä nyt joitakin esittää teille ja kiitän etukäteen vastauksistanne.

Omasta taustasta kerron, että lapsettomuutta ja hoitoja takana useita vuosia mm. ivf-hoitoja tehty 5. Hoitojen tuloksena meillä on yksi 4-vuotias poika. Kovasti ollaan toista lasta haluttu ja yritetty, tuloksettomasti n. 4-vuoden ajan. Nyt siis ajatus kypsymässä adoptiosta.

Onko suomessa muita järjestöjä kuin nämä 3 (helsingin sos.tsto, pela ja interpedia) joiden kautta lapsia voi adoptoida?

Emme ole pääkaupunkiseudulta joten siinä vaiheessa, kun lähdemme adoptioneuvontaan mukaan, otammeko yhteyttä kuitenkin helsingin sos. tstoon vai johonkin muualle? Onko neuvonnat Helsingissä vai käydäänkö ne omalla paikkakunnalla? Kauanko neuvonta kestää?

Onko minkään järjestön kautta mahdollista adoptoida lasta Euroopasta? Onko kellään tästä kokemusta?

Kun adoptioon lähdetään, haetaanko lasta vain yhdestä maasta vai voiko toiveena olla lapsi esim. kahdesta maasta (kummasta saa ensin otetaan?)

Kuinka kotimaisen adoption käytäntö menee? Mitä kautta voi adoptoida kotimaasta? Meneekö kotimaiset adoptiot "keskitetysti" jonkin järjestön kautta vai voinko ilmoittaa halusta adoptoida suoraan esim. oman paikkakunnan sos.toimistoon?

Hirveän paljon oli jo tässä kysymyksiä joten tuhannet kiitokset jos viitsitte vastailla. Sen verran vielä, että miestä arveluttaa kovasti adoptio ja syynä tähän on se, että hän pelkää kovasti lapsen joutuvan kärsimään rasismista yms. eri näköisyyden vuoksi. Tämän vuoksi olemme miettineet kovasti esim. Venäjää ja Viroa mutta näistä maista suomeen tulee ilmeisesti vain erityistarpeisia lapsia??

Mukavaa viikkoa kaikille!

 

Yhteistyössä