Lapsen allergia tai vakava sairaus

Hei!
Haluaisin tiedustella teiltä lapsen allergioista yms..
Lapseni on 6 vuotias, on aina ollut herkkä saamaan kaikki taudit, sairastanut nyt 1-2vuoden aikana aika paljon.
Nyt viim, 6kk aikana kokoajan kipee..
Putket laitettu 2 kertaan ja risat leikattu, edelleen korvat / infektioastma kiusaa.. Lisäks meillä ollut 2 kertaa osastojakso pahan munuaistulehduksen takia, toinen munuiainen suurempi kuin toinen. Se seurannassa..
Nyt viim 6kk aikana on ollut ruokahaluttomuutta, huonoaoloa, oksettaa ja väsynyt sekä vatsa välillä kipee. Vatsantoiminta ihan normaali ja mitään iho-oireta ei ole... Syö todella minimaallisesti.

Painoi 6v neukkarissa elokuussa 18kg ja nyt 18.3. Hb 138.
Verikokeita otettu nyt 3 kpl leukkarit koholla ensimmäisessä ja toisessa arvossa oli arvot matalalla jonka takia otettiin vielä kolmas verikoe ja jälleen leukkarit koholla.. mutta sairaanhoitaja ei anna sen enempää tietoja. Lääkärille odotetaan..

Ensimmäisenä mieleen tulee maitoallergia tai keliakia?? tai se pahin leukemia..
Kyselen, että millaisia oireita teillä on ollut lapsella allergiassa??
Oletan että jos olisi jotain "pahaa" niin veriarvot heittelis pahasti..

tai olisiko hyvä pyytää lääkäriltä, että otetaan laajaverenkuva yms?
 
Tulee ensimmäiseksi mieleeni, ettei astmalääkitys ole riittävä, tarkemmat tutkimukset ovat tarpeen.
Vanhempi poikani Eemeli oli vauvasta alkaen suursyömäri ja kasvoi nopeasti, kun hän oli kahden hän allergisoitui siitepölyristireagoiville ruuille (kasvikset, hedelmät), pahin oli porkkana, se kirveli keitettynäkin pojan suussa ja koska sitä oli lähes joka aterialla, poika kieltäytyi syömästä. Kun hän oli lähes kolmen teimme itse kylpyhuoneremontin asuen samaan aikaan asunnossa. Mieheni sekoitti laastia olohuoneessa, se pölysi ja aiheutti pojalle astman pahenemisen (yö)yskää, väsymystä, hengityksen vinkumista ja limaneritystä. Ja päälle tuli vielä kaikkien aikojen koivun siitepölykevät. Pojan hengenahdistus oli lähes jatkuvaa, mikä heikensi ruokahalua ja kasvu pysähtyi kokonaan.
Pahimpaan siitepölyaikaan hän oli niin sairas, ettei edes pystynyt kunnolla puhumaan (muuten erittäin puhelias poika). Menimme lastenlääkärille, joka hoisi häntä ja veljeä, saimme yhdistelmälääkkeen (hoitava kortisoni+avaava lääke) ja pojan vointi palautui normaaliksi, yskä loppui, kasvu palautui normaaliksi ja tietysti ruokahalu palasi (oli poistanut itse porkkanan, koska ulosteessa näkyi sulamatonta porkkanaa)
Huonossa hoitotasapainossa oleva astma lisää hengitystietulehduksia.
Lähtekää pojan kanssa jo tänään lähimpää sairaalaan päivystykseen. Mainitsemani astman lisäksi myös leukemia on mahdollinen ja molemmat vaativat välitöntä hoitoa.
Kun tilanne on rauhoittunut, otatte yhteyttä potilasasiamieheen ja teette hoitovirhekantelun neuvolasta.