Lääke masennukseen: OPTIPAR 20 mg, kokemuksia kaipaan?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "Mimmi", 09.12.2010.

 1. "Mimmi"

  "Mimmi" Vieras

  Tänään mulla vasta ihan eka päivä.Lääke määrättiin keskivaikeaan masennukseen, ahdistukseen ja sos.til.pelkoon. Kauhulla kuitenkin nettiä selasin ja luin että kyseinen lääke lihottaa, saa aikaan kaiken maailman oireita, varsinki kun sitten tulevaisuudessa yrittää käytön lopettaa.
  Miten teillä toiminut? Mihin määrätty, toiko helpotusta? Lihoitko?
  Mä pelkään sitä lihomista yli kaiken, koska nytkin painoa liikaa 15kg.
  Osaatko suositelle parempaa vaihtoehtoa, mikä ei lihottaisi? Esim. Cipralex?
   
  #1
 2. a.p.

  a.p. Vieras

  Ei vissiin ole ketään kohtalotoveria?
   
  #2
 3. Olen nyt syönyt Optiparia 2kk ahdistukseen ja sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Ensimmäinen kuukausi lääkkeen aloituksen jälkeen oli tosi vaikea. Oireet pahenivat, ja lisäksi tuli vapinaa, tolkutonta väsymystä, ruokahaluttomuutta, seksuaalisuuden menetys ym. sivuoireita. Kuukauden jälkeen nämä oireet kuitenkin hävisivät, ja olo alkoi kohentua. Nyt 2kk lääkkeen aloituksen jälkeen voin paremmin kuin moneen vuoteen. Ahdistus- ja voimakkaat sosiaalisten tilanteiden pelko-oireet ovat helpottaneet lähes kokonaan. Tuntuu pitkästä aikaa siltä, että olen taas oma iloinen itseni. Ennenkaikkea on tosi vapauttavaa, ettei enää tarvitse vältellä esiintymis-, juhla-, ja ruokailutilanteita yms. jotka aikaisemmin aiheuttivat voimakkaita pelko-oireita. Lääkkeen käytön aikana laihduin aluksi n. 4kg ruokahaluttomuuden takia, mutta nyt paino on palannut ennalleen, samoin ruokahalu. Lihonnut en ole, eikä siihen ole viitteitäkään. Koska alkuoireet olivat niin voimakkaita, halusin 3 viikon käytön jälkeen vaihtaa Optiparin Cipralexiin, mutta lääkäri kannusti jatkamaan Optiparilla. Nyt olen todella onnellinen, että en lopettanut Optiparin syömistä. Voi olla että kun lääkkeen käytön tulevaisuudessa lopettaa, edessä on taas alkuoireita vastaavat vieroitusoireet. Mutta koska olen saanut kokea tämän, normaalin, todella hyvän olotilan, en todellakaan kadu lääkkeen aloitusta. Päinvastoin, liioittelematta voisin sanoa, että Optiparin käyttö on muuttanut elämäni todella positiiviseen ja onnelliseen suuntaan! En uskonut, että suunnanmuutos voisi tapahtua näin nopeasti! Tsemppiä! Ja kannattaa lukea kirjallisuutta masennuksesta, ahdistuksesta ja peloista mahdollisimman paljon, jotta ymmärtää mitä on oireiden taustalla. Minua ainakin helpotti todella paljon, että oivalsin oireilun olevan yleistä ja normaalia elimistön psyykkistä ja fyysistä reagointia tiettyyn ylikuormitukseen. Kun aiheesta oli riittavästi tietoa, oivalsin myös että sosiaalisten tilanteiden pelko on sairaus, josta voi parantua eikä oireiden kanssa tarvitse kärvistellä lopun ikää. Mielestäni myös youtubesta löytyi ihan asiallista tietoa sosiaalisten tilanteiden pelosta.
   
  #3
 4. ...ei minullakaan ole mitenkään vaikuttanut painoon koko 3,5 vuoteen joina olen käyttänyt tätä lääkettä. Ruokahalu on ollut ihan normaali. Kaiken maailman oireita löytää kun nettiä selaa, mutta kaikki tämä kaikki on aika henkilökohtaista. Mielummin kannattaa lukea vaikka alan kirjallisuutta, niin kuin edellisessä viestissä ehdotettiin, jossa on ehkä vähän objektiivisempi näkökulma. Täytyy kyllä myöntää että ainakin itse on tullut aika lailla vieroitusoireita kun olen yrittänyt lopettaa. Ehkä se on kuitenkin ns. pienempi paha, sillä lääke on yleisesti ottaen toiminut hyvin. Suosittelen olemaan tarkkana lääkkeen säännölisestä ottamisesta, sillä jo parin unohtuneen annoksen jälkeen ainakin itsellä tuntuu huimausta ja pahaa oloa kun kääntää päätä liian nopeasti. Tämän tietysti välttää kun ei ole hajamielinen. :)

  Onnea parantumiseen!
   
  #4
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti