Lapsemme joutui pahoinpitelyn uhriksi hoitopaikassaan

merenia
Minulla on niin raskas olo kuin olla vaan voi. Tällä viikolla isä meni hakemaan poikaa hoidosta ja kuuli jo oven takaa kun poika huusi apua! Isä tempaisi oven auki ja näki tilanteen jossa hoitaja piteli pojan päätä molemmilta puolilta kiinni tiukasti ja poika huusi. Hoitaja sanoi ettei saa taltutettua raivoavaa lasta kuin tiukoilla otteilla. Raivon oli aiheuttanut itse ammattitaidottomuuttaan kun oli väkisin yrittänyt saada katsekontaktia autistiseen poikaan. Olisi näin halunnut saada pojalle menemään perille asian jota poika ei ymmärtänyt.

Kotona poika valitti jalkaansa ja kertoi hoitajan istuneen hänen päällään. :'( Tästä kauhistuin ja tuntui että omat jalat menee alta kun kuulin tällaisen viestin pojalta. Seuraavana päivänä menin hoitopaikkaan selvittelemään edellisen päivän tapahtumia ja hoitaja myönsi istuneen pojan reisien päällä 10 minuuttia. Päätimme miehen kanssa että tätä ei jätetä tähän, mutta nyt on vielä auki se mitä asian kanssa teemme. Poikaa käytettiin lääkärissä, että saatiin tarvittavat lausunnot asiasta.

Se on vielä niin kummallista kun poika on hoidossa nimenomaan erityislapsille tarkoitetussa iltapäivähoidossa jossa tämä episodi tapahtui. Minusta aivan järkyttävää miten lastamme on kohdeltu. Ja kaikki lapset eivät osaa edes kertoa päivän tapahtumista, mitä kaikkea voikaan tapahtua emmekä me vanhemmat saa sitä tietää. Nyt poikamme on 8 v. mutta vielä vuosi-pari sitten hän ei olisi osannut tätä kertoa.
 
WTF
voi hyvä tavaton!!! minä vastaavassa tilanteessa nostaisin todella ison haloon!!! älkää vaan missään nimessä lakaisko tapahtumaa maton alle. viekää niin pitkälle, kuin mahdollista. ei tuollalailla lapsia kohdella, vaikka kuinka ei saa katsekontaksti!!! pitäköö päänne ja vaatikaa hoitaja tilille
 
Mamma-78
Ei muuta kuin asia eteenpäin. Saanko kysyä, että missä päin Suomea näin on tapahtunut? Ihan vaan sillä kyselen kun itselläkin erityislapsi, ei vielä tietenkään vielä tarhaan menossa. Kauhea hoitaja!! Voimia. :hug:
 
huppaloora
Jos kyse on päivähoitopaikasta tai muusta vastaavasta niin ilmoita vastaavalle tai teet suoraan poliisille tutkintapyynnön. Olin opiskeluaikanani harjoittelupaikassa jossa oli hoitaja joka kohteli erityislapsia halventavasti. Ilmoitin vastaavalle ja kyseinen hoitaja lähti ensin pitkälle sairaslomalle ja vaihtoi sen jälkeen alaa.
 
merenia
Kyllä ilman muuta saa kysyä missä näin tapahtuu. Näistä kamalista asioista ei kenenkään kannata vaieta vaikka nyt tuntuu että miten jaksaa asian kanssa eteenpäin. Tämä tapahtui omalla kotipaikkakunnallamme joka on pieni kaupunki ja sijaitsee Oulusta 100 kilometriä etelään.
 
D-mamma
:hug: :hug: voi kauhistus :'( onneksi poika osasi kertoa.. usein mietin mitä meidän 6v päivisin tapahtuu,ei osaa puhua eikä viittomilla kertoa jos jotain vastaavaa tapahtuisi
 
tartuulet
Voi miten pahalta tuntuu , Luojan kiitos että poika osasi siitä kertoa ja että isä vielä sattui paikalle. Ajattele mitä joku muu tekisi, jos sinä kohtelisit hänen lastaan noin, ja tee samoin; puolusta lastasi!
Hyvää kevättä ja jaksamista koko perheelle!
 
merenia
Kiitoksia kaikille myötätunnosta. Asiassa ollaan edetty päivähoidon ohjaajan kautta ja ainakin tämä hoitaja jäi heti seuraavana päivänä sairaslomalle. Tuskin enää palaa ainakaan samaan paikkaan työhön ja toivottavasti ei muuallekaan lastenhoitoon. Tämä on pieni paikka ja sana leviää melko tehokkaasti.
 
Taukku
Pakko kertoa tässä meidänkin kokemuksesta. Autistinen poikani on nyt seitsemän vuotias ja joutui vuosi sitten myöskin päiväkodissa hoitajan pahoinpitelemäksi. Poikani on integroidussa erityisryhmässä ja hänellä on henkilökohtainen avustaja. Tästäkin huolimatta lasten päivälevon aikana huoneessa oli tämän pahoinpidelleen lastentarhanopettajan lisäksi vain sijaisena toiminut nuori tyttö. Poikamme oli "määrätty" sänkyyn, vaikkei ollut enää aikoihin nukkunut ja lepotilanteet olivat olleet aikaisemminkin hankalia. Poika oli kuulemmä yhtäkkiä vain ilman syytä hyökännyt lastentarhanopettajan kimppuun (mitä ei kyllä ole koskaan kotona tapahtunut) ja opettaja oli joutunut pitämään pojasta kiinni suojellakseen itseään. Tämän kiinnipitämisen seurauksena pojalla oli kynsien jättämiä naarmuja ympäri kehoa mm. molemmissa käsissä sellaiset jäljet, että todennäköisesti häntä oli painettu sänkyyn käsistä. Oikeassa olkapäässä oli "peukalonkuva" ja muutama naarmu myöskin kasvoissa.

Kun mieheni meni hakemaan poikaa, ei opettaja aikonut edes kertoa välikohtauksesta vaan siitä joutui hänelle huomauttamaan pojan avustaja. Tämän jälkeen todettiin vain, että pojalle oli tullut naarmu. Vasta kotona selvisi koko karmeus. Poika ei puhu, eikä täten voi kertoa, että mitä oli tapahtunut. Päiväkodista ei edes yritetty löytää sijaisena toiminutta henkilöä (joka oli siis ollut todistamassa tilannetta), vaan asia painettiin villaisella. Keskustelimme asiasta päiväkodin johtajan, päivähoidon ohjaajan (muistaakseni) ja ko. opettajan kanssa. Opettaja ei tuntunut ollenkaan ymmärtävän tilanteen vakavuutta ja päiväkodin johtajakin vain vakuutteli, että lapsemme on turvassa päiväkodissa. Päivähoidon ohjaaja tuntui keskusteluissa ymmärtävän tilanteemme, mutta käytännössä ainoa vaihtoehto, jota tarjottiin tilanteen parantamiseksi oli poikamme siirtämistä toiseen päiväkotiin. Tällaisen siirron tekeminen autistille voi tuoda hurjaa takapakkia, joten ilmoitimme, ettei se ole vaihtoehto. Meille myös lupailtiin, että päiväkotiin hankitaan koulutusta siitä, että miten agressiivista lasta voi pitää kiinni. Tätäkin koulutusta odotetaan edelleen. Ainoa parannus mitä tilanne toi on se, että meitä pelätään päiväkodissa ja siksi en usko, että poikaamme enää uskalletaan jättää tämän opettajan kanssa kahden. Meillä on kuvat pojan jäljistä ja käytimme häntä myöskin lääkärillä ja emme taipuneet siihen, että olisimme luvanneet olla tekemättä rikosilmoitusta hoitajasta ja päiväkodista. Uhka leijuu siis koko ajan PKn yllä ja jos jotain vähääkään samansuuntaista tapahtuu, niin aivan varmasti teemme rikosilmoituksen PKn toiminnasta.

Päiväkotiryhmä on muuten aivan ihana, mutta olen ikuisesti katkera siitä, ettei tätä yhtä opettajaa ohjattu toisiin hommiin. Keskusteluissa tuli esiin myös selvä asennevamma. Kerroimme, että lapsemme on karannut meiltä kahdesti ja siksi jonkun pitää koko ajan tietää, että missä hän liikkuu. Opettaja totesi tähän, että ei hän ole päiväkodista karannut (eli ei siis tarvitse valvontaa PKssa). Olimme aikaisemmin vieneet pojan pois päiväkodin pihalta ja opettaja ei pojan poissaoloa huomannut useaan minuuttiin. Rupesi etsimään poikaa vasta, kun menin hänelle puhumaan. Päiväkoti on melko vilkasliikenteisen tien lähettyvillä ja olisi ehtinyt hyvinkin tielle asti ajassa, jonka oli opettajan tietoisuudesta poissa.

Tämä opettaja on neljän lapsen äiti ja saanut käsittääkseni erityislastentarhanopettajan koulutuksen. Siitäkään huolimatta hän tai päiväkodin johto ei ole ymmärtänyt sitä, ettei tämän ihmisen paikka ole päiväkoti saatikka erityisryhmä. Tämä päiväkoti ja opettaja on Espoossa.
 
merenia
Hei Taukku,
Olen erittäin pahoillani teidän puolesta, että teidänkin lapsenne on joutunut pahoinpitelyn kohteeksi hoidossaan. Näin ei saa IKINÄ tapahtua kenellekään lapselle. Me lopulta vietiin asia poliisin tutkintaan, koska saatiin tietää tapahtumien kulusta vielä lisää karmeuksia. Nyt asia on alustavasti tutkittu ja todettu rikoksen tapahtuneen ja tästä seuraa nyt tarkat tutkimukset ja kuulustelut ja toivottavasti tämän hoitajan syytteeseen asettaminen.

Viekää ihmeessä asia poliisille ja hakekaa oikeutta lapsellenne. Teillä on vielä todistettua jälkeä pahoinpitelystä, asia etenisi mitä todennäköisimmin rikostutkintaan kuten meilläkin nyt on käynyt vaikka näkyviä vammoja poikamme ei saanutkaan. Minä ajattelin asiaa myös niin, että kuka lapsen etua ajaa jos ei vanhemmat itse. Meitä kanssa pelätään nyt eikä varmasti tällainen tilanne toistu. Kivaa tämä ei ole kenellekään, mutta ei ole meidän syy, että näin tapahtui.

Voimia teille jotta jaksatte, asia on raskas :'(